OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288544 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségvisalők választása, 2016!
« Válasz #90 Dátum: 2016. Január 20. 21:00 »
A cégvezetés egyértelműen összeférhetetlenséget jelent és a Szaktanácsadó státusz szintén. Ezeknek az embereknek még a jelölése is összeférhetetlenséget jelent
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #91 Dátum: 2016. Január 20. 22:55 »
Üdv. Uraim!       Nagyernyei Uram!
Ez csak természetes, megétettük! Majdnem mindent értünk! Amit meg nem az valószínűleg nem is érdemes semmiféle megértésre senki részéről!
[/quote
Kedves "nagytudású" Izso60!

TUDOD,MEGÉTETTÜK.
Saját hibádat nem bezzeg Geddekasét észre veszed.

Mély tisztelettel:Csányi Antal

« Válasz #92 Dátum: 2016. Január 20. 22:55 »
:o
Na hát itt egy írás már megint kitörlődött!  Pont olvastam, már majdnem a vége felé jártam erre eltűnik!!!

Küldöm Kitin. Ja és aki kéri hívjon!
[/quotJa!
Én is büszke lennék ha meg lenne nekem is.

Csányi Antal

*

Ági

• *
  • 10
« Válasz #93 Dátum: 2016. Január 21. 10:15 »
Üdv. Uraim!       Nagyernyei Uram!
Ez csak természetes, megétettük! Majdnem mindent értünk! Amit meg nem az valószínűleg nem is érdemes semmiféle megértésre senki részéről!

Hagyja kedves Árpi, mi is megértettük már régen. Kell a pénz a házhoz, mert pénzből él az ember. Lehet őszintén is beszélni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #94 Dátum: 2016. Január 21. 11:51 »
Aha. Nem baj az, ha Egyed Árpád itt is olvasgat és megszólal. Remélem, hogy átgondolja a következő években vállalható teendőit és belátja, hogy ha jelölt akar lenni az OMME tisztújításán, akkor le kell mondania az OMME Magyarország kft ügyvezetői posztjáról. Valahonnan máshonnan kell összeszednie a nyugdíjhoz szükséges ledolgozott éveket.

Amennyiben akár egy jelölt is megszegi az összeférhetetlenségi szabályokat, azonnal veszélyezteti az egész választás eredményességét és az OMME további működőképességét. 

Tehát nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy szaktanácsadók csak akkor legyenek jelöltek OMME tiszségviselő választáson, ha a szaktanácsadói jogviszonyukat megszüntetik.

Szerintem Tantó Sándor főosztályvezető úr is megérti, hogy újabb négy év törvénysértő működés a Minisztérium számára sem megengedhető, hiszen állami pénzeket használ az OMME, sőt döntési jogosultsággal is rendelkezik állami pénzek felhasználása fölött.

Következésképpen ha összeférhetetlenség gyanúja felmerül, akkor a tudomásra jutástól számított 30 napon belül lehet beadni a bíróságra a keresetet a törvénysértés megszüntetésére.

Mit jelent a tudomásra jutás? Az az időpont, amikor a Jelölő Bizottság nyílvánosságra hozza a jelöltek listáját. Legkésőbb az OMME 2016 évi márciusi Országos Vezetőségi ülésén, ahol a Jelölő Bizottságnak és az Intéző Bizottságnak kötelessége beszámolni a választás ügyében végzett munkáról és bemutatni a jelölteket.

Kik azok az emberek, akiket ha jelölnek, akkor a jelen jogviszonyuk alapján az összeférhetetlenségi feltételnek nem felelnek meg, tehát jelölésük esetén a választás eredményessége is veszélybe kerül, ha jelenlegi jogviszonyukat nem szüntetik meg.

Mészáros József)     OMME székház irodavezető, sőt kft vagy iroda összes alkalmazottjai
Egyed Árpád         OMME Magyarország kft ügyvezető
Horváth Gábor           Vezető szaktanácsadó
May Gábor           Baranya megye   
Gégény Benjamin   Bács-Kiskun megye
Árgyelán János   Békés megye   
Halász Gábor          Budapest   
Farkas János          Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Lászlóffy Zsolt          Csongrád megye   
Nyerges József          Fejér megye
Varga Tamás Imre   Győr-Moson-Sopron megye   
Barkó Árpád          Hajdú-Bihar megye
Biró Péter          Heves megye
Molnár Ferenc          Jász-Nagykun-Szolnok megye
Brunner Sándor      Komárom-Esztergom megye   
Fekete József          Nógrád megye
Jandácsik Attila       Pest megye
Nagy Csaba Zoltán  Somogy megye   
Kovács Csaba          Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Kersák Róbert          Tolna megye
Keve György          Vas megye
Tóth Péter          Veszprém megye
Hampuk Gábor          Zala megye
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 21. 12:03 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #95 Dátum: 2016. Január 21. 12:38 »
Most nézegetem a Haász Feri által kiadott közleményt. Egyetlen sorban nem említi meg azt, hogy az összeférhetetlenséget a jelölésnél figyelembe kell venni.
Véletlen?
Besenyő Pista bácsi féle gondolataim támadnak. Hát, nooooormális?  ???

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #96 Dátum: 2016. Január 21. 17:25 »
Az összeférhetetlenségi kört nem teljesen soroltam fel, ugyanis még a kormánytisztviselői kar tagjai is beletartoznak ebbe a körbe. Tehát az a méhész, aki az MVH-nál vagy a minisztériumnál dolgozik és OMME tag is, jelenlegi státuszával összeférhetetlen, hogy az OMME-ban is választott tisztséget viseljen.

Nagyon hiányolom a Haász Ferenc bizottsági elnök tájékoztatójából az összeférhetetlenségi feltételek felsorolását.

« Válasz #97 Dátum: 2016. Január 21. 17:33 »
Szerintem is foglalkoznia kellene vele, hiszen a választási szabályzat szerint a bizottságnak vizsgálnia kell a választhatóságot. Az alapszabály szerint pedig a jelöltnek írásban nyilatkoznia kell, hogy összeférhetetlenség esetében nem áll fenn. Szerintem mindenféleképp jó lett volna az alapszabályba betenni anno az EB által javasolt összeférhetetlenségi záradékot ami egyértelművé tette volna a dolgokat.

Üdv. jani bátya

« Válasz #98 Dátum: 2016. Január 21. 18:18 »
Jani Bátya!
Az összeférhetetlenség nem így működik!
Erre van egy külön nyomtatvány, amin minden tisztségviselőnek nyilatkoznia kell.
Majd felteszem ide, hogy melyikről is van szó.
Ezt a civil törvény már régen leszabályozta, addig amíg ezek a nyilatkozatok nincsenek csatolva a cégbíróságnál kár toporogni.
Ma már csak és kizárólag elektronikus úton lehet az alapszabályt, és a módosításokat is beadni.
Tolna megyében ezt egy olyan ügyvéd készíti, aki már közel száz szervezet alapszabályát elkészítette, és bejegyeztette.
Csak a sikeres alapszabály elfogadása után kapja a zsozsót, nem úgy mint Dr.Soós Tibor.
Katasztrófa ez a balek társaság, úgy ahogy van.
Na meg igen bátrak az tegyük hozzá.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #99 Dátum: 2016. Január 21. 19:21 »
Az már régen rossz, ha a választások után derül ki, hogy a megválasztott személy összeférhetetlenség miatt nem töltheti be a tisztséget. Éppen ezért a jelöltnek már a jelölésnél meg kell tennie a megfelelő nyilatkozatot és a Jelölő Bizottságnak pedig kutya kötelessége kizárni azokat a jelölteket, akik esetében az összeférhetetlenség lehetősége fennáll.

Tisztelt méhésztársak!
Én szóltam előre! Senki nem mondhatja, hogy nem figyelmeztettem senkit. Nem leszek szívbajos ebben a tekintetben, tehát azonnal indítom a megsemmisítő keresetet a bíróságon, ha akár egyetlen személy esetében is felmerül az összeférhetetlenség. A nyers fogalmazmány már készen áll. Csak a neveket, időpotot kell írnom és a mellékleteket kell csatolnom.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 21. 20:01 írta Geddekas »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #100 Dátum: 2016. Január 21. 21:39 »
 A nyers fogalmazmány már készen áll. Csak a neveket, időpotot kell írnom és a mellékleteket kell csatolnom.

Ejnye ejnye, ez a mondat csúnya időszakra emlékezteti az embereket :(, még ha igazad van, akkor is.
Üdv:robi

« Válasz #101 Dátum: 2016. Január 21. 21:52 »
Attila!
Valami ilyesmi?

NYILATKOZAT

Alulírott ………………………………….. (lakcím: ………………………………….) a …………………… Egyesület Közgyűlésének felkérését az …………………….. tisztség viselésére elfogadom.
Egyben büntetőjogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy cselekvőképes magyar állampolgár vagyok, ellenem büntetőjogi eljárás nem folyik, a közügyek gyakorlásától nem vagyok eltiltva, és velem kapcsolatban a Civil törvényben, továbbá a 2013. évi V. törvényben foglalt és ott meghatározott kizáró ok nem áll fenn.
Kijelentem, hogy tisztában vagyok a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 2011. évi CLXXV. törvény által az egyesület …………………. tisztségviselőjére háruló jogi és felelősségi kötelmekkel.

Üdv. jani bátya

« Válasz #102 Dátum: 2016. Január 21. 21:58 »
Jani Bátya!
megnézem a sajátomat és jelzek.
Üdv:Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #103 Dátum: 2016. Január 21. 23:18 »
Kedves Robi75!

Igazad van. Nem hangzik jól, de sajnos ilyen időszakot élünk. A mostani tisztségviselők pontosan tudják, hogy mi a Kontroll Csoport tagjai mindig pontosan jeleztük a problémákat és a tárgyalási készségünket. A reakció a jelzéseinkre sohase volt pozitív, soha nem mutattak tárgyalási és megegyezési készséget.

Az összeférhetetlenségek most is fennállnak és csak nagyon határozott lépésekkel lehet elérni, hogy a következő négy évben ilyen helyzet még véletlenül se alakuljon ki. Ezt a határozottságot tükrözi az írásom.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #104 Dátum: 2016. Január 23. 09:17 »
 Többen kérdezték, hogy mi a teendő akkor, ha a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék ítéletét?

Akkor a 2014 évi november 30-i Küldöttgyűlés valamennyi határozata megsemmisül, tehát a 2005 évi alapszabályt kell érvényesnek tekinteni. Vagyis nincs elnökség, hanem Intéző Bizottság és az Országos Vezetőség jogai is helyreállnak. Ja, az Etikai Bizottság is csak 3 tagú a jelenlegi 5 helyett.

A Fővárosi Ítélőtábla ítéletét kedden 11 órakor már ismerni fogjuk és feltesszük ide a fórumra is.