A méhcsaládok általános állapota

• 4493 válasz
  • 1474266 megtekintés
*

Koki

• 544
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4485 Dátum: 2026. Szeptember 21. 21:53 »
............ Egy család ugyanis nemcsak az anya miatt maradhat gyengébb ősszel, hanem a méhész olyan technológiai hibái miatt is, mint a túlpergetés, a rosszul időzített fészekrendezés, az elkésett serkentés, a rablás vagy a lemaradt atka elleni védekezés. Csak hát a nagyüzemi gőgben egyszerűbb mindent ráfogni az anyára, mint elismerni az önhibát.
...............

Te hóvirág! Nálunk nincs gyengébb állomány ,-esetleg néhány anyahibás, vagy későn váltott családok- hanem rajzani akarnak már áprilisban. Mekkora hülyeségeket írsz te ide naponta. Magadból indulsz ki.

Te beszélsz nekünk gyengébb állományról, aki kaptárfűtéssel tartotta életben a nyomorultjait: Van neked szégyenérzeted, és még a hazudozást fel sem hoztam...

Mivel nagyon kicsi tartalékok, nem családok, félő volt  nem birják ki a mostani -18 20 fokokat,  Inkább beraktam de csak temperál, nem füti a kis családokat.

*

Koki

• 544
« Válasz #4486 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:00 »
Egy család ugyanis nemcsak az anya miatt maradhat gyengébb ősszel, hanem a méhész olyan technológiai hibái miatt is, mint a túlpergetés,

Ezt a buta gondolatot önmagadtól izzadtad ki, vagy valakitől kaptad. Mi az a túlpergetés?

« Válasz #4487 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:17 »
Te hóvirág! A januári mínusz 20 fokos tartalékanyák temperálását idekeverni a szeptemberi pótanyás vitához? Látszik, hogy aki nem tudja megkülönböztetni a téli tartalékegységek fagyvédelmét a termelőállománytól, az inkább a múltban turkál. Idén sem marad el a tartalékok életben tartása, mivel sikeres volt, most jóval több lesz teleltetve, jövőre ugyanis nagyon kelendőek lesznek a családok. A hazudozást meg pont ti emlegetitek, miközben folyamatosan csúsztattok és ferdítitek a valóságot a fórumban. Úgy látszik, a forródrótos egyeztetés után is csak a januári archívumban való nyomozás maradt, a szeptemberi biológiáról és Örösiről még mindig mélyen hallgatsz. Az idő pedig mindannyiunk felett eljár: ahelyett, hogy a távoli jövőt meg a diószedést tervezgetnéd, ebben a korban már érdemesebb lenne a hosszú távú, maradandó dolgokra koncentrálni.

« Válasz #4488 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:20 »
Egy család ugyanis nemcsak az anya miatt maradhat gyengébb ősszel, hanem a méhész olyan technológiai hibái miatt is, mint a túlpergetés,

Ezt a buta gondolatot önmagadtól izzadtad ki, vagy valakitől kaptad. Mi az a túlpergetés?

Hogy tudsz ilyen szépen idézgetni ilyen korban? Vagy besegit valaki? :D

*

Koki

• 544
« Válasz #4489 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:34 »
Te hóvirág! A januári mínusz 20 fokos tartalékanyák temperálását idekeverni a szeptemberi pótanyás vitához? Látszik, hogy aki nem tudja megkülönböztetni a téli tartalékegységek fagyvédelmét a termelőállománytól, az inkább a múltban turkál. Idén sem marad el a tartalékok életben tartása, mivel sikeres volt, most jóval több lesz teleltetve, jövőre ugyanis nagyon kelendőek lesznek a családok. A hazudozást meg pont ti emlegetitek, miközben folyamatosan csúsztattok és ferdítitek a valóságot a fórumban. Úgy látszik, a forródrótos egyeztetés után is csak a januári archívumban való nyomozás maradt, a szeptemberi biológiáról és Örösiről még mindig mélyen hallgatsz. Az idő pedig mindannyiunk felett eljár: ahelyett, hogy a távoli jövőt meg a diószedést tervezgetnéd, ebben a korban már érdemesebb lenne a hosszú távú, maradandó dolgokra koncentrálni.

Téli tartalékegységek fagyvédelme? Az a nyomorultak pátyolgatása. Soha nem lesz méhészeted és mézed sem.

« Válasz #4490 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:45 »
Most meg vagy sértödve? :D

*

Koki

• 544
« Válasz #4491 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:46 »

Hogy tudsz ilyen szépen idézgetni ilyen korban? Vagy besegit valaki? :D

Milyen korban?
 Na akkor kezdjük azzal, hogy a "besegit" az besegít. Hosszú í. Eddig nem szóltam, de ezután odacsapok, mert nagyon nem díjazom a bunkó stílust.  Iskolázatlanság nem feltétele a méhészkedésnek, de azért már légy szíves  ha nekem válaszolsz vagy kérdezni szeretnél, akkor azért műveletlenség ide vagy oda, elvárom a formát. Sokadszorra véted el. Tartalom és forma.

Nekem nem kell besegíteni, nem ittam el az eszemet még.

Még egyszer.

MI AZ  A TÚLPERGETÉS?

« Válasz #4492 Dátum: 2026. Szeptember 21. 22:55 »
Besegitek, kérdezd meg még párszor, érezd, milyen, amikor eldumálnak a kérdésed mellett. Mit vársz te el? OTTHON ESETLEG... Legközelebb jobban figyelek. De szólj a tanoncaidra is akkor légyszíves helyesírás terén.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Szeptember 21. 23:01 írta John Wick »

*

Koki

• 544
« Válasz #4493 Dátum: 2026. Szeptember 21. 23:10 »
Úgy látszik, a forródrótos egyeztetés után is csak a januári archívumban való nyomozás maradt, a szeptemberi biológiáról és Örösiről még mindig mélyen hallgatsz.

Semmi "forródrótos" egyeztetés nem volt Attilával. Felhívott, megbeszéltünk valamit, és egyet értettünk, aztán Ő is dolgozni ment (ha akarja leírja mit) én meg diót szedni, mert az éjszakai vihar sokat levert, és a vaddisznók ha rátalálnak akkor nehéz őket távol tartani. Van kérdés, nincs kérdés. (Vili a veréb).

Kérdeztem valamit, de nem válaszoltál. Kérdezd meg a mentorodat aki ide hozott és fűt. Anyás dajka.

Mi az a szeptemberi biológia? Mi az amiről én hallgatok Örösiről?

Nekem nincsenek tanoncaim. Méhésztársaim vannak, és ha valamire szükségük van bármikor hívhatnak, ha tudok adok tippeket problémáikra, segítek nekik.
Majd télen, vagy  tavasszal ha lesz náluk nyomorék semmitérő  méhcsalád, akkor hozzád fogom őket küldeni, hogy szereljenek be fűtést kaptárjaikba, amivel olyan óriási fejlődést, majd az azt követő hihetetlen szaporítást lehet elérni, amitől mi, akik százszámra adjuk el a méhcsaládokat, biztosan be fogunk rezelni.