Viszont láttam a kaptárbontós, nagyképű YouTube-videódat mínusz valahány fokban... Hát, emberek vagyunk, nem vagyunk egyformák.
Erre gondolsz? Hátha van aki nem látta.
https://www.youtube.com/watch?v=YDY9Gj6VPQINa akkor jól figyelj ide, ha emberek vagyunk!
Aki itt nagyképű a semmi tudásával az Te vagy. Berobbansz üstökösként, elfogy majd a mag, és szertefoszlik a csóva. Éppen egy ilyen "méhész" miatt készült az a videó.
Éjszaka -23 fok volt és napközben is nem ment -7 fölé. Egy ugyanilyen hóvirág antiméhésszel, de inkább tiszavirág életű méhésszel vitatkoztam. Akkor még nem volt "Feketefehér". Azzal dicsekedett, hogy neki aznap tisztultak a méhei, mert olyan jól sütött a Nap. A Nap az sütött, de kegyetlen hideg volt. Még az európai hőtérképet is felrakta neki valaki, azt hiszem Tomipapa volt. Még Szicíliában sem volt alkalmas az idő a tisztulásra. Aztán jött a duma, hogy én jobban tudom 200 kilométerről, hogy mi van az Ő méheivel, ekkora nagyképű dumát még nem hallott. Sajnos sok méhe kint maradt a hóban. Volt neki már 1-2 léputcára fogyott családja is. Én meg írtam, hogy azok nem tisztultak, hanem más oka van annak amiért kimentek az erős napsütésben. Atka, nozéma, rossz telelőélelem.-- Másoknál is sok helyen egyébként ugyanaz volt a helyzet.
Jött ám a mellébeszélés, meg ő különben is már ügyvezető igazgató, meg stb. Tavasszal megszűnt a méhészete, eltűnt a fórumról. Vissza kell nézni a taglistát, akkor eléggé elcsodálkozik a régi fórumozó, hogy vajon mi lehet velük.
Délután akkor kimentünk a méhekhez és a Fiam készített egy videót. Látsz Te ott a hóban méheket? Egy marék méh leesett a hóba abból a családból a keretfedőről, azokat visszadobtam, de ha legközelebb kérdezik miért dobtam havat a telelőfürtre, akkor majd azt válaszolom, hogy vannak szar méhészetek, ahol fűtik a kaptárokat, nekem meg hűteni kellett.

Mi a nagyképű abban a videóban? A 9 léputcán telelő család? De ha jobban megnézzük 11 léputcában telel, csak a szélsőkből nem jöttek fel a méhek. Ha én azt mondom, hogy tavasszal faltól falig vannak a családok már induláskor, akkor az úgy is van. Nem a tízesben, a 12-esben. Jövőre nem ilyenek lesznek a szárazság miatt, de legalább később rajzanak.
Vagy mi a nagyképűség? Az 500 család 16 évvel ezelőtt? Ma már a duplája van. Kénezzem le őket, vagy etessem meg az atkákkal? Merjek kicsi, meg buta lenni?
De én vagyok a hülye, mert leállok szerencsétlenekkel vitatkozni mások védelmében.