Na szóval.
Amelyik olyan gyenge, hogy nem védi meg magát, azt szűkíthetik. Azokat hívod tartalékoknak.
Nálam csak órákig lehet anyátlan. Szétszednék.
Ha a
"röpkörzetben vannak olyan méhészetek amelyek kívánni valókat hagynak maguk után" kell szólni a méhegészségügyi felelősnek. Attól nálam nem lesz rablás ha másnál van. Kutatnak, ingerültek, de ha egészségesek megvédik magukat. Ami atkát meg behoznak, az már az enyém, és mivel nekem nem kell, ezért fújok.
Aki fejlámpával etet, annak javaslom, hogy jöjjön el tanulni hozzám. Ingyenes. Én ötkor már etetek, ki sem néznek, legfeljebb néhányan szaglásznak. Akkora kaptár kell, amekkora a család, tehát rakodóban kell méhészkedni. Nem lehetnek rések. Nagy adagokban legfeljebb hetente szabad etetni. Régen én is játszottam a félliteres etetőkkel. Már várták minden este. Azt is megtanulták, hogy az autó zaja után jön a hami, és már kapunyitáskor elkezdődött a keresgélés.
Nem tudom miért írtad a :
"Kíváncsian szemlélnék olyan méhcsaládokat ahol most 17-18 lépet szépen takarnak a méhek." mondatot. Valaki beszélt ilyesmiről?
Tőlem kérdezte NB-s nemrég, hogy mit tegyen, mert megfőnek a bádog alatt a családok.
Le kell takarni. Én erre már rég ráébredtem. A takarókra meg nem sajnálom felrakni a háznyi téglát, az is fogja a hőt.
Nem a gyenge eső miatt hordják azok a virágport. Azoknál a méhészeknél hordják, akik etettek, és már van nyitott fias ismét bőséggel, amihez meg szükségeltetik. Végre kiderül, hogy van ám virágpor, csak fias nem volt.
Az óriási szárazságnak köszönhetően nagyon kevéske virágport tudnak gyűjteni, kivételek biztosan vannak.
És ezen a serkentés sem igazán segít.
NEMIGAZ
Azok a "sztripek" állítólag nagyon jók, majd mégsem. Ez megy évek óta.
Az, hogy ki mivel védekezik, talán másodlagos, csak a védekezés hatékony legyen, és azt ellenőrizni is illik.
TEHÁT AKKOR MÉGSEM MÁSODLAGOS.
Ez valahogy úgy sült el, mint az igazi tapasztalt nők állítása.
A méret nem számít, csak nagy legyen.