Ezt írja komoly meggyőződéssel seed150:
"Például be kellene látni, hogy az agyonnyomorított fészekben nem tudnak az egyébként is gyenge családok fejlődni."
A fészek nincs agyonnyomorítva!
Ezt pontosan úgy kell elkészíteni, hogy gyönyörű, zárt táblás fiasok legyenek.
Amely anyák szabadon bóklászhatnak, azoknál a családoknál 30-50%-al kevesebb a fiasítás felülete!!!!!!!!
Ezerszer leírtam, annyira nehéz ez?
Nem az a lényeg, hogy hány kereten hülyíted a kollégákat, hanem , hogy mennyi fiast nevel fel egy méhcsalád azonos időszakban.
Majd így folytatja a méhészek jövőbe látója:
"Amikorra már eljutnak olyan fejlettségi szintre, amitől felébredne a rajzásra való készülédés, addigra ismét korlátozva lesznek."
Ismét ki kell, hogy ábrándítsalak!
A rajzási láz felébredése akác előtt óriási szakmai hiba.
Gondolom folyamatosan ezzel küzdesz, amiatt jelent ez neked problémát.
A szűk fészekből nagy ritkán ugranak ki, vagyis nem tudnak, mivel az anyarácson nem tud az anya átpréselődni, emiatt leölik.
Kérdezz meg hozzáértőt miként lehet eredményesen méhészkedni, erős családokkal, anélkül, hogy a rajzást fontolgatják.
Mivel nekem nem hiszel, neki sem állok.
Azért van amikor bevallod a saját csacskaságaidat, íme:
"Aztán olvasom ezt az óriási folyadék hiányt. Tegnap már lepték az itatót. "
Emiatt kell belső itatót alkalmazni (vagy pipást, zacsist), mert az a méheknek kényelmes, és el sem kell hagyják a kaptárt.
Ez gáz szerintem, ...rád nézve, de te ezt nem veszed önkritikának.
Ma este beszámolok arról mit láttam a méheknél, de egyéb okok miatt kicsi csúszásban vagyok.
Végezetül nem először leírom, hogy ehhez a technológiához semmi lövésed sincs, mondhatnám, hogy ...hála az égnek, de nem vagyok rosszindulatú.
Mézed biztosan szokott így is lenni, de mihez, vagy kihez képest.
Az dönti el ki a legény a gáton, és a bozontos kutyát nem érdekli, előtte ki mit kavart a kaptárban.
Az eredmény dönt el mindent.
Kérdezd ismerőseimet, esetleg a régi felvásárlóimat, hogy mennyi mézet szoktak tőlem levinni.
Remélem az öved most is be volt kapcsolva.
Üdv:
Nagyernyei Attila