Ezt most nekem írtad, vagy Mézga Aladárnak? Nem egyértelmű.
Ha nekem...
Arra gondolsz, hogy beidéztem: "
amikor megtörtént a tisztulás, hogy mézes lépet kellett kivennem, mert nem tudták az anyák kiterjeszteni a fiasítást". ?
miközben:
"...hogy ne tudjanak az anyák korán beindulni ez pedig a "TÖKIG MÉZES LÉP"!"Ugye én idéztem. Egy hozzászólásban önmagad megcáfolása. Gyakori probléma.
Na most ha Aladárnak, akkor miért? Mert egy kérdést tett fel? Azt kérdezte:
"Attila alig egy hónap a műlépre söprésig. Mi lesz a fias keretekkel." Aladár! Felejtsd el! Ne csináld meg!
Attila!
Most nálad már van fias. Megnéztél két családot. Valószínűleg mindenkinél van már a családok egy részénél. Egy hónap múlva, természetesen sokkal több lesz. Azt kérdezi Aladár, hogy mi lesz azokkal a keretekkel,- gondolom én-, amelyekben ekkor már a nemzedékváltó fiasítás nagy része fog unalmában pempőt eszegetni, vagy szövöget. Álcagubót. Azokkal a pici méhivadékokkal, akiket utódjukként felnevelnek a telelő méhecskék, miközben ők a halálba dajkálják, fűtik, és életüket kockáztatva az utódjaikért állandó veszélyben virágport, némi nektárt, és vizet hordanak nekik. ABORTUSZ? MENNEK A SZEMÉTBE MEGROTHADNI, VAGY A FŐZŐBE?
Elnézést Aladár, de te valószínűleg nem tudsz úgy keresni mint én, és ezért engedd át nekem azt a lehetőséget amit a Klubvezető Úr kér tőled! Azt ugyan én sem tudom megerősíteni, hogy a Klubvezető Úr ezt már alkalmazta, de erre még ideje sem lett volna, ugyanis mint tőle olvashattuk, ez még eléggé új dolog. Azt sem kellene elfeledni, hogy valahol szemléletváltást említ a Klubvezető Úr, majd rákeresek...a technológiaváltást viszont említette, mert ahogy emlékszem sok műlépes keret gyártására volt szükség, vagy valami ilyesmi. Éppen az az ember mondja, aki 500 keretet építtet csak egy évben.

(Megkeressem?

)
Ettől függetlenül Aladár keress neki ha tudsz e témában valamit még felhozni, nem a lehetőséget szeretném elvenni előled, pusztán a kezdő méhészek érdekét próbálom védeni a Klubvezető Úr társaitól, akiknek eme marhaságára egy érdekvédő klubvezetőnek az lett volna a reakciója, hogy EMBEREK, NEHOGY VALAKI EZT MEGCSINÁLJA!!!
Természetesen mindenkinek joga van a sajátjával, de ne máséval veresse a csalánt.
Tessék megtaláltam:
Szinte az összes hozzászólással egyet értek, ezeket a megállapításokat csak megerősíteni tudom.
...
Ugye ez megint egy szemléletváltozást jelent?
Minden szakirodalomban az olvassuk, hogy a sötét bábinges lépeken KELL teleltetni.
...
A technológiának a kidolgozása rém egyszerű, csak műléppel győzzük.
Tovább is lehet gondolni a történetet.
...
A méhegészségügyi helyzet javításához ezek a lépések elkerülhetetlenek.
Nagyernyei Attila
Hegylakó: "Csak egy maradhat"!