A méhcsaládok általános állapota

• 4276 válasz
  • 1449735 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4275 Dátum: 2026. Augusztus 22. 20:30 »
Ha marhaság, azt is vállalom!
Én csupán egyet kértem tőletek, fordítsátok az álcás lépeket a nap felé, és nézelődjetek!
Mivel erre sem vagy (vagytok) hajlandók, okafogyott a vitánk.
Már többször kérdeztem de ez mellett a kérdésem mellett olyan lazán, hanyagul elnéztek.
Egy fél kilós virágporos lepény mennyi ásványi anyagot vitamint és az álcák EGÉSZSÉGES fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz?
Mi ez a nagy csend Koki?
Háááát nem sokat, pont akkor amikor a betelelésre készül a méhcsalád?
Tavasszal más a helyzet, ott ez a pici lökés elegendő a sikerhez, valamint csak-csak kívülről is jön befelé természetes virágpor, és a tavaszi méhek teste teljesen más felépítésű.
Amikor szinte semmi nem érkezik be mint most sok helyen, akkor ez csak a méhész megnyugtatására elegendő.
Nem kívánok vészmadár lenni, de ebbű baj lessz!
A témán nem rugózok tovább , végül is Pampalini megadta rá a szakmai válaszát.
Gyökér nem csak kefében létezik.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2026. Augusztus 22. 20:33 írta Nagyernyei Attila »

*

Koki

• 470
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4276 Dátum: 2026. Augusztus 22. 22:14 »

Tavasszal más a helyzet, ott ez a pici lökés elegendő a sikerhez, ....

Az én állományomnál ez a lökés azt jelentené, hogy április 10 helyett már április 5-én lenne az első rajom, és akkor naponta 15 és nem 5 műraj is készülne kényszerből egy nap, amikor nálad további egy kerettel még szűkíteni kell a fészket.

Pampalini írását segítek megérteni. Neked akkor hatott a virágporos lepény, amikor mi azon aggódtunk, hogy nem tudnak az anyák a virágporos keretektől petézni.
Nézd csak!
A kereteket többször átrendeztem hogy a virágpor ne torlaszolja a fészket és így egyenletesebb lett a fejlődés.