A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065496 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2025 Dátum: 2020. Február 01. 20:02 »
(Budakeszi 50 család) A családok 10 % -t megnézve: 1-2 keretben gyerek tenyérnyi fiasítás van. Nálam van meleg és hideg építmény is- különbség nem volt ebből a szempontból. Az itatót nem járták  tömegében. Bár minden csupa víz . Január elején volt pár nap amikor szinte lepték. Szépen tisztúltak. A 8 db megfordított kaptárnál a felénél az eredeti oldalon próbáltak hazajutni..... a szakirodalom nem ezt írja  :D ( november végén fordítottam meg) . 2018. Január 7 - én nálam minden családnál 3 keretben erős tenyérnyi fias volt. Február végén amikor bejött az egy hetes nagy hideg (úgy mentem el síelni, hogy ezeknek reszeltek....) semmi bajuk nem volt. Nem gondolnám, hogy a mostani állapot odaverne nekik.... szerintem ezen kár aggódni, bár tudom a télnek nincs még vége... sőt az utóbbi évek tapasztalata: lehet , hogy csak most kezdődik a neheze és azzal is tisztában vagyok , hogy minden év egy kicsit más.

« Válasz #2026 Dátum: 2020. Február 02. 08:41 »
Ma bepillantottam az összes méhcsaládomhoz.

Az egyiknél két keretben, a keretek mindkét oldalán nyitott tenyérnyi fedett fias volt, kevés álca, és pete.
A másik kölyökcsalád anyja tenyérnyi petét rakott eddig.

Egyetlen gyakorlati módszer létezik, hogy ne tudjanak az anyák korán beindulni ez pedig a "TÖKIG MÉZES LÉP"!
Ha még ezt is meg kell magyaráznom akkor dobok egy hátast.

Többször volt tavasszal, amikor megtörtént a tisztulás, hogy mézes lépet kellett kivennem, mert nem tudták az anyák kiterjeszteni a fiasítást.

...
Nem csak elvenni kell, adni is, mert a végén nem lesz mitől elvenni.
Nagyernyei Attila

MEGKEZDŐDIK HAMAROSAN...
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 08:50 írta kivancsi111 »

« Válasz #2027 Dátum: 2020. Február 02. 08:47 »
Attila alig egy hónap a műlépre söprésig. Mi lesz a fias keretekkel ???

« Válasz #2028 Dátum: 2020. Február 02. 08:59 »
Ezt megint hol olvasod, hogy én ezt javaslom, valamint alkalmaztam?
Kérlek idézd, mert repülsz te is.
Elég volt a kötekedő semmitmondó agymeséidből.
Ha nem tudod idézni estére, nem vagy a Fekete-Fehér Méhészklub tagja.
Na rajta, keresd.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2029 Dátum: 2020. Február 02. 11:30 »
Ezt most nekem írtad, vagy Mézga Aladárnak? Nem egyértelmű.

Ha nekem...
Arra gondolsz, hogy beidéztem: "amikor megtörtént a tisztulás, hogy mézes lépet kellett kivennem, mert nem tudták az anyák kiterjeszteni a fiasítást". ?
miközben:  "...hogy ne tudjanak az anyák korán beindulni ez pedig a "TÖKIG MÉZES LÉP"!"
Ugye én idéztem. Egy hozzászólásban önmagad megcáfolása. Gyakori probléma.

Na most ha Aladárnak, akkor miért? Mert egy kérdést tett fel? Azt kérdezte:"Attila alig egy hónap a műlépre söprésig. Mi lesz a fias keretekkel." Aladár! Felejtsd el! Ne csináld meg!
Attila!
Most nálad már van fias. Megnéztél két családot. Valószínűleg mindenkinél van már a családok egy részénél. Egy hónap múlva, természetesen sokkal több lesz. Azt kérdezi Aladár, hogy mi lesz azokkal a keretekkel,- gondolom én-, amelyekben ekkor már a nemzedékváltó fiasítás nagy része fog unalmában pempőt eszegetni, vagy szövöget. Álcagubót. Azokkal a pici méhivadékokkal, akiket utódjukként felnevelnek a telelő méhecskék, miközben ők a halálba dajkálják, fűtik, és életüket kockáztatva az utódjaikért állandó veszélyben virágport, némi nektárt, és vizet  hordanak nekik. ABORTUSZ? MENNEK A SZEMÉTBE MEGROTHADNI, VAGY A FŐZŐBE?

Elnézést Aladár, de te valószínűleg nem tudsz úgy keresni mint én, és ezért engedd át nekem azt a lehetőséget amit a Klubvezető Úr kér tőled! Azt ugyan én sem tudom megerősíteni, hogy a Klubvezető Úr ezt már alkalmazta, de erre még ideje sem lett volna, ugyanis mint tőle olvashattuk, ez még eléggé új dolog. Azt sem kellene elfeledni, hogy valahol szemléletváltást említ a Klubvezető Úr, majd rákeresek...a technológiaváltást viszont említette, mert ahogy emlékszem sok műlépes keret gyártására volt szükség, vagy valami ilyesmi. Éppen az az ember mondja, aki 500 keretet építtet csak egy évben.  :o (Megkeressem? ;) )
Ettől függetlenül Aladár keress neki ha tudsz e témában valamit még felhozni, nem a lehetőséget szeretném elvenni előled, pusztán a kezdő méhészek érdekét próbálom védeni a Klubvezető Úr társaitól, akiknek eme marhaságára egy érdekvédő klubvezetőnek az lett volna a reakciója, hogy EMBEREK, NEHOGY VALAKI EZT MEGCSINÁLJA!!!
Természetesen mindenkinek joga van a sajátjával, de ne máséval veresse a csalánt.
Tessék megtaláltam:
Szinte az összes hozzászólással egyet értek, ezeket a megállapításokat csak megerősíteni tudom.
...

Ugye ez megint egy szemléletváltozást jelent?
Minden szakirodalomban az olvassuk, hogy a sötét bábinges lépeken KELL teleltetni.
...
A technológiának a kidolgozása rém egyszerű, csak műléppel győzzük.
Tovább is lehet gondolni a történetet.
...
A méhegészségügyi helyzet javításához ezek a lépések elkerülhetetlenek.
Nagyernyei Attila
Hegylakó: "Csak egy maradhat"!

;D

« Válasz #2030 Dátum: 2020. Február 02. 11:38 »
Hát nem tudtam , hogy már kérdezni sem szabad. De úgy látom semmi szakmai segítségre nem számíthatok tőletek . De köszönöm hogy írtál nekem kiváncsi. Megfordult a fejembe valóban de köszi legalább nem szívatom meg magamat mint tavaly ősszel kutatásban az a méhész akinek a méhei össze vissza rabolták egymást, tudod az a lép karcolgatós eset.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 11:41 írta Mézga Aladár »

« Válasz #2031 Dátum: 2020. Február 02. 11:46 »
De úgy ám. Aztán ha megszívatod magad, akkor jön a magyarázkodás, mint Bercinek is kellett. Gondolom ez az:

Tegnap hívott az egyik, hozzám hasonló, kezdő méhész ismerősöm. 3 családját lerabolták.(NB fekvő) Kérdeztem: és azt hogy?! Hááát olvasta az egyik fórumon, hogy fel kell karcolni a mézes kereteket,mert azt majd behordják a fészekbe...

A technológia nem az Attila által javasolt módon került alkalmazásra.

Majd nem megfelelő módon történik a műlépre seprés.
Ez is egy örökzöld marad, mint a hajnali Fifi kutya fogvacogásakorierdőzsongás a deres fűben parázsló cigarettacsikk ... hú vazze!

« Válasz #2032 Dátum: 2020. Február 02. 12:19 »
Nocsak, nocsak! A teremburáját! Most látom, hogy illetéktelenek betörtek a fiókomba. Teljesen meg vagyok döbbenve. Jóhiszeműen csak egy banálisan egyszerű jelszavat használtam. Hát kérem ez elképesztő, hogy milyen csúnya emberek vannak!
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 04. 15:01 írta Rachmaninov »

« Válasz #2033 Dátum: 2020. Február 02. 13:21 »
Attila ebbe most nagyon belemásztál. Engem ismer a keres batya a tsanyi a tomipapa a zsirosméhészet a degonosz a kitin tehát rosszul gondolod. Ez az irasod el van mente minden forumozonál megtalálható. Készülj szerintem a következő peredre.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2034 Dátum: 2020. Február 02. 14:07 »
Hogy kerülök én ide??Én egy önáló személyiséggel bíró TERMÉSZETES ,önálló ,személy vagyok!! Nem rejtek más nevet,nickem mögé!!
Ebből jó nagy per kerekedik!!!!
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 14:13 írta oszkár »

« Válasz #2035 Dátum: 2020. Február 02. 14:20 »
Mézga Aladár-t ismerem(P.B.), ő nem Molnár Jenő alias kivancsi111.

Üdvözlettel: batya

« Válasz #2036 Dátum: 2020. Február 02. 14:26 »
Na figyelj Rachmaninov vagy Attila!

Bárki légy is, bárki álljon is a nick mögött, Attilának kell majd megválaszolnia a bíróság felé, hogy a Rachmaninov név mögött ki rejtőzik. Tekintettel arra, hogy klub tulajdonosai és moderátorai felelnek a klubon elhelyezett személyiségi jogokat sértő tartalmakért, ezért nincs is nagy jelentősége annak ki áll ez írás mögött.

Neked írta, a Jenőaladárnak. Molnár Jenő balatonlellei méhésznek. A két nick egy személy, two in one. Régóta tudjuk.

Továbbá a "Mézga Aladár" (P.B.) nevű méhészt ismerem, mint sokan mások. Aki kíváncsi majd találkozhat a bíróságon "Aladárral", és az érdeklődő méhészközönségnek alkalma lesz megismerni Rachmaninovot is. Mint Csuja perből már megtudtuk, minden kínlódásod ellenére csak kicsiklandozták belőled kit takar Geddekas nicknév.

Ideje neked is menned,

Megyek. Holnap reggel már megvan az első dolgom, felkeresek egy ügyvédet.

Soha nem szívtam semmit.
Melyik gyerektől kellett volna elvennem a kokót?
Az Oszkár sem én vagyok.

Valami hasonulást érzek a Rachmaninov és a Nagyernyei Attila írásai között:

Nyugalom a hosszú élet titka.

A nyugalom a hosszú élet titka.

Szia Zoli!

Nagyernyei Attila

Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 14:37 írta kivancsi111 »

« Válasz #2037 Dátum: 2020. Február 02. 14:49 »
Atilla jönnek a bokadörzsölgető idők.Nyugalom,a hosszú élet ritka.100 ÉV felett kevesen halnak meg.Ez már azért remény.

« Válasz #2038 Dátum: 2020. Február 02. 16:38 »
Nocsak, nocsak! A teremburáját! Most látom, hogy illetéktelenek betörtek a fiókomba. Teljesen meg vagyok döbbenve. Jóhiszeműen csak egy banálisan egyszerű jelszavat használtam. Hát kérem ez elképesztő, hogy milyen csúnya emberek vannak!
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 04. 15:02 írta Rachmaninov »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2039 Dátum: 2020. Február 02. 16:53 »
Most mi van? Kitiltottátok Őt is?