Ha már megszólíttattam,
Általánosságban lehet, hogy van némi igazság a mondanivalódban. Csak az OMME nem általános Egyesület.
Az OMME egy Miniszteri Rendeletben speciális jogokkal, kötelezettségekkel és államigazgatási feladatokkal felruházott egyesület. Egyedüliként megnevezett a méhészeti szakmában.
Emiatt az általános Egyesületi mozgástér is korlátozott. Az Egyesület mozgástere is korlátozott. Nem tudom, hogy tudod-e de az OMMÉ-nak titokban vissza kellett vonnia már több, kizárásról szóló határozatát, ugyanis EU alapjogból való kizárás "csak úgy" nem megy.
Ugyanezen korlátok miatt Minden méhész érdeke a BÉKE elsősorban. A szennyes minden részletre történő kiteregetése, hatósági vizsgálatok mind ez ellen szólnak. Kritika kell, én is gyakoroltam. Ennek mértéke azonban nem veszélyeztetheti a Nemzeti Programot. Ezért kell nagyon óvatosan lövöldözni.
Mellesleg több szereplő van a jelenlegi vezetésben, aki ezt nem érti, ilyen sajnos a mostani mindhárom elnökhelyettes is. Az Ő tevékenységük olyan mértékben a széthúzásra, az OMME kettészakítására alapoz, hogy veszélybe sodorják az egész Nemzeti Programot.
Meggyőződésem, hogy higgadt, halk, kompromisszumteremtő kritikára van szükség. Minden probléma, ami eddig felmerült megoldható házon belül. Ha nem oldódik meg, akkor lassan, de biztosan külső erők, bíróság, ügyészség, EU fogja megoldani. Én azt vallom, hogy próbálni kell belül megoldani minden kérdést.
Ehhez most történelmi lehetőség van, és a méhészek gondolkodó, következményekkel pontosan számoló egyének. Minden nap ezt teszik a méhcsaládokkal. Pontosan tudják, mikor kell anyát váltani, és mikor kell a heréket veszni hagyni. Ez most április 2!