Ezt írja Vivaldi, és láss csodát egyet értek vele:
"Nekem senki ne dumálja be, hogy ez pénz kérdés, ez akarat kérdése csupán. A többi csak önérdek, és duma. Én nem tudom melyik elnök mit mondott, de ha a pénzre hivatkozott valaki az hazudik, és önérdekből csinálta."
Amikor a munkacsoport ülésén megállapodtunk, hogy az OV és a Küldöttgyűlés elé terjesztjük az önálló egyesületek szövetsége javaslatunkat, még bizakodó voltam, amiről jegyzőkönyv(feljegyzés) készült.
Pont Dr.Mészáros László volt az aki ismét egy jó nagyot belerúgott a javaslatunkba azzal, hogy az OMME pénzügyi helyzetére hivatkozva ellenezte a szövetségi elképzelést, mivel az önállóak kevesebbet fiezetünk...jelszóval.
Mégis mi futott át a gondolatukon, miért is ellenzik vezetőink az egyszerűsítést?
Képzeljétek el, hogy csak egyfajta nyomtatvány lenne!
A szaktanácsadók mit csinálnának?
Nem kellene azzal kavarniuk, hogy önálló, vagy helyi szervezet nyomtatványait kelljen kitöltögetniük.
Aztán mit csinálnának az OMME alkalmazottak ha mindent megcsináltunk helyettük, adó és járulékbevallást, tagdíj-befizetést?
Hát nem jobb így kavarni, jobbról, balra rakosgatni a papírrengeteget a mai elektronikus világban?
Az önálló egyesületek szövetsége egy sokkal korszerűbb egyesülési forma, negyed annyi adminisztrációval, és egy ilyen szövetség sokkal erősebb érdekvédő.
Elkeserítő egyes elnökségi tag hozzáállása, és ezt meguntam.
Ősszel az első összejövetelünknél, ahogy ígértem javaslom a Tolna Megyei Méhész Egyesület Közgyűlésének, hogy alakuljunk vissza OMME alapszervezetté.
Az idén megtapasztalhattam, amikor a Tavaszváró Szakamai-Méhésznap költségeit az OMME átvállalta, milyen érzés karosszékből irányítani.
Mindig odadugtam az OMME számlaszámát a rendőrség, mentők, önkormányzat, művház orra alá, nekünk meg egy fillérünkbe nem került.
Ha ez az igénye az elnökségnek, simán meglépjük, és akkor nem kell könyvelőt meg ügyvédet alkalmaznunk, mert ha balhét csinálnák, azt is az elnökség viszi el, hiszen az OMME a "főnök".
Igaz elesünk egy kis civil támogatástól, de ha Gyula és egyéb szervezetek kaphatnak évi 1 milliós támogatást (annak ellenére, hogy a marketing szabály max. 500.000 Ft-ot engedélyez) akkor mi is benyújtjuk a számlát.
Na ez az igazi lehúzás, nem az önálló egyesületek teszik tönkre ez OMME-t!!!!!!
Velünk eddig semmi gondjuk nem volt, csak fizettünk mint a katonatiszt.
Mit szólsz hozzá Vivaldi?
Akit te sztárolsz, tetszik a javaslata?
Ezt írod hozzászólásod végén:
"... ha a pénzre hivatkozott valaki az hazudik, és önérdekből csinálta..."
Ezt beszéld meg vele.
Én ezt másként látom.
Soha nem volt civil egyesület vezetője, nem ismerheti mi az, hogy IGAZI érdekvédelem.
Nagyernyei Attila