SZÖVETSÉGI JAVASLAT

• 111 válasz
  • 53677 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:SZÖVETSÉGI JAVASLAT
« Válasz #75 Dátum: 2017. Március 27. 12:17 »
Pontosan jól mondod. A négyévenkénti királyválasztás híve vagyok. Azzal a kitétellel, hogy az alapszabályban nagyon világosan  le kellene fektetni, hogy mikor milyen esetben lehet vissza hívni a megválasztott elnököt. És, ez fontos: mindenki csak két cikluson keresztül lehet elnök.
Abban az esetben ha az elnök, vagy a te szerinted király, többségi elven demokratikusan, tisztán, és nyíltan van megválasztva, onnantól mindenki befogja pofáját négy évig. És ezt magamra is értem.

Most vegyük azt miért van csak két induló, egy jól fizető elég jó állásra, mint az omme elnök?
 Elmondom én, azért mert omme elnöknek csak az indul aki úgy érzi tudja manipulálni a küldötteket. Van itt elég képzett rátermett, és alkalmas ember aki, még sem indul, mert ilyen buherálós rendszerben semmi esélye nincs. És most, még a nevét sem adja az omme semmiféle tevékenységéhez.

« Válasz #76 Dátum: 2017. Március 27. 14:03 »
Ahogy a vicc is mondja: azért van királynője egy családnak, mert ha kormánya volna, nem lenne méz  :D
Bár, ha belegondolok, már most is "méhcsaládszerűen" épül fel az OMME. Király(nő), dolgozók, herék, mindet megtalálni a méhészeti "érdekképviseletünk" jelenlegi rendszerében. Ami még hiányzik a rendszerből, az az egységként történő fellépés, vagy a rajzás, ha túl szűk a "lakás", meg esetleg a 2 (3, 4?) évente bekövetkező csendes anyaváltás...  ;)
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #77 Dátum: 2017. Március 27. 17:50 »
Jól van. akkor maradjon minden így ahogy van.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #78 Dátum: 2017. Március 28. 00:41 »
Fekete Józsinak ez se tetszik. Akkor is maradjon?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #79 Dátum: 2017. Március 28. 08:44 »
Csuja, ha eltűnsz, mehet Józsi is. Nekünk megéri. Még én is kiiratkozok az eklézsiából is.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #80 Dátum: 2017. Március 28. 12:34 »
Nem értem hogyan képzeli el az egyesületek egyenrangú szövetségét az egyszerű méhész, ha az élére egy királyt akar állítani? Magyarázd el ezt nekem, nagyon kérlek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #81 Dátum: 2017. Március 28. 12:49 »
Csuja te egyszerűen olyan fafejű vagy, hogy az már agyatlanság. Jártál történelem órára?
A királyokat 4 évenként választják?
Itt meg én eddig úgy tudtam 4 évenként választás van, vagy te már hallottál valamit?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #82 Dátum: 2017. Március 28. 21:14 »
Frissítsd fel egy kicsit a magyar történelemből az ismereteidet. Igaz, hogy nem négy évre, de Magyarországon volt már választott király több is.

Az OMME-ben meg rendszeresen van királyválasztás. Négyévente.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #83 Dátum: 2017. Március 28. 21:18 »
QUQURIQ !!!

Kinek jó a szövetség?
Talán lehet, hogy mindenkinek!
Egyesületeknek, méhészeknek, OMME-nek!
Miért?
Mert a szövetségi tagok dönthetnének saját sorsukról, (másnak nincsen köze hozzá, mert önállóak).
A szövetségek elnökeinek az OV egy közös egyeztetés lenne a rövid vagy hosszú távú szövetségi stratégiában.
Mindenki egyenrangú fél lenne, nem dirigál senki nekik, legfeljebb nem vennének részt egyes szövetségi programokban, ha a tagsága úgy kívánná! A szövetségbe befizetett összeg szabályozná a szavazati jogot!
Persze lennének közös érdekeik, mint például a kutatás, a hírközlés, a méz marketing, a méhlegelő stb...
Az önálló jogi személyiségű szövetségi egyesületek egy mindenkitől független jogi státuszú egyesület.
A szövetség elnökségére csak a szövetségi elnökökből lehetne választani vezetőket, de csak azokat akik már legalább 5 éve elnökök.
Minden szövetségi egyesületnek lenne saját alapszabálya, ami súlyozottabb lenne mint a szövetség alapszabálya.
Talán úgy is lehetne mondani, hogy a szövetségi egyesületek "összegyúrt" alapszabálya lenne a szövetségi alapszabály.
Aztán az élet tovább hozza magával a demokratikus lét titkait...

kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #84 Dátum: 2017. Március 28. 21:48 »
Ezt a szövetséget ugatom. Itt hiába kevertek, az egyetlen indoka, hogy szövetséggé alakuljunk, ez az egyetlen törvényes út. Független magyar méhész egyesületek szövetsége.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #85 Dátum: 2017. Március 28. 22:18 »
Törvényes út többféle is lehet. Az is amit a Kiskakas felvázolt, de nemcsak az. Egy viszont lényeges. Az OMME nem törvényes módon működik.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #86 Dátum: 2017. Április 16. 15:38 »
Mond már el nekem, de tisztán, hogy mik a lehetőségek, mert én csak az egyesületi törvényt ismerem.
Jóval nagyobb lenne a baj, ha nem lennének kiindulási pontok, mert a semmiből elindulni jóval nehezebb. De itt vannak Uraim. Nézzük már meg. /Bár én jobban csak a mi egyesületünket ismerem, ezért senki ne rója fel nekem/ Az országban sok kiválóan működő önálló egyesületek vannak.
 A gyulai, vagy a zalai, de nem sorolom mert lesz aki megharagszik. ezekre lehetne építeni a független egyesületek szövetségét. Nekem senki ne dumálja be, hogy ez pénz kérdés, ez akarat kérdése csupán.  A többi csak önérdek, és duma. Én nem tudom melyik elnök mit mondott, de ha a pénzre hivatkozott valaki az hazudik, és önérdekből csinálta.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #87 Dátum: 2017. Április 17. 00:04 »
Az OMME semmiképpen sem tud megszűnni, mert vannak olyan helyi méhészközösségek, amelyek nem képesek önáló egyesületté alakulni. Ezeknek lesz mindig a gyűjtője az OMME. Ha képes lenne kialakulni egy Méhészszövetség (egyelőre nem látok erre esélyt!), akkor abban az egyik nagy létszámú tag lesz az OMME (sőt valószínűleg a legnagyobb létszámú tag), de nem Ő lesz a Méhészszövetség. Sőt ez esetben a Nemzeti program felelőse logikusan nem az OMME lenne, hanem a Méhészszövetség. A Szövetségi Gyűlésre a tagszervezetek fognak létszámarányosan delegálni küldötteket. Valószínűleg az OMME fog majd delegálni a legtöbb küldöttet. A Méhészszövetség fenntartása pénzbe kerül, ezt taglétszámarányosan a tagegyesületek fizetik be a Szövetség kasszájába.

A Méhészszövetség esetén is eluralkodhat a korrupció, az összefonódás, az összeférhetetlenség is tobzódhat. Ez attól függ, hogy a demokráciaigény létezik vagy nem. Az OMME-ban a demokrácia igénye fel se nagyon lett ébresztve. Ezért nem a valós teljesítmények alapján kerülnek ki a választott tisztségviselők, hanem sok egyéb szempont alapján. Ez is megismétlődhet a Méhészszövetségben is.

A szövetséggé alakulás sem oldaná meg a jelenlegi problémáinkat, ha az urambátyám korrupt viszonyokat nem rúgjuk fel.
Ha volna az OMME-ban a demokráciára igény és gyakorlat, akkor a jelenlegi félig szövetségi szervezeti forma is működhetne hatékonyan és jó hangulattal.

« Válasz #88 Dátum: 2017. Április 17. 06:34 »
Ezt írja Vivaldi,  és láss csodát egyet értek vele:
"Nekem senki ne dumálja be, hogy ez pénz kérdés, ez akarat kérdése csupán.  A többi csak önérdek, és duma. Én nem tudom melyik elnök mit mondott, de ha a pénzre hivatkozott valaki az hazudik, és önérdekből csinálta."
Amikor a munkacsoport ülésén megállapodtunk, hogy az OV és a Küldöttgyűlés elé terjesztjük az önálló egyesületek szövetsége javaslatunkat, még bizakodó voltam, amiről jegyzőkönyv(feljegyzés) készült.
Pont Dr.Mészáros László volt az aki ismét egy jó nagyot belerúgott a javaslatunkba azzal, hogy az OMME pénzügyi helyzetére hivatkozva ellenezte a szövetségi elképzelést, mivel az önállóak kevesebbet fiezetünk...jelszóval.
Mégis mi futott át a gondolatukon, miért is ellenzik vezetőink az egyszerűsítést?
Képzeljétek el, hogy csak egyfajta nyomtatvány lenne!
A szaktanácsadók mit csinálnának?
Nem kellene azzal kavarniuk, hogy önálló, vagy helyi szervezet nyomtatványait kelljen kitöltögetniük.
Aztán mit csinálnának az OMME alkalmazottak ha mindent megcsináltunk helyettük, adó és járulékbevallást, tagdíj-befizetést?
Hát nem jobb így kavarni, jobbról, balra rakosgatni a papírrengeteget a mai elektronikus világban?
Az önálló egyesületek szövetsége egy sokkal korszerűbb egyesülési forma, negyed annyi adminisztrációval, és egy ilyen szövetség sokkal erősebb érdekvédő.
Elkeserítő egyes elnökségi tag hozzáállása, és ezt meguntam.
Ősszel az első összejövetelünknél, ahogy ígértem javaslom a Tolna Megyei Méhész Egyesület Közgyűlésének, hogy alakuljunk vissza OMME alapszervezetté.
Az idén megtapasztalhattam, amikor a Tavaszváró Szakamai-Méhésznap költségeit az OMME átvállalta, milyen érzés karosszékből irányítani.
Mindig odadugtam az OMME számlaszámát a rendőrség, mentők, önkormányzat, művház orra alá, nekünk meg egy fillérünkbe nem került.
Ha ez az igénye az elnökségnek, simán meglépjük, és akkor nem kell könyvelőt meg ügyvédet alkalmaznunk, mert ha balhét csinálnák, azt is az elnökség viszi el, hiszen az OMME a "főnök".
Igaz elesünk egy kis civil támogatástól, de ha Gyula és egyéb szervezetek kaphatnak évi 1 milliós támogatást (annak ellenére, hogy a marketing szabály max. 500.000 Ft-ot engedélyez) akkor mi is benyújtjuk a számlát.
Na ez az igazi lehúzás, nem az önálló egyesületek teszik tönkre ez OMME-t!!!!!!
Velünk eddig semmi gondjuk nem volt, csak fizettünk mint a katonatiszt.
Mit szólsz hozzá Vivaldi?
Akit te sztárolsz, tetszik a javaslata?
Ezt írod hozzászólásod végén:
"... ha a pénzre hivatkozott valaki az hazudik, és önérdekből csinálta..."
Ezt beszéld meg vele.
Én ezt másként látom.
Soha nem volt civil egyesület vezetője, nem ismerheti mi az, hogy IGAZI érdekvédelem.

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #89 Dátum: 2017. Április 17. 09:34 »
Attila!

Számos megváloszalatlan szervezeti kérdés miatt korai a szövetséggé alakulás. A szövetség nem lehet az OMME mert az OMME-nak mindig lesznek Természetes személy tagjai. Vagyis az OMME is csak egy tag a többi között. Ha azt akarja az OMME, hogy ne legyenek Természetes személy tagjai, azt erőszakkal nem érheti el, hiszen a tagság önkéntes minden egyesületben. Ha Küldöttgyűléssel akarja kiléptetni az OMME-ból a Természetes személyeket, akkor ahhoz előbb meg kell alspítani a helyi szervezeteket mindenhol, továbbá a Nemzeti Programos rendeletet is módosíttatni kell.

Jelen viszonyok között az OMME azt se tudja megtenni, hogy a nem fizető OMME tagok tagi jogviszonyát megszüntesse.

Ébresztő! Az OMME szövetséggé csak akkor alakul, ha teljes tagrevízió megtörténik, minden Természetes személy tag tagi jogviszonya megszűnik az OMME-ban. Viszont ez esetben végrehajthatatlanná válik a Nemzeti Program személyekre szóló támogatási része. Viszont az Egyesületi támogatások megmaradnak, sőt átcsoportosításokkal jelentősen megnőnek.

Ezt akarjuk? Ha ezt akarjuk, az nekünk önálló egyesületeknek jó. De mit szólnak azok, akik eddig gyógyszer cukor, kis vagy nagyeszköz támogatást kaptak?

Szóval nincs ez végig gondolva vagy nagyon végig van gondolva, csak a szokásos módon nincs kimondva, csak manipulációkkal hangulatkeltéssel van előkészítve?