Tisztelt Méhészek!
Gondolkodnom kellett azon, hogy válaszoljak e egyáltalán, mert már délután jelezték "Gyurika" reakcióját, a darázsinváziós írásom után.
Ne haragudjatok, ha "Gyurikát" írok, de talán megértitek majd.
Szedresi lévén, sokat járt hozzám édesapjával, mert ők is Hunorban kezdtek méhészkedni, és ahogy az lenni szokás, segítségre volt szükségük.
Ezért nem vártam volna tőle a következő beszólást, és nem is tudom mivel érdemeltem ezt ki.
"Nem tudom el hinni, hogy a Tolna megyei Méhészegyesület elnöke ekkora hülyeséget leírjon !!!!"
Teheted Gyurika a felkiáltójeleket, de arra is nagyon ügyelj, ha felhívsz, hogy mikor kell menni akácra, nem tudok válaszolni, mert a hülyék gyógykezelésre szorulnak, és nem biztos, hogy mindig igazat mondanak.
Tegnap Szedresből zúzmarás ködben indultam, Szekszárdon sem volt jobb a helyzet.
Ahogy Görögszóba érkeztem a Mausz Kápolnához, szikrázó napsütés, kék égbolt, így Szálkára érve felvettem a napszemüvegem.
A méheimnél egész nap sütött, egy felhő nem volt az égen, amikor Bátaszéken és Bonyhádon is köd volt.
Mindkét város 7-8 Km-re van a méhesemtől!
Szerintetek mi lenne a célom ezzel, hogy arról írjak, repültek a darazsak?
Vannak tanúim is, mert feleségem Judit is megdicsért a szép termésért, a darázshullák láttán, meg Lovász József szálkai méhész is felhívott, mert látta kezemben a légycsapót,..... és kérdezte, hogy ennyire erősek a méheim, amelyik kibújik agyonütöm?
Nagyon könnyű kinyírni őket, mert nincs az a cikázó mozgásuk, lassúak.
Ma készítettem képeket is, de amikor felhívott az egyik méhésztárs, hogy legyen rajta dátum is elálltam attól, hogy feltegyem ide.
Nekem kell az igazamat bizonygatnom?
Nem szégyelled magad Gyurika?
Néhai édesapádra való tekintettel, így Karácsony előtt nem küldelek el hidegebb éghajlatra, de bánom, hogy valaha is segítettem neked!
Hülyének nevezel?
Még jó, hogy nem közjegyző jelenlétében kell a képeket hitelesítenem!
Jenővel nem foglalkozom, nevetségessé teszi ő magát nélkülem is.
Egyébként hétfőn a méhészklubon sok hülye méhész volt ám Gyurika!
Többen arról számoltak be, hogy a darazsakkal nem bírnak, még most is aktívak, ha kisüt a nap!
Ne kérj bocsánatot, és ne telefonálj!
Figyeld a vízállást!
Nálam apadsz!
Nagyernyei Attila