Darázs és egyébb más kártevők! /védekezés/

• 273 válasz
  • 141498 megtekintés
Re:Darázs és egyébb más kártevők! /védekezés/
« Válasz #150 Dátum: 2016. December 18. 12:47 »
Nem tudom , hogy mi történt Nagyernyei Attilával ?

Több mint 3 évtizedes méhészeti pályafutásom alatt még hasonlót sem tapasztaltam, hogy ilyen későn (december közepén) a darazsak ilyen tevékenyek legyenek.
Baromi aggasztónak tartom.
Annyit agyonütöttem, hogy sárgul a zúzott kő a kaptárak előtt, de szerintem csak a töredékét tudtam kinyírni.
Ma mínusz 8 fok volt hajnalban, délután pedig plusz 1.
Simán repkedtek, ki-be jártak a kaptárakba.
Némelyiket láttam, hogy méheket is elragadott, de legtöbbjük a mézkészletet dézsmálja.

Nem tudom el hinni, hogy a Tolna megyei Méhészegyesület elnöke ekkora hülyeséget  leírjon !!!!
Teljesen hiteltelen lett ez a méhész fórum sajnos !!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #151 Dátum: 2016. December 18. 13:10 »
Mit nem hiszel el? December elején itt Gödöllőn is mozogtak a darazsak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #152 Dátum: 2016. December 18. 14:48 »
Tisztelt Csuja DR !!!!

Biztos vagyok benne , hogy nem éjszakai -8 és délutáni +1 fokba !!!!

Neked még azt sem lehet elhinni amit kérdezel !!!!

« Válasz #153 Dátum: 2016. December 18. 14:56 »
Nem tudom , hogy mi történt Nagyernyei Attilával ?

Több mint 3 évtizedes méhészeti pályafutásom alatt még hasonlót sem tapasztaltam, hogy ilyen későn (december közepén) a darazsak ilyen tevékenyek legyenek.
Baromi aggasztónak tartom.
Annyit agyonütöttem, hogy sárgul a zúzott kő a kaptárak előtt, de szerintem csak a töredékét tudtam kinyírni.
Ma mínusz 8 fok volt hajnalban, délután pedig plusz 1.
Simán repkedtek, ki-be jártak a kaptárakba.
Némelyiket láttam, hogy méheket is elragadott, de legtöbbjük a mézkészletet dézsmálja.

Nem tudom el hinni, hogy a Tolna megyei Méhészegyesület elnöke ekkora hülyeséget  leírjon !!!!
Teljesen hiteltelen lett ez a méhész fórum sajnos !!!!
Jaj Te Gyuri!
De azok Tolna-megyei darazsak. (Valójában sokkal becsületesebben a méheknél. A darázs nem veszi meg a lopott "zalaméniumot", a méh megveszi.)
Na most miért ne lehetne a darázs 1 fokban tömegével aktív, amikor A Tolna-megyei méhek már fagyban is olyan korán indulnak, hogy :

Hajnalban arra ébredtem, hogy a vizsla kutyám a lakóautónkban vacog, szabályosan kocogtak a fogai.
Kilépve a kocsiból nem is csodálkoztam.
A fű mindenhol DERES volt!!!!!
Érted Arisztaiosz?
Azon a napon 12 kiló 60 dekát mértem.
[/quot

Amikor én vittem a régi Kádár rezidencia területére, azon a hajnalon is deres volt a fű.

Akkor meg már igen korán:

"Hajnali 3 óra 35 perc!"(idézet a naplómból)
"Arra ébredtem, hogy zúgnak a méhek, azt gondoltam álmodok.

Nagyernyei Attila

Amikor deres fűben 3:35-kor mennek a méhek, olyankor is maradnak otthon olyan őrzővédő munkásőr méhek? Tessék mondani!
Amikor telelnek, olyankor nem tudják őrizni a kijárót? Ezek a fránya darazsak meg még korábban kelnek? Miért ne lehetne ezt elhinni.
Bocs csengettek!-Mit akarnak ezek a fehér köpenyes bácsik? Zárt osztályra? Jaj............nekem........................

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #154 Dátum: 2016. December 18. 15:03 »
Tisztelt gúnyolódó WENHARDTGY!

Te azt állítod netalán, hogy
Idézet
éjszakai -8 és délutáni +1 fokba
repülnek a darazsak?
Hát ha ezt állítod, akkor ez az állításod tömény tájékozatlanság, barátom.
Ahogy tájékozatlanság azt állítani barátom, hogy Szekszárd és Gödöllő térségében csak és kizárólag éjszakai -8 és délutáni +1 fok lett volna decemberben.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 18. 19:55 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #155 Dátum: 2016. December 18. 15:15 »
Ne forgasd ki, azt amire gondoltam !!!!!!!

NEM GONDOLTAM VOLNA . HOGY A FEJEDBE EKKORA HOMÁLY VAN !!!!

Csuja DR !!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #156 Dátum: 2016. December 18. 15:32 »
Kit érdekel, hogy mire gondoltál? Az a lényeg, hogy mit írtál. Ha nem vagy tisztába, hogy milyen időjárási ingadozások voltak decemberben, akkor ne okoskodj!

« Válasz #157 Dátum: 2016. December 18. 17:26 »
Tisztelt Méhészek!
Gondolkodnom kellett azon, hogy válaszoljak e egyáltalán, mert már délután jelezték "Gyurika" reakcióját, a darázsinváziós írásom után.
Ne haragudjatok, ha "Gyurikát" írok, de talán megértitek majd.
Szedresi lévén, sokat járt hozzám édesapjával, mert ők is Hunorban kezdtek méhészkedni, és ahogy az lenni szokás, segítségre volt szükségük.
Ezért nem vártam volna tőle a következő beszólást, és nem is tudom mivel érdemeltem ezt ki.
"Nem tudom el hinni, hogy a Tolna megyei Méhészegyesület elnöke ekkora hülyeséget  leírjon !!!!"
Teheted Gyurika a felkiáltójeleket, de arra is nagyon ügyelj, ha felhívsz, hogy mikor kell menni akácra, nem tudok válaszolni, mert a hülyék gyógykezelésre szorulnak, és nem biztos, hogy mindig igazat mondanak.
Tegnap Szedresből zúzmarás ködben indultam, Szekszárdon sem volt jobb a helyzet.
Ahogy Görögszóba érkeztem a Mausz Kápolnához, szikrázó napsütés, kék égbolt, így Szálkára érve felvettem a napszemüvegem.
A méheimnél egész nap sütött, egy felhő nem volt az égen, amikor Bátaszéken és Bonyhádon is köd volt.
Mindkét város 7-8 Km-re van a méhesemtől!
Szerintetek mi lenne a célom ezzel, hogy arról írjak, repültek a darazsak?
Vannak tanúim is, mert feleségem Judit is megdicsért a szép termésért, a darázshullák láttán, meg Lovász József szálkai méhész is felhívott, mert látta kezemben a légycsapót,..... és kérdezte, hogy ennyire erősek a méheim, amelyik kibújik agyonütöm?
Nagyon könnyű kinyírni őket, mert nincs az a cikázó mozgásuk, lassúak.
Ma készítettem képeket is, de amikor felhívott az egyik méhésztárs, hogy legyen rajta dátum is elálltam attól, hogy feltegyem ide.
Nekem kell az igazamat bizonygatnom?
Nem szégyelled magad Gyurika?
Néhai édesapádra való tekintettel, így Karácsony előtt nem küldelek el hidegebb éghajlatra, de bánom, hogy valaha is segítettem neked!
Hülyének nevezel?
Még jó, hogy nem közjegyző jelenlétében kell a képeket hitelesítenem!
Jenővel nem foglalkozom, nevetségessé teszi ő magát nélkülem is.
Egyébként hétfőn a méhészklubon sok hülye méhész volt ám Gyurika!
Többen arról számoltak be, hogy a darazsakkal nem bírnak, még most is aktívak, ha kisüt a nap!
Ne kérj bocsánatot, és ne telefonálj!
Figyeld a vízállást!
Nálam apadsz!
Nagyernyei Attila

« Válasz #158 Dátum: 2016. December 18. 18:03 »
Attila nem is értelek !!! Egy szél malom harcot vívsz saját magaddal, nem szeretnék a helyedbe lenni !!!!

*

robi 75

• 1010
« Válasz #159 Dátum: 2016. December 18. 18:10 »
Jobb időben napsütésben láttam én is, nincs abban semmi rendkívüli, főleg most amikor amúgy is bőven túl vannak szaporodva, azzal a nyavalyás  sárga katicával együtt, volt az ifa fülkébe húzódva belőlük bőven.

Más:

"Hajnalban arra ébredtem, hogy a vizsla kutyám a lakóautónkban vacog, szabályosan kocogtak a fogai.
Kilépve a kocsiból nem is csodálkoztam.
A fű mindenhol DERES volt!!!!!
Érted Arisztaiosz?
Azon a napon 12 kiló 60 dekát mértem.
[/quot

Idézetet írta: Nagyernyei Attila - 2016. Május 19.  08:12"

Én kétszer ébredtem nógrádi akácon deres fűre, erős fagy volt kb mínusz 5 amennyire emlékszem, mindkétszer ott rögvest vége is lett az akácnak, jönni is kellett haza, minden letarolt, hegy alja-teteje-közepe stb....ameddig a szem ellátott. A kaptárakat meg sem lehetett nagyon közelíteni.
Attila sztorija attól még igaz lehet, nem volt az annyira erős fagy hogy taroljon mindent, még ha a fű deres is volt, valszeg ott maradt talaj közelében. Olyanra is mentünk fel egyszer hogy csak a környező dombok teteje volt fehér, a völgyek lefagytak, és jót pörgettünk, de az is igaz hogy akkoriban, a maihoz képest csak itt-ott volt méhész ahová mi jártunk, és azok sem voltak "nagyok".
Ja a "3:35-ös méhjárás, na ilyet még nem vettem észre az erdőben, mivel még elég sötét van akkor, olyan volt hogy a keleti oldal elkezd szállingózni reggel 5 óra környékén, de fülledt melegek is voltak piszkosul.

« Utoljára szerkesztve: 2016. December 18. 18:37 írta robi 75 »
Üdv:robi

« Válasz #160 Dátum: 2016. December 18. 18:49 »
WENHARDTGY!
Felőlem a gőzölgőben folytathatjuk, de szerintem Te még azt gondolod kampány van.
Milyen szélmalom harcot folytatok, és kivel?
Légy szíves konkrét dolgokat fogalmazz meg.
Én amúgy jól el vagyok magammal, ne is kívánd magad a helyembe.
A tegnapi darázstermés egy részét láthatjátok a mellékelt képeken.
A felső képen a darázscsapdából kiöntött tetemeket láthatjátok.
Az alsón, a méhesház előtti zúzott kövön lévőket!
A képek ma 13 óra körül készültek.
Gyurika nem érti, akkor talán nem az én készülékemben van a hiba!
Nagyernyei Attila

« Válasz #161 Dátum: 2016. December 18. 19:17 »
Attila !!!!

Hogyan került annyi méh hulla a darázs csapdádba ???

Nem lehet eldönteni hogy mikor kerültek a darázs tetemek a kaptáraid elé !!!

Ilyet én is tudok mutatni !!!

A tegnapi szedresi max hőmérséklet -1,2 c fok volt  !!!!

Nem gondolnám hogy mőcsénybe  vagy szálkán melegebb lenne !!!

Fagyállóval vannak feltöltve a környékeden lévő darazsak talán ???

Akkor állj szorgalmasan a kaptáraid elött  és használd a légy csapodat !!!!!!

« Utoljára szerkesztve: 2016. December 18. 19:28 írta WENHARDTGY »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #162 Dátum: 2016. December 18. 19:20 »
Te tényleg ennyire nem érted, vagy netalán tetteted magad.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 18. 19:25 írta Geddekas »

« Válasz #163 Dátum: 2016. December 18. 19:29 »
Gyurika!
Olvastad az előző írásom?
Ezt írtam:
"Még jó, hogy nem közjegyző jelenlétében kell a képeket hitelesítenem!"
Mivel a méhek nem röpködnek, virágmézet hígítottam fel mézzel, és ennyi belemászott!
Reggelre fagy lett, és utána öntöttem ki őket.
16 helyen van felállítva.
Most már csak az a kérdésem miért szórakozol velem?
Te is tudsz ilyeneket mutogatni?
Ne kényszeríts ki belőlem olyan szavakat amit Te már leírtál rólam.
Ha valami problémád van, a mérgedet ne rajtam töltsd ki.
Valami gondod lehet velem, amit megfejteni nem tudok, pedig Lindzzy is ezt írta:
"Viszont múlt szombaton megint elég intenzív mozgás volt ott fent "náluk".Elméletileg nem szabadna nekik ott lenniük,de nagyon is ott voltak.  :-[ Most,hogy ez mind anya volt vagy sem,azt passzolom,..."
Rossz napod volt?
Mi bajod?
Közben látom, hogy módosítottad az írásodat!
Nézd meg az időképet gátőrkém!
Pont erről írtam!!!!!!
Nagyernyei Attila

*

barger

• 173
« Válasz #164 Dátum: 2016. December 18. 19:30 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 18. 20:28 írta barger »
Baranyi Gergely