IDŐJÁRÁS

• 998 válasz
  • 483805 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #990 Dátum: 2026. Február 04. 19:53 »
Ezt már nem lehet tovább fokozni!
Ismét változtattak a prognózison.
Lassan 2-3 óránként teljesen mást ígérnek.
Még az indiánok is ügyesebbek voltak.
Ennyi műhold meg rengeteg elektronikus kacat nélkül pontosabb előjelzésük volt mint ma.
Nem vagyok bosszús miatta, csak szerintem ez már kimeríti a "gáz" kategóriát.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 04. 20:43 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #991 Dátum: 2026. Február 11. 19:47 »
Na talán holnapra eltalálják végre, mert ma ismét brutálisan melléfogtak.
Reggel beléptem az időkép honlapjára és nem hittem a szememnek.
Amit este prognosztizáltak, az reggelre teljesen más irányt vett, ami végül beteljesült.
Egész nap borongós "szotyorgós" esős időjárás volt, estére kicsit megenyhült.
Na majd holnap!
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 444
« Válasz #992 Dátum: 2026. Március 04. 21:18 »
Ezek a jósok még a jelenlegi hőmérsékleti adatokat is átírják folyamatosan. Este -5 fokot ír leghidegebbre hozzám, reggel van -10, és már az előre jelzésben az van át-írva. Sőt most ismét megnéztem és már -12.
Duma az van. Elmehetnének méhészeti "szakmai" előadónak.

https://kiderul.startlap.hu/idojaras-hirek/milyen-telunk-lesz-mutatjuk-a-varhato-kilatasokat/
A cikkből:

"Az előzetes peremfeltételek nagyon hasonlítanak a legutóbbi téli szezonhoz. Akkor a december és  január átlag feletti, a február pedig átlag alatti volt. Jelen esetben is valószínűleg az egyik téli hónap átlag alatti, kettő pedig átlag feletti hőmérsékletű lesz. A hidegre ezúttal is a legnagyobb esély februárban mutatkozik."

Tehát a február még hidegebb lesz. Szélhámosok világát éljük, de megy a nagy tudományoskodás.

Mondtam én. "Szélhámosok világát éljük." Tessék nézni!

https://www.idokep.hu/hirek/az-atlaghoz-kepest-enyhebb-idot-hozott-a-februar

« Válasz #993 Dátum: 2026. Április 11. 10:44 »
Kelet Magyarország elhasalt(reméljük holnap nem). Tegnap este 10-tól reggel 6-ig folyamatosan fagyott, a minimum közel -8 volt, úgy néz ki új országos hideg rekord is lesz csak úgy mint tavaly. Sajnálatos, már csak azért is mert fagyás nélkül is túlfejlődtek volna akácra, na de így....

« Válasz #994 Dátum: 2026. Április 23. 07:17 »
Továbbra sem "normális" az időjárás.
Magyarország legészakibb pontján jelenleg 11 fok van, a legdélebbin pedig 1.7!!!!!!
Lehet az első akác északon lesz?
Á nem, mivel nagy része súlyos fagykárt szenvedett.
Nálunk is a ma hajnal necces volt, + 0.2 fokkal.
Remélem már ez volt az utolsó hajnal amikor aggódnunk kell.
A méhek jók (egyelőre), az akácon elérhető eredményt a pillanatnyi időjárás fogja eldönteni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #995 Dátum: 2026. Május 12. 20:06 »
Reggel lefotóztam az időjárás előre jelzést, mintha éreztem volna, hogy mellétrafálnak.
És nagyon mellétrafáltak.
Az idei akácot kivégzi az előttünk álló ciklon.
Holnaptól 4.000 Ft/kg náluk az akácméz.
5 évig tartottam a 3.500-as árat, de végtelenségig nem lehet.
Adja aki akarja továbbra is 2.700-2.800-ért, az az ő baja.
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1051
« Válasz #996 Dátum: 2026. Május 12. 23:17 »
Nem lessz itt lópikula sem, kisüt a nap és leesik a virág. Pergetés helyett hamarosan etetés fog következni.
Üdv:robi

*

Koki

• 444
« Válasz #997 Dátum: 2026. Május 13. 08:40 »
Ott nem lesz "lópikula" sem, mert nálatok nem volt ma hajnalban deres a fű, ezért nem tudtak a méhecskéid napkelte előtt KETTŐ órával már hordani. Nálunk deres volt ma. Reményt ad.
 Jött hozzám ide szomszéd vízmű kis akácfájára egy raj vasárnap. Rókáim vigyáznak rá a berek szélén. Lementem hajnalban amikor már világosodott, de semmi mozgás. Még most sem pedig már 8 fok van fél kilenckor. Valami elképesztően lusta banda. Gondoltam már arra is, hogy olyan méhészetből kellene anyákat szereznem, ahol valamennyit fehérre festik. Soha nem lehet ezt a szakmát megtanulni.
Hátha valaki nem érti, ezért eredeti -egyik- szakmai forrást mellékelem:

Akkor még egyszer leírom, most már név szerint, mert ha van kedved érdeklődj utána.
Tehát hajnali 3 óra 20-és fél 4 között arra kászálódtam ki a vándorbódémból, hogy méhzúgást hallok.
Csányi Károly (most már nyugdíjas tűzoltó) már ott állt a saját bódéja előtt és cigizett!
Még láttam cigi parazsát de a méhek zúgtak a szinte sötétségben.
Csak ámultunk, és nem hittük el hogy ilyen van.
Aznap több mint 10 kilót nyomtak be, összességében pedig 36 kilós átlagom lett, csak fentiről.

Nagyernyei Attila

Tarsolyból:

Ezt írja odaát a rőt szakállú fóliasátras 2 családos "méhészmester".
Hát ki is lehetne más mint Arisztaiosz.
"Ja, és este tekertem egyet a termosztáton, ezt a hozzászólást már +25 C fokban pötyögöm... Most meg a meleg miatt nem jön álom a szememre..."
Lehet valóban álmodott már csak nem tud róla mikor ilyent ír?
"Persze ha arra gondolok, hogy a jó Agyernyőke a nagy hozamok zálogaként a hajnali derektől ropogós gyöpöt jelölte meg, akkor kezd csak hurrá-hangulat eltölteni, ha röggeltájt Fifi kutyus foga vacog, 9-10 órára már egyenleg várható, s a nap folyamán 10 kg nektárhordásnál alább nem is adja a Klubtulajdonos..."
Ezt a témát valóban ezerszer kitárgyaltuk, de egy olyan ember mond valamiről véleményt aki soha nem vándorolt, és halvány lilája sincs miket írogat álmaiban.
Ezerszer leírtam, hogy Nógrád megyében az akácvirágzás idején sokszor voltak a hajnalok igen hidegek, de egy extrém hidegre akkori vándortársaim is emlékeznek..
Erről írt ez a.....
Na tehát akkor Romhányban hajnalban deres lettt a fű!!!!
És mi lett belőle estére?
Közel 10 kiló aznapi hordás.
Talán ha nem magam élem meg ezeket a dolgokat én is kételkednék benne, de így, hogy velem történt meg és sorolhatnám vándortársaimat is, maximálisan visszautasítom.
Mást tenni nem tudok, de azok a méhésztársak akik ismernek engem mind tudják, nem szoktam a levegőbe beszélni.
Nekem nem kell bizonyítanom igazamat, viszont Arisztaiossszal nem találkoztam akkor (meg soha sem) Romhányban.
A nyílott akácvirágnak több halálos ítélete is van, ebbe a hajnali deres fű nem tartozik bele.
Ellenben a nyílott virágra hulló eső után jövő viharos szél katasztrófát okoz.
A virágok olyanok lesznek mint a cigaretta papír, megbarnulnak a további mézelés megáll.
A köd sem tesz neki jót.
Álmatlanság ellen van egy jó receptem Arisztaiosztnak.
Igyon meg lefekvés előtt egy pohárka szekszárdi vörösbort, de utána már ne írjon semmit.
Ha józanul ezt hozta össze, miket kopácsolna poharazgatás után.
Nagyernyei Attila

Irido!
Igen, jól látod.
Volt még egy év Nógrádban, amikor majd meg fagytunk a lakókocsiban.
A vizslámat is be kellett engedni, mert úgy vacogott!
A méhek itatóján reggelre 1 mm-es jég volt. (Szécsénykében, egy völgyben.)
Soha ne pergessek nagyobbat.
Üdv:Attila

Viszont az rohadtul kiakaszt, ha valaki úgy mond véleményt, hogy halvány lilája sincs, egyedüli célja a kötekedés.
Erre utalt Jenő amikor a vizsla kutyámat emlegette, hogy hajnalban vacogott az akácerdőben, aznap pedig bomba hordásunk lett.

Nagyernyei Attila

Na ennyi, mert még ismét kötekedésre gondol valaki, amikor hiteles bizonyítékokat tárok elé, hogy ma bizony már hamarosan egyenleg lesz....................estére meg simán 10 kg.

*

Koki

• 444
« Válasz #998 Dátum: 2026. Május 13. 08:45 »