Kérdés

• 168 válasz
  • 45396 megtekintés
Re:Kérdés
« Válasz #165 Dátum: 2026. Április 10. 07:21 »
Sokszor voltál mellette a valóságnak (gyakorlatilag mindig), de most még ezt is felülmúlod.
Ezt írod:
"Megérdemli aki egy szavadat is elhiszi."
Ebben viszont tökéletesen igazad van.
Nem mindenkinek mondom el, vagy mutatom meg a technológiámat, csak annak aki megérdemli.
Mégsem olvasod el pontosan  írásaimat!
Akkor nem írnál ilyen marhaságokat, hogy szétesnek a kaptáraim!!!!!!!!
Rendszeresen karban vannak tartva, minden darab vándorlásra alkalmas.
Igen adtam el kaptárakat üresen, és méhekkel is, de helyette (ha tudsz olvasni) mindből tartalékokat képeztem, és azok most is a tartalék kaptáraimban vannak.
Éppen 25 darab, amelyek most 6-7 lépen vannak, átlagban 4-5 fiassal.
Vasárnap kezdem fejni őket, és hozom helyzetbe a lemaradó termelőknek kiszemelteket.
Amikor végeztem a kiegyenlítéssel, készülnek a kölyökcsaládok és hárs körül mennek az új helyükre.
Nyugi, 44 méhészeti szezonnal a hátam mögött tudom mit, mikor kell csinálnom.
Te pedig reggelente tornázz sokat, mert lassan indulnak a rajaid.
Én erre nem lennék olyan büszke, de nem vagyunk egyformák.
Nem új kaptárakat készíttettem, hanem 2 éves gyönyörűeket vettem.
Kicsi hordóm pár darab van, a fedelezésnek, meg a szirupkeveréshez.
Megkérlek egyszer írj már a valóságról is Koki!
100 méhcsaládom 1985-ben volt utoljára!
Igen Hunorban volt 15 éve 322 de most kinek bizonygatod a hülyeségeidet?
Sok méhész jár hozzám, tartottam gyakorlati oktatásokat is a Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakközépiskola méhész hallgatóinak, voltak nálam vizsgák, ahol komoly szakemberek vizsgáztatták az általam felkészített tanulókat.
Miért nem őket kérdezed?
Még egyszer leírom, bár tudom fájdalmat okozok vele, szépek a méhcsaládjaim, és még ki sincsenek egyenlítve!
A rosszindulatod ellenére én azt kívánom Neked, hogy a nehézség essen az összes kaptáradba!
A politikai nézetünk ahogy olvasom írásodat azonos.
A méhészkedés más dolog.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 427
« Válasz #166 Dátum: 2026. Április 10. 08:04 »
A méhészkedés meg a politika az más dolog.
Na tehát az átlag akácméz 15+kg/ családról ha 200 termelő lett volna akkor is csak 30 mázsa. Az meg ugye nincs 18 hordóval. Gondold át mielőtt nagyot akarsz írni!!!

Nekem sem volt 15 kg-tól több családonként. Azért írtam, hogy nem lett 100 hordó, de még a 100 mázsát sem értem el. Akácpergetésig kevés rajom volt. Na jó, kinek mi a kevés. Közelítettem addigra a százat, de egyesek 2 rajt, sőt volt aki hármat is dobott. Akáckor a rossz idő alatt bolondultak meg, és pergetés után egy héttel kb. indult be rendesen.
Nem vagyok a nav, meg egyébként is a méhészek helyzetére tekintettel nagyon sok mézet kellene eladni ahhoz, hogy adóznunk kelljen.

Te írtad a 322 volt a csúcson. Gondolj bele mennyivel több mézed volt! Ne írd le, de gondolkozz, aztán ne vegyél NB-t, térj vissza rakodóra, de ne tízes Hunorra, mert abba csak nyavajások férnek el. Változtass az atka elleni védekezésen, ne hallgass eltorzult vagy elvakult "zöldekre", és meglátod belegebedsz a mézeshordók kigurítgatásába, ahogy írtad. Egyébként nem csak kisebbségről neveztek el dolgokat. Gondolok itt az orsós magnóra, a kalányos orvosságra, és a kalányos gémre. Rólam is neveztek el eszközt, amivel könnyebb mozgatni a mézeshordókat.

« Válasz #167 Dátum: 2026. Április 10. 20:45 »
Ismét van egy kis bibi a hozzászólásodban.
Mivel borászok voltak az őseim, nagyapám és apám is, az ismert mondást én a mézre is ugyanúgy megfogadom.
Egy termés a tőkén, egy a hordóban, egy a bankban.
Tehát én nem a 2025-ös, de még csak nem is a 2024-es termésem egy részét adtam el az idén!
Most aztán golyózhatsz Koki (Molnár Jenő).
A friss mézet mindig kiszerelem, a többit a képzeletedre bízom, az van bőven nálad.
Azért örvendek, hogy ennyire aggódsz értem.
Ma is jó napom volt, Győrből jött egy állandó vevőm, holnap meg a bringások.
Röviden ennyi.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 427
« Válasz #168 Dátum: 2026. Április 10. 22:16 »
Ismét van egy kis bibi a hozzászólásodban.
Mivel borászok voltak az őseim, nagyapám és apám is, az ismert mondást én a mézre is ugyanúgy megfogadom.
Egy termés a tőkén, egy a hordóban, egy a bankban.

Ezért szokták mondani: egy évi termés a bankban, egy a hordókban.

Ha jól emlékszem Cs.Anti írta, hogy egy év termése a hordókban, egy meg a bankban!

Ne sírjatok, kövessétek Örösit: egy év a kaptárban, egy év a hordóban, egy év a bankban.

Valamelyik az ősöd a hozzászólók közül, vagy maga Őrösi?

Na ez a borászos hasonlat jól betalált. Tájékozódni kellen mielőtt kifejted véleményedet. Igen nagy hülyeséget írtál ismét. Nézd csak! Mind a hordóban van:

https://www.agrarszektor.hu/elelmiszer/20230826/tragedia-tomegesen-semmisitik-meg-az-eladhatatlan-bort-44901

https://www.agronaplo.hu/20250608/kiderult-a-csuf-igazsag-mar-a-tulelesert-kuzdenek-a-magyar-boraszatok-55903

Van nekik a bankban is. Az a hitel.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Április 10. 22:24 írta Koki »