Ismét vaktölténnyel lövöldöztél.
Birsalma virágzás meg tudj a fene mikkel foglalkozol.
Mikor kell anyát zárni?
Mikor kell? Még mindig nem tudom. Azért bátorkodtam megkérdezni, mert valaki azt írta pár éve........na inkább megkeresem.
A birs van ahol már javában virágzik, van ahol csak most kezd.
Mi következik ebből?
Átlagos időjárási körülmények között a virágzás 3 hét múlva kezdődik.
A virágzás. Mármint az akác. Nem én írtam. Idéztem.
Na szóval ha nem akar az NB-s méhész tisztító, vagy repce mézet úgy pergetni, hogy közben a kelő méhek -heréket nem sajnáljuk- kelnek a léphordó ládában, a fedelezőn és a pergetőben, akkor már zárni kellene, nem ám még a gyengéket a roncsoktól erősítgetni mint írtad. Én a helyedben megköszönném a felvilágosítást.
Régen voltak ilyen szépek a méheim.
Ezzel ugye ismét elismerted, hogy a tavalyi meg az azelőtti, sőt az azt megelőző, és amikor előtte Sancho Panza a "kacsás", tudod aki nem állt meg a szamarával, meg a másik méhész aki mesélte nekem, hogy a szamaras igazat beszél, csak itt nem szeretne veled belebonyolódni............szóval még ettől a mai állapottól is gyengébbek voltak. Tehát még egyszer. HA MOST 4-5 KERET FIAS VAN ERŐSÍTÉSSEL, AKKOR NEKED MIVEL 4-5 KERETRE ZÁROD AZ ANYÁT NEM KELL ANYÁT KERESNI, HANEM EGYSZERŰEN KICSERÉLED A SZŰKÍTŐ VÁLASZFALAT AZ ANYARÁCSOSRA. Ennyi.
Ez is azt jelzi előre, hogy május 10 előtt nagy dolgok nem lesznek akácról.
Majd kiderül.
Neked addigra marad még termelő családod?
Fene tudja előre. Majd rakok fel videókat és képeket az akácméz pergetésről is. Nem felejtettem el, hogy kérted csináljak képet az akácmézes hordókról. Oda azért kellenek szavahihető méhészek nekem, mert ugye lehet üres hordókat is teleként hirdetni, mert a képen nem látszik a méz. Hazudozni meg nem illik. Én szoktam ilyesmiket készíteni veled ellentétben, meg is osztom a méhészekkel, habár már mindenki azt mondja "hagyd ezt a ......, nem látod....." de látom, nem is neked írom, hanem azoknak, akiket próbálok megvédeni tőled. Amikor aztán megfognának mert nem adtam el annyi mézet amivel kétkedtem, akkor nem kellene kínomban az előző években felhalmozott egy-két hordó ....szóval ciki na.
Eddig egy rajzott meg, benéztem egy bölcsőt. Ma találtam meg, ma került sorra az átvizsgálás alkalmával a csibész. Amikor kibontottam ezt nem láttam, mert közben ugye keltek a méhek a 10 kereten fiasosokból, és nagyon népes a rajzás ellenére. Még nem petézik az új anya nála, és kapni fog 10 keret kelőt a méztérbe, majd mint írtam, ha jó a év, ad egy fél hordó mézet.
Valóban a pörgetéseket nem szeretem, mert a karjaim a végére mindig bedurrannak, és ha
Miért nem szöktetsz? Heheheheheh.
Ha végeztem elmegyek a "lúdtollal", megmutatom mi az amit én munka alatt értek.
Egyik haver mondta egyszer amikor nála végeztünk a pergetéssel, (nem messze laki tőlem): "Ma este ismét békén hagyom az asszonyt."
Mondom neki, ha otthon végeztem, szívesen átmegyek.