IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414536 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #420 Dátum: 2016. Április 25. 10:21 »
Ha nem teszek be feromon kapszullát, akkor a raj könnyen odébbállhat.

Ilyen időben örülnek, hogy tető van a fejük felett  ;)

« Válasz #421 Dátum: 2016. Április 25. 10:47 »
Természetesen amit írtam az a "ki tudja honnan jött" természetes rajokra vonatkozik,ismeretlen eredetű hozott kajával...mivel nem tudom,hogy honnan jött,így azt sem tudom,hogy milyen úton jutott hozzá a kajához.Erős családoknál azért néha megesik,hogy nem csak növényekről gyűjtögetnek...Lehet,hogy túlspirázom,de inkább építkezzenek a hozott kajájukból.Ha már leléceltek valahonnan,akkor amúgy is ez volt a tervük. ;)

Németek is panaszkodnak,ott is havas eső esik pár helyen.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #422 Dátum: 2016. Április 25. 11:24 »
2014-ben a mostanihoz hasonló időjárás volt, csak akkor az akáccal teljesen egy időszakra esett. Ennek a vége az lett, hogy akác méz nem termett, de szinte minden családom rajozni készült az első repülésre alkalmas napokon. Igaz, hogy akkor már május közepe volt...

« Válasz #423 Dátum: 2016. Április 25. 11:44 »
Én megpróbálom a jó oldalát nézni ennek az időjárásnak. Mivel a repcére a továbbiakban keresztet vethetünk, így lesz idejük beérlelni rendesen, nem a híg mézet kell pergetni rohamtempóban akácvirágzás miatt. A mostani eső pedig majd jótékonyan hat az akácra. A hosszútávú előrejelzés szerint még néhány napig lesz eső, és hűvösebb lesz, de ez legalább lelasítja a virágzást. Utána pedig lassú, de biztos felmelegedés jön, tehát mint minden évben, most is bizakodó vagyok. ;) Ha meg nem jön be, majd azt mondom amit minden évben szoktam: "majd jövőre..." ::)

« Válasz #424 Dátum: 2016. Április 25. 12:01 »
Alapvetően én is optimistán állok hozzá a dolgokhoz, csak felmerült bennem, hogy vajon mire készülhetnek odabent? Vajon unaloműzésként nem meglepetés bölcsőket húznak-e éppen? :-)

« Válasz #425 Dátum: 2016. Április 25. 12:26 »
Fázik a fenekük....fűtik a fiast meg építik a műlépet( ha van bent). Kell ahoz a fűtőanyag. Mérleges kaptár mindent elárul.

« Válasz #426 Dátum: 2016. Április 25. 12:37 »
Akkor módosítok. Nem beérlelik, hanem felhasználják a mézet :(

« Válasz #427 Dátum: 2016. Április 25. 13:15 »
Fázik a fenekük....fűtik a fiast meg építik a műlépet( ha van bent). Kell ahoz a fűtőanyag. Mérleges kaptár mindent elárul.

amúgy sem volt felénk valami jó hordás repcéről, de ezek után szerintem nem sok repcemézet kell pergetni   :(

« Válasz #428 Dátum: 2016. Április 25. 13:35 »
Ilyenkor nem ritka erős családnál a -1kg/nap.

« Válasz #429 Dátum: 2016. Április 25. 20:57 »
Most küldte az időkép a riasztást:

Még várjunk a palánták kiültetésével, kedden virradóra ugyanis többfelé fagyhat.
Hétfőn többnyire erősen felhős, szeles, hűvös időben lesz részünk, főként keleten várható még eső, záporeső. Délután azonban szakadozni kezd nyugat felől a felhőzet, kedd hajnalra az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Mivel ekkorra már a szél is csendesedni fog, a nyugalmasabb hajnalon többfelé várható talaj menti fagy.
A fagyzugos helyeken és főként a Dunántúlon, a nyugati határ mentén 2 méteren is fagyhat majd, kiskertünkbe még semmiképp se ültessük ki a fagyra érzékeny palántáinkat, virágainkat.

Nálunk most 2 fok van. Nem sok jóban bízok hajnalra. :(

« Válasz #430 Dátum: 2016. Április 25. 21:05 »
Nem kell be...ni mondta a papagáj is a macska szájából lógva. Majd csak lesz valahogy... ;)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #431 Dátum: 2016. Április 25. 22:07 »
QUQURIQ !!!

Magyarszombatfán - 1 C (nyugati határszél)
Az ország középső felében 1 C, 2 C, 3C.
Rohamosan hűl a levegő!
Reggelre fagyok lesznek.

Kiskakas, Baldavári László

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #432 Dátum: 2016. Április 25. 22:28 »
QUQURIQ !!!

Mende, Csévharaszt 0 C !!!

Kiskakas

« Válasz #433 Dátum: 2016. Április 25. 22:32 »
Nem kell be...ni mondta a papagáj is a macska szájából lógva. Majd csak lesz valahogy... ;)

De most már be vagyok szarva. Már csak 1 fok van. (Galgamente) Ez hajnalra nem csak talaj menti fagy lesz. És ahogy elnézem, nem jött be a nyugati országrészt érintő előrejelzés.

« Válasz #434 Dátum: 2016. Április 25. 23:46 »
Mikebuda 1 fok az erdőben, a tisztásokon már fagy. Nem tudom mi lesz reggelre. Röpnyílásokban sajnos fias is van kihordva.....