IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414565 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #450 Dátum: 2016. Április 27. 12:28 »
Szerintem meg most jó vándorolni akácra. Lesz hely. Igaz, akác virág az nem.

*

zümi

• 1382
« Válasz #451 Dátum: 2016. Április 27. 15:46 »
Megint ideért az eső!
A méhektől sietni kellett haza, mert "korcsolyázhattam" volna a sárba :'(
Mikor lesz már vége és jön a jó idő? ::)
Már jó néhány család kinőtte a fészkét,  bővíteni kellene! :D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #452 Dátum: 2016. Április 27. 17:39 »
Fészkét? Néhány lassan már a kaptárat is, tegnap már leszedtem az egyik családból, egy szaporítást. Még időben érkeztem. Igyekeztem minél több családot  átnézni, de a viharos széllökések és a borulások miatt inkább befejeztem. Az utoljára kinyitott család egy az egyben megemelkedett, ez meggyőző volt :) Ma délután az erős szél ellenére még mentek a repcére. Nem úgy mint tegnap a hűvös hajnal után, a méhek tömegesen a fűről szívogatták a vizet, ez nyilván melegebb lehett mint az itató vize, mert azon egy szál méhet nem lehett látni.
Jó idő talán majd 2 hét múlva lesz, addig eléggé vegyes időt jósolnak.

« Válasz #453 Dátum: 2016. Április 27. 18:53 »
Szombat, vasárnap méhészkednem kell. Nincs mese. 18 fokot jósolnak, muszáj csinálnom. Ma 4.5 fok volt és eső. Az eső kell, de ez a hideg nem hiányzik. A fagykár kérdéses. Az alacsonyabban fekvő területeken a dió, a gyümölcs, a szőlő elfagyott. A családokat mindenképp fel kell készítenem termelésre. Aztán kiderül, hogy mi lesz. Abban bizakodom, hogy évek óta éppen akácon jön ez a fajta idő. Talán most kitombolja magát. Vajon lesz-e szerencsénk az időjárással az idén? Remélem. Megérdemelnénk.

« Válasz #454 Dátum: 2016. Április 27. 19:42 »
Talán, de még a holnap hajnali fagyok is beleszólhatnak. Továbbá az 5 napon túli előrejelzés is szinte csak jóslás jellegű.
https://www.idokep.hu/30napos

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #455 Dátum: 2016. Április 28. 07:58 »
 Én tudom, könnyű okosnak lenni. De olyan rendszert kell kialakítani, hogy ne legyen szükségszerű a beavatkozás, vagy elhalasztható legyen. Ebből a szempontból a a Nagyboconádi a legrosszabb rendszer, mert ott szinte akácig mindig bővítgetni kell. A rakodóknál egy szerűen ha túlszaporodás van, alá teszek egy fiókot, úgy, hogy középen sötét keretek vannak. Erre minden gond nélkül le szoktak jönni az anyák petézni. Ezt jó előre is meg lehet tenni, sőt én ki sem veszem, úgy teleltetek. Így aztán akármilyen idő van, nem szorít a szükség.

*

Dozer

• *
  • 32
« Válasz #456 Dátum: 2016. Április 28. 23:06 »
Kőszeg környékén már most fagy :(

*

zümi

• 1382
« Válasz #457 Dátum: 2016. Május 02. 08:25 »
Egyszerűen hihetetlen már ez a sok eső!
Ma is hajnaltól nyomja.
Nem lehet egy egész napot normálisan végig méhészkedni ::)
Tegnap az anyákat elkezdtem korlátozni, du ismét leszakadt az ég, jöhettem haza >:( :(
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #458 Dátum: 2016. Május 03. 18:16 »
Sok eső? A parasztok esőért imádkoznak, ez nem vicc mi kimaradtunk eddig belőlle, most volt egy kicsi de a csapadékmérőben nyoma sincs. Az elmúlt napokban még szépen járták a repcét, a ma már nam volt annyira zavartalan, de még ez a nap is hasznos volt. Így lesz egy érdemleges repce pergetésem, nem csúcs de lesz.

*

nata

• 176
« Válasz #459 Dátum: 2016. Május 03. 18:28 »
Nálunk 10 perc alatt annyi esett, mint előtte 2 hónap alatt. Még jég is volt.

« Válasz #460 Dátum: 2016. Május 03. 19:45 »
 A jég az sehol nem hiányzik, nézem az időkép előrejelzését. Rengeteg esősnapot jósol, bár elszórtan és magas hőmérséklettel, hát általában ez nem szokott bejönni. Főleg nem a nyírségben az akácon. Sajnos jellemzően mindíg negatív  irányba változik a valóság. Alacsony hőmérséklet és sok eső. Jellemzően külön időjárása van annak a résznek az északkeleti áramlások hatására, a jégeső is jellemző. Már nem tudnám összeszámolni hogy hányszor kaptunk a virágzásban. Igaz ez nem okozott soha termelés kiesést. Csak sávosan pusztít, ami meg fent marad a fán az meg önti a nektárt, a méhek is könnyebben hozzáférnek. De egy 5-7 napos hidegfronttal nincs mit kezdeni.  Pontosabban csak annyi hogy behúzódni a lakókocsiba és bekapcsolni a konvektort, és várni a jobb időt. Lehet hogy idén is ez lesz?

« Válasz #461 Dátum: 2016. Május 03. 21:21 »
Sajnos az akác 10-15 nap késéssel pont a Fagyosszentek napján fog kifehéredni !!!!!!!

« Válasz #462 Dátum: 2016. Május 04. 00:49 »
Hol?

« Válasz #463 Dátum: 2016. Május 04. 06:17 »
Hát az előre jelzés, véleményem szerint nem sok jót mutat.
15 napos előrejelzés
http://koponyeg.hu/t/Budapest

Üdv. jani bátya

« Válasz #464 Dátum: 2016. Május 04. 07:13 »
Én remélem a legjobbakat. Olyan még soha nem volt hogy nem lett valahogy. Az időjárás előrejelzéseket folyamatosan követjük, így tudjuk azt is hogy még lehet hogy a holnapot sem tudják pontosan előrejelezni. Ilyen távlatokban meg szerintem egyenértékű a találgatással. Talán még jó idő is lehet. ;)