IDŐJÁRÁS

• 969 válasz
  • 417920 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #480 Dátum: 2016. Május 10. 17:32 »
Én is bölcsőznék, de sajnos 13 fok van és enyhe eső... Ma rajbefogással kezdtem a napot, már tegnap kiment de ma reggel szedtem le.
Lehet, hogy itt már csak Szent Ambrus segíthet... :-\

« Válasz #481 Dátum: 2016. Május 10. 19:04 »
Szerencsések vagytok az én rajom amely a szombati pörgetés ellenére hétfőn elhagyta a kaptárat, hát bizony olyan magasra ült az akácfán, hogy esélyem sem volt leszedni a 20 méter magasból. :'(

Üdv. jani bátya

*

robi 75

• 1014
« Válasz #482 Dátum: 2016. Május 10. 19:24 »
Ma is méhészkedtünk /bölcsőzés/ ! Sajnos ma már a mézházból kellet mézes kereteket beadni az "éhező "családoknak !!!!!!!! Időjárás előrejelzés 5 napig esőt mutat !!!!!!  A helyzet tovább fog romlani !!!!! SZÉGYEN GYALÁZAT cukor etetés lesz a vége !!!!

Ott gáz van résen légy!
Nekem az a szerencsém hogy repce pergetés után még beraktak 7-8 kilót.
Azzal mentem akácra, mondom ha beindul akkor elveszem, de úgy néz ki marad, mert nem nagyon lesz akácom, rengeteg virág van a fákon, de alig látni a levelektől.
Messziről is inkább szürkés az erdő a levelek miatt, nem hó fehér.
Na meg az idő is szar, szerintem nálam ennek harangoztak, ha csipkod is belöle ebből mán vegyes lessz, a bentrekedt repce miatt, de ez nem idegesít csak sok legyen ;D .

Tavaly ilyenkor már...... úgyhogy én a szenteket nem hívom, hanem már elküldtem mindet a büdös pi@ába.
Üdv:robi

*

barger

• 173
« Válasz #483 Dátum: 2016. Május 10. 20:37 »
Mézengúz! 

Sajnálom a méheidet ezt az 5-6 napot húzzák ki. Merrefele méhészkedtek?
Baranyi Gergely

*

zümi

• 1382
« Válasz #484 Dátum: 2016. Május 10. 21:35 »
Szerencsések vagytok az én rajom amely a szombati pörgetés ellenére hétfőn elhagyta a kaptárat, hát bizony olyan magasra ült az akácfán, hogy esélyem sem volt leszedni a 20 méter magasból. :'(

Üdv. jani bátya

Üdv jani bátya!
Tavaly nekem a rajok nyárfa tetejére ültek fel kb nekem is 20-m magasba! Sajnos csak érzékeny búcsút tudtam venni tőlük!
Idén nem tudom mi lőtte őket, de 3 és 5 méter magasában érzik jól magukat.

Más: Többen írjátok, hogy inkább zöld az erdő mint fehér.
Ma, amikor hoztuk haza a mézes lépeket, megálltam egy pillanatra és mutattam a páromnak, hogy jónak ígérkezik az akác virágzása. A fákon nagyon sok a babos virág, ami elhúzódó mézelést eredményezhet!

Csak legyen végre kegyes a teremtő velünk......
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #485 Dátum: 2016. Május 11. 21:22 »
Most kezdett el megint esni >:( 
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

robi 75

• 1014
« Válasz #486 Dátum: 2016. Május 11. 22:25 »
Ennyit az időjárásról >:(, ha csak ezen múlna tényleg beletaposnék tankkal.

https://www.youtube.com/watch?v=OqNgrsz4imc
Üdv:robi

« Válasz #487 Dátum: 2016. Május 11. 23:16 »
Ömlik az eső , holnaptól tombol a szél, Pünkösd hétfő reggel épp nem fagy , jó nagy szarban vagyok-vagyunk !!!!!!!!!l

« Válasz #488 Dátum: 2016. Május 11. 23:55 »
Özön víz esett nálunk, internet digi tv megszűnt , most jöttem be szarrá ázva az esőcsatornákon átfolyt a víz, mentettem a menthetőt !!!!!!!!!!!!

« Válasz #489 Dátum: 2016. Május 12. 07:05 »
Nállunk továbbra is aszály van, talán ma kapunk valamicske esőt, az akác elkezdte termelni a nektárt. Lassan indult, kellet egy minimális csapadék hozzá, néhány nappal ezelőtt volt egy kevés hogy még a porját sem verte el, de a minimális páratartalom növekedés vélhetőleg segített. Most lehet hogy majd sokat is kapunk a jóból, de egyenlőre még süt a nap. A  mérleg is emelkedésben van. Most csak digitális mérleg van most egy kaptár alatt, na az mutat minden (random) marhaságot, ahányszor rámérek az mindíg mást mutat  :). De úgy kilózást vagy valamicskével többet saccolok, mentek mint a golyó. A repcém egy része még bent van néhány családnál, kedden is volt már olyan hordás hogy háborítatlan tudtam pergetni.

*

barger

• 173
« Válasz #490 Dátum: 2016. Május 12. 08:22 »
talán jövő héten lesz egy kiss jó idő
Baranyi Gergely

« Válasz #491 Dátum: 2016. Május 12. 09:50 »
www.esotanc.hu

Ezt nem lájkoljuk!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 12. 11:46 írta hollosa »

« Válasz #492 Dátum: 2016. Május 14. 07:18 »
Volt 8 mm eső, ez úgy eltűnt mintha nem is lett volna, a méheknek viszont a széllel kellett küszködniük.

« Válasz #493 Dátum: 2016. Május 14. 11:12 »
30 év méhészkedése alatt , tegnap először megetettük az éhező méhcsaládokat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hosszú napok óta napi mérleg -50dkg. !!!!!!!!!!!!!!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #494 Dátum: 2016. Május 14. 12:05 »
QUQURIQ !!!

Beszélgessünk egy kicsit az időjárásról!
Egy biztos, időjárás mindig van! ;D

Tudom sokan nem hisznek az előre jelzésekből, de azért sokonkat érdekel...
Mit is ír a ...hogy is hívják?
Dávid naptár. erre a területre írja a következőket:
(Budai hegyek, Dömsödig, Tisza vonaláig, és fel az északi határral bezárólag).
A hétvégi lehűlés és sok csapadék bejött Neki.
alacsony hajnali hőmérséklet várható, akár +3 C
Szerdától lassú felmelegedés, majd 19, 20 újbóli zivatarok
Egy hét múlva 25 C és megint egy esős ciklus...26. ig.
Aztán 28-29-30 kánikula 28 C.
Talán az akác időre ennyi a kilátás, ha igaz.

Kövessük nyomon...

Kiskakas