IDŐJÁRÁS

• 961 válasz
  • 414564 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #465 Dátum: 2016. Május 04. 14:18 »
Tegnapra 3 napig 12-14 fokot jósoltak egész napos esővel. Csak este esett, itt nálunk és 18-20fok volt... ::)

*

Nb18

• 797
« Válasz #466 Dátum: 2016. Május 04. 14:21 »
Ennyit az előrejelzésekről sokszor még az aznapi időt sem találják el......

« Válasz #467 Dátum: 2016. Május 04. 14:40 »
Bármit is jósoltak, csak azt kívánom, hogy holnap essen és essen és essen. Holnap akarják a repcetáblát permetezni Biscaya-val, gombaölővel kombinálva, én viszont csak este tudom legkorábban kimenekíteni az állományt. Ez az egyetlen esélyem, hogy ne nyomják telibe őket.

*

zümi

• 1382
« Válasz #468 Dátum: 2016. Május 04. 16:40 »
Megint szakad :'(
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #469 Dátum: 2016. Május 04. 16:44 »
Sárosi István, zárd be a kijárót!

« Válasz #470 Dátum: 2016. Május 04. 19:46 »
Holnapig már sajnos nem tudom megoldani :(

« Válasz #471 Dátum: 2016. Május 05. 15:07 »
Hála Istennek, megúsztam a permetezést, ma vándorlok haza. Az időjárás a napokban kegyes volt, a meleg mellett minden napra jutott az esőből, így még a hordásnak is kedvezett az idő. Nem hittem volna a repce kezdetekor, de még pergetni is fogok :D

« Válasz #472 Dátum: 2016. Május 06. 21:44 »
Kb.nálunk is ennyit ér a meteorológiai előrejelzés.
Szinte minden nap esett.
És ez nem vicc!
"Egy borongós őszi napon az öreg indián elmegy a varázslóhoz és megkérdezi:
– Milyen lesz a tél?
– Kemény hideg tél lesz.
– Biztos?
– Biztos.
– Gyűjtsek fát?
– Még kérded? Gyűjts!
– A családom is gyűjtsön?
– A családod is.
– Az egész törzs gyűjtsön?
– Az egész törzs…persze.
Az öreg elballag, a varázslónak pedig kezd rossz lelkiismerete lenni. Mi van, ha felesleges munkát adott az öregnek? Hát bemegy a városba, a meteorológiai intézetbe, és megkérdezi:
– Milyen lesz a tél?
– Kemény, hideg tél lesz.
– Biztos?
– Biztos. A szatellit-felvételeken remekül látszik, hogy az indiánok már mindenfelé gyűjtik a fát…"
Nagyernyei Attila

*

barger

• 173
« Válasz #473 Dátum: 2016. Május 08. 20:51 »
Hát nem tudom. Zalában jó ha volt 3-4 nap hordás az elmúlt 3 hétben. Amikor éppen nem esett akkor fújt a szél és/vagy hideg volt. Az akác 60-70%-a elfagyott. A maradék akác elkezdett fehéredni, nade jön két hét eső...
Baranyi Gergely

« Válasz #474 Dátum: 2016. Május 10. 00:04 »
Süss fel nap fényes nap mert a mézes hordóink üresek maradnak !!!!!!!! 30 éve méhészkedem akác előtt pár nappal éhezés szélére került az állományom !!!!! EZ KÉSZ KATASZTRÓFA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

« Válasz #475 Dátum: 2016. Május 10. 05:48 »
Meg bolondult a természet. A levelek nagyon el szívják a virágtól a nedvességet, ez lesz a gond a nektár képzésnél. Éh rajok készülődnek , figyelni !!!!!

Albert

« Válasz #476 Dátum: 2016. Május 10. 07:53 »
Egyenlőre a mérlegen a repce lepergetését követőleg közel 4 kiló az apadás. Az akác illatozik és rogyásig van virággal, felénk gyakorlatilag aszály van, a nagy zivatarok kikerültek minket, néhány csepp eső jutott csak. Tegnap volt már némi áttörés, a kaptárakból újra a szellőztetés  nektár illatát lehett érezni. Itt semmiféle fagy, nem volt sőt még közelében sem járt a higanyszál, talpig virágzás van. De itt is korai lombosodással. Itt mivel csak szórvány akác van, sőt ezen a fajta kötött talajon, nagyon rövid a virágzási idő nem sok jóra lehet számítani. Általában csak arra szokták használni ezt a hordást hogy a repce könnyítő pergetését, elvégezzék. Aztán irány az igazi akácosok. Magam is most hogy kénytelen voltam maradni, csak arra számítottam hogy a némi akác és gyalogakác, ezüstfűzzel együtt ad valamicske pergetnivalót. De egyenlőre nem látszik igazolódni.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #477 Dátum: 2016. Május 10. 08:55 »
 "Az akác illatozik és rogyásig van virággal,"

Én is ugyanígy vagyok ahogy írtad. Annyi különbséggel, hogy én ezt egy igazi akácosban tapasztalom már vagy 3 napja.

Ja még csak leírom, ba@ná meg a klíma változott édesanyját, ömleni kéne a verejtéknek az arcomba, e-helyett  nálunk most 12 fok van, hiába vagyok egy megkímélt talpig fehér illatozó erdőben, a nektár képződés feltételei egyenlőek a szarral. Max délután ha ez a tetű "felmelegszik" akkor tudnak bevinni egy kicsit

Bejöttem mert pulcsit kell felvennem, eszembe jutott hogy ehez a rakás trágyához, még hozzájön a méz felvásárlással járó gondok, hab a tortán.
Mivel felénk mézelt a repce, mérgezésnek se híre se hamva, így lett repcém pár hordóval, igaz fele a tavalyinak. Itt csak annak nem lett akinek gyenge az állománya.
Tavaly ilyenkor a "píz" a számlán volt, most meg még csak hümmögnek, már ez is önmagában felidegesíti a parasztot rendesen, na mindegy majd lesz valahogy. 
« Utoljára szerkesztve: 2016. Május 10. 09:45 írta robi 75 »
Üdv:robi

*

zümi

• 1382
« Válasz #478 Dátum: 2016. Május 10. 10:41 »
Tegnap elkezdtem a tisztító pörgetést nagy lendülettel!
Ma meg kézifék, mivel 15-fok van meg csöpörög az eső ::)
Mivel szabit vettem ki, ha leszakad az ég akkor is mennem kell du folytatni a melót! A friss akác fröcsög a keretekből, csak legyen már jó idő :)
Idáig 5-családom rajzott meg, amit sikeresen be is tudtam fogni....
Akácon egy 20-as átlaggal szívesen kiegyeznék :P

NEHÉZSÉGET!
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #479 Dátum: 2016. Május 10. 17:00 »
Ma is méhészkedtünk /bölcsőzés/ ! Sajnos ma már a mézházból kellet mézes kereteket beadni az "éhező "családoknak !!!!!!!! Időjárás előrejelzés 5 napig esőt mutat !!!!!!  A helyzet tovább fog romlani !!!!! SZÉGYEN GYALÁZAT cukor etetés lesz a vége !!!!