Tisztelt Méhészklub olvasók.
Egy régi cikkemet szeretném idézni, a végén megértitek jelentőségét.
Re:Etetés
« Válasz #19 Dátum: 2014. június 12. 23:26 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Egy mindig aktuális témáról szeretnék most elmélkedni.
Már a Méhészet emlékeztetőjében is írtam róla, szaktanácsadóként többször jeleztem a "főnökeimnek",
(köztük Bross Péternek is), de süket fülekre találok minden alkalommal.
Na ne feszegessem tovább az idegeiteket, mi az a téma ami a méheken, a mézen, a méhlegelőn kívül minden méhészt érint?
A legfőbb méhtakarmányunk a CUKOR!
A történet nem most kezdődött, de mindig aktuális.
Ma az egyik multiban nézegettem a cukor árát,közben mellettem egy helyi méhész serényen pakolta a kocsiba a 189 Ft-os fehér aranyat. Én nem szóltam hozzá, próbáltam úgy helyezkedni,hogy ne lásson. A másik sorban valószínű egy ismerőse lehetett,mert a megjegyzésére lettem figyelmes.
Valami hasonlót mondott,megpróbálom szó szerint idézni.
" Látod (mondta a férjének)most viszi X-Y a cukrot,mondtam,hogy rossz termésük lett. Ez felháborító."
Én annyit szóltam oda, nem ismerve a hölgyet,hogy a méhecskék éheznek, segíteni kell nekik ebben a nagy melegben.
Miért teszem közzé ezt az esetet?
Mert számtalanszor elmondtam,leírtam, hogy a cukorbeszerzésünket sokkal diszkrétebben kellene bonyolítanunk.
A laikus fogyasztók rögtön "árukapcsolást" hajtanak végre.
Javasoltam,hogy az OMME vezetője keresse meg a multik illetékeseit, és kérje meg őket,hogy mondjuk 100 kg fölötti cukor vásárlás esetén ne a lakosság szeme láttára keljen ezt az akciót végrehajtanunk.
A kampánykoalíciót,meg Hungarikumot olyan klasszul levezényelték, igazán kilincselhetnének az érdekünkben.
Szerintem van aki ezért vevőt veszt! Minek kell magyarázkodnunk?
Én Szekszárdon megkerestem az egyik áruház vezetőjét,simán működik,hogy fizetek a pénztárnál,autó hátul a teherportán bemegy, senki nem lát semmit,a mézfogyasztó szív meg emiatt nem fáj.
Kérjük meg az OMME vezetőjét, járjon el érdekünkben.
Mára ennyi!
Jó éjszakát,jó szurkolást a foci VB-n!
Nagyernyei Attila
Üzenet módosítása
Jelentés egy moderátornak 46.107.123.34 (?)
(3 tagnak tetszik ez)
Ma felébredt az OMME is!
Tájékoztatás | Nyomtatás |
2014. 09. 26.
Értesítjük a Méhésztársakat, hogy az OMME a Kaposvári Cukorgyárral tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy a Méhésztársaknak garantáltan répacukor vásárlásra legyen lehetőségük.
Felhívjuk a figyelmet, hogy jelenleg a kereskedelemben található cukrok változó mértékben tartalmazhatnak nádcukrot is. Arra kérjük a Méhésztársakat, hogy a bizonytalan tartalmú cukrot ne vásárolják meg.
A tárgyalások menetéről folyamatosan tájékoztatást adunk.
Még hogy nem foglalkoznak velünk?
Szépen haladunk.
Csak az a baj, hogy futnak az események után, így erőlködésük semmibe vész.
Majd talán jövőre, remélhetőleg nem velük.
Nagyernyei Attila