Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285689 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5430 Dátum: 2024. Február 20. 21:27 »
Annyi történt  hogy az export miatt bealdozzák a méhészeket. Kell a valuta,  a mézgyárak nem állhatnak le.  700ert meg már nincs méz.  Könnyebb és olcsóbb oda szólni a miniszternek, hogy engedjék az ukránt, mint emelni mondjuk 800 ra.
Felvásárlás gyakorlatilag nincs. Az omme.hu főoldalon tájékoztatnak arról,hogy mit kell tenni ha esetleg lesz valamikor.  A mostani döntésről egy mondat sincsen.
A méhészeknek nincsen kegyelem.  :'(

*

Apis

• 192
« Válasz #5431 Dátum: 2024. Február 20. 21:57 »
Meki!
Mindenről hamarosan ITT fogok tájékoztatást adni, de folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozom.
A záhonyi bohóckodásról viszont megvan a véleményem.
Hogy ki kit b@szott át most még nem tudom, de ez nagyon csúfra sikerült.
Nem vagyok naiv, de nem szeretem ha hülyének néznek!
Amikor Győrffy Balázs (tőlem 7-8 méterre) bejelenti, hogy üdvözli a sok megjelent méhészt, és megígéri , hogy ezen a határon agy deka Ukrán méz nem fog átjönni, megnyugodtam, ezért mentünk oda.
Rá 10 napra meg feloldják a tilalmat?
Itt valaki nagyon sáros!
Majd az élet eldönti, hogy ki, de azt én sem hiszem el, hogy ezt 10 perc alatt döntötték el.
Katasztrófa ez a maffia szerűen működő "demokrácia".
Ha nem lettem volna ott akkor is fájna, de így sokkal jobban.
Csalódás, de még nem tudom mindig ki a fogó, csak reménykedek.
10 kereskedő érdekéért feláldozni 18.000 méhészt....nem gyenge mutatvány.
Nagyernyei Attila
Ez egy igazi klassz-i-kuss cselekedet

*

linen

• 123
« Válasz #5432 Dátum: 2024. Február 21. 06:33 »
Ez egy átgondolt cselekedet a főnök részéről.
Kell a sok szorgos kéz a gyárakban a szalag mellett, vagy akár lehet menni nyugatra is dolgozni ha kell a lóvé.
Jönnek a választások is, külföldön magyarként csak külképviseleten lehet szavazni, sok magyar ezért nem fog elmenni voksolni ami jól jön a főnöknek.
De akár lehet méhészkedni továbbra is akinek nem megélhetési létszükséglet csak hobbi.
Nem kell bűnbakot keresni Attila, mindig a fejétől bűzlik a hal.
Tudod hogy van a szlogen, hajrá magyarország, hajrá magyarok!

« Válasz #5433 Dátum: 2024. Február 21. 07:44 »
Sziasztok,

Őszintén meglep Attila piros betűs írása. Érdekképviselet, kamara, gazdakörök, agrárminiszter... és persze Jakab gazda, Győrffy Balázs stb.
Ezek mind ugyanazok...
Nincs olyan társadalmi réteg aminek ezek nem tettek még keresztbe. És valaki azt gondolja, hogy Ő majd megússza, hogy Ő majd nem kerül sorra?! Hát dehogynem. Ma én, holnap te!
Egyértelmű, hogy a döntés valakinek, valakiknek a kérésére történt. (pont úgy, ahogy a 3 hete zajló, ismert gusztustalan kegyelmi kérvény)
Valaki, valakik a háttérben így intézték és alá lett írva a "kérelem". Van esetleg valakinek tippje ki ezért a felelős? Vélhetően pont azok, akiktől a naivabb (elnézést) méhésztársak éppen a segítséget várták.
Én nem voltam a záhonyi tüntetésen. Nem is láttam értelmét, nem is odavalónak gondoltam magam. De nem nevetek azokon, akik ott voltak és őszintén, vakon hittek a "(meg)vezetőkben". Megértem a csalódottságukat de ez egyúttal egy lecke és tanulság is a rendszer működését illetően.
Nem számít itt semmi és senki. Csak a saját sleppjük...
A "megvédeni" szó vagy kifejezés az Ő szótárukban (Fidesz) egész mást jelent mint ami az alapértelmezett jelentése.
Ha a "megvédjük" kifejezést hallja tőlük valaki a saját területén vagy akár csak úgy általában is, az bizony csak a legrosszabbra készülhet, felkötheti a gatyáját. Ez a tapasztalatom.
Ők a homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt (és a szarcsík a gatyában)...

*

Apis

• 192
« Válasz #5434 Dátum: 2024. Február 21. 18:40 »
Meki!
Mindenről hamarosan ITT fogok tájékoztatást adni, de folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozom.
A záhonyi bohóckodásról viszont megvan a véleményem.
Hogy ki kit b@szott át most még nem tudom, de ez nagyon csúfra sikerült.
Nem vagyok naiv, de nem szeretem ha hülyének néznek!
Amikor Győrffy Balázs (tőlem 7-8 méterre) bejelenti, hogy üdvözli a sok megjelent méhészt, és megígéri , hogy ezen a határon agy deka Ukrán méz nem fog átjönni, megnyugodtam, ezért mentünk oda.
Rá 10 napra meg feloldják a tilalmat?
Itt valaki nagyon sáros!
Majd az élet eldönti, hogy ki, de azt én sem hiszem el, hogy ezt 10 perc alatt döntötték el.
Katasztrófa ez a maffia szerűen működő "demokrácia".
Ha nem lettem volna ott akkor is fájna, de így sokkal jobban.
Csalódás, de még nem tudom mindig ki a fogó, csak reménykedek.
10 kereskedő érdekéért feláldozni 18.000 méhészt....nem gyenge mutatvány.
Nagyernyei Attila
Ez egy igazi klassz-i-kuss cselekedet
A fenti mondatom megfejtése: A mézkereskedőknek klassz a méhészeknek kuss ( klasszikus)

« Válasz #5436 Dátum: 2024. Február 22. 15:25 »
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2024/02/AM-lev%C3%A9l-Korm.-rend-m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1s.pdf
Vajon ezen a levélen miért nem az elnök úr aláírása szerepel az eddigi gyakorlatnak megfelelően?

« Válasz #5437 Dátum: 2024. Február 22. 15:48 »
NEM KÉRIK AZ IMPORTTILALOM VISSZAÁLLÍTÁSÁT

« Válasz #5438 Dátum: 2024. Február 22. 17:37 »
Csatolom a képet mi szerint egyeztettek az OMME-val. És volt képe az "elnökségnek"  3!! nap után egy ilyen szemet írni? A tüntetés gerincét a méhészek adták. Az OMME honnét vette, hogy nincs magyar méz? egy ilyen nagy volumenű kérdésnél végeztek előzetes felmérést legalább az egyesületi tagok készleteiről? Nem mivel tudják, hogy vagy méz csak így a havernak véletlenül 800Ft-ot kellett volna fizetni egy kg-ért. Na most nem kell a kiürült raktár hamar megtelik újra a milliárdos mézüzemben. Három helyről köptek szembe 20.000 méhészt köztük a saját egyesületünk is! Mondanám, hogy már aznap rendkívüli ülést kellett volna tartani az elnökségnek mivel a jövőnk a tét, de mint látható nem véletlenül lapítottak eddig...

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #5441 Dátum: 2024. Február 25. 07:07 »
Kedveskéim, ez szerintem nem vicc!!
Igazán a Ti dolgotok, de azért lehet róla, sőt, kell is véleményt alkotni.

Nos, nem szeretném elemezni ezt a véleményt, a lényeg, hogy noha öngólt rúgott a kormányzat azzal, hogy egy olyan -valóban nem túl jelentős volumenű- termék esetében "engedett a brüsszeli nyomásnak", amelyről a piaci szereplők mindegyike tudja, hogy egy fityfenét brüsszeli az a nyomás, Brüsszel valójában magasról leszarja az európai méhészeti ágazatot, ám az az öngól eszerint még akár vállalható is, legfeljebb néhány méhész nem a "nemzeti oldalt" preferálja majd a választásokon. Az a "nyomás" tehát vélhetően nem Brüsszelből jöhetett, sokkal inkább valószínű, hogy a jó miniszter és a csicska érdekképviselet (helyesebben fogalmazva: önérdek-képviselet) azt a piaci szereplőt igyekezett helyzetbe hozni, aki már ezt megelőzően is "helyzetben volt". Ráadásként hivatkozni lehet az újbóli engedélyezéssel kapcsolatban Brüsszelre, s ez még jól jöhet az EP-választások idején . Fura, de a gabonabehozatal ügyében már nem bátorkodott olyan mértékben a kormányzat, mint a "méhész-miniszter által irányított és felemelt" méhészeti ágazat esetében. Azt azért csak a jó N.Agyernyei Átilla, OMME Ustora, Kemény Magja, Szilárd Karógyökere és az Akácméz-paraméterromboló elnökecske szekerének "Sz-Éltolója" gondolja, hogy ezzel a "gesztussal" a kormányzat bezárhatja az ajtót:

N.Agyernyei Atilla írta:
Idézetet írta: Nagyernyei Attila - 2024. Február 20. 08:02
Nagyon szomorú vagyok, hogy Magyarország miniszterelnöke nem törődik a gazdákkal (méhészekkel), érdekképviselettel, kamarával, gazdakörökkel, és az agrárminiszterrel, tejhatalmúlag átnyúl mindenki feje fölött és hoz egy ilyen felháborító döntést!
Köszönjük miniszter elnök Úr!
Ezzel a lépéssel a FIDESZ veszített minimum 100.000 szavazót!
Ha nekik ez megérte.....
Nagyernyei Attila

Mindenesetre jót röhögtem volna a zakkant tolnai elnökön, ha nem lenne olyan szomorú, hogy midőn szembesült azzal, hogy hülyét csináltak belőle a záhonyi operett-tüntikézés apropóján, továbbra is a "miniszter elnök" (sic!) bűnéül rója fel ezt a lépést, s az a fejébe sem jut, hogy itt azért köllött a MéhészPesta és a jó érdekképviseleti elnökecske is e mutatványhoz... Pedig dehogy... Megírták neki az előbb idézett "szózat" kapcsán...:

Meki írta:
Méhészeti közélet / Re:Hír-les
« Utolsó üzenet: írta Meki Dátum 2024. Február 20. 18:00 »

Istenem! Attila! Te ezt komolyan írtad? Ezt elhiszed amit ide nagy piros betűkkel írtál, hogy a miniszterelnök átnyúlt mindenkinek a feje fölött és önhatalmúlag senkit meg nem kérdezve vette ki a mézet a tiltott listából?
Remélem ez komoly tényleg mert viccnek durva lenne.
Nézd már meg a facebook oldalakat, ahol számon kérik a minisztert az üggyel kapcsolatban! Nem csak az derül ki a kommentekből, hogy ő tudott róla, hanem még az is, hogy az OMME-ban is tudtak róla. A te istenített elnököd Attila. Tudta, miközben te kockásra ülted ismét a hátsódat a tüntetésre autókázva ő már tudta mi készül!
Így arcul még nem csapta a tagságot senki. Ne gyere itt azzal, hogy az európai egyesület alakulás miatt nem volt ott a tüntetésen! Amiatt simán ott lehetett volna előző nap ha akar. De nem akart, mert tudott erről a gyalázatról, amit a mentora indított el és végig is vitték.
A minimum az lesz, hogy úgy kullog el szégyenkezve ebből az ágazati érdekvédelemből, mintha sosem lett volna benne, veled, meg a többi szekértolójával együtt! Ja, hallom volt egy-két érdekesség a tolna megyei választáson is. Erről nem hallhatnánk pár keresetlen szót Attila? Mintha valamikor azzal kérkedtél volna, hogy itt mindenről kendőzetlenül és őszintén lehet és kell írni! Na lássuk!

Apropos, N.Agyernyei, apropos tolna-vármegyei választás...!

Ki lehet ez a zakkant faszi, aki tolnai egyesületi elnökként írta alá az előbb idézett nyílt levelet? Emlékeim szerint ez a fószer már csak történelem, hiszen nem oly rég állítólag önként visszavonult a méhész közélet tolnai szervezetének éléről. Még az utódját is megnevezte...

seed150 írta:

Re:Méhészeti programok
« Válasz #1124 Dátum: 2024. Február 14. 22:30 »
...............................

Olyat nem lehetne, hogy elmennénk néhányan a megüresedett egyesületi elnöki széked
valódi elnökkel történő feltöltésének választására? A sza-bájosra.

Idézetet írta: Malya Péter - 2024. Január 30. 06:44
Ki lett az új Tolna Vármegyei Elnök? Már meg kell. hogy legyen az eredmény. Nem tudja valaki, hogy ki az új elnök?

Idézetet írta: Nagyernyei Attila - 2024. Január 30. 07:12
Csere Tibor!
A szekszárdi méhegészségügyi felelős.
Nagyernyei Attila

Mert azt csicsergik.... Mit is?˙

No akkor mondja már meg valaki, még mindig Ernyőke az elnök? Mert hát úgy hallottam -meg írta is -, már nem ő az elnök. Akkor a Nomader se elnök, vagy mégis...? Tényleg szabálytalan volt az egész választási bohóckodás? Tényleg elcseszte Fürtöske?

Csatolmány:
tisztújító meghívó Szekszárd.PNG
tisztújító meghívó Szekszárd.PNG [ 269.67 KiB | Megtekintve 175 alkalommal. ]

Valami olyasmit sugdolóztak a tájékozottak, hogy már a jelölő-procedúra is bűzlött, olyan személyt "nevezett ki" Ernyőke a jelölő bizottság elnökének, aki nemrégen nem is volt egyesületi tag, eképpen nem is választhatta volna meg a tagság e posztra. Persze abszolut demokrati-kuss módon.

Persze, ahogy Tolnában az elnököt is kétharmaddal választották egykor, hozhatott olyan döntést is a tagság, hogy nekik csak teljesen kívülálló jelölőbizottsági elnök köll, jobb is, ha nem tag, nomeg a legjobb, ha a tagsági jogviszony kötöttsége nem befolyásolja a jó Bicskát a megfelelő személyek kiválasztásában. Az is valami tolnai specialitás lehet, hogy a titkárt nem a tagság, hanem az újsütetű "majdnem-elnök" választja ki, s hogy az új titkár tagsági jogviszonya is vethet fel kérdőjeleket... Az már csak hab a tortán, hogy a gazdasági vezetőre sem kötelező érvényű a tagsági jogviszony, a már leköszönt N.Agyernyei tesz rá javaslatot a leendő gazdasági vezető távollétében, majd telefonon addig kapacitálja a jó "márnemelnök", míg a hölgy beadja a derekát...

Aztán hirtelen megvilágosodik a jó Agyernyő, s "vissza a babaruhát!" felkiáltással -nagy megengedően - ismételt választást ír ki, valami csoda technikával: helyszínen jelölőbizottság-választás, szünetben jelölések begyűjtése, majd választás... S mindezt a törvényesség és a demokrácia jegyében... És még ez a néhai, kiérdemesült elnök-torzó borong azon, hogy őt hülyének nézi a miniszterelnök... Aranyanyáim, Aranyapáim, valaki varrhatna erre gombot...

Nekem az alábbi meghívóban van némi bibi, de majd meglátjuk...

Csatolmány:
rendkívüli közgyűlés Szekszárdon.PNG
rendkívüli közgyűlés Szekszárdon.PNG [ 333.85 KiB | Megtekintve 175 alkalommal. ]

Valószínű barátunk is rájött, hogy a palacsintába némi fekália keveredhetett, mert gyorsan átfésülte fürtjeit a másik oldalra:

Csatolmány:
rendkívüli közgyűlés Szekszárdon 2.PNG
rendkívüli közgyűlés Szekszárdon 2.PNG [ 321.51 KiB | Megtekintve 175 alkalommal. ]

No, még néhány próbálkozás, aztán talán lesz új elnök is... Persze, csak ha már nem kell a kétharmad...

Hozzáteszem, hogy olyasmi is gyanúra adhat okot, hogy a jó Ernyő állítólag azt a Bicskát hordta fel magával magos Budavárba küldöttként, aki ugyan nem volt egyesületi tag, ám küldöttként rendkívül alkalmas lehetett pl.Bross tisztújításának alkalmával... Persze ha egyesületi tag volt a jó Bugyli Csicska, akkor akár törvényes is lehet Bross elnökké választása is...

Menet közben hallom, hogy az aláírások is gyűlnek Zoli levele alatt, bár a levél állítólag csak 40-egynéhány aláírással került a miniszter elé a sietség mián... Majd a többi aláírást is megküldik Pestánknak, hadd gyönyörködjék a méhész-tömegek ellenállásának nevesített bizonyítékában.

Azt is hallottam, hogy N.Agyernyei Atilla, OMME egykori Ustora, Kemény Magja, Karógyökere és elnökecskéje szekerének (Sz)Éltolója menet közben visszavonta a Tolna Megyei Méhész Egyesület nevében odaskríbolt aláírását... Mondjuk érthető ez a reakció: most a tudathasadás állapotában lődörög szegény, ha igaz a hír, az érdekképviseleti szervezet elnökségében is teljes a meghasonlottság, eluralkodott a bizonytalanság. Jöttek a hírek, hogy Bross az elnökség egy részével nem is egyeztetett a szégyenteljes levele szövegéről. Én -ha még mindig egyesületi tag lennék- mindenképpen fölszólítanám az elnökség tagjait, név szerint nyilatkozzanak a levéllel kapcsolatban. Szívesen látnám a levélen az aláírásukat is, mert az nem mond nekem semmit, hogy Elnökség. Számoljon el mindenki az egyéni állásfoglalásával, s azt is ki kell jelenteni, hogy Bross ezzel az aláírással elküldhet-e levelet ilyen horderejű kérdésben. Ha az elnökségi tagok egy része vállalja ezt a levelet, vállalja saját nevével. Ha nem írta alá, nem felel érte, s akkor Bross felelőssége a kérdés: milyen alapon tesz ilyen szervilis gesztust a miniszter felé, aki mögött minduntalan ott tornyosul a Nagy Testvér sziluettje...

Nemsokára kezdődik az online rendkívüli elnökségi ülés...! Várom, várjuk az elnökség és az elnök reakcióját. Novák Katalin és Varga Judit példát mutattak, miképp kell feloldani egy másképp feloldhatatlan szituációt: fájó szívvel, de még lehetőség szerint méltósággal kell visszaadni a mandátumot, távozva abból a pozícióból, mely betöltésére méltatlanná váltak. Most Brosson és az elnökségen a sor, a reakciójuk és ez a levél vállalhatatlan, bár ha a méhészeknek így is jó, hát lelkük rajta...

*

buksi

• 466
« Válasz #5442 Dátum: 2024. Február 25. 08:55 »
Hát a fidesztől mindent el lehet tanulni,de hogy tönkre tegyenek egy ágazatot /igaz némi támogatási korrupció ide is beférkőzött/ és aki szerette is csinálni azokkal is megutáltassák?Na de ilyen lett a magyar-de mindig érvényes lesz fejétől bűzlik a hal!

« Válasz #5443 Dátum: 2024. Február 26. 07:12 »
Kedevs hang!
Válogasd meg a véleménynyilvánításodat, mert repülsz.
Olyan alpári stílusod van neked is, mint azoknak volt akiket már rég lekukáztam.
Nem vagyok bolond, és nem zakkantam meg, ahogy írod, tényként!
Csak óvatosan a fogalmazással mert harapós a bácsi!
Az én lennék.
Amikor ezt írtad, már tovább nem is olvastam mélyen színvonal alatti elmélkedéseidet:
"Mindenesetre jót röhögtem volna a zakkant tolnai elnökön,..."
A sárga lap a kezemben, hogy mikor kapsz te is pirosat, az rajtad múlik!
Nagyernyei Attila

« Válasz #5444 Dátum: 2024. Február 26. 08:41 »

Olvasd már végig néhányszor!
Segítsek?

Szépen, lassan!
1.-Nem a "hang" írta.
2.-Idézte. Úgy emlékszem mindet olvastam már. (Itt is, ott is)
3.-Megkeresed a "ződet".
4.-Bejelentkezel.
5.-Beírod a keresőbe: "zakkant".
6.-További találatokat fogsz találni a többi idézetre is, azok szavaira is rákereshetsz.
7.-Sárga lapot nem emlegeted, mert a valódi jelentése miatt Magyarországon azt gondolják, sajátodat sokszorosítod, amiből osztogatsz. Nem szabad lovat adni a vitapartnerek alá!