Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286007 megtekintés
*

lygo67

• 144
Re:Hír-les
« Válasz #4875 Dátum: 2020. Január 09. 19:10 »
Idézet
és hülyére venni a méhészeket , hogy  a stressz miatt pusztultak a méhek
Nana! Csak nem megint igazam lesz? ....

Ha a méhek a természetes életvitelüktől drasztikusan eltérő, erős stresszhelyzetet okozó körülmények között kénytelenek élni (anyátlan állapot, vándorlás, ....) És ezek lesznek azok a méhészek, akik évről évre harsányan fognak kiabálni mindennemű növényvédő szer betiltása ellen! Miközben észre sem veszik azt, hogy a méheiknek ők maguk ugyanakkora, ha nem nagyobb ellenségei mint a növényvédő szerek tömkelege.

És most lehet újra megsértődni, hogy név nélkül le mertem ide írni a tapasztalataimon alapuló véleményem, ami nem mellesleg úgy néz ki, hogy a kutatókéval is egyezik.

....  A nyúlós spórája nagyon sok méhészetben ott van, mégsem tör ki a betegség, mert a méhek nincsenek agyon stresszelve.

HUUUU b+ !

Régen nem vándoroltak? régen nem volt anyátlanul mézeltetés?
2018 -at megelőzően nem voltak ezek szerint stresszesek a méhek :)  Sőt 2019 -ben sem voltak azok . Ez frány 2018 vmiért kib...szott nagy streszt okozott szerencsétleneknek

Mintha  kissé ellentmondanál önmagadnak
"A nyúlós spórája nagyon sok méhészetben ott van, mégsem tör ki a betegség, mert a méhek nincsenek agyon stresszelve."
szerinted stressz miatt pusztultak el szerencsétlenek  de a a nyúlós mégsem tört ki. Akkor most hogy is van ez?

Tudod ekkora baromságot amit itt összehordasz ....
Mond Te melyik vegyszerlobbi képviselője vagy ?

*

wr

• 1013
« Válasz #4876 Dátum: 2020. Január 09. 20:37 »
Akár a születési évedet, akár a korodat jelöli a 67-es szám, illene a nagycsoportos óvodásénál némileg emelkedettebb értelmi vagy szövegértési szinttel rendelkezni.
Olvasd el újra amit írtam, néhány mondat az egész, nem egy 500 oldalas egyetemi könyv. Ha ez megvan, akkor keresd ki belőle azt a két mondatot amelyekben ellentmondást vélsz felfedezni.
Megjegyzem 2018-ról sehol nem írtam egy szót sem, általánosságban írtam amit írtam. De ha már szóba hoztad, akkor mondok arra is példát. Abban az évben a szotyin nekem volt 17% méhveszteségem, a "kollégának" tőlem pár száz méterre 60%, és a megmaradt 40%-ot is 3 léputcán telelte be.
Ja, és régen is vándoroltak, és régen is pusztultak a méhek. A mi környékünk egy ideig úgymond tiszta volt, senki nem ment innét sehova, és senki nem jött ide, vagy 30 éven keresztül. Aztán jött egy okostojás aki szakított ezzel a gyakorlattal. Na azóta ismerjük errefelé a méhpusztulás különféle jelenségeit, a nyúlóst, a nozémát, előtte ilyet itt csak hírből lehetett hallani.
A nyúlós meg ott tör ki, ahol a betegség el tud hatalmasodni a stresszben meg egyebekben legyengült méheken. A gyengülést itt ugye nem a léputca méhek számán kell érteni, hanem az egyedek kondícióján.
Ez is csak pár mondat volt, ez sem nehéz megérteni. Ha nem megy ne erőlködj, csináld tovább amit eddig szoktál, keresd mindenhol, mindenkiben a hibát, de magadban véletlenül se, hisz ott eleve nem lehet.  ;D ;D ;D

*

Apis

• 192
« Válasz #4877 Dátum: 2020. Január 09. 22:43 »
Idézet
Nana! Csak nem megint igazam lesz? Évek óta mondom és vallom, hogy a stressz ugyanúgy ahogy az embernek a méheknek is árt. Amikor ezt leírtam, a klub(meg)vezető reakciója erre annyi volt, hogy neki inkább ez a beírás okozott stresszt. Na lám, még a végén egyezni fog a megfigyelésem a kutatókéval. Ugyanis kb. 20 éve figyelem nem csak a méheimet hanem az embereket is, és ugyanazt sikerült megfigyelnem mindkettőnél. Amelyik ember pusztító életet él, rendszeresen iszik, dohányzik, stb. az is elélhet akár 80-90 éves koráig is, ha ehhez az életvitelhez nem társul a legkisebb mértékben sem a stressz. Mert ha igen, akkor lehet hogy még a 60-65 éves kort sem fogja megérni, mivel a stressz a legnagyobb gyilkosa a szervezet védelmi rendszerének.
Na ugyanígy van ez a méheknél is. Felénk egyetlen olyan méhész van, aki úgymond teljesen kizsigereli az állományát évről évre, afféle fejőstehénnek tekinti, semmi nem számít, egyedül az, hogy "hány milliót tud kivenni" belőlük egy adott szezonban. Más szórakozása nem lévén, folyton cseszteti őket, akkor is ha egyébként ez szükségtelen lenne, vándorol, anyátlanul mézeltet stb.
És, ha bármilyen mérgezés gyanús eset van a környéken, mindig nála van a legnagyobb mértékű pusztulás, aránytalanul nagyobb mint a többi méhésznél, valamint egyedül nála volt nyúlós is, több évben is, senki másnál, sohasem.
Ha a méhek a természetes életvitelüktől drasztikusan eltérő, erős stresszhelyzetet okozó körülmények között kénytelenek élni (anyátlan állapot, vándorlás, folyamatos kaptárnyitogatás, februárban műlépre rázás stb.) akkor annak ilyen következményei lesznek! És ezek lesznek azok a méhészek, akik évről évre harsányan fognak kiabálni mindennemű növényvédő szer betiltása ellen! Miközben észre sem veszik azt, hogy a méheiknek ők maguk ugyanakkora, ha nem nagyobb ellenségei mint a növényvédő szerek tömkelege.

És most lehet újra megsértődni, hogy név nélkül le mertem ide írni a tapasztalataimon alapuló véleményem, ami nem mellesleg úgy néz ki, hogy a kutatókéval is egyezik.

Ha jól emlékszem, talán a Jenő neten lévő hunoros előadásában hallottam, hogy ő nagyon fél a nyúlóstól. Ez úton üzenem neki, hogy ne féljen tőle, ugyanis ha nem méh ellenség hanem méhbarát technológiával dolgozik, akkor sosem lesz nyúlósa. Akkor sem, ha valaki odaviszi tőle 500 méterre. Ezt is tapasztalatból tudom. A nyúlós spórája nagyon sok méhészetben ott van, mégsem tör ki a betegség, mert a méhek nincsenek agyon stresszelve.

*

Apis

• 192
« Válasz #4878 Dátum: 2020. Január 09. 22:43 »
Idézet
Nana! Csak nem megint igazam lesz? Évek óta mondom és vallom, hogy a stressz ugyanúgy ahogy az embernek a méheknek is árt. Amikor ezt leírtam, a klub(meg)vezető reakciója erre annyi volt, hogy neki inkább ez a beírás okozott stresszt. Na lám, még a végén egyezni fog a megfigyelésem a kutatókéval. Ugyanis kb. 20 éve figyelem nem csak a méheimet hanem az embereket is, és ugyanazt sikerült megfigyelnem mindkettőnél. Amelyik ember pusztító életet él, rendszeresen iszik, dohányzik, stb. az is elélhet akár 80-90 éves koráig is, ha ehhez az életvitelhez nem társul a legkisebb mértékben sem a stressz. Mert ha igen, akkor lehet hogy még a 60-65 éves kort sem fogja megérni, mivel a stressz a legnagyobb gyilkosa a szervezet védelmi rendszerének.
Na ugyanígy van ez a méheknél is. Felénk egyetlen olyan méhész van, aki úgymond teljesen kizsigereli az állományát évről évre, afféle fejőstehénnek tekinti, semmi nem számít, egyedül az, hogy "hány milliót tud kivenni" belőlük egy adott szezonban. Más szórakozása nem lévén, folyton cseszteti őket, akkor is ha egyébként ez szükségtelen lenne, vándorol, anyátlanul mézeltet stb.
És, ha bármilyen mérgezés gyanús eset van a környéken, mindig nála van a legnagyobb mértékű pusztulás, aránytalanul nagyobb mint a többi méhésznél, valamint egyedül nála volt nyúlós is, több évben is, senki másnál, sohasem.
Ha a méhek a természetes életvitelüktől drasztikusan eltérő, erős stresszhelyzetet okozó körülmények között kénytelenek élni (anyátlan állapot, vándorlás, folyamatos kaptárnyitogatás, februárban műlépre rázás stb.) akkor annak ilyen következményei lesznek! És ezek lesznek azok a méhészek, akik évről évre harsányan fognak kiabálni mindennemű növényvédő szer betiltása ellen! Miközben észre sem veszik azt, hogy a méheiknek ők maguk ugyanakkora, ha nem nagyobb ellenségei mint a növényvédő szerek tömkelege.

Ha jól emlékszem, talán a Jenő neten lévő hunoros előadásában hallottam, hogy ő nagyon fél a nyúlóstól. Ez úton üzenem neki, hogy ne féljen tőle, ugyanis ha nem méh ellenség hanem méhbarát technológiával dolgozik, akkor sosem lesz nyúlósa. Akkor sem, ha valaki odaviszi tőle 500 méterre. Ezt is tapasztalatból tudom. A nyúlós spórája nagyon sok méhészetben ott van, mégsem tör ki a betegség, mert a méhek nincsenek agyon stresszelve.

*

Apis

• 192
« Válasz #4879 Dátum: 2020. Január 09. 22:48 »
Aki sokat cseszteti a méheit nozémásak lesznek!

« Válasz #4880 Dátum: 2020. Január 10. 08:22 »

HUUUU b+ !

Régen nem vándoroltak? régen nem volt anyátlanul mézeltetés?

Nem azért mert wr-t meg kellene védeni, csak úgy visszaemlékezve. Volt Fumagillin, és szabad volt etetni. A hordásban meggyötört anyátlan család dolgozói, akik ismét már nem nekik való munkára- pempőtermelésre- voltak kényszerülve, kicsit tovább éltek. Ezt aki nem ismeri, olvasson utána, mert hosszú...

...
2018 -at megelőzően nem voltak ezek szerint stresszesek a méhek :)  ...

Hát igen. Régen is volt Neo. Csak annak utána volt még írva, hogy Te-Sol. ( Nem Kiskakas, "kokaska"  ;D )
Legalább 30%-al jobbak voltak a családok főhordásra. Kaptárbontáskor a népességből első ránézésre nem lehetett megállapítani ha lerajzott. Meg kell kérdezni régi motorosokat!
Aztán 18-ban is volt neo. Amiről ugye a jegyzők tájékoztatták a méhészeket, mert hátha problémáik lesznek.  Vajon ki szólhatott nekik? :o Majd amikor tényleg beütött, akkor nem értették miért, és még ma sem tudják az okát. ::) Aha. A méhész meg ezt tűri, és nincs érdekvédelme, aki mellé állna. A méhész nem stresszes. Sőt! Némelyik örül a katasztrofális mézáraknak is, mert azt hiszi ha néhányan kiesnek, akkor neki jobb lesz. Olyan szépen egymás ellen lehet őket uszítani, miközben észre sem veszik, hogy a gondjaik legnagyobbika, a valódi probléma, az unióba érkező "méz".  :'(

*

Apis

• 192
« Válasz #4881 Dátum: 2020. Január 10. 19:08 »
Én tüntetnék az ukrán méz behozatal ellen is, nincs ez megtiltva! A NÉBIH laborok kalibrálási méréshatára alatt is pusztìt a neo, nyugati tanulmányok ezt igazolták.  Nyilván nem fognak semmit sem találni, de nagyon nem is akarnak. A repcén (és akácon is )azért van mászkálás, mert nálunk olyan növényvédőszer kombinációk vannak még engedélyezve repcében, amik már nyugaton ŕég be vannak tiltva.Számoljátok ki mennyi mézet gyüjtenének ezek a méhek repcén és akácon. Kapunk helyette lassan2 kg repceméz árát(1000ft-ot)

*

furkesz123

• *
  • 8
  • Furkesz
« Válasz #4882 Dátum: 2020. Január 10. 20:33 »
sziasztok, csak úgy csendesen jegyezném meg hogy a nagy eu vezetés meg egyezett a délamerika vezetéssel   hogy meg veszik az itt gyártott műszaki termékek ért cserébe, persze azért kel hogy fel háborodjunk de az összes  mezőgazdasági  terméket előálitónak  kellene tüntettní.

« Válasz #4884 Dátum: 2020. Január 12. 09:08 »
Hát ezt se a CNN írta meg.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4885 Dátum: 2020. Január 12. 16:26 »
"Bross Péter hozzátette: az új Európa Parlament zöldpárti, de a Bizottságon nehezebben mehetnek át a döntések, a gyakorlat még világos. A magyar támogatás rövid távon jó, de az egységes méhcsalád alapú uniós közvetlen támogatás bevezetését sürgetik a méhészek."

Utolsó mondat a lényeg!!! Hozzátenném!! Az OMME nélkül!

Valamit hallot a mi "jó" vezérünk? Na ezért már megéri "brekekekegni"!! ;)

« Válasz #4886 Dátum: 2020. Január 13. 00:18 »
Ha süllyed had süllyedjen.
Ha már nem ő az elnök, nem kell koordináció sem.

« Válasz #4887 Dátum: 2020. Január 13. 10:28 »
Ha süllyed had süllyedjen.
Ha már nem ő az elnök, nem kell koordináció sem.

PONT

Egy hajó már hónapok óta sodródik a nyílt tengeren. Felküldik Dadogós Joe-t a legmagasabb árbóc tetejére, hogy kémlelje a láthatárt. Egyszer csak megszólal Joe:
- Hajó,... hajó!
Erre mindenki beugrik a vízbe és elkezd úszni arra, amerre Joe mutat. Joe továbbra is kiabál:
- Ha jó, ha jó, .....ha jól látom cápák közelednek.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 13. 13:04 írta méhész »

« Válasz #4888 Dátum: 2020. Január 13. 10:47 »
Annyira még nem süllyed, de ez nektek rossz hír.
Kaposváron ismét még a fal mellett is álltak Bross előadásán.
A szervezőktől tudom, hogy a vége vastaps.
Sajnálom, hogy ez nektek nem jót jelent.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4889 Dátum: 2020. Január 13. 12:47 »
Nekem mást mondtak. Akkor valaki nem mond igazat.
Képeket! Videót!
Na kérem szépen. Kb 10-15 ember mesélte, onnét élőben is, hogy ilyen kevesen még soha nem voltak Kaposváron a méhésztalálkozón. Nehogy kétségbe vond, a Feleségem, a Fiam és a Barátnője is ott voltak. Bármikor lehetett szabad parkolóhelyet találni, nem úgy mint évekkel ezelőtt, amikor az Orci Úton tudtunk csak megállni, mert későn 8-kor!!! :o értünk oda. Nem mentek be a "Brossra", mert őket ez nem érdekli, tehát nem tudták nekem most elmondani, hányan voltak az elnöki beszéden a teremben a méhészek. Tehát sajnos nem tudnak nekem a benti tömegről információval szolgálni.
De mások igen.
 Amikor a Bross beszéde régen sorra került, akkor a tömeg benyomult a terembe, én már rég ott ültem addigra, mert nem akartam ülőhely nélkül maradni. A fal mellett a tévéstáb emberei és a szervezők a "képből" a kamerák elől hessegették el a méhészeket. Olyan csendben hallgattuk végig Brosst, hogy a köhögéseken kívül egy hangot sem lehetett hallani. Adtunk arra amit mondott. Sőt! Ittuk szavait, aki mást mond hazudik. Bíztunk benne, és bízhattunk is. De az a múlt. :(
Most viszont az egyik haverom aki ott bent ült a testvérével, és több ismerősével, nekem azt mondta, hogy ha mindenkit betereltek volna, akkor is maradt volna még szék üresen, nemhogy a fal mellett is álltak volna. Attól persze még néhány ember hallgathatta az Elnököt állva, de speciel őket ennyire nem izgatja fel... ;D ;D ;D
Ha kell küldök telefonszámokat, és elmesélik neked, hogy rosszul informáltak téged. Az megsem fordult a fejemben, hogy esetleg ismét valótlant írtál, vagyis nem is találkoztam még ilyesmivel soha, meg különben is minden írásodat hitelesnek vélem, csak most...szóval érted ugye, valaki lehet, hogy rosszul látta, vagy ilyesmi...na most jól belekeveredtem?
Na szóval a Haverék még akkor is bent maradtak, amikor az elnök azt is mondta, az akácméz vizsgálati eredményei szerint 1-70-ig találtak pollenszámot, és attól az még akácméz. Ugyan ettől a perctől kezdve, valószínűleg a mi egyesületünk elnöke, -aki új lesz, és a küldött, akikből már csak az új rendszer miatt egy lesz, - nem fog/nak rá szavazni, a vetélytárstól függetlenül sem, még ha az Tóth Péter lesz akkor sem. A terem nem, de a pohár betelt.

Milyen jó lenne ha olyan valaki írná le, aki ott bent volt, és meghallgatta, nem csak akik úgy hallottuk.
Vagy a múltkori szekszárdi kép, amely a "tömeget" illusztrálta után kínos lenne? ;) Tudod amikor a 400 tagból a vendégekkel együtt százan sem voltak.
Az oké amikor a nagypolitikában etetik a népet a parlamenti pártok jelöltjei, és aktivistái. De egy szakmai érdekvédelmi szervezet tagjai? Gyerekek!!! :( :'(