Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286617 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #4860 Dátum: 2020. Január 08. 07:37 »
"A rendezvényen részt vett Bross Péter is, aki az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke."

Ő ott Péter, aki a kép bal oldalán a szőke Hölgy mögött, a szemüveges Úrtól balra -gondolom- beájult az előadástól ::)
Ha igen, én megértem. Ő méhész szemmel nézte az előadást valószínűleg.

« Válasz #4861 Dátum: 2020. Január 08. 08:49 »
 Elnökünk arcán teljes mértékben látszik az egyetértés!  :o ;D ;D Hiába no: 180 km, néha több.....
De azt is mondhatnám, hogy " Álmodtam egy világot magamnak, itt alszom a szekszárdiak előtt, adj erőt, feltudjak riadni, van hitem a választás előtt!"
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 08. 09:39 írta deGonosz »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4863 Dátum: 2020. Január 08. 18:09 »
Ha van stressz az is baj,ha nincs az is ? Akkor most mi van???
Kutassanak tovább! Ez egy értelmes kutatás,ha csak ennyi!
Az én méheim a vegyszerektől mentek el!!! " Nyugodt" volt mind! "Örültek" hogy hordás van!

« Válasz #4864 Dátum: 2020. Január 08. 18:43 »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4865 Dátum: 2020. Január 08. 18:55 »
"Éljen Rákosi, Éljen Rákosi,Éljen Rákosi!"🤔

« Válasz #4866 Dátum: 2020. Január 08. 20:27 »
Én nem tudom, csak olvastam a fecen. 1db tenyész galamb évi támogatása 6000 ft.

*

lygo67

• 144
« Válasz #4867 Dátum: 2020. Január 08. 21:31 »
Én nem tudom, csak olvastam a fecen. 1db tenyész galamb évi támogatása 6000 ft.

Még jó, hogy a miniszterünk  méhész (mennyi lenne ha galambász lenne?)

Sz@r ez mikor segélyt osztogatnak !! 00 érdekvédelem , egy marék apró pénz a méhészeknek és hülyére venni a méhészeket , hogy  a stressz miatt pusztultak a méhek (Ja persze rástresszeltek , hogy 2018 után kivonják a Neokat)

https://magyarmezogazdasag.hu/2020/01/07/ez-lehet-az-oka-tomeges-mehpusztulasoknak?utm_source=MM%20H%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_medium=email&utm_campaign=vilagelso_magyar_fejlesztes_magyarmezogazdasaghu_2020_2&utm_term=2020-01-08&fbclid=IwAR2CbBG7uCnLYqP7O2FdscSFObr0jsPuLW5lQR98UeGAS3oFcIyCB-J-zrQ

« Válasz #4868 Dátum: 2020. Január 08. 22:00 »
Vivaldi, akkor hogy tisztábban láss beidézem a kapcsolatos jogszabály egy szövegrészletét.

"A frissen megjelent 39/2019. (VIII. 23.) AM rendelet alapján vissza nem térítendő támogatás igényelhető - amelynek mértéke a támogatási időszakban vásárolt haszongalamb ellenértékének 75%-a (de legfeljebb 6000 forint/haszongalamb) -, a 1408/2013/EU bizottsági rendelet szerinti mezőgazdasági csekély összegű támogatás csekély összegű támogatási keretének és feltételrendszerének betartásával."

Itt a link:https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/jogszabalyok/235-jogszabalyi-osszefoglalo/100188-uj-csekely-osszegu-tamogatas-a-husgalamb-tenyesztes-ujrainditasaert

Üdv. jani bátya

*

wr

• 1013
« Válasz #4869 Dátum: 2020. Január 09. 07:22 »
Idézet
és hülyére venni a méhészeket , hogy  a stressz miatt pusztultak a méhek
Nana! Csak nem megint igazam lesz? Évek óta mondom és vallom, hogy a stressz ugyanúgy ahogy az embernek a méheknek is árt. Amikor ezt leírtam, a klub(meg)vezető reakciója erre annyi volt, hogy neki inkább ez a beírás okozott stresszt. Na lám, még a végén egyezni fog a megfigyelésem a kutatókéval. Ugyanis kb. 20 éve figyelem nem csak a méheimet hanem az embereket is, és ugyanazt sikerült megfigyelnem mindkettőnél. Amelyik ember pusztító életet él, rendszeresen iszik, dohányzik, stb. az is elélhet akár 80-90 éves koráig is, ha ehhez az életvitelhez nem társul a legkisebb mértékben sem a stressz. Mert ha igen, akkor lehet hogy még a 60-65 éves kort sem fogja megérni, mivel a stressz a legnagyobb gyilkosa a szervezet védelmi rendszerének.
Na ugyanígy van ez a méheknél is. Felénk egyetlen olyan méhész van, aki úgymond teljesen kizsigereli az állományát évről évre, afféle fejőstehénnek tekinti, semmi nem számít, egyedül az, hogy "hány milliót tud kivenni" belőlük egy adott szezonban. Más szórakozása nem lévén, folyton cseszteti őket, akkor is ha egyébként ez szükségtelen lenne, vándorol, anyátlanul mézeltet stb.
És, ha bármilyen mérgezés gyanús eset van a környéken, mindig nála van a legnagyobb mértékű pusztulás, aránytalanul nagyobb mint a többi méhésznél, valamint egyedül nála volt nyúlós is, több évben is, senki másnál, sohasem.
Ha a méhek a természetes életvitelüktől drasztikusan eltérő, erős stresszhelyzetet okozó körülmények között kénytelenek élni (anyátlan állapot, vándorlás, folyamatos kaptárnyitogatás, februárban műlépre rázás stb.) akkor annak ilyen következményei lesznek! És ezek lesznek azok a méhészek, akik évről évre harsányan fognak kiabálni mindennemű növényvédő szer betiltása ellen! Miközben észre sem veszik azt, hogy a méheiknek ők maguk ugyanakkora, ha nem nagyobb ellenségei mint a növényvédő szerek tömkelege.

És most lehet újra megsértődni, hogy név nélkül le mertem ide írni a tapasztalataimon alapuló véleményem, ami nem mellesleg úgy néz ki, hogy a kutatókéval is egyezik.

Ha jól emlékszem, talán a Jenő neten lévő hunoros előadásában hallottam, hogy ő nagyon fél a nyúlóstól. Ez úton üzenem neki, hogy ne féljen tőle, ugyanis ha nem méh ellenség hanem méhbarát technológiával dolgozik, akkor sosem lesz nyúlósa. Akkor sem, ha valaki odaviszi tőle 500 méterre. Ezt is tapasztalatból tudom. A nyúlós spórája nagyon sok méhészetben ott van, mégsem tör ki a betegség, mert a méhek nincsenek agyon stresszelve.

« Válasz #4870 Dátum: 2020. Január 09. 08:50 »
Teljesen igazad van. Szokták kérdezni. "Jenő! Te vagy a wr is?" Ja meg Tomipapa is, meg a Vivaldi is.  ;D

Viszont a nyúlóst ha mézzel léppel érkezik, nem lehet kivédeni semmivel, csak megsemmisítéssel. Szerencsénkre a mi környékünk mentes tőle régóta, pedig ilyen méhsűrűség nem sok van.

« Válasz #4871 Dátum: 2020. Január 09. 09:04 »
Én is gondolkoztam rajta, hogy minden emberi számítás ellenére miért nincs már teljes országos zárlat nyúlós miatt, ugyan is igazából sokszorosa kellene a nyúlósnak lenni, a méh állományt figyelembe venni.
Ennek csak egy magyarázata lehet, hogy valami a méheknél más ellen használt szer gátolja a nyúlós kifejlődését.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4872 Dátum: 2020. Január 09. 10:24 »
wr! Én nem gondolnám ,hogy stresszelem őket az álltalad leírtakkal!!
Mégis elhullottak!

*

wr

• 1013
« Válasz #4873 Dátum: 2020. Január 09. 11:48 »
Az is megesik. Csak ha van közeli szomszédod, aki meg netán még stresszeli is őket, akkor majd nézd meg hogy ott mekkora az elhullás a tiédhez képest. Nagyon meg lennék lepve, ha ugyanakkora, netán kevesebb lenne nála. Látom megint nem teljesen érthető amit írtam, pedig szerintem teljesen érthetően írtam. Nem azt írtam, hogy a vegyszerek jót tesznek nekik, hanem azt, hogy a stressz az minden esetben súlyosbító körülmény, mert amennyi mérget képes lenne egyébként a szervezetük tolerálni, annak csak a töredékét fogja a stressz miatt.

Persze akadnak akik ezt is képtelenek, vagy csak nem akarják megérteni, olyan ez, mint amikor a részeg embernek próbálod megmagyarázni hogy ő részeg. Nem csak felháborodik a feltételezésen, hanem még neked is esik, hogy mit képzelsz, hogy mondhatsz ilyet hogy ő részeg.  ;D Rájuk kell hagyni...

« Válasz #4874 Dátum: 2020. Január 09. 13:52 »
Ezt írja wr:
" Ez úton üzenem neki, hogy ne féljen tőle, ugyanis ha nem méh ellenség hanem méhbarát technológiával dolgozik, akkor sosem lesz nyúlósa."
Én meg azt üzenem neked, hogy Szekszárdon 2020. február 22-én lesz a méhegészségügyi felelősök képzése.
Nagyon szívesen látunk, akkor talán más lesz a véleményed.
Lehetsz te akármilyen méhbarát ha gané a szomszédod, aki éppenséggel szétdobálja a méhészetében(?) a lépeket.
Kérem a válaszokat már a méhegészségügyi rovatban tegyétek meg.
Köszönöm!
Nagyernyei Attila