Hát mit is lehetne tőled várni?
Elmondom hát neked, mert úgy látom te teljesen más világban élsz.
A méhész az egyik leg innovatívabb, leg széleskörűbben képzett, és leginkább alkalmazható réteg.
Elmondom neked az én életutamat.
Meg esztergályoztam az abrikter /gyalu/ tengelyeket, körfűrésztengelyeket hajtó hengereket. Ezen volt, esztergályos, marós, és gyalus / vas/ munka. Ezután ledaraboltam és összeheggesztettem. Beszereltem az áramot, bekötöttem a gépet. Tehát megcsináltam a gépeket.
Azután vettem deszkát, kiszárítottam és kaptárokat készítettem, de nem tamásit, kicsit bonyolultabb falcost.
A keretleceket is én készítettem, meg mindent.
Közben ugye voltak méhek, mivel nagyapám és apám is az volt, és méhészkedtem.
Aztán szereltem autót, kereket cseréltem stb, ami gépkocsival kapcsolatos.
Közben szereltem vizet, csempéztem, stb.
Mondjam tovább? Minek? A méhész a társadalom legtöbbje, a társadalom egyik leghasznosabb tagjaiból tevődik ki. Mert ugye ezeken kívül még ismerni kell a növényeket, a méhbiológiát és legújabban vegyész is.
Nem lesz gond nekik elhelyezkedni.
Azt azonban még meg kelle gondolnom, hogy ahelyett, hogy ennyi mindent megtanultam, nem e lett volna jobb inkább olyan lódoktori címet szerezni mint neked van? Lehet neked van igazad, mert nem értesz ugyan semmihez, de egy doktori /Lódoktori/ címmel, sokkal jobban el tudja magát adni az ember. Bár ilyen szakember hiány lesz, a diploma nem sokat fog érni.