Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286438 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3900 Dátum: 2018. Augusztus 03. 17:58 »

Hogy is nézett volna ki, hogy az üveg megalkotása, a méhegészségügyi felelősök országos képzésének Nemzeti Programból való finanszírozásának kitalálása után, Bross emberének megint van egy ötlete.
A kishitűség, a  bosszúvágytól fűtött, érzelmi alapon működtetett szervezet, a két tábor masszív ellenállása még ma is tart.
Senki nem azzal törődik, hogy mi az ötlet, előre viszi e közös dolgunkat.
Kinek az embere?
És ezért nem lesz béke!

Ha jól értem Attila Te itt Bross emberének vallod magad.Ugyanakkor ostorozod a két tábor helyzetet.
A változás akkor kezdődik, ha valaki, senki emberének sem vallja magát, csupán bizonyos elvek, eszmék elkötelezett híve.Én egyik táborba sem sorolom magam, mégis egész kerek a világ.

Szervusz Péter!

Nem jól érted. Amikor az üveg történet volt, akkor nem volt Bross Párt és más. Annyi volt, hogy voltak aktívabb emberek és voltak kevésbé aktívak. Történelmi tény, hogy Bross és Nagyernyei találták ki az üveget.

Akkor, amikor Bross lemondott, az új vezetés kinevezte, hogy kik voltak Bross emberei, értsd, kik nem kezdtek el az új elnök előtt köpködni a múltra, és azokat kirúgták a szaktanácsadói állásból. Nem Nagyernyei volt Bross embere, hanem a hirtelen támadt új vezetők szerettek volna példát statuálni, és Ők nevezték ki Bross emberének. Ő ment, menj Te is. Nem kell az, ha itt bármit kritizálsz.

Szerintem Nagyernyei több mindenben vitakozik Brossal, mint Te, ez alapján Te sokkal jobban a Bross embere vagy, mint Ő.

Nagyernyei pont arról beszél, hogy nem szabadott volna - az akkor Magyarországon új ötletét, t.i. hogy kutyával lehetne nyúlóst keresni annyival, hogy végigsétál a kutya a 400 kaptár előtt, és vakkant, ha gyanús: jelentősen lerövidítve egy nyúlós elleni átvizsgálás időtartamát, effektívebbé téve a nyúlós elleni harcot - csak ezért elvetni, mert Ők a Bross emberének tekintik azt, aki a javaslatot tette.

Attila pont arról beszél, hogy szakmai érveknek kellene dönteni egy kérdésben, és nem annak a statisztikának, hogy ki melyik elnöknek hányszor adott igazat és hányszor vitatkozott vele.

*

Kitin

• 934
« Válasz #3901 Dátum: 2018. Augusztus 03. 18:42 »
Megint, mint az ovodában! Megy a vita a nagy semmin!
Meg lett már itt említve többször, hogy először a nyúlóst kellene megismerni, hogy például az ERIC II-nek van-e szaga, vagy egyáltalán érzi e a kutya. Az is lehet, hogy a különböző genotípusoknak más szaga van, lehet, hogy két kutya is kellene.
Meg kellene ismerni rendesen a betegséget, nem pedig a szőnyeg alá söpörve várni amíg egyre nagyobb lesz a baj!

Most éppen más miatt pusztulnak a méheink, Az enyémek éppen negyedik hete csak vegetálnak, folyamatos a mérgezés!
Inkább arról írjatok, hogy van-e már valami fejlemény valakinél vagy éppen ki miért hallgat.
Állítólag rengeteg minta lett véve, vajon eddig senki semmit nem talált?
Kizárt!

« Válasz #3902 Dátum: 2018. Augusztus 03. 19:08 »
t.i. hogy kutyával lehetne nyúlóst keresni annyival, hogy végigsétál a kutya a 400 kaptár előtt, és vakkant, ha gyanús: jelentősen lerövidítve egy nyúlós elleni átvizsgálás időtartamát, effektívebbé téve a nyúlós elleni harcot

Akkor most képzeljük el, hogy egy ilyen 400 családos vándor méhészet egyik kaptárjában néhány sejtben jelentkeznek a tünetek..

Jelenlegi törvények szerint egy családját elégetik, kap kártérítést rá és van 60 nap zárlat.
Gyakorlatilag ha nem valami többhordásos legelőn van, oda van az éve.

És ugyanez történik, ha nem nála, hanem 1 km-re tőle találnak nyúlóst.

Na amíg olyan a jogszabály, hogy az ártatlant bünteti - ti. vesztegzárral - addig nem lesz itt ilyen kutyadoki. Helyette lesz láncriadó, amikor az eüsök mindenkinek szólnak, ha nyúlós gyanú van, és egy nap múlva már nincs a röpkörzetben senki.

« Válasz #3903 Dátum: 2018. Augusztus 03. 19:26 »
Most lehet javaslatokat tenni a következő felhívásra:
http://www.omme.hu/?p=11072

Na még erre...
Szóval szerintem a mérgezéses esetek kb. 80 %-a elkerülhető lenne, ha virágzó kultúrát - bármilyen szerrel(!) - csak méhkímélő technológiával, napnyugta után lehetne permetezni.

Konkrétan 2 éve repcén délelőtt szórták a Biscaya-t, délután már az egész méhes mászkált, recsegett a fű ahová léptem. Előtte felvetettem a növényvédelmisnek, hogy napnyugta után szórják. Felháborodott, hogy mit képzelek a dolgozók 7-16-ig dolgoznak. Kértem, hogy legalább szóljon egy nappal előtte, ezt se tette meg.

Ha lenne ilyen törvény, még a betartás ellenőrzése is könnyű lenne.

« Válasz #3904 Dátum: 2018. Augusztus 03. 19:34 »
Kutyával is ugyanúgy menne a történet. A gyanus családból mintavétel- labor vizsgálat- ha a labor megerősíti a gyanút- zárlat. Itt a felderítés gyorsabb, nem az eljárás.

« Válasz #3905 Dátum: 2018. Augusztus 03. 22:15 »
Szerintem Nagyernyei több mindenben vitakozik Brossal, mint Te, ez alapján Te sokkal jobban a Bross embere vagy, mint Ő.

Ezt a Bross bilogot évek óta magamon érzem, különösen az előző vezetés időszakában volt ez így, talán egykori MÉHÉSZET újság-beli szerepem okán gondolják sokan, hogy én a Bross embere vagyok. Ők elfelejtik, hogy én már a lapnál voltam, amikor ő odakerült. Nem rég egy Bross csapattag elnökségi taggal beszélgettem, mondtam néhány elképzelést, szemmel láthatóan tetszett neki, majd megkérdezte, Te, hogy vagy most a Péterrel. Teljesen megdöbbentem. A szakmai ötletet az előttem álló vezetőségi tagnál, felül írta a lojalitás, a vezetési csoporthoz tartozás kérdése. Ez valójában az Attila által írt, kinek az embere vagy kérdés. Ha velünk vagy, elfogadod, hogy mi vagyunk a dominánsnak, megfontoljuk az ötletedet. Ha nem vagy velünk, esélyed sincs, hogy tudomást vegyünk rólad, illetve az ötletedről. Ez minden, csak nem szakmai elkötelezettség,
Azt gondolom, hogy Attilával, mi valójában egyet értünk a kinek az embere helyzet tarthatatlanságán. Remélem nem bántottam meg soraimmal. Tarthatatlan az a helyzet, hogy szakmai gondolatok azért sérülnek, mennek a süllyesztőbe, mert a vezetés megosztott és egymással csatázik. A mostani megosztottság úgy gondolom Bross Péternek köszönhető. Lemondása elött kikezdhetetlen legitimációjú elnök volt teljes bizalommal. Aki ezt megkérdőjelezte, volt olyan, még jelölő listára se került. Akkor egyesitő személyiség volt, ma megosztó. Megosztó mert, a másik csapat, aki egyébként a lemondása után született, még ma sem bocsátja meg akkori távozását. A másik csapat megszületése kifejezetten neki köszönhető.
Ma tehát az egyesületi összefogás pont a kinek az embere vagy kiválasztás elutasításán, a megosztott vezetés elutasításán keresztül vezet, olyan vezetőségi tag elutasításán keresztül, akinek fontosabb a vezetőségi csoportérdek mint az össz méhész érdek. Akinek fontosabb a saját vezetőségi csoportérdek, mint a szakma az nem való a vezetésbe. És ez az ember még a saját, a felvetett gondolattal való egyetértését is legyőzte, a csoport hovatartozás miatt, amely számára fontosabb, mint adott esetben egy jó ügy. Lehet, hogy idealista vagyok, de nekem a gondolat, az ideológia fontosabb, mint bárki szolgálata. Persze könnyen lehetek öntudatos, mindenféle anyagi függőség nélkül, s elkerülhetem például a méhész szaktanácsadó elnökségi tagokat, akik e tekintetben igen csak megkérdőjelezhetők.  Szegény OMME, még odáig se jutott el, hogy ezt a problémát megoldja.

« Válasz #3906 Dátum: 2018. Augusztus 04. 06:10 »
Amit az előző hozzászólásban írtam, csupán egy vélemény, a saját véleményem, más lehet, hogy másként látja. Kb 10-11 éve jöttem el  mint alkalmazott az OMME-tól, akkor, a már akkor is meglevő személyi összeférhetetlenségeket konfliktusokat csak azok látták az IB-ben, Elnökségben akik ott ültek velük a pincében. Ma már lehet róla beszélni, és két internetes fórumon is, ami nagy előrelépés.De most inkább indulok Jászberénybe, folytassuk ott.

« Válasz #3907 Dátum: 2018. Augusztus 04. 08:01 »
Sok mindennel egyetértek, amit írsz. De többekkel nem.

Nem rég egy Bross csapattag elnökségi taggal beszélgettem, mondtam néhány elképzelést, szemmel láthatóan tetszett neki,...
Látod Péter, Te ugyanazt teszed, amit mások szemére vetsz! Azt állítod valakiről, hogy a Bross embere, bekategorizálod. Az eszedbe sem jut, hogy másért kérdezte. Ugyanazt csinálod, mint akik az Attilát bekategorizálták. Vagy Téged.

Idézet
A mostani megosztottság úgy gondolom Bross Péternek köszönhető. Lemondása elött kikezdhetetlen legitimációjú elnök volt teljes bizalommal. Aki ezt megkérdőjelezte, volt olyan, még jelölő listára se került. Akkor egyesitő személyiség volt, ma megosztó. Megosztó mert, a másik csapat, aki egyébként a lemondása után született, még ma sem bocsátja meg akkori távozását. A másik csapat megszületése kifejezetten neki köszönhető.

Máskor meg azt írod, hogy az ellentét ott volt az elnökségben előtte is, Bross előző elnökségi ideje alatt is. Tehát a megosztó csapat nem Ő utána született. Az igaz, hogy nagyon rövid idő alatt kitalálták Mészáros Lacit és beültették az elnöki székbe. Ezzel a csapatépítés be is fejeződött. Talán emlékszel, csak egy elnökségi tag mondott le Brossal egyidőben. Azaz az elnökség maradt. Hiszen Ők viselkedtek úgy, amire utalsz is, hogy már szakmáról nem szólt az ülés, csak személyeskedések.  (volt közöttük kivétel, akik fogszorítva tűrték...) És valljuk meg, ki szeret úgy dolgozni, hogy közben folyamatosan csak anyázás, ordítozás megy?

SENKI!

Tehát úgy van, ahogy mondod, csak az ok-okozatot keverted össze. Pedig Te is láttad az okot már korábban.

Nem Bross miatt alakult ki az a másik csapat, hanem a Bross azért ment el, mert kialakult egy olyan légkör, amiben nem lehetett dolgozni (de élni sem) - és ezt helyesen felismerted Te is, mint sok-sok jó érzésű méhész. 

Miért nem veszi észre magát az az elnökségi tag, hogy a választásoknak vége, most nem áskálódni, hanem dolgozni kell. Aztán majd négy év múlva kell ismét választási kampánybeszédet megfogalmaznia. Tessék békében dolgozni!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3908 Dátum: 2018. Augusztus 04. 17:22 »
Tudom, hogy nektek nem számít, de ha "olvastam" írását elolvassa egy mezei tag, vagy kapcsolja is ki a gépet, vagy jót röhög.
 Már kizárólag csak a Bross körül ődöngők látják így a helyzetet mint ti, aminek a közepe és kiinduló pontja mindig Bross.
 Valaha Kádár elvtárs mondta, Hogy a világot semmi más nem határozza meg, csak a Szovjetunióhoz való viszony. /Ami igazából iszony volt/
 Vagy is ma a méhészetben, mindenki helyzetét, a Brosshoz való viszony határozza meg. Aki őt szereti az legalább is Grál lovag, a többi meg Gollam a gyűrűk urából. És mindezt úgy, hogy az ellenfélnek kapásból úgy sem lehet igaza, tehát eleve, eredendően csak nektek lehet igazatok, mert a ti birtokotokban van a bölcsek köve.
 Csak, hogy ideje lenne már észre vennetek, kb 50-en vagytok így. A többi már kurvára ún benneteket, Brossal vagy nélküle. Olyannyira, hogy már le is mondott rólatok, és arról is, hogy a helyzet akármit is változik.

*

Nb18

• 797
« Válasz #3909 Dátum: 2018. Augusztus 04. 20:24 »
Ez az ötven a Te közeledből való?
Vagy országos?
Megszámoltad?

« Válasz #3910 Dátum: 2018. Augusztus 04. 20:52 »
Te Vivaldi,

Ha nevetsz, az már jó, csak így tovább! Akkor már érdemes volt írni. A többiek meg majd elgondolkoznak rajta.

Egyébként ez utolsó írásod a fóbiádon kívül miről szól?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3911 Dátum: 2018. Augusztus 05. 09:48 »
Figyeljetek ide.
 Ha hallgattok, mint az a bizonyos valami a fűben, azt még megértem, de hergelni a népet, az nagy baromság, még részetekről is.
 Hogy ennyi taktikai érzéketek sincs, az is bizonyítvány rólatok.

« Válasz #3912 Dátum: 2018. Augusztus 05. 10:11 »
Kimerítő válaszodat köszönöm.

« Válasz #3913 Dátum: 2018. Augusztus 05. 21:40 »
Hitelesebb lett volna egy olyan Felhívás, amelyet Bross Péter és Tóth Péter egyaránt jegyzett volna.Így most megint marad a dilemma ez a kezdeményezés, mennyiben valódi érdekképviselet és mennyiben a megosztott vezetésbeli belharc. Pedig a miniszter megmondta hogy béküljenek, egyezzenek meg egymással. Az új e-mail cím jó, mehelhullasokai@omme.hu, bár nekem a korábbi  mehmergezes@omme.hu-ra irt levelemre se jött válasz. Na jó, választ nem is ígértek, se a mostani se a korábbi e-mail kérő közleményben.
Hitelesebb lett volna, ha a felhívás előtt a komplett elnökség lemond.

*

zümi

• 1382
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.