Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286937 megtekintés
*

neo

• 1000
Re:Hír-les
« Válasz #3750 Dátum: 2018. Június 10. 21:27 »
Attila!
Berci jól fogalmazta meg a kérdését. Kizárásos alapon a miniszter nem adhat ultimátumot az egyesületi életre vonatkozóan. Ha a tagság x-et akar, ő hiába akarna y-t. Demokrácia van. Ebben a rejtélyes üzenetben csakis olyan dolog lehet, ami  nem méhész, hanem miniszteri kompetencia.
Én a magam részéről a fekete-fehér beszéd híve vagyok.Ha bírálok valakit, és az a valaki belátja, hogy jogos volt a bírálat, aképpen cselekszik, a dolog el van boronálva. Ha pedig ő győz meg engem, akkor én ismerem be, hogy igen ez jó érvelés volt. Szerintem mi ketten ebben egyetértünk. A politikai korrektség egy marhaság. Az kétszínűséghez vezet. A fórumok arra valók, hogy érvek ütközzenek, ne személyek. Jól mondta Vivaldi, hogy akkor jön a személyeskedés, ha elfogytak az érvek. Itt kellene megállni mindig.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3751 Dátum: 2018. Június 10. 21:29 »
Attila.
Megmondom őszintén, már nem tudom finomabban írni, ilyen ostobának nem néztelek.
Tudod te mit beszélsz?
Te azt képzeled, hogy az Omme az csak belőled , meg Bross seggnyalóiból ál?
 Mit képzelsztek ti? Milyen jogon akarsz te, vagy ti kizárni olyanokat akik demokratikusan meg lesztek választva?
 Te azt képzeled, hogy egy miniszternek, joga van felülírni a küldöttek akaratát? Annak a négynek, vagy többnek, akik nem bross seggét nyalják, ugyan olyan joga van ott lenni, mint  a seggnyalóknak.
Ha így lenne, semmi szükség semmiféle választásosdira, meg küldöttesdire, csak ki kell nevezni a csókosokat és kész.
Te szerinted, az a küldött, aki nem Brossra meg a csókosaira szavazott, az értelmi fogyatékos, vagy hülye? Az tűnjön el a fészkes fenébe, mert nektek nem tetszik a pofája, meg véleménye? Holott az ő véleményük sokkal közelebb van a omme tagság legalább 75%-ához?
Én el se merem még most sem képzelni, hogy te ezt komolyan írod.
 Gondolkodjál már el. Az miféle demokrácia, amikor a jogosan megválasztott küldöttek által megválasztott vezetőségi tagokat, csak úgy ki lehet rúgni?
 Ha valamit meg lehet kérdőjelezni az az, hogy legitimek e a küldöttek. De akkor azok se legitimek akik Brossra szavaztak.
Miféle rendszer ez szerinted? Megmondom én, Észak koreai.
 Én még ilyet nem láttam.
 Tudod mit mondok neked? Én eddig mindig pártoltam az Omme létezését, az érted haragszom , nem ellened alapon.
De, most már azt mondom. Ha ilyen gondolkodású emberek vannak benne, legjobb lenne ha feloszlana.
 Én ilyen egyesületnek nem akarok a tagja lenni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3752 Dátum: 2018. Június 10. 23:54 »
A miniszter nem volt egyértelmű. Azaz elégedetlen a jelen OMME vezetéssel, de nem tudni mely vonatkozásban. Ha jól sejtem a méz minőségi paraméterei érdekelheti őt leginkább. Mennyi diasztáz, mennyi pollen stb. De azt is jelezhette, hogy vezetetlenség zavarja. Hát az elnökségi ülések tényleg előkészítetlenek és vezetetlenek. Maga az OMME is. Sodródik az árral. Bross sajtózik, de nem úgy és nem arra használja amire kellene.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3753 Dátum: 2018. Június 12. 09:01 »
Sajnos a fórumra írók gyakran saját vélt vagy valós sérelmeik miatti indulataikat vezetik le. Nem szakmáznak, hanem értelmeznek, és bírálnak. Miért ezt írta. Nincs saját véleményük, csak személyeskednek.

Meg megmondják, hogy kinek mit kellene csinálni.

Közben nem olvassák el még az éves beszálolót sem. Az OMME EB felhívta a figyelmet arra (sok másra is), hogy a méhészek által üvegbe juttatott méz minőségével prpblémák vannak. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy mindenki saját maga felel a termékéért. Mert amíg csak a méh van benne a játékban, addig 100 %-os a méz, a méhésszel kezd el romlani a minőség.

Szerintem első körben mindenkinek el kellene olvasni az éves füzetekben (amire most gondolok, az a 2016 évi beszámolóban volt) Ellenőrző Bizottsági jelentést. Az alapján mindenki, akár egyesületi szinten is elgondolkozhat, hogy mit kellene tenni.

Akkor várjunk külsősöktől bármit, ha mi magunk hajlandók vagyunk magunkért tenni. Magunkért és a termékeinkért.

Azt, hogy mire gondolt Ady, amikor a versében magas hangrendű szavakről mély hangrendű szavakra váltott, azt tőle kell megkérdezni. Nekünk elmélkedni arról, hogy mire gondolt a Miniszter bárdolatlanság. Mindenki tegyen aszerint, amit maga ért. Amit nem ért, azt meg majd alkalmasint kérdezze meg!
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3754 Dátum: 2018. Június 12. 09:57 »
Köszönöm a megszólalásodat János!

Igen minden évben születik beszámoló és EB jelentés is, sőt EB jelentés néha több is. Van 13500 tagja az egyesületnek és van kb 20 000 méhész, de ez a két alapvető dokumentum csak sacc 430 emberhez jut el és annak 3/4-e el se olvassa. Ugyanakkor a két dokumentum érinti mind a 20 000 méhész életét.

Javasolom, hogy mind a két dokumentum visszamenőleg legalább 10 évre kerüljön fel letölthető formában az OMME weboldalára. Ez adna egy kis történelmi rajzot és összehasonlítási alapot is a magyar méhésztársadalomról. Javasolom továbbá, hogy a küldöttgyűlési jegyzőkönyvek is ugyanígy letölthető dokumentum formában kerüljenek fel az OMME weboldalára.

Javasolnám tovább, de hiába, hogy korrekt elnökségi ülési jkv-k kerüljenek fel a weboldalra, mert ilyenek sajnos soha nem születtek.

János!
Mindezeket miért javasolom? Hogy az itt folytatott vitáknak ténylegesen legyen valami megalapozottsága. Ugyanis hiába hivatkozol te egy olyan dokumentumra, amit a tagság 3 %-a kapott meg és 0,5%-a olvasott el.

János, te pontosan tudod, hogy a demokrácia ott kezdődik, ahol nincsenek információs monopóliumok. Amikor az emberek pontosan ellenőrizhetik a írottak, mondottak igazságtartalmát és szembesíthetik az érvekkel a valóságot, de amíg a valós történések csak egy szűk elit számára ismertek, addig demokráciáról nem beszélhetünk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3755 Dátum: 2018. Június 12. 10:35 »
Az OMME-ban is azóta sokasodtak a bajok amióta jogvégzettek okoskodnak, és nem a szakmáról szól a belső élet.  - olvastam egy korábbi hozzászólásban.
Szerintem nem a jogvégzettséggel van baj. Egy korábbi, akkori elnök éppen a belső bajok miatt mondott le az elnökségről, az akkori IB megosztottsága, de főleg személyi ellentétek miatt.Az első jogi diplomás, éppen ezután lett alkalmazva, ügyvezetőként. A jogvégzettek vezetésbe kerülése előtt is komoly bajok voltak és jelenleg is vannak.Számomra inkább az a meglepő hogy a jogi ismeretek vezetés közelébe kerülése mellett is,tehát ennek ellenére elmaradt a termelői  önkormányzatiság fejlesztése, a döntési mechanizmusok átláthatóságának kialakítása, azaz a demokratikus kultúra fejlesztése. A személyek, szervezetek kizárása, vagy éppen fel nem vétele aligha növeli az egységet, s éppen a sértettség forrása lehet.Meghatározott keretek között legyen minden tagnak joga elmondani a véleményét, amit a többiek legfeljebb nem fogadnak el, leszavazzák.

« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 12. 10:39 írta Malya Péter »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3756 Dátum: 2018. Június 12. 12:26 »
No....... Üdvözlünk a körünkben.

*

wr

• 1013
« Válasz #3757 Dátum: 2018. Június 12. 13:14 »
Idézet
Amit nem ért, azt meg majd alkalmasint kérdezze meg!
Akkor el is kezdeném.
Idézet
Az OMME EB felhívta a figyelmet arra (sok másra is), hogy a méhészek által üvegbe juttatott méz minőségével prpblémák vannak.
És ezt mégis mi alapján tette? Eljött és mintát vett a mézemből? Nem tudok ilyenről. Olyanról sem tudok, hogy a mézeim ne feleltek volna meg a laborvizsgálatokon. Meg olyanról sem, hogy készíteném a mézet, azaz cukrot etetnék hordásban. Tehát a nektárból a méhek mézet érlelnek, ami a hordómba kerül. Mégis milyen probléma lehet vele?
Idézet
Sajnos a fórumra írók gyakran saját vélt vagy valós sérelmeik miatti indulataikat vezetik le.
És még csodálkozol ezen vazze, amikor ilyeneket írsz. Aztán csodálkozna az omme is, ha egy ilyen kijelentés miatt fel lenne jelentve, mert azt kellene. Mégis milyen alapon vádol meg pl. engem? Semmit nem tud a mézemről! Azt kellene inkább csinálnia amiért létrejött, de azt meg nem csinálja!
Idézet
Közben nem olvassák el még az éves beszálolót sem.
Persze hogy nem. Hol olvassa el, és minek? Hülyeséget írtok így is éppen eleget, nem kell ahhoz még jelentést is olvasni.
Másképp akartam reagálni mert forrtak bennem az indulatok, de nem tettem, mert akkor a lényeg is törölve lett volna a vulgáris körítéssel együtt.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3758 Dátum: 2018. Június 12. 19:18 »
PROFESSZOR DARVAS BÉLA CIKKE

Idézet
Mézédes ajánlat rejtett hibákkal

https://www.healthproblog.com/…/health-benefis-of-honey-1.j…
[Dögei Imre: Ultimátum a méhészeknek – Magyar Mezőgazdaság, 2018. június 8.]

Nézzük ezt a joviálisan hetvenkedő ajánlatot, amivel az új miniszter az ’övéinek’ üzen. Szűk körnek szóló figyelmeztetés ez, de a ’miniszternek’ nincs ilyen lehetősége. Minden megmozdulása hírré válik, függetlenül az érdemes tartalmától.
- „»Azt az ajánlatot teszem a méhészeti ágazat valamennyi szereplőjének, hogy béküljenek ki egymással, állapodjanak meg. Ha ez idén nyár végéig nem történik meg, akkor az Agrárminisztérium fog lépni, ám az nem lesz jó senkinek!«”
Nem igazán értem. Kikről van szó? A ’Méz-jelentést’ Erdős Norbert (történelemtanár) EP-képviselő (Fidesz) készítette többek között, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szakmai segítségével (https://www.nak.hu/…/95303-a-magyar-mez-jelentes-kerul-foku…; https://www.nak.hu/…/95827-a-hazai-meheszeti-agazat-helyzete). Ők lennének az ágazati főszereplők, és persze a diszkréten irányító FM. Kinek és kivel van baja? Részt vettem az OMME pár rendezvényén. Útban Szekszárd felé – ahol előadtam – Bross Péter (OMME) kocsijában utaztam. Egyes kérdésekben – ez különösen vonatkozik a neonikotinoidok megítélésére (Tóth Péter védhető szakmai indoklás nélkül kétségbe vonta az EU által kiválasztott három hatóanyag káros hatásait) – OMME-n belüli feszültség tanúja is voltam, hiszen például a szekszárdi méhészek nem osztották a méhész-növényvédő számomra sem megalapozott elképzeléseit. Viszont, ha nem tévedek, akkor az OMME civilszervezet. Milyen közvetlen, jogszerű hatással bírhat rá a miniszter? A támogatási rendszer persze minden pozícióban működtethető. Szokatlan, és nem túl ízléses fenyegetésnek olvasom Nagy István szövegét. Mit jelent az, hogy mindenki pórul járhat. A miniszter feladata nem annak kivitelezése, hogy a hozzá tartozó ágazatok jól járjanak? Ha ez létre jönne, akkor a szereplők mindegyike veszít majd?
- „Vagyunk Európában olyan méretűek, hogy számos területen mi diktáljunk, és ne fordítva, mint ahogyan most van. Akad azonban egy ha! Ha saját magunkkal egyetértenénk.”
Akkor most nem is hazai perpatvarról van szó, hanem egyenesen az európai ügyekről? Nem fogunk össze, hogy valóságos nagyságunknak megfelelően képviseljük az érdekeinket? Hazánk méhészetben európai tényező (a méhsűrűség nálunk a legmagasabb, húszezer méhészünk van, az uniós méztermelés 10%-át adjuk), de miféle ’skizofrénia’ az, amit Nagy úr sokat sejtetően, de meg nem nevezve diagnosztizál.
- „Szeretném elkerülni, hogy kívülállóként az Agrárminisztériumnak kelljen döntést hoznia, az ágazat akarata ellenére. De ez fog következni, ha a méhészeti ágazatban érintettek nem lesznek képesek az együttműködésre. Azt az ajánlatot teszem a méhészeti ágazat valamennyi szereplőjének, hogy béküljenek ki egymással, üljenek le, állapodjanak meg, azt terjesszék a minisztérium elé.”
Szóval az FM kívülálló, de akkor miért elé kell a megoldást ’felterjeszteni’, és végül ő simogathatja meg veszekedők fejecskéit. Nem ellentmondásos ez a mondat is?
- „Addig, amíg széthúzás van, amíg egyik a másikat mószerolja és jelenti föl, valamint azzal szembesülünk, hogy ahány méhész annyiféle akarat, ahány feldolgozó, kereskedő és felvásárló annyiféle érdek munkál, addig nagyon nehéz lesz rendet vágni. Ismétlem: meg fogjuk tenni, csak az nem lesz jó senkinek!”
Kezd oszlani a homály. Nem is az ágazatvezetők közötti perpatvarról van szó, hanem a piaci szereplők (termelő, feldolgozó és kereskedő) érdekháborújáról?
- „Ha az idén nyár végéig ez nem történik meg, akkor mi lépünk! Ezt vegyék nagyon komoly üzenetnek. Ha az ágazati szereplők kiegyeznek, akkor minden támogatással naggyá lehet tenni ezt a kis ágazatot. Ha arra kell az erőinket pazarolni, hogy miként teremtsünk békét, akkor nem jutunk előre. Jobban mondva – mint az válsághelyzetekben szokás – egy lépést teszünk előre, kettőt meg hátra.”
Szóval a támogatás a titkosfegyver. Mi viszont ez a dodonai egy lépés előre és két lépés hátra. Adunk is, meg el is veszünk, de ez utóbbi jelentősebb lesz? Ez nagyon kínos kijelentés egy pályakezdő miniszter szájából. Kissé idejétmúlt.
- „Környezetvédelmi államtitkárság eddig is volt, más feladatokkal is terhelve, amelyektől a jövőben megszabadulnak. A közeljövőben véglegesen megszüntetjük a neonikotinoidok használatát, még szükséghelyzeti engedélyeket sem adunk ki.”
V. Németh alatt a környezetvédelmi társtárca légiesült. Láthatatlanná vált. Viszont most mitől indulna be? Vezetője a korábbi helyettes. A neonikotinoidok tiltása bizony nem az FM érdeme. Éppen ellenkezőleg, a hazai irányítás (NÉBIH – Tőkés Gábor, Jordán László; OMME – Tóth Péter; FM – Szalkai Gábor, Zsigó Róbert, Czerván György, Fazekas Sándor) mindent megtettek azért, hogy a neonikotinoidok a továbbiakban is használhatók legyenek. A ’magyar szavazat’ végig a neonikotinoid-használatot támogató volt. Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága előtt Simon Gergely (Greenpeace) vs. Szakai Gábor (FM – most a növényvédőszer-ipar érdekeinek ügyvezetője) előadását tekintve a bizottság minden Fidesz-es tagja tartózkodott szavazáskor. Nem ellenezte, de nem is támogatta a neonikotinoidok környezetvédelmi megítélését. Ez is a velünk élő ’történelem’ szégyenkező részecskéje. A pályakezdő miniszter lehetne önkritikus ebben a kérdésben, s nem mostani FM sikerként elkönyvelni ezt a korábbi súlyos magyar agrárdiplomáciai bukást, amelyben parlamenti államtitkárként közreműködött. Gondolom persze, hogy diszkréten ellenállt.
- „Nyugodtak lehetünk, nem vetnek Magyarországon egyetlen tő neonikotinoiddal csávázott repcét sem. Kedvező a méhészeknek az is, hogy a jövőben a szóját – a vegyszeres gyomirtás miatt – nem lehet a zöldítésben elszámolni. Tudjuk: a szója nem egy jól mézelő növény, helyette a méhek és más beporzó rovarok számára is hasznos, jól mézelő virágzó növényeket, tehát »igazi zöldítést« vethetnek a gazdáknak.”
Az én alaptermészetem a nyugodtság. Ezt a mindig is zavaros ’zöldítés’ szót azonban sem korábban, sem most nem értem. Az FM részéről milyen pontos és szakmailag korrekt leírása van (ez most a szóját illetően bizonyosan változott) a ’hivatalos’ környezetbarát mezőgazdaságnak? Tartok tőle, hogy a valóságos paraméterek nincsenek kidolgozva (növényvédelmet tekintve bizonyosan) és e tekintetben csak az érdekérvényesítő-képesség irányít.
A cikk linkje: http://magyarmezogazdasag.hu/2018/…/08/ultimatum-meheszeknek

« Válasz #3760 Dátum: 2018. Június 13. 21:49 »
Ezt írja Dr.Darvas Béja prof:
"A neonikotinoidok tiltása bizony nem az FM érdeme. Éppen ellenkezőleg, a hazai irányítás (NÉBIH – Tőkés Gábor, Jordán László; OMME – Tóth Péter; FM – Szalkai Gábor, Zsigó Róbert, Czerván György, Fazekas Sándor) mindent megtettek azért, hogy a neonikotinoidok a továbbiakban is használhatók legyenek.
Remélem kezd megvilágosodni a méhészeknek, hogy kik ülnek az elnökségben!
Amikor ezt én mondom, semmi reakció.
Amikor a professzor Úr mondja?
Tehát az elnökségben olyan valaki csücsül aki egy álszent.
Hogy ezt meddig tűrik a méhészek (küldöttek) nem tudom.
Azért ezt mástól olvasni, amit eddig is állítottam, megnyugtató, vagy inkább izgató.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3761 Dátum: 2018. Június 14. 15:31 »
Többekkel próbáltuk megfejteni a miniszter úr méhészeket fenyegető üzenetét, amiben szerepel egy nyárvégi határidő és egy megegyezési igény.

Mi csak azt látjuk, hogy az érdekképviseleti munka nem halad. Az OMME ugyan nem hibázik, de ez azért van, mert ahhoz, hogy az OMME vezetése hibázzon, ahhoz dolgoznia kéne. De nem dolgozik, tehát nem is hibázik. Vagyis tökéletes munkát végez, vagyis megérdemli az OMME elnöke a havi 700 000 Ft bruttót. Vagy mégse?

A kft-nek továbbra sincs felügyelő bizottsága. A méhegészségügyi jogszabály módosítási tervezete fekszik, nyugszik. A mézkerekasztal munkája eredménytelen. A növényvédelmi Bizottsága továbbra is Tóth Péter szava szent. A kereskedők pedig hozzák a tavalyi áraikat. Az ágazat szépen folyamatosan, nem túl gyorsan, de kezdi jelentőségét elveszíteni.

Újra indul az elöregedés, mert a munkaerőpiacon emelkednek a bérek, de a méz ára ezt nem követi. Az ázsiai típusú mézhamisítás virágzik, bár Bross Péter azt ígérte a választás előtt, hogy ez lesz a legfontosabb ügy amit képvisel, de úgy tűnik, hogy mára már megváltozott a véleménye. Miközben már nemcsak Ázsiában, hanem kis hazánkban is gyantáznak, hiszen nem tiltott technológia. A gyantázott méz kimutatására nincs elfogadott elismert technológia. Hogy is lenne, ha óvatosan kerüli az OMME alkalmazott tudományos kutatásban, hogy ebben a vonatkozásban bármilyen eredmény szülessen kis hazánkban.

Így kell lezüllesztve tartani egy egész ágazatot érdekképviseleti módszerekkel. De hát ha a méhészeknek így jó, akkor ilyenek a vezetőik.

« Válasz #3762 Dátum: 2018. Június 14. 16:18 »
Ha ennyire izgalmas, hogy mit akar üzenni a miniszter, miért nem kérdezi  meg tőle valaki? Megkérdezzem nektek, ha találok hozzá mail címet? Engem nem érdekel, de szívesen rákérdezek, ne parázzátok végig a nyarat :)

Geddekas, milyen adatokra alapozod azt, hogy újra indul az elöregedés? Vannak egyértelmű adatok, vagy csak elmélet, hogy a bérek növekedésével elhagyják az ágazatot?
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 14. 16:27 írta W. Zoli »

« Válasz #3763 Dátum: 2018. Június 14. 20:47 »
Jók a kérdéseid W.Zoli!
Én még arra is kíváncsi lennék, hogy ezt mire alapozod?
"Miközben már nemcsak Ázsiában, hanem kis hazánkban is gyantáznak, hiszen nem tiltott technológia."
Van rá bizonyítékod?
Betoppantál valamelyik mézüzembe, és tetten érted a gyantaszűrt mézet?
Ez már megint olyan kategória, hogy hallottam valakitől, mert valaki neki mondta, hogy kamionokat fordítottak vissza hamis mézekkel.
Ez nem más mint pánikkeltés!
Légy szíves tegyél feljelentést, mert ez kutya kötelességed, ha ilyen tiltott dolgot észlelsz.
Ha pedig csak nagyívű gondolatidat fogalmaztad meg, azzal totálisan hiteltelen vagy.
Nem tudom ezzel mit szeretnél elérni, hogy álhírekkel zsibbasztasz.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3764 Dátum: 2018. Június 15. 00:14 »
Idézet
Megkérdezzem nektek, ha találok hozzá mail címet? Engem nem érdekel, de szívesen rákérdezek, ne parázzátok végig a nyarat
Tedd meg kérlek. Hol találsz hozzá mail címet? A minisztérium honlapján.

Idézet
Geddekas, milyen adatokra alapozod azt, hogy újra indul az elöregedés?
Amikor az ifjúgazda program elindult, akkor fiatalodott, de szerinted tovább fiatalodik a szakma? Nézz körül. Hány ifjúgazda maradt méhész az öt esztendő letelte után?

Egy olyan közvéleményű szakma, ahol el lehetett sütni 10 éven keresztül, hogy a neonikotinoidok méhkímélő szerek, ott nemcsak műveletlenség van, hanem az elöregedéssel járó beletörődés. Az "úgyse rajtunk múlik" öregekre jellemző magatartás dominál most is. Bár úgy tűnik, hogy a neonikotinoid veszély csökkent, de ott van még 7 nagyon durva rovaröló hatóanyag, aminek használata ellen tiltakozni kellene. Ki fog ez ügyben tiltakozni? Hát ki, ha nem a Greenpeace? Senki más. Merthogy a méhészek nem fognak tiltakozni, az biztos.

De nézz körül, hogy az elmúlt két évben körülötted kik hagyták abba, kik csökkentették méhészetüket!?

Attila!

1.
Mivel a gyantás mézre nincs elfogadott kimutatási módszer és mert a gyantatechnológia nincs kitiltva a mézüzemekből, miért ne lenne ott?
2.
Továbbá a mézkerekasztalon elhangzó módosítási javaslatod mire utalnak, ha nem a gyantázás legalizálására? A méhlegelőben csak annyi változott az elmúlt 50 évben, hogy 250000 ha lett a repce és 4-600 000 ha lett a napraforgó. De változtak a méhek biológiai tulajdonságai, tehát újabban kevesebb diasztázzal is képesek mézet előállítani? Soroljam a többi látványos tünetet?
3.
Pánikkeltés? Lóf@szt.
Mit jelent ez a szó szerinted, hogy pánik?
Miért véded a mézüzemeket? Melyiket véded? Ha megmondod, akkor azt fogom írni, hogy Ő biztosan kivétel, sőt lehet, hogy van ilyen több is. De azt is el kell mondanom, hogy ezek az üzemek - mármint amelyek nem alkalmazzák - azok személyes véleményem szerint, lehet, hogy saját pénzük ellenségei is. Mert hogy a fenében akarnak piacon maradni, ha a nemzetközi piacot a hamisítványok uralják?

Hát nem az a te érdeked Attila, hogy tőled és a többi 20 000 méhésztől vegyék a mézet a Tesco, Spar, Aldi és a Penny stb. helyett?
4.
Feljelentés? Mi a fenének? Elég az, ha 20 000 magyar méhész mindegyike ugyanazt elmondja a vevőinek amit a német méhészek elmondanak a német háziasszonyoknak. Vagyis azt, hogy a boltokba kapható méz "kemikália", nyomokban mézet is tartalmaz. Ha meg kérdezik a részleteket, akkor kedélyesen mesélni kell egy kicsit az árnyalt valóságról.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 15. 00:37 írta Geddekas »