Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286602 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #3720 Dátum: 2018. Június 08. 14:55 »
Az omme, béna. Nem képes semmire. Nem is ér semmit.
 Előrelépés csak a minisztériummal lehetséges. ha tetszik ha nem. Törvényt is ő hozhat, és tartathatja be.

*

wr

• 1013
« Válasz #3721 Dátum: 2018. Június 08. 16:45 »
Idézet
A méhészeti ágazat szereplőiről van szó, ami csak a méhészek és mézkereskedők viszonyát jelentheti.
Ezt én is eképpen sejtem, másba bele sem merek gondolni. De vajon ez a viszony miként változhatna? Meg akarják mondani a kereskedőnek hogy minimum ennyit kell adnod érte? Akkor majd vesz Ukrajnából meg máshonnét. Vagy a méhésznek hogy többet nem kapsz érte?  ::)

« Válasz #3722 Dátum: 2018. Június 08. 19:07 »
Valahogy ellentmondást látok a dologban. Azt hallom, hogy nagyon jó a mézünk, európai színvonalú, az ára meg ugyanakkor kelet-ázsiai árszinten mozog.

*

nyuszt

• 131
« Válasz #3723 Dátum: 2018. Június 08. 21:04 »
"a méhészek egymás közti viszonya nem minisztériumi jóváhagyás kérdése ." Mégis befog avatkozni a miniszter. Évek óta nincs közös gondolkodás az OMME-ben, vélhetőleg ultimátum hatására sem lesz ez másként !

« Válasz #3724 Dátum: 2018. Június 08. 21:53 »
Az alábbi hozzászólásokból is látszik, hogy sokan csak felületesen ismerik a méhész-szakmapolitikát.
Írásom nem is ide való lenne, de a hír miatt én is itt folytatom.
Arról van szó, hogy a renitens, gáncsoskodó elnökségi tagoknak hamarosan csomagolniuk kell.
Tudjátok a "Karaván halad" aki pedig nem áll be a sorba, lemarad.
Elképesztőnek tartom, hogy a "Kismészi-OMME" perben, két elnökségi tag az OMME ELLEN tanúskodik!
Halljátok!
A választott vezetőink egy része, akik pénzt is kapnak "áldásos" csesztetésükért, végre dönteniük kell!
Szerintem jobb lenne ha maguktól távoznának.
Több mint két éve szívják a vérünket, visszahúzzák az egész ágazatot!
Az egyik főkolompos a tegnapi elnökségi ülésen teljesen bekussolt.
Ő a legokosabb, mert tudja, hogy ez a miniszteri üzenet számukra a vég kezdete.
Borítékolom, hogy a hír hallatán picit próbálnak majd besimulni, de ez már késő.
Végül is a b@szogatáson kívül eddig semmi mást nem csináltak, és ezt "odafönt"megunták.
De előrevetítem, hogy nem is ez fog a legjobban fájni, hanem amit a méhészektől kapnak majd.
Se..baj, lesz helyettük más.
Olyanok akik a méhészeti ágazatért elkötelezettek, és nem az alávágás, betartás, hanem a méhészekért végzett szakmai munka mindenek előtt.
Viszlát fiúk!
Ezt eltévesztettétek.
Soha nem volt jó veletek, de nélkületek biztosan jobb lesz.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3725 Dátum: 2018. Június 08. 22:16 »
 Attila már megint hülyítesz. Eddig nem hittem el, de most már kezdem megérteni azokat, akik azt mondják rólad, hogy nem vagy valami nagy ész.
Igen, tehát az Omme az egyenlő veletek. Ha mondjuk Bross meg a holdudvara elmegy üdülni, megy az omme is. Hogy képzeli ezért valaki, hogy az elnök azaz akit önön maga megtestesít, az omme ellen szavaz? Mert ez már nem is Omme, Országos Magyar Méhészeti egyesület. Miért nem nevezitek át, Bross és Barátai, méhészeti egyesületre.
 A másik, ha nem tudnád, mert úgy látom te nem tudod, egy egyesület életében senki de senki, még Obán Viktor sem szólhat bele, sem semilyen miniszter. Ezt az érvényes egyesületi törvény határozza meg így.
 Ebből következik, semmilyen miniszter sem tud senkit sem eltávolítani, se megfegyelmezni, még egy önkíntes tűzoltó Egyesületben sem, amire ugyan az az Egyesületi törvény vonatkozik, mint az omme-ra. Senki a tagságon kívül, nem tud senkit eltávolítani a tagságon kívül.
 Tudod az omme nevében az utolsó betű az az egyesületet jelenti. Kizáráshoz, 50% plusz egy fő szükséges. És ugye itt visza kellene térni Csujára. Én ismerem, lehetetlen egy faszi, de jogtalanul zártátok ki, és az érvényes Magyar Egyesületi törvény szerint, nincs is kizárva, bárki bármit állít. Ahhoz ugyan, hogy őt kizárjátok össze kellett volna hívni az omme tagság felét, plusz egy főt. Aki meg száz százalékban a kizárásra szavaz. De, ilyen nem volt. Tudtommal, én legalább nem kaptam meghívót.
Szerintem a miniszter pontosan egyes Mézkereskedőkre gondolt, mert ő nagyon jól tudja ki kúrja szét a Magyar méhészeti ágazatot.
Az omme itt nem rúg labdába. mert sem Bross, sem pedig ti nem vagytok ennek a kormánynak az emberei. Az inkább Mészáros. Ebbe nyugodjál bele.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 08. 22:29 írta Vivaldi »

« Válasz #3726 Dátum: 2018. Június 08. 22:44 »
Brekk!
Mi a baj Vivaldi?
Tudod, repülnek majd demokratikusan, most csak egy üzenetet kaptak.
Aki nem fér a bőrébe, és állandóan azon agyal, hogy tud a másiknak betenni, előbb utóbb repül.
Most tanítgatják őket, semmi különös nem történt.
Mutatják az irányt mert egyesek letértek róla.
Avagy  széllel szembe nem érdemes.
Nyugi, amint a  méhészek és küldöttek megkapják a valós információkat, semmi szükség nem lesz a minisztérium beavatkozására.
Mit tett az általad sztárolt törpe kisebbség?
Alpári módon beszól az elnökség hölgy tagjának, és egyedüli célként tűzték ki a gáncsoskodást.
Most kaptak egy sárga lapot, a pirosat a küldöttektől fogják.
Már választáskor is érezhető volt, hogy az elmúlt vezetés maradékának egyetlen célja a hatalom bármi áron való visszaszerzése.
Ennek issza az egész ágazat a levét.
Mivel jó viszonyban vagy velük mond meg nekik, hogy olyan 120 év múlva lesz övék a pálya, most nem jól ülnek a szeren.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3727 Dátum: 2018. Június 08. 22:47 »
Ja. Álmodozzál. Majd felébredsz.

*

neo

• 1000
« Válasz #3728 Dátum: 2018. Június 09. 06:15 »
Én ezt az egészet másképpen értelmezem, mint Attila. Az az érzésem támadt, hogy a miniszter néha-néha olvassa mindkét méhészfórumot. Arról az ellentétről beszél, amit az FF indított el. Én ezt nem akarom minősíteni, mert alapvető jognak tartom a nyílt társadalmat. Direkt használom ezt a kifejezést, mert irtózatos energiákat fektet a kormány abba, hogy lejárassa ezt a fogalmat. Arra nem gondol, ha a nyílt társadalom eszménye illegitim, akkor elsősorban saját maga illegitim. Hiszen ebben az értelemben a legitim az a kommunista társadalom, amelyet a nyitott társadalom legitimmé válása döntött meg. Röviden: a nyitott társadalomban a vélemény nyilvánítás szabadsága egy olyan jog, amelyet nem szabad korlátozni, a személyes meggyőződés nem bűn, hanem az érvelés eszköze. Az tény, hogy a hangnem  is nagyon fontos, és bizony Tomipapa ebben a tekintetben nem bűntelen, ha a másik oldalt is reálisan próbáljuk megítélni.
Na de a konkrétum. Én bizony azt olvasom ki a miniszter szavaiból, ha a Benta völgye jogfosztott egyesület marad, akkor elveszi az OMMÉ-től a támogatások feletti koordinációt, azt megkapja a kamara. Aztán pisloghat mindkét oldal.

*

wr

• 1013
« Válasz #3729 Dátum: 2018. Június 09. 07:23 »
Most már kezdem érteni hogy mit és miért nem értettem. Tehát a miniszter szeretne rendet tenni az omméban? Szégyen ez az egész, és egyben jellemző a magyar társadalomra és a politikára. Ja, és nincs jó meg rossz fél itt sem. Mindkét csapat kizárólag a hatalmat akarja, akiket képviselniük kellene azokra tesznek nagy ívben.
Idézet
Én bizony azt olvasom ki a miniszter szavaiból, ha a Benta völgye jogfosztott egyesület marad, akkor elveszi az OMMÉ-től a támogatások feletti koordinációt, azt megkapja a kamara. Aztán pisloghat mindkét oldal.
Ezekbe az egyesületi dolgokba szerencsére nem látok bele, nem is érdekel, de lehet hogy mindenki jobban járna ha ez megtörténne. A kamarába úgyis muszáj tagnak lenni, az omméból meg ki lehetne lépni, úgysem jó semmire. Talán a mezei kamarai tagdíj fizetés is elég lenne a támogatások igénybevételéhez.

*

bükk

• 169
« Válasz #3730 Dátum: 2018. Június 09. 08:26 »
Én ezt az egészet másképpen értelmezem, mint Attila. Az az érzésem támadt, hogy a miniszter néha-néha olvassa mindkét méhészfórumot. Arról az ellentétről beszél, amit az FF indított el. Én ezt nem akarom minősíteni, mert alapvető jognak tartom a nyílt társadalmat. Direkt használom ezt a kifejezést, mert irtózatos energiákat fektet a kormány abba, hogy lejárassa ezt a fogalmat. Arra nem gondol, ha a nyílt társadalom eszménye illegitim, akkor elsősorban saját maga illegitim. Hiszen ebben az értelemben a legitim az a kommunista társadalom, amelyet a nyitott társadalom legitimmé válása döntött meg. Röviden: a nyitott társadalomban a vélemény nyilvánítás szabadsága egy olyan jog, amelyet nem szabad korlátozni, a személyes meggyőződés nem bűn, hanem az érvelés eszköze. Az tény, hogy a hangnem  is nagyon fontos, és bizony Tomipapa ebben a tekintetben nem bűntelen, ha a másik oldalt is reálisan próbáljuk megítélni.
Na de a konkrétum. Én bizony azt olvasom ki a miniszter szavaiból, ha a Benta völgye jogfosztott egyesület marad, akkor elveszi az OMMÉ-től a támogatások feletti koordinációt, azt megkapja a kamara. Aztán pisloghat mindkét oldal.

Amit a civilekről írsz találó.
Azonban én a tényleges célt másképpen látom.
A politika betette a lábát az egyesületbe,és most a saját képére formálja.
Az ultimátum szerint,ha nem úgy alakulnak a dolgok a miniszter lép és mindenkinek rossz lesz.
Érdekes cél,valahogy nem ezt várja az ember egy minisztertől.Ez egy méhész NER,ahol a méhész véleménye senkit nem érdekel.
A miniszter meghirdetett programját nézve a cél szerintem a mézexport valamilyen rendszerben történő szabályozása,és a méz paramétereinek megváltoztatása is lehet.
Abban is biztos vagyok,hogy ez valakinek,vagy valakiknek  biztos jó lesz!

Attila,Te Királyságnak képzeled el az OMME-t,ahol a Király szava szent,más vélemény a ellenség hangja,le vele.
De itt nem Királyság lesz,hanem póráz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3731 Dátum: 2018. Június 09. 09:04 »
Ne túlozzunk. Az omme csak egy szaros egyesület, olyan mint a többi önkéntes tűzoltó egyesület, meg polgár őr, meg környezetvédő stb.
 Az egyesületi törvény vonatkozik rá. 10 ember már alapíthat , ugyan ilyen jogállású egyesületet. Egyetlenegy kivételes státusza van, az Uniós támogatás koordínálása. Ez az egyetlen, csak megállapodáson alapuló, ami  többi egyesületnek nincs. Egyébként ez az egyetlen irigyelhető is.
Az egyesületi törvényben benne van, az egyesületekről, csak az egyesületi tagok dönthetnek, és senki más.
 Egyszerűen már maga az is naivitás, hogy Attila, most azt képzeli, majd a miniszter rendet tesz az OMME-ban. Egy esetben ez valóban így is lehet, ha megválasztják elnöknek. De, még nem ő az elnök, neki is a törvényekhez kell alkalmazkodni. Sőt, törvényeket sem hozhat, vagy írhat felül, mert arra meg a parlamentnek van felhatalmazása.
 DE, egyet megtehet. Az Uniós támogatások koordinálása megállapodás kérdése. Más ágazatban ez nincs, tehát elvehető.
Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy amire a kamarákat létre hozták, ugyan is a többi ágazatban, mint földművelés, állat tenyésztés, ahol a kamarák intézik az uniós támogatásokat, nem jutott még eszébe senkinek, hogy egyszerűen csak érvényesítse a szokás jogot, és a méhészeknek is ők intézzék. Túl sok pénz ez ahhoz, hogy meghagyják az omme -nak.
 Viszont ha ez így lesz, az omme-nak vége. Kész, kalap.
 Itt két dolog lehet.
 Az egyik, hogy a miniszter ismeri a dörgést, és pontosan az omme létezése miatt, meghagyja ezt a jogot.
 A másik, hogy ismeri a dörgést, plusz a kamara lobbi erősebb, és elveszi ezt a jogot.
 Hiszen mondhatja azt is, az omme létezhet még attól továbbra is, mint az összes többi egyesület, ha nem ő osztogatja a pénzt.
 Szerintem azonban másról van szó. Jóval nagyobb probléma, például az egyes mézkereskedők külföldről behozott, és Magyar méznek álcázott termékeinek esete.
 Az omme-n belül marad minden ahogy van. A minisztert ez nem érdekli. Viszont a többi, így a mézkereskedelem, a vándorlás, a méhegészségügy, már elérkezett a végpontra és a tűrhetetlen sávba kezd kerülni.
 Mert tegyük fel, beleszól az omme-ba. /amit nem tehet/ Attila álmai szerint eltávolítja Bross ellenfeleit. Akkor jobb lesz? Akkor lesz a nagyfőnök Bross. és már szólni se mer nekik senki, és annyival változik a helyzet, hogy szó nélkül húzzák le a sápot az uniós támogatásokról. A tagdíj ma, ugyan is nem más mint az uniós támogatásról lehúzott sáp, vagy szebb szóval adó. Sápnak azt nevezzük aminek nincs ellentételezése. Tehát a mai omme tagdíjnak se.
 És akkor akinek az eddigi elnök és barátai nem tetszettek, ezután majd tetszeni fognak? Azt is tudni kell, hogy nem csak két vezetőségi tagnak vannak gondjai a mostani omme-val, hanem a tagság legalább 80%-ának.
 Egy miniszternek tudnia kell, a vélemény az vélemény. És sok vélemény disznót győz, de a véleményt mindig az érdek határozza meg.
De, ne állítsuk már be úgy, hogy a mai méhésztársadalom legnagyobb problémája, nem a méz ár, a méhlegelők leterhelése, a vándorlási szokások, vagy a méhegészségügy, ha nem az omme.
Mert ha Attila álmai szerint az omme -ba rend lesz a többi probléma megoldódik? Ezek, mind függetlenek az omme -tól, tehát minden marad a régiben.
 Ez van.

« Válasz #3732 Dátum: 2018. Június 09. 09:10 »
Nekem pedig az a meglátásom Attila jól ismeri az OMME belső dolgait a háttér információkkal együtt. A vélemény nyilvánítás szabadságával én is egyet értek de ahogy látszik az elnökségen belül dúl a személyeskedő háború. A kirugott ügyvezetőt az elnökség négy tagja támogatja holott köztudott hogy magának számlázott a számítógépről az összes adatot letörölte az OMME tulajdonát képező laptop 'az Eb-től kapott füles alapján' a mai napig, hiányzik a leltárból. Azt szeretné a miniszter elerni hogy a méhészek álláspontját egységesen tudják képviselni mert csak így tudunk együtt előre lépni. Bross hibája hogy miért engedte eddig elfajulni a dolgot. Az elnökválasztási napon megkellett volna válni a belső férgektől.

*

neo

• 1000
« Válasz #3733 Dátum: 2018. Június 09. 10:17 »
RavAsz!
Én csak logikai alapon gondolkodom. A miniszter olyan dologról beszélt, ami a hatáskörébe illik. Jól mondja Vivaldi, nem szólhat bele az OMME életébe. A hatáskörébe az OMMÉ-t illetően aZ MMNP vonatkozásában van. A méz paraméterek meghatározása pedig EU hatáskör.

*

wr

• 1013
« Válasz #3734 Dátum: 2018. Június 09. 11:43 »
Vivaldi!

Csupa olyan dolgot írtál, hogy kénytelen voltam nyomni rá egy tetszik-et. Csak akik a mesevilágban élnek, vagy egyik vagy másik oldalon állnak gondolják úgy, hogy ott bármi megváltozhat. Az omme (nekünk) sehogy, semmire nem jó, teljesen mindegy hogy Bross vagy akárki más ül abban a székben. Ezt kellene a miniszter tudomására hozni, nem azt hogy a két vitatkozó fél közül ki a jobb vagy rosszabb, meg hogy ki nyalna jobban a minisztériumnak.
Felelős, kizárólag a mi érdekeinket képviselő vezető nincs, nem is lesz. Kétszer se mondom, hogy így bárki képviselné az érdekeinket, ha nem jobban. Lehet hogy a kamara még plusz támogatásokat is ki tudna valahogy harcolni. Ahogy látom az unióban ezeket a mentsük a méheket törekvéseket, nem is tartom ezt lehetetlennek.

Szóval a nyúlóssal, az atkával, a mézárakkal, a vándorlás dolgaival, a túlterhelt legelőkkel, a növényvédelem méhekre káros vegyszerivel kellene inkább foglalkozni ahelyett, hogy kit ültessenek egy olyan székbe, amely székre semmi szükség nincs.