Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286515 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3765 Dátum: 2018. Június 15. 00:27 »
Köszönöm a megszólalásodat János!

Igen minden évben születik beszámoló és EB jelentés is, sőt EB jelentés néha több is. Van 13500 tagja az egyesületnek és van kb 20 000 méhész, de ez a két alapvető dokumentum csak sacc 430 emberhez jut el és annak 3/4-e el se olvassa. Ugyanakkor a két dokumentum érinti mind a 20 000 méhész életét.

Javasolom, hogy mind a két dokumentum visszamenőleg legalább 10 évre kerüljön fel letölthető formában az OMME weboldalára. Ez adna egy kis történelmi rajzot és összehasonlítási alapot is a magyar méhésztársadalomról. Javasolom továbbá, hogy a küldöttgyűlési jegyzőkönyvek is ugyanígy letölthető dokumentum formában kerüljenek fel az OMME weboldalára.

Javasolnám tovább, de hiába, hogy korrekt elnökségi ülési jkv-k kerüljenek fel a weboldalra, mert ilyenek sajnos soha nem születtek.

János!
Mindezeket miért javasolom? Hogy az itt folytatott vitáknak ténylegesen legyen valami megalapozottsága. Ugyanis hiába hivatkozol te egy olyan dokumentumra, amit a tagság 3 %-a kapott meg és 0,5%-a olvasott el.

János, te pontosan tudod, hogy a demokrácia ott kezdődik, ahol nincsenek információs monopóliumok. Amikor az emberek pontosan ellenőrizhetik a írottak, mondottak igazságtartalmát és szembesíthetik az érvekkel a valóságot, de amíg a valós történések csak egy szűk elit számára ismertek, addig demokráciáról nem beszélhetünk.

Kedves fórumozó,

Tudom, hogy nehéz elhinned, de azok az emberek, akik elmennek a küldöttgyűlésre: azok küldöttek. Ezen emberek megkapják a dokumentumokat. A küldötteket olyanoknak választja meg a tagszervezet, akik majd otthon beszámolnak, egyeztetnek. Otthon vitáznak róla. Nem kell az OMME központnak mind a 100 % taghoz kiküldeni egy jelentést. Te hány országgyűlési szavazás munkaanyagát kaptad meg személyre szólóan? Az a parlamenti képviselődhöz megy. Ha akarod, akkor beszélsz vele.

Szóval nincsenek információs monopóliumok. Amíg elnök voltál, Te is megkaptad, meg küldött társaid is. Remélem nem ültél rá minden információra, hanem megosztottad a tagsággal. Akkor meg milyen információs monopóliumról beszélsz?

A demokrácia pedig elviseli, ha vannak olyanok, akik nem olvasták el. Egyébként te milyen alapon állítod, hogy csak minden hatodik OMME küldött olvasta el a részére papíron megküldött OMME éves beszámolót? Milyen statisztikai számításra alapozod? Én nem emlékezem, hogy valaha felmérted volna, ki mit olvasott el. Az meg nem statisztika, ha azt mondod, hogy Te minden hatodik anyagot olvastál el, és abból általánosítasz, hogy minden hatodik elnök olvassa el az OMME beszámolót.

Kérlek, hogy a mindenbe belekötsz stílust akaszd szegre.

Te hány egyesületi tagnak számoltál be a boríték tartalmáról, amit megkaptál? Máson kéred számon, ha nem adtál tovább információt a többieknek?

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3766 Dátum: 2018. Június 15. 00:55 »
Ezt írja Dr.Darvas Béja prof:
"A neonikotinoidok tiltása bizony nem az FM érdeme. Éppen ellenkezőleg, a hazai irányítás (NÉBIH – Tőkés Gábor, Jordán László; OMME – Tóth Péter; FM – Szalkai Gábor, Zsigó Róbert, Czerván György, Fazekas Sándor) mindent megtettek azért, hogy a neonikotinoidok a továbbiakban is használhatók legyenek.
Remélem kezd megvilágosodni a méhészeknek, hogy kik ülnek az elnökségben!
Amikor ezt én mondom, semmi reakció.
Amikor a professzor Úr mondja?
Tehát az elnökségben olyan valaki csücsül aki egy álszent.
Hogy ezt meddig tűrik a méhészek (küldöttek) nem tudom.
Azért ezt mástól olvasni, amit eddig is állítottam, megnyugtató, vagy inkább izgató.
Nagyernyei Attila
Jaj, Tóth Pétert azért kritizálni, mert éppen a fején maradt a Növényvédelmi Kamarás magasrangú sapkája nem szép dolog. Persze illett volna a nevéhez írt tisztséget is odaírni. Ha meg éppen nem emlékezik, hogy melyik sapkában van ott, az csak emlékezet probléma.

Azt meg ne várjátok, hogy egyik kezével levágja a saját fejét, miközben a másikkal meg védi.

A két rangja közül a Növényvédelmi Kamarában betöltött tisztsége a magasabb. Ne várd el, hogy a másik - ezzel ellentétes énje felülkerekedjen. Tóth Péter szerintem elsősorban Növényvédős és csak sokadik sorban méhész.

Találós kérdés: Melyik méhész bízna feladatot, adna súlyos milliókat a gyurgyalagvédők legjobbjának?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3767 Dátum: 2018. Június 15. 01:21 »
Keve János!

Amit írtál, az nem cáfolja az általam írottakat, csupán tájékozottságod csekély mértékét mutatja. Az általam írt adatok tények. Amit írsz maszatolás és nem cáfolat.

A küldöttek arról tudnak, amit tudatnak velük. Csak két példa: Csuja kizárásáról nyilvánvalóan nem kaptak rendes anyagot. De a Kft. működéséről általad írt anyag se jutott el hozzájuk.

Mit visel el  demokrácia ? Hát erre  fórumra nem lenne szükség, ha jól működne.

Idézet
Te hány egyesületi tagnak számoltál be a boríték tartalmáról, amit megkaptál?
Arra a borítékra gondolsz, amiben a kb 100 oldalas küldöttgyűlési anyag jut el a küldötthöz. Szerinted mennyi idő lenne ennek felolvasása?
Szerinted mennyivel több emberhez jutna el az információ, ha az interneten is olvasható lenne és nem csak a méhészgyűlésen hallana róla  méhész? Ráadásul általános ismeret, hogy országos átlagban a méhészek 30%-a vesz részt a gyűléseken. Tudomásom szerint Gödöllő az országos átlagnál jóval több információt kapott. De vajon az Apiterápiás Társaságnál mi a helyzet?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3768 Dátum: 2018. Június 15. 07:04 »
Ezt írja Geddekas:
"Vagyis azt, hogy a boltokba kapható méz "kemikália", nyomokban mézet is tartalmaz."
Azt figyelembe vetted ennél súlyos kijelentésednél, hogy egyre több termelő szállít élesben a multikba?
Nem tudom ezzel ismét mi a célod, de a következő mondatoddal  meg is válaszoltál.
"Miért véded a mézüzemeket? Melyiket véded? Ha megmondod, akkor azt fogom írni, hogy Ő biztosan kivétel, sőt lehet, hogy van ilyen több is."
Ezzel melyik mézüzemet védem, amikor az üvegen feltüntetik a termelő nevét?
Komolyan mondom, katasztrofális a stílusod!
Csak támogatni tudom Körmendy-Rácz János alábbi kérését!
"Kérlek, hogy a mindenbe belekötsz stílust akaszd szegre."
Semmi bizonyítékod, csak ismét lövöldözöl a világba megsértve sok termelőt, akik végre be tudtak férkőzni a multikba.
Nagyernyei Attila

*

wr

• 1013
« Válasz #3769 Dátum: 2018. Június 15. 07:51 »
Idézet
De nézz körül, hogy az elmúlt két évben körülötted kik hagyták abba, kik csökkentették méhészetüket!?
Az ifjúgazdák, vagy akik épp csak elkezdték. Előbbiek úgy gondolták, hogy milyen jó buli, mert igazából a fő profil az más, de mellette ott vannak a méhek is, csak el kell venni tőlük amit behordtak, szóval pofonegyszerű.  :) A kezdőknek meg épp a lényeget nem mondja el senki, hogy egyáltalán hogyan lehet a mai világban életben tartani a családot, és főleg hogyan lehet erősen, termelőképesen tartani. Így eljutnak oda, hogy a következő évben marad a 10-ből 2, meg a 30-ból 15.
Láttam olyan néhány családos hobbi méhészt, aki semmilyen ismerettel és segédeszközzel nem rendelkezett az atkairtás terén. Amikor magukkal vitték, és elmentek neki is segíteni, végigködölték az állományát és a munka végeztével mondták hogy akkor 3 nap múlva újra tábla, akkor szó szerint kiakadt, hogy köszöni szépen, de ő ezt a hercehurcát még egyszer nem. Nincs is már meg az állománya ha jól tudom.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3770 Dátum: 2018. Június 15. 08:43 »
A miniszter nem volt egyértelmű. Azaz elégedetlen a jelen OMME vezetéssel, de nem tudni mely vonatkozásban. Ha jól sejtem a méz minőségi paraméterei érdekelheti őt leginkább. Mennyi diasztáz, mennyi pollen stb. De azt is jelezhette, hogy vezetetlenség zavarja. Hát az elnökségi ülések tényleg előkészítetlenek és vezetetlenek. Maga az OMME is. Sodródik az árral. Bross sajtózik, de nem úgy és nem arra használja amire kellene.

Először is vajon miért is gondolnánk rólad is, hogy másképpen jár az agyad, mint a Nagyernyeié?
Talán ezért van az is, hogy sok esetben már csak monológokat folytatsz itt vagy akármelyik fórumon, mert valahogy a veled való vita olyan terméketlen , mint egy 90 éves öregasszony.
 Néhányan már allergiásak rád, és ha meglátnak kiakadnak és lehordanak mindennek, ha igazad van ha nincs.
 Mert ha igazad is lenne, /elvétve, a vak tyúk is talál szemet alapon/ akkor inkább abba hagyja a vitát az ember, és nem vitatkozik, bár mennyire is igaza van, mert veled nem akar egy gyékényen árulni. Mert veled kapcsolatban annak is is örül az ember, ha nem szavaz veled ugyan arra a pártra.
Most is természetesen, leragadtatok ott, hogy a miniszter le akar alacsonyodni az Omme mai szintjére, és minden vágya, hogy országos problémák helyett egy szaros egyesület belügyeivel akar foglalkozni. Hozzá tenném, hozzánk is jöhetne rendet tenni, mert a helyi polgár őr egyesületbe is nagyon akadozik a szekér. Jogilag ez is ugyan az a szint.
Ha pedig még is nektek lenne igazatok, és valóban az omme ban akar rendet tenni, ami egyáltalán semmit nem old meg, akkor egy részt rövid  látó. Más részt buta. harmadrészt meg én, mint kormánypárti szavazó, nem szavazok többet a kormánypártra.
Remélhetőleg azonban, csak ti ismeritek félre, akik nem vagytok kormánypárti szavazók, /egészen mások vagytok/ és magatokból indultok ki. Remélhetőleg csak mint utolsó intézkedés, és némi viszonzás, és kisiklás volt Takács úrnak magyar méhészek legnagyobb ellenségének a kitüntetése is Fazakas miniszter úr részéről. Még azt is meg merném kockáztatni, miszerint, ezen utolsó intézkedés nem volt véletlen, és az sem, hogy őt a miniszteri székből eltávolították.
Ha pedig, nektek akik ellenzéki szemszögből nézitek a dolgokat, lenne igazatok, és a miniszter még is csak lealacsonyodna az omme szintjére, sajnos el kell térnem azon szokásomtól, miszerint 7. alkalommal szavaztam a mostani kormánypártra, kijelentem, hogy 8. alkalommal már biztosan nem fogok.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3771 Dátum: 2018. Június 15. 08:55 »
Attila!

Úgy látom, hogy te is csak a méhész termelőt véded, aki sem mennyiségben, sem technológiában nem képes követni a gyantázásra is alkalmas mennyiségeket feldolgozó nagyságú mézüzemeket.

Bántottam én egy szóval is a termelő méhészeket? Ugye nem? Támadtam én egy szóval is a gyantakezelésre is alkalmas forgalommal rendelkező mézüzemeket? Igen, rájuk és csakis rájuk fogalmaztam meg neheztelésemet. Fáj ez neked?? Nem. Miért nem? Te nem tőlük függsz. Akkor meg ne zavarjon a stílusom. Ne öntsd ki a fürdővízzel a gyereket is. Bocsáss meg, de Nehogy már a több ezer tonnákat boltokba szállító mézüzemek takarózzanak az 1-2 tonnát OMME mézesüvegben boltba szállító termelő méhészekkel. A vevők is tudnak különbséget tenni nyugi. Az a 60-80 ember, aki naponta olvassa ezt a fórumot, az meg pontosan tudja, hogy miről beszélek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3772 Dátum: 2018. Június 15. 08:57 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:28 írta kivancsi111 »

*

wr

• 1013
« Válasz #3773 Dátum: 2018. Június 15. 10:58 »
Idézet
Viszont itt is sokan abbahagyták. 20 évvel ezelőtt csak nekem volt egyedül a néhány NB-men kívül hunoron az állományom, ma ezen a területen már a tavalyi őszi vizsgálatkor csak 3 NB-s méhészetet vizsgáltam. Azóta az egyik méhész meghalt.

Más. Amíg a hunorosok szinte valamennyien adnak el méheket a szaporulatukból tavasszal, mert nem kell nekik több, addig az nb-sek szép lassan elfogynak, és az egyik már több alkalommal rákényszerült anyagi okokból eladni azokból. Egyébként ácsként dolgozik, de minden pénzét elviszi állítólag a méhészete.
Ajaj.  :D Ez az írás most megint olyan szagúra sikeredett mintha arról szólna, hogy az NB-sek csak nyűglődnek, abbahagyják, stb, a Hunorosok pedig szárnyalnak. Szóval megint afféle kaptárvita. Ami ugye ebben a formában nem lehet igaz, valami azonban mégis van benne... Ahogy az sem lehet véletlen, hogy a felesek közül is egyre többen állítják át a fészküket hunorra. De már félve írok le ilyeneket, mert megint én leszek a gonosz, aki a fekvősöket üldözi. Nem üldözöm őket, tőlem műanyag vödörben is méhészkedhetnek, és vitatkozni sem akarok velük.  :-X

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3774 Dátum: 2018. Június 15. 12:08 »
És ez milyen hírhez is kapcsolódik? Ez szakmai vita. Azt meg tudjuk, hogy a "kaptár kérdés, darázsfészek."
 Az eredeti hír az volt, hogy a miniszter mit nyilatkozott.

Amúgy meg, az aranydiplomás méhész kollégám sokkal türelmetlenebb, és ő ki szokott kelni magából, ha olyan méhészekkel, bocsánat méhtartókkal találkozik, akik minden kémiai, fizikai, biológiai, és evolúciós törvény ellenére, a saját hülyeségeiket köröm szakadtáig védik. Ezekkel, nincs mit kezdeni.
 Egyetlen szerencséje az Apis Melliférának, hogy nagyon alkalmazkodó. Túlélte a Kambriumot, Ordovíciumot, Szilurt, Devont, Karbont, Permet, Triászt, Jurát, Krétát, a Paleogént. És ha szerencséje van a Neogént is, benne ezzel a sok hülye méhtartóval. Bár erre, még egyáltalán nem vennék mérget.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 15. 12:13 írta Vivaldi »

« Válasz #3775 Dátum: 2018. Június 15. 12:50 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:28 írta kivancsi111 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3776 Dátum: 2018. Június 15. 14:44 »
Pesten, meg lehet keresni évi 4-5-6 millió forintot.  igaz, Bruttó. De kockázat nélkül.
 Hány hordó méz ez?
Ja, hogy sok család kell? Tovább nem folytatom....

*

neo

• 1000
« Válasz #3777 Dátum: 2018. Június 15. 18:06 »

Egyetlen szerencséje az Apis Melliférának, hogy nagyon alkalmazkodó. Túlélte a Kambriumot, Ordovíciumot, Szilurt, Devont, Karbont, Permet, Triászt, Jurát, Krétát, a Paleogént. És ha szerencséje van a Neogént is, benne ezzel a sok hülye méhtartóval. Bár erre, még egyáltalán nem vennék mérget.
Hát ha abból indulunk ki, hogy mennyi tárgyi tévedés van e kis idézetben, akkor nem éli túl a Neogént.

« Válasz #3778 Dátum: 2018. Június 15. 18:21 »
Geddekas: azért kérdeztem, hogy van-e valami konkrét adatod arra vonatkozóan, hogy elöregedik a "szakma", mert a környezetemben senki sem akarja abbahagyni. De ez a környék nem mérvadó, mert Ahogy alább Vivaldi írta, "Pesten meg lehet keresni 4-5-6 millió forintot. Nem is ismerek főállású méhészt. Az érdekesebb, hogy az ország szegényebb régióiban mi a helyzet.

Az "öregséggel járó beletörődést" sem egyértelmű, mert a beletörődés - vagy inkább belesz@rás - a fiatalok részéről is egyre inkább megfigyelhető. Ha kimegy tüntetni mert szar az oktatás, akkor azok, akiknek meg kellene hallaniuk a hangját, mert azért vannak ott, azok vagy hazaárulónak, vagy sorosbérencnek bélyegzik. Ezek után hogyan várnánk el a fiataloktól, hogy magukon kívül másokkal is foglalkozzanak? Inkább szép csendben élik az életüket, akár méhészkedhetnek is, csak nem hallani róluk.

Hétfőn írok mailt a miniszternek és megkérdezem, hogy mire készüljenek a méhészek, mit értett ultimátum alatt pontosan. Hátha kapunk választ
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 15. 18:33 írta W. Zoli »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3779 Dátum: 2018. Június 15. 22:17 »

Hát ha abból indulunk ki, hogy mennyi tárgyi tévedés van e kis idézetben, akkor nem éli túl a Neogént.
Ha hiszed ha nem, van ilyen felosztás is. De úgy látom nem igen tudsz aludni, ha nem írom le a rendeset. Már ami a méhekre vonatkozik.

Idő: Archeozoikum, vagy is őskor, Időszak: prekambrium.
       Paleozoikum, azaz ókor, Időszak: Kambrium
                                                       Ordovicium
                                                       Szilur
                                                       Devon
                                                       karbon
                                                       Perm
       Mezozoikum, azaz középkor: Kréta
                                                 Júra
                                                 Triász
       Kainozoikum, azaz újkor : harmad időszak,
                                              negyed időszak,

Hozzak még földtörténeti korokról besorolást? Én az egyszerűbbet írtam először, és abban nincs tárgyi tévedés sem.