Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287116 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #3705 Dátum: 2018. Június 05. 17:09 »
Egy szer a Marsra is eljutunk, ha megengedik az UFO-k. De ezekről legalább tudjuk, hogy földönkívüliek. De, a háttérhatalomról, nem tudod kik, sőt az idióta unió bizottságáról se.

*

atya

• 1043
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #3707 Dátum: 2018. Június 06. 07:24 »
Köszi a hírt Atya!
Szerintetek ez nem egy óriási siker?
Íme a méhészek brüsszeli tüntetésének egyik hozadéka!!!!!
Ez volt az egyik alapvető követelésünk, hogy írják rá az üvegre a származási országot.
Az nem elég, hogy EU és EU-n kívüli országok.
Ezek után kíváncsi leszek ki fogja majd választani a Távol-Kelleti országokból származó mézkeveréket.
Nagy siker, ne fikázzuk le.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3708 Dátum: 2018. Június 06. 11:24 »
Nem akarom én fikázni, de ez azért elég problémás:

Idézet
A szigor mellett ugyanakkor egy kiskaput is tartalmaz a rendszer: eszerint a gyártó a termék csomagolásán eltekinthet a fő összetevő származási helyének megnevezésétől, ez esetben azonban fel kell tüntetnie, hogy a szóban forgó alapanyag nem az élelmiszer származási országából vagy eredetének helyéről származik. Például egy almás desszert esetében a gyártónak fel kell hívnia a fogyasztó figyelmét, hogy az alma nem Magyarországról származik.

Ha jól értem, akkor ez a méz esetében ezt jelenti:

Összetevők: EU-ból származó méz és nem EU-ból származó méz

Akkor mi változott? Eddig is ezt kellett ráírni.

Szerintem ha nem kötelező ráírni a pontos származási helyet, akkor nem is fogják ráírni. Persze lehet, hogy a cikk írója értett félre valamit.

*

neo

• 1000
« Válasz #3709 Dátum: 2018. Június 06. 16:29 »
Szerintem úgy van, hogy német töltőüzem esetén a származási hely Németország, de fel kell tüntetni, hogy az üvegben lévő méz nem Németországból származik. Ennyi és nem több. Kínát nem kell feltüntetni. Ezen az alapon nem jutottunk sokkal előrébb. A pontos jogszabályi szöveget érdemes lenne elolvasni.

« Válasz #3710 Dátum: 2018. Június 06. 18:57 »
Olyan információm van, hogy hamarosan Erdős Norbert reagálni fog rá.
Akkor azt is közlöm veletek.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3711 Dátum: 2018. Június 06. 20:16 »

*

wr

• 1013
« Válasz #3713 Dátum: 2018. Június 07. 06:28 »
Csak hozzá kell szólnom, mert tetszik ahogy Bross leírja, ráadásul ki is emelik vastagon, hogy az idén nem sikerült repcemézet pergetni.  :D Csak akkor tudnám hogy mi a jó nyavalya van a hordókban, mi lehet az a szép fehér trutymó, ami olyan mint a disznózsír. Csak egy picit már keményebb, nem is volt egyszerű mintát venni belőle.
Meg a lehűlés és az eső mentette meg az akácot... Kár hogy felénk egyik sem volt.
Na ezekről (is) ennyit...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3714 Dátum: 2018. Június 07. 15:27 »
Ne idegesítsd magad. A karaván halad. / A csőd felé./ Bross meg beszél.
 Semmi nem változik.

*

wr

• 1013
« Válasz #3715 Dátum: 2018. Június 07. 18:03 »
Teljesen nyugodt vagyok, csak megint a sírjak vagy nevessek esete. Egyelőre sírok, mert ebből a felhőből sem esett egy csepp sem...

*

atya

• 1043
« Válasz #3716 Dátum: 2018. Június 08. 10:13 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

wr

• 1013
« Válasz #3717 Dátum: 2018. Június 08. 10:58 »
Szép szép, csak mintha teljesen más lenne a tartalom mint amit a cím előrevetít. Most akkor tulajdonképpen miféle ultimátum? És kinek? Mert ha a kereskedő-méhész viszonyát vagy a gazda-méhész viszonyát nézzük az még érthető lenne, mert az érdekek teljesen ellentétesek. De miféle ellentét lehet 2 méhész között? Mert a vándorlás kontra nem vándorlás kérdéskörét leszámítva mást el nem tudok képzelni. Illetve még azt a tényt, hogy atkája senkinek nincs, mindenki a másiktól kapja.
Van ott a minisztériumban még elég nagy káosz ahogy én látom, vagy csak nem értettem meg hogy mit is akart ezzel közvetíteni a miniszter, és hogy kinek...

« Válasz #3718 Dátum: 2018. Június 08. 14:01 »
nem vagy ezzel egyedül, wr. De attól tartok nem a kaptártípusok közti viták szele csapta be az ablakot a minisztériumban. De ultimátum van, ezért be kell állni a sorba. Gondolom " idén nyár végéig" kiderül, hogy kiknek és melyikbe.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Június 08. 14:20 írta W. Zoli »

« Válasz #3719 Dátum: 2018. Június 08. 14:52 »
A méhészeti ágazat szereplőiről van szó, ami csak a méhészek és mézkereskedők viszonyát jelentheti.  A méhész-méhész viszonyát nem kezelheti a Minisztérium, önálló egyesület az OMME. Az egyesület saját szabályokkal rendelkezik, amiket a cégbíróság és a törvények szabályoznak. Ha a törvényi előírásoknak eleget tesz, a méhészek egymás közti viszonya nem minisztériumi jóváhagyás kérdése.