Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286109 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #3555 Dátum: 2018. Február 12. 15:01 »
Kedves és kivételes barátom Csuja.

Ha értesüléseim jók, és fülemet nem csalja bűvölet, úgy értesültem, hogy a múlt hétvégén, te is megérkeztél, a minden komforttal ellátott, ám de béka segge alatt leledző sok ezer méhész közé, a nevezetes pocsolyába, ahol már nem lehet lefelé nézni csak felfelé. Oda a magasba, ahonnan meg csak a szar jön lefelé, meg jól kiröhögnek.
 Tudom nem könnyű. Nem könnyű, hiszen nem is oly rég még te voltál a fénylő csillag, /a Proxima Centaury/ a kontroll csoportosok sötét egén. De ha csillag nem is, akkor faltörő kos, illetve inkább ennek egy szarva, amivel bedöntöttétek a Mészi Laci / te hívod így/ bástyájának kapuját.
 /Amúgy emez csoport tevékenységetek eredményességét mutatja, hogy sikerült a " Mészi Laci" alatti 1600ft-os mézárat felküzdeni 1200 Ft-ra. És 11 db tyúktojás ér 1 kiló vegyes méz, /jó esetben,/ ahogy ma mondta egy méhész kollégám./
 De, úgy látszik a szarvaktól azok is félnek akik uralmuk alá hajtották a nevezetes bástyát és igyekeztek /igyekeznek/ onnan mindenkit kitúrni, akik ők nem szeretnek.
 Szóval megijedtek tőled is, bár ez igazán váratlan volt, még is kétlábbal rúgtak seggbe, avagy hagytak a szarban. /Ahogy neked jobban megfelel./
 És most itt vagy, Omme tagság és elnöki státusz nélkül. / A kettőnk közti különbség csupán annyi, hogy engem hívtak de nem mentem, te mentél ha nem hívtak is, de így se kellesz./
 De, nem féltelek.
 Nem féltelek mert ismerem a karakteredet, és tudom feltalálod magad.
 Ha megengeded adnák is néhány tanácsot.
Ha túl leszel a fellebbezéseken, már mint az elnökséged elvesztését illetően, /mert az ugye elképzelhetetlen, hogy te nem fordulsz bírósághoz,/ javasolnák néhány új egyesületet.
 Itt vannak például mindjárt a gilisztások. Bizonyára szívesen fogad egy ilyen jó képességű vegyész szakembert a földigiliszta tenyésztők egyesülete. De meggondolandó az éti csiga tenyésztői tagság is.
 Ezeknek két előnye is van. Az egyik, hogy nincs fullánkjuk, és rajként nem ülnek ki magas fára.
 Amúgy maradok továbbra is egyetlen barátod.
 Vivaldi.

Ja és még valami. Hogy Csuját leváltották, Geddekas is tudja?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3556 Dátum: 2018. Február 12. 16:10 »
Csujának az édesapja is méhész volt élete végéig, az édesanyja 76 éves koráig méhészkedett. Életének legelső emléke is mézpergetés volt. Az egyetemi biológusi diploma megszerzése után azonnal önálló méhész lett. Bár majdnem 20 esztendeig egészségügyi okok miatt nem tudta túrni a kaptárokat, de a méhszúrásokat annyira megszokta, hogy a szúrás után egy óra múlva már nem látszik a szúrás helye és még csak nem is viszket, sőt így tél vége felé már hiányolja is a méhszúrást.

Ezt az embert nem küldheted sehová, ebből már soha nem lesz se borász, se tyúkász, se nem más. Ez az ember akár így, akár úgy, de valahogy haláláig méhész marad.

Tudod a kapcabetyárok lebuktatására, és az olyanokra akik az anyukat megb....nák 2 fillérért, ezek után még jobban oda fog figyelni, mert sajnos a megalkuvó gerinctelen méhészből láthatóan nagyon sok, sőt egyre több van.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3557 Dátum: 2018. Február 12. 21:48 »
A professzort azonban megdöbbentette, amikor megfigyeléseiből kiderült, hogy a méhek még nyáron is képesek befolyásolni élethosszukat. Gyakorló méhészek számára is minden bizonnyal feltűnt már, hogy a rajzásra készülődő, vagy az anyátlanná váló családokban is meghosszabbodik a méhek élete. Amikor a méhész tavasszal korlátozza az anya petézését (vagy elveszi a családtól), valójában a méheknek ezt a képességét és rugalmas munkavégzési hajlamát használja ki.  A professzor kísérleteiben sok nyáron bejelölt méhegyed között akadt, amelyik 150-200 napig is élt. De ha nyár végén elhal az anya, és a család valamiért nem tud anyát nevelni, ezek a méhek is képesek hosszabb ideig életben maradni, mint ahogy az egy nyáron világrajött méhegyedtől elvárható. Sőt előfordul, hogy ezek át is telelnek.

TOVÁBBI RÉSZLETEK:

http://magyarmezogazdasag.hu/2018/02/04/propolisz-es-hod
Régóta tudjuk, hogy a nem dajkáló méhek vitellogenin tartalma nem csökken a dajkáló méheké viszont csökken.

A méhek vitellogenin tartalma és az élethossz között rendkívül szoros összefüggés van.

A müanyás, anyaferomon kapszulás méhek élettartama szinte végtelen. Aki dolgozott ilyennel, tudja. Azt is tudja, hogy ezek utóbb már nem anyásíthatók. Ezért nem terjed ennek használata.

Mi régóta tudjuk, a prof. meg már akkor kutatta, amikor köztünk többen még kéjes álom sem voltunk. Én speciell már jártam, de nem sokkal voltam túl azon a koron, amikor a repülő és a rovarok szétváltak.

Tudod-e, hogy mióta van anyaferomon kapszula? Mert amióta van, azóta tudjuk, hogy a nem dajkáló dolgozó élettartama szinte végtelen.
Tudod-e, hogy a vitellogenin tartalom és a méhek élettartama közötti összefüggést mikor írták le a szakirodalomban?
Tudod-e, hogy a vadon élő és álanyássá váló méhcsaládok csak ősz végére pusztulnak el kint a természetes faodvakban? Miért? Mert ezekben is minimális a dajkálás. És ez nagyon, de nagyon régi megfigyelés.

Egy újszülöttnek minden vicc új. Nem vitatom el a professzor érdemeit, de az újságírói túlzásra akartam felhívni a figyelmet.

Amire a professzor úr rájött, az nem volt ismeretlen mások előtt sem. Legfeljebb Ő más oldalról világította meg ugyanazt a jelenséget és ennyiben mondott újat.

Én nem tudom. Ezek szerint te tudod. Küldd már át a cikk referenciát! Mikortól?

Mióta van anyaferomon kapszula?
A vitellogenin tartalom és a méhek élettartama közötti összefüggést mikor írták le a szakirodalomban?
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3558 Dátum: 2018. Február 13. 12:23 »
Érzékeny termék lehet a méz
https://www.vg.hu/vezeto/erzekeny-termek-lehet-a-mez-788807/

Méz-jelentés Sajtótájékoztató Szolnokon 2018 02 12
https://www.youtube.com/watch?v=90M4xRF-CuU
« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 13. 12:27 írta vezerpar »

« Válasz #3559 Dátum: 2018. Február 14. 18:26 »

« Válasz #3560 Dátum: 2018. Február 16. 17:59 »
...
 De ha csillag nem is, akkor faltörő kos, illetve inkább ennek egy szarva, amivel bedöntöttétek a Mészi Laci / te hívod így/ bástyájának kapuját.
 /Amúgy emez csoport tevékenységetek eredményességét mutatja, hogy sikerült a " Mészi Laci" alatti 1600ft-os mézárat felküzdeni 1200 Ft-ra. És 11 db tyúktojás ér 1 kiló vegyes méz, /jó esetben,/ ahogy ma mondta egy méhész kollégám./

Nálam 6 éve nem változott a méz ára. Mondjuk se a Mészi Laci, se a Bross Péter nem szólt, hogy mennyiért adjam. Meg ha szóltak volna sem biztos hogy hallgattam volna rájuk.

A vevőimet is kérdezgetem folyamatosan, és eddig egy sem ismerte sem Mészi Lacit, sem Bross Pétert, és nem kaptak egyiktől sem levelet, sem emailt, de még rádiós tanácsot sem, hogy mennyiért vegyék tőlem a mézet.

Így maradunk ketten a buliban, az eladó, meg a vevő. Az egyik emelni akarja a másik csökkenteni az árat. Aztán vagy megállapodnak, vagy nem.

És a méhészek ne sírjanak, mert pl. a kukoricatermesztő ki van szolgáltatva az aktuális árnak, mert vagy van saját szárítója, tárolója, vagy bérel vagy elad. Nem csak úgy betárol, mint a méhész. Ne sírjatok, kövessétek Örösit: egy év a kaptárban, egy év a hordóban, egy év a bankban. Akkor eladni, amikor Te akarod, nem akkor, amikor a kereskedő csettint.

Szóval ezt az OMME elnöke egyszemélyben meghatározza a világpiaci mézár baromságot verjétek ki a fejetekből.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3561 Dátum: 2018. Február 16. 19:04 »
Jó. Hát akkor menjen ki mind a 20000 méhész a piacra, ha ez a megoldás. majd meglátom mennyiért adod a mézedet. Utálom ezt a fellengzős dumát, ami csak addig nagyképű, míg valóban le nem törik az áradat. Nem tudom hol vannak a méheid, de az enyémek az erdőben vannak, és valószínű termelek olyan minőségű mézet mint te.
Amúgy meg bizonyítható, amint Bross megszólal lemegy a méz ára. Időnként felmerül az emberben, hogy nem a méhészek hanem a kereskedők érdekeit képviseli.
 És talán egyszer már le kéne ereszkednetek a méhészek közé is, mert semmi jót nem mondanak rólatok.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Február 16. 19:09 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3562 Dátum: 2018. Február 16. 19:14 »
Idézet
Szóval ezt az OMME elnöke egyszemélyben meghatározza a világpiaci mézár baromságot verjétek ki a fejetekből.
Vivaldi!
Szerintem rajtad kívül senki másnak a Földön ilyesmi nem jutott még az eszébe.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3563 Dátum: 2018. Február 16. 19:18 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Emlékezzél csak vissza, hogy Dr. Mészáros László OMME elnöke megszólalt a sajtóban, hogy lesz még drágább is a méz!
Mi történt?
Nem adták oda a méhészek 1500 Ft ért, pár nap, és nem vásárolták a kereskedők az akác mézet. Majd kijöttek először 1100 Ft árral mayjd nagy nehezen 1200 ft-al.
Ez meddig is tartott?
A mai napig!
Miről beszélünk?

Kiskakas

« Válasz #3564 Dátum: 2018. Február 16. 19:50 »
"Nem tudom hol vannak a méheid, de az enyémek az erdőben vannak, és valószínű termelek olyan minőségű mézet mint te."

Mifelénk a méhek készítik vagyis termelik a mézet, én mint méhész csak elveszem ha úgy tetszik ellopom a felesleget tőlük ! ;D ;)

Üdv. jani bátya

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3565 Dátum: 2018. Február 16. 21:42 »
Akkor te nem úgy tartod az udvaron, és eteted mesterséges anyagokkal őket mint a tápos csirkét? Meglepődnél, hogy mennyien tartják így.

« Válasz #3566 Dátum: 2018. Február 17. 14:57 »
Akkor te nem úgy tartod az udvaron, és eteted mesterséges anyagokkal őket mint a tápos csirkét? Meglepődnél, hogy mennyien tartják így.

Ezt az összes általam ismert méhész nevében visszautasítom!

« Válasz #3567 Dátum: 2018. Február 17. 17:43 »
Senki sem tudja, miért építik ezek az ausztrál méhek ezt a hihetetlen spirális méhkast
Ez a méhfaj ráadásul nem csíp, hanem harap.
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2011/01/senki-sem-tudja-miert-epitik-ezek-az.html

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3568 Dátum: 2018. Február 17. 18:32 »

Ezt az összes általam ismert méhész nevében visszautasítom!
Utasítasz vissza amit akarsz. Ne magyarázzál már nekem.
 Látom amit látok. Egy iparág épült má rá a méh tápokra, vitaminokra meg minden fittyfenére. Te nem jársz Jászberénybe? Tele van ilyen virágpor pótlókkal, meg minden szarral. A sport csarnok szinte már csak ezekkel van tele.
 Jössz te itt nekem mint a nagy ártatlan bárányka. Aki nem függ senkitől mert te te vagy a "nagy dr Körmendi Rácz". Neked a mézed árát nem befolyásolja semmi, se Bross mikor hülyeséget beszél, sem a világpiac. Eredj már oda ahová én gondolom, nem most jöttem a falvédőről én se.

« Válasz #3569 Dátum: 2018. Február 19. 19:44 »
https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/xiv-szekszardi-tavaszvaro-szakmai-mehesznap-nemzetkozi-erdeklodessel-1029411/
Figyelem!
 A kép alatti "Galériára" kattintva, további fotók láthatóak.
Nagyernyei Attila