Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286542 megtekintés

Re:Hír-les
« Válasz #3526 Dátum: 2018. Január 31. 18:37 »
Apró dolog, mondaná Vivaldi.
Szerintem attól azért több....
http://www.omme.hu/?p=10210
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3527 Dátum: 2018. Január 31. 21:29 »
Hú!!!! Oszt most mi lesz?
Nem kell hozzá nagy jóstehetség, meg mondom én. Semmi.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3528 Dátum: 2018. Január 31. 21:48 »
Hú!!!! Oszt most mi lesz?
Nem kell hozzá nagy jóstehetség, meg mondom én. Semmi.
Idefigyel te varnyú!
Hess madár!
Károgás helyett inkább vartyogj! Az jobban illik egy békához.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3529 Dátum: 2018. Január 31. 21:51 »
Pontosítsunk Csuja. Én nem béka vagyok, hanem a béka segge alatt létező, elnyomott, pária. /van hozzám kb 13333 hasonló/ Aki hiába is beszél, a béka segge alól a pocsolyából, a nagyok a hegyen, meg se hallják. Ha meg hallják is kiröhögik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3530 Dátum: 2018. Január 31. 22:30 »
Pontosítsunk Csuja. Én nem béka vagyok, hanem a béka segge alatt létező, elnyomott, pária. /van hozzám kb 13333 hasonló/ Aki hiába is beszél, a béka segge alól a pocsolyából, a nagyok a hegyen, meg se hallják. Ha meg hallják is kiröhögik.
Vedd észre, hogy a számodra legkedvesebb és az általad legutáltabb tisztségviselő egy dologban egyetért és egyformán csinálta és csinálja, amit csak lehet, amiben csak megteheti, eltitkol mindent előled és a 13333 méhész elől. Ezért érzed magad béka segge alatt élő páriának. Olvashattad a mai napon azokat a fontos leveleket, amik most kerültek elő és eddig tudatosan, előre megfontolt szándékkal eltitkolták előled. És neked és sok méhésznek ez így jó volt 1984 óta. Pedig te is tudod, és a többiek is tudják, hogy nem jó.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3531 Dátum: 2018. Február 01. 20:24 »
Mostanában a Cosa Nostra, az Omme-hoz küldi az embereit továbbképzésre.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3532 Dátum: 2018. Február 01. 23:14 »
Érdekes hír jutott a fülembe a mai napon. Pest megyei gazdák állítják, hogy ők tavaly és tavaly előtt is neonikotinoidos csávázószeres vetőmagokat vásároltak és vetettek, és a méhészek nem panaszkodtak, sőt kitűnő repce és napraforgó termésről áradoztak.

Most jön az elemzés.
Mondhattak-e igazat a gazdák?
1.
Hazugság. Tudatos félrevezetés. Elaltatni a figyelmet.
2.
Félig hazugság. Nem voltak csúcspergetések és a csávázás az otthoni malterkeverőben történt.

Ti hallottatok-e hasonló pletykákat?

*

neo

• 1000
« Válasz #3533 Dátum: 2018. Február 02. 05:26 »
Én olyan pletykát hallottam, hogy most úgy megy, hogy a fele hivatalosan csávázott, a másik fele pedig házilag. Én ezt a hírt azért nem tartom kizártnak, mert nem tudom felfogni a minisztérium elképesztő bátorságát arra nézve, hogy engedélyezni merte az EU aggályai ellenében  a használatot. Ha volt olyan infója, hogy ez feketén kiterjedt módon zajlik, és a méhészek csendben vannak, akkor nem lehet igaz a káros hatás, tehát nem vállal nagy kockázatot. Egy dologra nem gondolt. Arra, hogy a méhészek azért vannak csendben, mert az NNI-k legfőbb hatása a CCD, amit nagyon sok méhész nem is lát, aki pedig felismeri, az nem tudja bizonyítani. Na ebben kellene lépni, az idei év erre egy kiváló alkalom. Ha sikerülne bizonyítani, akkor egy évtizedes használat kárának megtérítésére lehetne pert indítani a Bayer-Syngenta lobbival szemben. Szerintem ez 100 milliárd forintos nagyságrendű érték. Erre mindenképpen alkalmas lenne a hivatalos engedélyezés. Most még nem késő. A magam részéről én szerepet is vállalnék a bizonyítás levezénylésében.

*

bükk

• 169
« Válasz #3534 Dátum: 2018. Február 02. 08:20 »
Érdekes hír jutott a fülembe a mai napon. Pest megyei gazdák állítják, hogy ők tavaly és tavaly előtt is neonikotinoidos csávázószeres vetőmagokat vásároltak és vetettek, és a méhészek nem panaszkodtak, sőt kitűnő repce és napraforgó termésről áradoztak.

Most jön az elemzés.
Mondhattak-e igazat a gazdák?
1.
Hazugság. Tudatos félrevezetés. Elaltatni a figyelmet.
2.
Félig hazugság. Nem voltak csúcspergetések és a csávázás az otthoni malterkeverőben történt.

Finoman szólva nem vagy képben ismételten.
Miközben az ország egy részében gondok vannak a méhekkel repce-és napraforgó virágzása
környékén(lásd Csányi Antal írásai),addig az ország más részein úgy várják a méhészek a napraforgó virágzást mint a Messiást,és unják már a pörgetést.
Az elmúlt években többször előfordult,hogy az adott évben a legnagyobb mennyiségben felvásárolt méz napraforgóról származott.(bedöntötte a virágmézárat időlegesen)
Vagyis a neo.-k bizonyos helyeken eltüntetik a méheket,van ahol nem,vagy még nem.

Nem jár neked a MÉHÉSZET?
https://digitalstand.hu/olvaso/60851#1
A biztos jövedelmet adó méhlegelő,ja.
Illet volna aláírni még,hogy ez nem mindenhol így van.

*

wr

• 1013
« Válasz #3535 Dátum: 2018. Február 02. 08:50 »
Ilyen pletykát én is hallottam, sőt beszéltem is azzal aki a saját szemével látta. Megvették hivatalos úton a vetőmagot ahogy illik, de elvetve már nem az lett. Amikor az egyik gazdát szembesítettem ezzel a ténnyel akkor egyből felháborodott hogy hogy mondhatok én ilyet, ezt ha akarnák sem tudnák megcsinálni, mert mindenről nyilvántartás van, végig lehet követni. Mondom igen, biztosan a nébih meg a növényvédelem szakemberei is jelen vannak amikor beleönti a magot a vetőgépbe...
Ez kb. olyan szintű védekezés volt mintha én azt mondanám hogy márpedig nem etettem egy gramm cukrot sem a hordás alatt. Valóban nem, de látta bárki ezt, vagy ennek az ellenkezőjét?
A mézben a labor ezt majd látja (még a gyantakezelés előtt), de a csávázószer hatásait vagy látja vagy nem.

« Válasz #3536 Dátum: 2018. Február 02. 09:40 »
A csávázószer hatásait vagy látja a méhész vagy nem. De azt látnia kell, hogy permetezik a repcét vagy nem. Ez különösen a virágzás elejére vonatkozik.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3537 Dátum: 2018. Február 02. 18:55 »
......
Finoman szólva nem vagy képben ismételten.
Nem jár neked a MÉHÉSZET?
https://digitalstand.hu/olvaso/60851#1
A biztos jövedelmet adó méhlegelő,ja.
Illet volna aláírni még,hogy ez nem mindenhol így van.
Bükk!

Te is tudod, hogy tiltva van évek óta a neonikotinoidok használata csávázásra.

Meggyőződésem, hogy a gazdák többsége jogkövető volt. Ezt bizonyítja, hogy mennyivel nőt a többi növényvédőszer értékesítése. De ez nyilván nem enyhíti a méhek veszélyeztetését jelentő törvénysértést. Azt nem tudjuk, hogy hány gazda követte el az országban a törvénysértést, de valószínűleg nem egy és nem is az összes.

Következésképpen veled szemben én a csúcs méztermések okát én nem a tiltott neonikotinoid használatnak tulajdonítom.

*

nata

• 176
« Válasz #3538 Dátum: 2018. Február 03. 10:07 »
Ha jól emlékszem 2016-ban Mélykút és Jánoshalma térségében több tábla napraforgó is illegálisan volt csávázva. Erről kaptak tájékoztatást az ottani méhészek. Hogy mi lett a következmény, azt nem tudom.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3539 Dátum: 2018. Február 03. 15:12 »
Minden külterületen telepített táj idegen fajtát kivágat az erdészet. Pl. Császárfa. Repülőről nézik.
 Az akác nem tartozik közéjük.
 Aki ilyenen töri fejét, az nézzen utánna. Csak belterületi kertekbe lehet.