Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286671 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #3495 Dátum: 2018. Január 21. 12:56 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Idáig az volt a bajod, hogy az OMME vezetése nem csinál semmit, meg, hogy az OMME miatt ilyen alacsonyak a méz árak! Úgy látszik, hogy az OMME mégis csak nagy hatalom, hogy egész Európában alacsonyan tartja a méz árakat!
Azért valljad csak be férfiasan, nagyon rosszul esne, ha mégis csak a V-4 miatt meg az OMME miatt, (mert ugye az OMME volt a kezdeményező) mégis csak megemelkednének a méz árak, csak Tőled nem vennék meg a mézeidet, a károgásodért! (megérdemelnéd)
Mit tettél a méz árának emelkedéséért?
Ja! Tudom most jön a szöveg, hogy mit akarok én, amikor Te ott a béka segge alatt vagy...
Örülj, hogy történik valami...

Kiskakas

« Válasz #3496 Dátum: 2018. Január 21. 14:34 »
Egyem meg a husikádat Vivaldi!
Brosst egy "mezei méhész" tüntette ki, de a kaposváriak adták át.
Ne légy már ennyire irigy.
A békák között is van különbség, szép zöld leveli, meg csúnya varangy.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3497 Dátum: 2018. Január 21. 17:31 »
Itt van az M1 Híradóban közölt hír.
https://www.mediaklikk.hu/video/hirado-2018-01-20-i-adas-16/
A 44. perc 44. másodpercétől láthatjátok.
Bross Pétert is kitüntették Kaposváron.
Az eddig elvégzett munkáját értékelték.
Nagyernyei Attila
Egészen más hír van abban az időpontban. Tekerjetek a 40. perchez.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 21. 18:07 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3498 Dátum: 2018. Január 22. 18:58 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!

Idáig az volt a bajod, hogy az OMME vezetése nem csinál semmit, meg, hogy az OMME miatt ilyen alacsonyak a méz árak! Úgy látszik, hogy az OMME mégis csak nagy hatalom, hogy egész Európában alacsonyan tartja a méz árakat!
Azért valljad csak be férfiasan, nagyon rosszul esne, ha mégis csak a V-4 miatt meg az OMME miatt, (mert ugye az OMME volt a kezdeményező) mégis csak megemelkednének a méz árak, csak Tőled nem vennék meg a mézeidet, a károgásodért! (megérdemelnéd)
Mit tettél a méz árának emelkedéséért?
Ja! Tudom most jön a szöveg, hogy mit akarok én, amikor Te ott a béka segge alatt vagy...
Örülj, hogy történik valami...

Kiskakas

Na, akkor most innetől számoljuk, hogy mikor lesz a dologból magas méz ár.
 De, ha nem lesz három év múlva, kiugrálok a pocsojából, megkereslek és úgy váglak orrba, hogy Csuját is Brossnak nézed. Megteszem, tudod a palóc nem felejt.
 Amúgy meg ne aggódj az én mézem miatt. Hamisítani arra tifelétek szokták. Tőlem 20 éve viszi el ugyanaz a mézkereskedő, úgy, hogy megkérdezi van e gumi a hordó tetőbe.
 Mert aranybarátom, az enyémek még az erdőben vannak. Mindenféle táp meg egyéb csodaszer nélkül, atka ellen is csak napraforgó után kezelve, és nem tartós hordozóval.
  Én még olyan régi módi méhész vagyok, aki úgy tudja a mézet a méhek csinálják. Te viszont nagy fasz vagy, hallottam híredet, és minden olyan dologba belefogsz amiből pénzt tudsz csinálni.
 Azért ólálkodsz a husos fazék mellett is. De, még egy kérdés. A Bross két szép szeméért ültek ösze a V 4-ek? Vagy mindegy ki lett volna ott?
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 22. 19:02 írta Vivaldi »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3499 Dátum: 2018. Január 22. 19:35 »
QUQURIQ !!!

Vivaldi!
Az előző írásodra csak egy lehet a válasz!

"megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel"!
Tehát, puszilom azt a nagyon okos palóc homlokodat...

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3500 Dátum: 2018. Január 22. 19:39 »
Idézet
Na, akkor most innentől számoljuk, hogy mikor lesz a dologból magas méz ár.
A felvásárlási és a kisker árak nagyon hasonlóak a négy országban.

A felvásárlási és a mézárak növeléséhez ki kell szorítani a piacról a hamisítványokat. Ezt tényleg csak összefogással lehet elérni. Viszont ki kellene terjeszteni az összefogást Romániára, Bulgáriára is, hogy a nagy méztermelő EU országok érdekei jobban megjelenjenek a közös követelésekben. Sőt a közös érdekek alapján célszerű lenne a szerb, horvát esetleg a szlovén méhészeket is bevonni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3501 Dátum: 2018. Január 22. 19:41 »
Vivaldi!
Lehet, hogy te nem csak a tó vízéből iszol?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3502 Dátum: 2018. Január 23. 07:04 »

« Válasz #3503 Dátum: 2018. Január 23. 19:27 »
Vivaldi figyelj!
http://magyarmezogazdasag.hu/2018/01/23/jo-hatszelet-kapott-mez-jelentes
Köszönjük OMME!
Nagyernyei Attila

*

főnix

• 104
« Válasz #3504 Dátum: 2018. Január 23. 20:03 »
Vivaldi!

No, csak pont az a szövegrész maradt ki belőle, hogy "Köszönjük OMME!"...

Valami ilyesmit írt, a jó Erdős Norbert, Fideszes EP képviselő úr (titkátsága):

"A békés megyei politikus kiemelte, hogy a Méz-jelentés elfogadását követően is a korábbihoz hasonló lendülettel fogok harcolni a mézhamisítás, a növényvédő szerek túlzott és nem megfelelő használata, valamint a méhészek támogatásainak bármilyen csökkentése ellen. E küzdelmemben továbbra is számítok a méhészek és méhészeti érdekképviseletek, a méheket védelmező szervezetek, a gazda-szervezetek, a tudomány emberei és a hatóságok segítségére - tette hozzá a politikus."

Nem tudom, de Bross Péter nevét sehol nem találom a szövegben, s valószínűleg több méhészeti érdekképviselet is bedolgozhatott a jelentésbe, mert erősen többes számot használ... Lehet, hogy ő már tudja, hogy Geddekas jelentős lépéseket tett az érdekképviseleti munka Bross kezéből történő kicsavarása érdekében? Vagy esetleg Nagyernyei klubvezető egyesületi szakadást vizionáló jövőképét reagálta le a Norbi?

Viszont megadta mindenkinek, ami neki járt, említ ő nevet is:

"Ez a tény rávilágít arra, hogy mindannyian hatékonyan dolgoztunk, hiszen a tavaly novemberi árnyék-jelentéstevői találkozón, s a kollégám, Páczay György által vezetett öt technikai egyeztetésen sikerült megnyugtatóan lezárni szinte az összes felmerült igényt – tette hozzá a néppárti politikus."

Látod? Beigazolódott, amit folyamatosan mondtál: Ők ugyan jól dolgoztak, de Bross meg az Albrossok tényleg nem csináltak lófüttyöt se, csak kimasszírozták a Ficzpetből a 8,4 millát, meg a többi tiszteletlen-díjat, oszt' még egy levelet is lusták voltak megírni a miniszternek. Majd meghálálják a méhészek eztet, nem köll a Norbitól az elismerés, Kaposváron már amúgy is volt plecsni (vagy köcsög? nem vagyok egészen biztos a dologban), zsozsó rendben, nem köll annyit görcsölni azon a nyüves érdekvédelmen, amin a Geddekas annyit nyüszít meg izmozik...!

Mindegy, a lényeg, hogy szinte egyhangúan támogatást kapott a jelentés, repesve várom, hogy a sok kínai mézpancsoló együtt fusson a hazai C4-es asszimilációs séma szerint asszimiláló növényekből származó cukorból "mézet" kutyuló hamisítók tömött hadoszlopaival, azt sikoltozván: "Erdős Norbert jelentéseitől ments meg Uram minket!"...

Brosst meg már úgy látszik, Erdős is leírta, jobb, ha te is csatlakozol a "Geddekast az érdekképviseletbe, Geddekast az elnöki székbe!" mozgalomhoz!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3505 Dátum: 2018. Január 23. 20:06 »
Köszöntölek Attila.
 Örülök, hogy megjöttél a nemzetközi űrállomásról. Ezért talán nem haragszol ha felvilágosítalak. Bizonyára te nem tudod, /honnan is tudhatnád, ott fent/ nem ismerheted az uniós eljárást, hogy az idióta unióban egy hátszél annyit jelent, hogy az illetőt aki felvetette, nem rúgták ki rögtön két lábbal az ajtón. Ahogy legtöbb esetben szokták.
 Az uniónak ugyan is a migránsok betelepítésén kívül, /mivel ezért jó pénzt kapnak sorostól/ minden egy évtizedbe telik. Mikorra ugyan is az ügy átmegy mindenféle szakértői, al meg fel bizottságon addigra itten már sokan nem méhészkednek.
 Nem is beszélve egyéb hátszelekről, például a kínaiak hátszeléről, ami ha azokat felidegesítik, az tájfun is lehet.
Ne legyen illúziód, hogy néhány ágról szakadt, Magyar, jobb esetben kelet európai méhész jobban érdekli őket, mint a kínai piac. Mivel, ha kína feltételekhez köti az uniónak a piacához való hozzá jutást, abban a pillanatban felejtenek el minden olyan termelőt, aki ennek az útjába kerül.
Én tudom, hogy nagyon nagy szükségetek van, minden olyan dologra ami a semmit tevésetek mellett valami halovány sikerként könyvelhető el, és ez most jól jön.
 De, ha valami sikerül is, az nem hinném, hogy a ti érdemetek. Mert, ez kormányközi szinten merülhet csak fel, és lássátok be Bross nem ennek a kormánynak a kedveltje.
 Abba is biztos vagyok, hogy ha rajtatok múlik, vártatok volna még vele, legalább is választás előttig. Addig ugyan is fennáll a veszélye, hogy a dolog ugyan úgy ellaposodik és elfelejtődik, mint az ominózus Brüsszeli tüntetés.

« Válasz #3506 Dátum: 2018. Január 23. 20:33 »
Ne legyetek már ennyire depressziósok, vagy befordultak, esetleg pesszimisták!
Ezt írja rosszindulatú vészmadarunk:
"Nem tudom, de Bross Péter nevét sehol nem találom a szövegben, s valószínűleg több méhészeti érdekképviselet is bedolgozhatott a jelentésbe,..."
Sajnálattal kel közöljem veled, és a nagyérdeművel, hogy ennek a jelentésnek az első sorától az utolsóig Bross Péter saját írása!
Ugyan úgy mint a Magyar Méhészeti Nemzeti Program.
Lehet szapulni, ócsárolni de arra nagyon figyeljetek, hogy az irigység nem jó tanácsadó.
Én gratulálni tudok csak ehhez a sikerhez!
Hihetetlen dolgokra képes az irigység.
Édesanyám mindig mondta...fiam, inkább irigyeseid legyenek mint sajnálóid.
Sajnállak benneteket.
Ez már átcsapott nálatok betegségbe.
A sikert így tálalni, valami olyan mélységbe repítette a  lelketeket ahová én nem szeretnék lesüllyedni.
Nemhogy büszkék lennétek, de ti azt sem tudjátok mi az.
Ezért vagyok a másik oldalon, és nem is szeretnék veletek egy hajóban evezni!
Nagyernyei Attila

*

főnix

• 104
« Válasz #3507 Dátum: 2018. Január 23. 22:15 »
................
Ezt írja rosszindulatú vészmadarunk:
"Nem tudom, de Bross Péter nevét sehol nem találom a szövegben, s valószínűleg több méhészeti érdekképviselet is bedolgozhatott a jelentésbe,..."
Sajnálattal kel közöljem veled, és a nagyérdeművel, hogy ennek a jelentésnek az első sorától az utolsóig Bross Péter saját írása!
Ugyan úgy mint a Magyar Méhészeti Nemzeti Program.
............

Jaj, jaj, te Vivaldiiii!

Há' látod, hogy má' megint hülyéket beszélünk?

Há' látod, a jó Bross itten megfeszül értünk, mi meg ahelyett, hogy hálásan megcsókolnánk azt a dógos kezit, itten fanyalgunk...

Helyetted is szégyellném magam, ha a jó Bross alá is írta volna azt a cikket, de akárhogy is olvasom, ez a jó tollnok ezek szerint már megint álnéven sunnyogva ír. Az igaz, hogy a neve azóta, mióta kitudódott, hogy cserben hagyta a méhészeket- inkább szitokszó, mint vezetéknév. Az is alapos helyzetelemzésre utal, hogy immáron nem csak a Méhészetbe és a Méhészújságba ír, hanem mindenhová, ahonnan egy kis gázsi csurran-cseppen. Gondolom, számolt azzal is, hogy nincs már messze az elszámoltatás, és fullajtárjaival együtt elhúzhat vissza Tolnába, ha már a jó Nagyernyei elnök úr és volt szaktanácsadó egyesületének a tagja.

Azért Geddekas is jó helyen kapirgált, mikor a Fidesz-logón vetyengett Bross -még- elnök kapcsán, gondolom, ha kitelik az érdekképviseleti elnökség, bezupál a Norbi stábjába. Tolla van, írni tud, Brüsszelt is megjárta már párszor, fölcsap politikusnak, oszt' legföljebb kint marad, ha netán a szükséghelyzeti engedélyekkel csávázott vetőmag használatának következtében néhány neonikotinoidos mérgezés bekövetkezne, s a károsult méhészek mégis meg szeretnék kérdezni tőle, hogy miért nem óhajtotta felemelni az "érdekképviseleti szót" az engedélyezés ellen...

No, de látom, aláírta a jó Bross azt a cikket, csak már az új művésznevén: "Forrás: Erdős Norbert közleménye"  Emmá döfi, de igaz, ami igaz, ez a Forrás név telitalálat!

Isten hozta Forrás Péter urat a méhészek nagy közösségében. Tudom, ezt a cikket úgy hívják, hogy pr-cikk (public relations, azok kedvéért, akik azt gondolják, hogy a parkolj és utazz, azaz "park and ride" rövidítve P+R lenne az a pr.), magyarán ez egy fizetett reklám. Az alá az aláírás helyett egy (X)et szokás írni. Csodálom, hogy nem ezt írta Bross a cikk alá aláírásként. Nagyon ezen sem lepődtem volna meg, Brosstól már megszoktuk, hogy meglepő aláírásokat produkál, nem túl régen egy átadás-átvételi dokumentumot írt alá "brossosan", azaz a kalligrafikus aláírás helyett az aláírás "+++" volt. Tudom, álcázta magát, de  azt még nem árulta el, hogy a harmadik kereszt a doktori címe lenne-e, vagy csak úgy gondolta, így jobban sikerül álcáznia magát...

« Válasz #3508 Dátum: 2018. Január 23. 22:33 »
Az Agri Bizottság mai Brüsszeli ülésének máris vannak nyertesei a bolgár méhészek személyében. Az egyébként roppant tehetséges Nekov képviselő úr, most is bizonyította rátermettségét. A mézjelentés szakbizottsági megszavazása alkalmával, bolgár hegyi mézekből kaptak kóstolót a jelenlévő képviselők.
Lehetett volna magyar is az a méz, no de nem lett. Kár ezen már bánkódni, a tanulságot viszont nem árt levonni. Érdekképviseletet csak őszintén, átgondoltan minden részletre kiterjedően lehet profin csinálni. Egyben nagyon sajnálom, hogy Bross Péter, ilyen kellemetlen helyzetbe hozta Erdős képviselő urat. Csuja László már régen mondja, hogy a V4 kevés, Bulgária, Románia, Szlovénia nélkül. A közelgő bolgár elnökség alkalmával remélhetőleg, minden apró részletnek jelentősége lesz. Hajrá Bulgária! Hajrá Bolgárok! Hajrá Laci!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3509 Dátum: 2018. Január 24. 09:14 »
QQUQURIQ !!!

Lehet, hogy a baromfiudvarban olyan egyszerű minden, - vélekedik a Kiskakas!
...de aki tud tenni a magyar méhészek jövőjéért, miért nem egymást erősítik?
Kiskakas nem véleményez, csak tűnődik, hogy a magyarság genetikai öröksége ez a széthúzás?
Mindkét fél húz, csak azzal az "iránnyal" van a baj...
Ha az összefogás összefogás volna, lehet, hogy minden körültekintően intéződne...
De most ne ezen lovagoljunk, hanem a cél világítson előttünk!
Pár év, és senkit nem fog érdekelni, hogy mi történik most!
Új problémák lesznek, új megoldások kellenek!
..csak összefogva!

Kiskakas