Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285795 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #3315 Dátum: 2017. Augusztus 02. 22:04 »
Mondjuk nekem ami leginkább megdöbbentő, az a mélységes lenézés ami az omme irányából a többi független egyesület felé megnyilvánul. ...

Kérlek, hogy ne rontsd az OMME hírét. Ha az OMME szerveinek munkájával problémád van, akkor keresd meg, hogy ki az illetékes. Ha szerinted törvénytelen, akkor fordulj az EB-hez, ha etikátlan, az Etikai Bizottsághoz. Ha azt gondolod, hogy az OMME saját tagszervezetei olyat erőltetnek a küldöttgyűlésre, ami az Önálló szervezeteknek előnytelen, akkor ott kell szóvá tenned a küldötteden keresztül.

Az EB működési szabályzata értelmében minden beérkező panaszt eddig is megvizsgált, és ezután is meg fog vizsgálni.  Addig viszont Óva intelek attól, hogy az OMME rossz hírét keltsd.

Kedves méltóságos Körmendi úr.
Az omme hírét nem kell rontani. Csupán meg kéne kérdezni a tagságot, milyen véleménye van róla.
Másrészt, Ön se gondolja komolyan, hogy egy hozzám hasonló, majd időt pénzt fáradságot nem kímélve, belekezd olyanba amire semmi esélye egy olyan bürokratikus szervezetben mint az Omme.
Hiszen Ön is nagyon jól tudja ehhez hasonló bürokratikus felépítés Európában már csak Brüsszelben van.
És én nem tudom, de a gyanúm az, hogy ez nem is véletlen, sok Eb, ÍB, meg Kb. küldött meg egyéb, mind azért van , hogy az egyszerű tagot mint bohócot, lehessen bolondítani.
Önök nagyon jól tudják,  csak az vág bele ilyenbe akinek végtelen türelme és semmi dolga nincs. Tehát gyakorlatilag senki, iletve én egy emberről tudok.

« Válasz #3316 Dátum: 2017. Augusztus 02. 22:15 »
Mondjuk nekem ami leginkább megdöbbentő, az a mélységes lenézés ami az omme irányából a többi független egyesület felé megnyilvánul. ...

Kérlek, hogy ne rontsd az OMME hírét. Ha az OMME szerveinek munkájával problémád van, akkor keresd meg, hogy ki az illetékes. Ha szerinted törvénytelen, akkor fordulj az EB-hez, ha etikátlan, az Etikai Bizottsághoz. Ha azt gondolod, hogy az OMME saját tagszervezetei olyat erőltetnek a küldöttgyűlésre, ami az Önálló szervezeteknek előnytelen, akkor ott kell szóvá tenned a küldötteden keresztül.

Az EB működési szabályzata értelmében minden beérkező panaszt eddig is megvizsgált, és ezután is meg fog vizsgálni.  Addig viszont Óva intelek attól, hogy az OMME rossz hírét keltsd.

Kedves méltóságos Körmendi úr.
Az omme hírét nem kell rontani. Csupán meg kéne kérdezni a tagságot, milyen véleménye van róla.
Másrészt, Ön se gondolja komolyan, hogy egy hozzám hasonló, majd időt pénzt fáradságot nem kímélve, belekezd olyanba amire semmi esélye egy olyan bürokratikus szervezetben mint az Omme.
Hiszen Ön is nagyon jól tudja ehhez hasonló bürokratikus felépítés Európában már csak Brüsszelben van.
És én nem tudom, de a gyanúm az, hogy ez nem is véletlen, sok Eb, ÍB, meg Kb. küldött meg egyéb, mind azért van , hogy az egyszerű tagot mint bohócot, lehessen bolondítani.
Önök nagyon jól tudják,  csak az vág bele ilyenbe akinek végtelen türelme és semmi dolga nincs. Tehát gyakorlatilag senki, iletve én egy emberről tudok.

Gondoltam. Példa nincs, csak vélemény kinyilatkoztatva.
Miért ne lenne esélye bárkinek? Ha látta a küldöttgyűlésen számtalan Önálló egyesület kért rendezvényéhez marketing támogatást. Megkapta.

Vadas kért agy könyvhöz támogatást. Elnökség nem támogatta. A küldöttgyűléshez fordult - az elnök minden beérkezett napirendi javaslatot napirendre vett - és a közgyűlés támogatta.

Én előterjesztettem alapszabály módosítást, közgyűlés elfogadta, és belekerült az alapszabályba.

Szóval csak egyet mondok, a demokráciában élni kell a jogokkal. Ha meg sem próbálod, akkor ne harsogd, hogy úgyse menne.

Ha nem tetszik az OMME jelenlegi felépítése, akkor lehet javaslatot tenni az átalakításra az Alapszabály bizottságban.

Egyébként a küldött azért van, mert 13634 ember nem tud összejönni. Az, hogy 50 emberenként legyen egy küldött lehet, hogy jó, de lehet hogy sok. Szerintem egyébként sok. Szóval a sok sommás megállapítás nem ül.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3317 Dátum: 2017. Augusztus 02. 22:21 »
Idézet

Az OMME EB-nek nemcsak kérelemre illene vizsgálatot végeznie, hanem akkor is, ha személy szerint jelen vannak egy-egy súlyos szabálysértésnél. Különösen pedig akkor, ha Ők maguk is részt vesznek a döntésben. Akkor is, ha tartózkodnak vagy kivonják magukat a szavazás alól, hiszen jelen vannak. Ilyen eset volt például Csuja László kizárásának eljárása. Az OMME EB minden irattal rendelkezik, ami elégséges ahhoz, hogy a döntéshozatal szabálytalanságait megállapítsa. De nem vizsgálja.

Nem tájékozódtál kellően. Csuja kizárásával nem értek egyet, de nem volt szabálytalan.
Meg volt hirdetve napirendi pontnak.
Olvasd el a Ptk.-t A napirendi ponthoz az elnökség, külön kérés ellenére az egyesület székhelyén minden anyagot megad. Amire hivatkozol, az a Ptk. általános szabálya. Csakhogy van egy speciális szabály, ami felülírja az általános szabályt. Légyszíves olvasd el. Aki kért, az kapott részletes anyagot.

Azt ugye nem írja elő a törvény, hogy a küldöttnek el is kell mindent olvasnia. Persze az lenne az ideális.

Csuja perre ment, majd a Bíróság eldönti, hogy helyt ad-e a keresetének, és megsemmisíti-e a közgyűlés döntését.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3318 Dátum: 2017. Augusztus 02. 22:38 »
Idézet
A napirendi ponthoz az elnökség, külön kérés ellenére az egyesület székhelyén minden anyagot megad.
Ez az általános információ szolgáltatási kötelezettség. Viszont pontosan az általad hivatkozott Ptk szerint a közgyűlés napirendjével kapcsolatos tájékoztatást a meghívóban kell a döntéshozatalhoz szükséges kellő részletességgel megadni. Ez nem történt meg.

Mi lett volna ez esetben a helyes eljárás? Az Etikai Bizottság határozatán kívül Csuja László fellebbezését is a meghívó részeként ki kellett volna küldeni MINDEN küldöttnek a törvényben előírt határidő betartása mellett. Ha ezt nem tette meg az OMME, akkor az OMME FB kötelessége lett volna felszólítani az OMME elnökét, hogy törölje a napirendről ezt a napirendi pontot.

Miért az FB dolga? Mert a Ptk szerint a törvényesség őre az FB.

Vagyis az OMME FB részesévé vált az etikai, alapszabályi és törvénysértő magatartásnak. Az egész eljárás emberi méltóságot sértő és megalázó volt. Akkor is az, ha te ezt meg se érezted. Remélem, ha a bíróság igazat ad Csujának, akkor levonod a következtetést és belátod, hogy az EB-ben a feladatodat nem láttad el kellő gondossággal és további következtetést is levonsz belőle.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 02. 22:51 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3319 Dátum: 2017. Augusztus 03. 00:26 »
Csuja László kizárásával én egyet értek, viszont szabálytalan volt. Mert ahol az egyesületi törvényt így meg lehet kerülni az csak szabálytalan lehet.
 Az én olvasatomban az egyesületi törvény előírja, a kizáráshoz az 50%+1 fő kell, tehát a nagyjából 13500 fő felét legalább + 1 főt kellett volna megnyerni.
 Ha ezt a bíróság jóváhagyta, az semmit nem von le a törvénytelenségből. Ismerjük a magyar bírói gyakorlatot.
 De, mint mondtam az elején. Azokat akik indítványozták Csuja László kizárását, nagyon is megértem. Csak az út ami oda vezetett, az nem felel meg az egyesületi törvénynek.

A Csuja kizárása precedens. Ez egyébként megint nagyon bíztató az egyszerű tagokra nézve.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 03. 00:29 írta Vivaldi »

*

atya

• 1043
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3321 Dátum: 2017. Augusztus 05. 20:13 »
Idézet
A Csuja kizárása precedens. Ez egyébként megint nagyon bíztató az egyszerű tagokra nézve.
Miért?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3322 Dátum: 2017. Augusztus 05. 21:23 »
Most azt nem értem, mit nem értesz ezen?

*

ata67

• 525
« Válasz #3323 Dátum: 2017. Augusztus 05. 21:44 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3324 Dátum: 2017. Augusztus 06. 08:29 »
Idézet
Miért?
Mire precedens?
Mire biztat téged?

*

zümi

• 1382
« Válasz #3325 Dátum: 2017. Augusztus 07. 11:53 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3326 Dátum: 2017. Augusztus 07. 14:56 »
Az én hordóim még a körtef alatt vannak.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3327 Dátum: 2017. Augusztus 07. 20:47 »
Cefrének? ;D ;D :P
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3328 Dátum: 2017. Augusztus 07. 21:44 »
Mindig ott tárolom őket, egy raklapon.

*

Bicska

• 601
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -