Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286552 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3300 Dátum: 2017. Július 29. 11:09 »
Látom a tények nem zavarnak abban, hogy az ellenkezőjét állítsd, miközben semmit, de semmit nem mutatsz fel abból a 99 %-nyi munkából, amit te végzel. Remélem e csak azért van, mert annyi mindent kell összeszedned, hogy még tart a rendszerezés.

Szerintem Te a Lányod felnevelését érzed 99 százaléknak, és értem, ha az a vezetés jobban tetszett, amely alatt Ő Mézkirálynő lett. Ez személyes sikered is, és persze a lányodé. MEGÉRDEMELTE!

Az is világos, hogy az, amikor ezért a családod egymillióval, vagy egymillió háromszázezerrel gazdagabb lett, mennyivel is pontosan, az jobban tetszik. Már miért is ne tetszene jobban. De amikor csak ennyi az érved, akkor az kevés. Ismerjük a klasszikusokat: A LÉ HATÁROZZA MEG A TUDATOT. De félretéve, biztosan ezen kívül is sokat dolgozol.

De azt mondd, hogy most melyik munkacsoportban mondod az ötleteidet, mikor miben dolgozol? Melyik (kidolgozott) ötletedet utasította el a jelenlegi vezetés?

pl.: Ti szerveztetek mézes reggelit?  Vagy adománygyűjtést Dévai gyermekeknek?

« Válasz #3301 Dátum: 2017. Július 29. 20:51 »
Olvastam!
Ne foglalkozz Vivaldival.
Ne feledd mit írt tegnap!
"...ezért kisé megzavarodtunk, főleg itt a pocsojában, ..."
Minden hozzászólásából a zavartság érződik.
Semmit nem tud, csak hablatyol amikor ezt állítja:
"Hát arany egyetlen barátom, akkor most vissza kérdezek. A mézes reggelit, a méhész újságot az üveget meg a többit ki találta ki?"
A mézes reggeliere már Olvastam válaszolt, az valóban szlovén kezdeményezés, mi csak átvettük, de jól tettük, kivéve Szekszárdot ahol egy helyi méhész akciós SAJÁT mézvásárrá silányította volna.
Ő pont abba a bandába való akiket Vivaldi Istenít.
Méhészújság?
Természetesen Bross Péter ötlete volt, de nem így!
Ezt is kitárgyaltuk, azért hozták össze, hogy a MÉHÉSZET szaklapnak betegyenek, és Borosst kicsinálják.
Nem jött össze, de azért megpróbálták.
OMME-s üveg?
Ismét Bross Péter kezdeményezte, de az ötletét én hajtottam végre.
A történet ismert.
Az lenne a kérdésem, hogy mit alkotott a leváltott vezetés, amire hivatkozol Vivaldi?
Autópálya kapukba chip leolvasók?
Amint te is tudod, közhasznúságunk elvesztése.
Az általuk szervezett OMME Küldöttgyűlések, OV-k totálisan szabálytalan összehívása, levezetése.
Még szót sem kaptunk!!!!!!!!!!!!!!!!
Miről beszélsz Vivaldi?!
Hála az égnek nagy részüket a küldöttek kipenderítették.
Még van egy kicsi dolgunk, aztán talán elindulhat az érdemi munka.
Annyi szerencsés változás történt, hogy az EB sokkal aktívabb, de a befejezése az ügyeknek katasztrofális.
Játszunk egy kicsit a gondolattal.
Mi lett volna ha én lettem volna az EB elnöke? (Hú ha.....)
Mészáros Józseffel és Tót Péterrel 24 órán belül visszafizettettem volna a jogtalanul "lenyúlt" napidíjakat.
Azonnal fegyelmi eljárást kezdeményeztem volna ellenük.
Amikor az EB-nek tudomására jutott a Magyar Tudományos Akadémia közleménye https://www.agroinform.hu/kornyezetvedelem/vegre-tudomanyos-bizonyitek-szuletett-a-neonikotinoidok-hatasarol-33578-001
Tóth Péterrel azonnal megszüntettem volna a monitoring vizsgálati szerződést, és köteleztem volna, hogy valljon színt!
Miért hülyítette a méhészeket több mint 10 évig, amikor a Fekete-Fehér Méhészklubon már alakulásunk óta zengjük, hogy a neonikotinoidok rettentően károsak?
A méhegészségügyi kiskönyvecskét az orra alá kell dörgölni, hogy szembesüljön vele, mit művelt!
Ez egy olyan dokumentum, amit nem tud letagadni!
Az EB álljon a sarkára és végezze a dolgát!
Ne engedje, hogy a méhészek félrevezetéséért előadói díjat lehessen felmarkolni.
Látod Vivaldi hová jutottunk?
Pedig csak eljátszottam a gondolattal, ha én lennék az EB elnöke.
Amíg így lájtoskodnak, rend sosem lesz.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #3302 Dátum: 2017. Július 29. 21:27 »
Üdv.Uraim!
És az ötlettárnak itt még nincs vége!
Volt itt már méhész kutya is,ami ugyan lehet hogy a nyúlóst még nem szagolja ki,de csaholni,azt aztán tud keményen!

« Válasz #3303 Dátum: 2017. Július 29. 21:50 »
A választ átemeltem a kakaskukorékolás rovatba.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3304 Dátum: 2017. Július 29. 22:10 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3305 Dátum: 2017. Július 30. 11:11 »
Látom a tények nem zavarnak abban, hogy az ellenkezőjét állítsd, miközben semmit, de semmit nem mutatsz fel abból a 99 %-nyi munkából, amit te végzel. Remélem e csak azért van, mert annyi mindent kell összeszedned, hogy még tart a rendszerezés.

Szerintem Te a Lányod felnevelését érzed 99 százaléknak, és értem, ha az a vezetés jobban tetszett, amely alatt Ő Mézkirálynő lett. Ez személyes sikered is, és persze a lányodé. MEGÉRDEMELTE!

Az is világos, hogy az, amikor ezért a családod egymillióval, vagy egymillió háromszázezerrel gazdagabb lett, mennyivel is pontosan, az jobban tetszik. Már miért is ne tetszene jobban. De amikor csak ennyi az érved, akkor az kevés. Ismerjük a klasszikusokat: A LÉ HATÁROZZA MEG A TUDATOT. De félretéve, biztosan ezen kívül is sokat dolgozol.

De azt mondd, hogy most melyik munkacsoportban mondod az ötleteidet, mikor miben dolgozol? Melyik (kidolgozott) ötletedet utasította el a jelenlegi vezetés?

pl.: Ti szerveztetek mézes reggelit?  Vagy adománygyűjtést Dévai gyermekeknek?
Nem tudom ki vagy te, de nem is érdekel.
A jelenségre hívnám fel a figyelmet. Az szokott személyeskedni, akinek nincsenek érvei. És neked, vagy is nektek nincsenek. Ti a védhetetlent véditek. Nehéz megvédeni egy olyan várat ami bizonyos dologból építenek ami az emberek után marad a Wc-kagylóban..
 Bezony.  Az igazság fáj, mondja a közmondás. És hát úgy látszik , megint fejen találtalak benneteket. És bár hülyeség amit írkálsz, de nem hiszem, hogy nekem védekeznem kellene. Ti nagyon jól tudjátok, hogy nekem van igazam, és az is bajotok, hogy nem igen lehet belémkötni, lévén, amim van, azt nem ti adtátok, és ezért elvenni nem tudjátok, nem függök tőletek, és nem vágyom semmiféle tisztségre.
De a semmi az semmi, és hiába szorzod be akkor is semmi marad. Sőt az idő múlásával a semmiből nem is kel ki semmi, így nem is lesz belőle soha semmi.
És itt ez az igazság. És az igazság az én igazságom lenne csak, ha sokan nem osztanák ugyan ezt a véleményt mint én.
Bezony. és ha már személytelenül személyeskehetek, ti lassan, ha így haladtok, már valóban csak ártalmára vagytok a Magyar méhésztársadalomnak, és terhére. Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 30. 12:05 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3306 Dátum: 2017. Július 30. 12:40 »
Vivaldi!
Idézet
Nem tudom ki vagy te, de nem is érdekel.

Ha eljöttél volna a küldöttgyűlésekre, akkor tudnád, hogy ki Ő. Ott csápolt az első sorokban Bezzegh Laci kegyeiért. Te még annyira se veszed a fáradtságot, mint Ő. Szájkarate harcos vagy csupán. Ennek ellenére NÉHA tényleg eltalálod a lényeget.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3307 Dátum: 2017. Július 30. 12:43 »
Üdv.Uraim!
Volt itt már méhész kutya is,ami ugyan lehet hogy a nyúlóst még nem szagolja ki,de csaholni,azt aztán tud keményen!

Miért becsülöd le a kutyák képességeit. Tapasztalt méhész is megérzi még enyhe esetben is, hogy a nyúlósos méhcsaládnak milyen szaga van, miért ne érezné meg egy kutya. Ráadásul, bizonyított tény, hogy a kutya képes a nyúlós szagát megérezni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3308 Dátum: 2017. Július 31. 00:00 »
Mondjuk nekem ami leginkább megdöbbentő, az a mélységes lenézés ami az omme irányából a többi független egyesület felé megnyilvánul. Ez új. Ezt jól prezentálja ez az "olvastam" nevű csóka hozzászólása.
 Mint látszik nem csak a méhészeket szarják le jól magasról az omme-sok és a kontroll csoport, hanem a többi egyesületet is.
 Ehhez nincs mit hozzá tenni. Bár jogilag az omme csak ugyan olyan értékű, mint a többi független egyesület, és semmi alá-fölé rendelt viszony nincs, még is úgy viselkedik mint az Amerikai Egyesült Államok, mondjuk Haiti-val szemben.
 Hát ez van.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3309 Dátum: 2017. Július 31. 06:10 »
A gőzölgőben folytassátok! Ez a Hír-les rovat.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3310 Dátum: 2017. Augusztus 02. 09:51 »
Üdv.Uraim!

Igen, tényleg jó ötlet a kutya. A Britt Királyságban kapnak a kutyák méhészruhát. Gondolom a kaptár elejénél szagolnak bele a levegőbe.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2611101/Barking-wrong-bee-Bazz-beekeeping-dog-wears-special-suit-protect-stings-sniffing-disease-wipes-hives.html

Van videó az Ausztrál megoldásról https://www.youtube.com/watch?v=cUv6e8OF2W0

A dolog lényege, hogy nagyon gyors az eljárás. Kaptárnyitás nélkül pár másodperc. Szerintem kiváló ötlet. Magyarországon is vannak jó kutya trainerek, szerintem menne a dolog.

Maryland-ben is működik. Ott Mack a kétéves labrador hölgy neve, és a hatóság használja.  14 hét volt a kiképzés ideje. A kutya jelzi a kaptárat, amelyet aztán kézzel a méhésznek át kell vizsgálnia.

National Geographic filmje: https://www.youtube.com/watch?v=rtYVhej-9bY

Egy másik cikk
http://www.npr.org/sections/thesalt/2016/04/28/474403993/meet-the-dog-who-s-saving-the-bees 

Szóval, ha USA-ban, Ausztráliában és Angliában működik, akkor szerintem Magyarországon is működne.

Ott voltam hallgatóságként azon ez elnökségi ülésen, ahol évekkel ezelőtt leordították az Ötletet. És azóta is vannak, akik ellenzik. De nem azért, mert nem jó az ötlet, vagy mert nem megvalósítható, csupán azért, mert nem az Ő ötletük volt.

Fogjunk már össze, és ne az legyen az összes gondod, hogy Magyarországon Nagyernyei Attilának jutott először az eszébe... Egyébként az üvegben is benne volt Attila, akkor most ne használjunk Üveget se?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 02. 09:59 írta KörmendyRácz »
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3311 Dátum: 2017. Augusztus 02. 10:07 »
Mondjuk nekem ami leginkább megdöbbentő, az a mélységes lenézés ami az omme irányából a többi független egyesület felé megnyilvánul. ...

Kérlek, hogy ne rontsd az OMME hírét. Ha az OMME szerveinek munkájával problémád van, akkor keresd meg, hogy ki az illetékes. Ha szerinted törvénytelen, akkor fordulj az EB-hez, ha etikátlan, az Etikai Bizottsághoz. Ha azt gondolod, hogy az OMME saját tagszervezetei olyat erőltetnek a küldöttgyűlésre, ami az Önálló szervezeteknek előnytelen, akkor ott kell szóvá tenned a küldötteden keresztül.

Az EB működési szabályzata értelmében minden beérkező panaszt eddig is megvizsgált, és ezután is meg fog vizsgálni.  Addig viszont Óva intelek attól, hogy az OMME rossz hírét keltsd.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3312 Dátum: 2017. Augusztus 02. 17:08 »
Évekkel ezelőtt próbáltam az "illetékesekkel"  beszélni kutya betanítással kapcsolatban, nyúlós felderítésére,  de érdektelenség volt a válasz. Vadászkutyák és vérebek kiképzésével foglalkoztam, nekem is volt több is, de nem jutottam előrébb.  Ez a dolog nehézségeiből  is adódik, mert fent kell tartani egy állandó mintát, amiből a kutya elindul, tanul, ami esetleg üvegből megoldható, de mivel én is méhészkedek, kissé rizikós a dolog. Az állandó fertőtlenítés nehezen oldható meg. Itt tehát nem a kutya oldal és betanítás az ami nehéz, hanem a fertőzési körülmények. Szerintem a kutyának nem nehéz a spórák és a pörkök felderítése /ami még üres kaptárból is lehetséges/, hanem a gyakorlási alkalmak. Nagyernyei Attilának voltak ilyen elképzelései is, még beszéltünk is erről, de a  kivitelezés sajnos a dolog jellegéből adódóan még nem oldódott meg.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3313 Dátum: 2017. Augusztus 02. 18:22 »
Idézet
Az EB működési szabályzata értelmében minden beérkező panaszt eddig is megvizsgált, és ezután is meg fog vizsgálni.  Addig viszont Óva intelek attól, hogy az OMME rossz hírét keltsd.

Az OMME EB-nek nemcsak kérelemre illene vizsgálatot végeznie, hanem akkor is, ha személy szerint jelen vannak egy-egy súlyos szabálysértésnél. Különösen pedig akkor, ha Ők maguk is részt vesznek a döntésben. Akkor is, ha tartózkodnak vagy kivonják magukat a szavazás alól, hiszen jelen vannak. Ilyen eset volt például Csuja László kizárásának eljárása. Az OMME EB minden irattal rendelkezik, ami elégséges ahhoz, hogy a döntéshozatal szabálytalanságait megállapítsa. De nem vizsgálja.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3314 Dátum: 2017. Augusztus 02. 21:16 »
Érdekes, hogy a fipronil folytatja ámokfutását. Mikor teszik már végleg tiltólistára ezeket és mikor térnek már át bio szerekre a növényvédelemben?

http://index.hu/gazdasag/2017/08/02/mergezo_lehet_a_tojas_hollandiaban/