Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285666 megtekintés

*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #3286 Dátum: 2017. Július 27. 21:25 »
QUQURIQ !!!

Olvastam!
Te olyan olvasott vagy, nem úgy mint Kiskakas!
Ezt írod!
"Szóval ha segédkeznek, akkor abban segédkeznek, hogy az OMME megint fizethessen valamilyen havernak többmilliós lelépési díjat. "
Csak kérdezem, mi van, ha az OMME feljelentést tesz a rendőrségen, közpénz visszaélésével?

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3287 Dátum: 2017. Július 27. 22:30 »
Most érkezett a hír:
Idézet
Tisztelt elnök Asszony! Tisztelt elnök Úr!

Mint bizonyára Ön előtt is ismert, az OMME elnöksége 2017. június 16-i ülésén Hivatalvezetői munkaviszonyomból felmentett és munkaviszonyomat 2017. július 21-i hatállyal megszüntette.

Sajnos a vezetőségtől nem kaptam arra lehetőséget, hogy elköszönjek az egyes tagszervezetektől és attól a közel 14.000 méhésztárstól, akikért az elmúlt esztendőkben volt szerencsém tevékenykedni, hiszen a munkába állásom első percétől kezdve, számomra megtiszteltetés volt, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület céljaiért és annak tagságáért tehetek. Mindenkor örömmel vettem részt az egyesületi rendezvényeken, előadásokon, lovagrendi eseményeken, melyekre sajnos az elmúlt időszakban már nem minden esetben nyílt lehetőségem.

Köszönöm, hogy az elmúlt négy esztendőben megismerhettem és együtt dolgozhattam Önnel és köszönöm, hogy segítette az OMME-ban elvégzett munkámat.

A hivatalvezetői munkakörömből emelt fővel, tiszta lelkiismerettel távozom. Büszke vagyok azokra a munkafeladatokra és fontosabb méhészeti eseményekre, melyeket az elmúlt időszakban szerencsém volt megszervezni és elvégezni. Úgy gondolom, hogy az elvégzett munkának köszönhetően, az OMME jelenleg megfelelő vagyoni háttérrel rendelkezik, pénzügyileg stabilabb és az általam vezetett Hivatal átláthatóbb és minőségibb tevékenységet végez az Egyesület mindennapi működése során, mint a korábbi időszakban.

Az egyik legnagyobb sikernek tartom, hogy a 2012-es évektől feladatként jelentkező OMME Alapszabály, az idei esztendőben hosszú idő után elfogadásra és bejegyzésre kerülhetett, amely Alapszabálynak köszönhetően az Egyesület napjainkban a működése során megfelel a jogszabályi előírásoknak és közhasznú tevékenységet folytathat.

Munkaviszonyom megszüntetésre kerülhetett, azonban a méhészet iránti szeretetem és az ezzel kapcsolatos tevékenységem, a méhészekkel történő kapcsolattartás a továbbiakban is része marad a mindennapjaimnak.

Tájékoztatásként jelzem, hogy az OMME elnökség döntését elfogadni nem tudtam, ezért a munkaviszony megszüntetésének a módját és annak a lebonyolítását, az illetékes bíróságoknál jogi útra tereltem.

Végezetül engedje meg, hogy a jövőre nézve további sikereket, erőt és kitartást kívánjak Önnek a tagszervezetét érintő feladatok ellátásában, méhészeti tevékenységében, valamint a magánéletében egyaránt.

Méhésztársi üdvözlettel,

Mészáros József

Ezek szerint abban nem reménykedik, hogy munkakörébe visszakerül, de Kártérítésre számít.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3288 Dátum: 2017. Július 27. 22:35 »
QQUQURIQ !!!

Lám - lám!
Még is zörög a haraszt, ha a szél fújja!

kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3289 Dátum: 2017. Július 27. 23:31 »
Csak , hát volt egy kis különbség.
 Csuja saját maga, nagy szekértolója volt a mostani elnöknek, ezért kisé megzavarodtunk, főleg itt a pocsojában, hogy akkor ez most hogy is van?
Igazság szerint azonban, valóban lehett volna erről beszélni, ha kivonjuk az egyenletből Csuja személyét. De, nem lehet ki vonni, ez meg a másik.
 A dolog azonban úgy áll, hogy az ommet összemossák az elnökkel, és azt úgy tálalják, hogy aki az elnötől eltérő véleményt alkot az már az omme ellen van.
 Holott az lehet, hogy pontosan az omme érdekében alkot más véleményt.
 No, most, azért azt látni kell, hogy véres verejtéket izzadnak egyesek, hogy akármilyen kis eredménnyel igazolni tudják a kontrollos tevékenységüket. De, nem tudják. Viszont megnyugtatnám őket: Uraim kár erőlködni, úgy sem tudják önökön számonkérni amit elkövettek, és ha számonkérnék is valaha, akkor már nem lesz sem omme, sem Önök.

« Válasz #3290 Dátum: 2017. Július 28. 08:06 »
Ezt írja Vivaldi:
"...ezért kisé megzavarodtunk, főleg itt a pocsojában, ..."
Ha ezt nem vallod be, akkor is sokan éreztük ezt.
Majd így folytatod zavart gondolataidat:
" No, most, azért azt látni kell, hogy véres verejtéket izzadnak egyesek, hogy akármilyen kis eredménnyel igazolni tudják a kontrollos tevékenységüket."
Erre szokta mondani az óvónéni, ....egyem meg a husikádat, de jó pofa vagy.
Nekünk, nekem nem kell igazolnunk semmi állításunkat!
Megtette helyettünk az OMME Ellenőrző Bizottsága.
És még nincs vége, szépen jönnek elő a zűrös dolgok, a kft.-ről se feledkezzünk meg.
Valahogy azt érzem Vivaldi annak drukkol a pocsolyában, hogy minél kevesebb dolog derüljön ki az OMME-ban történt zűrös dolgokról.
Rossz hírem van!
Már azok is szimpatizálnak velünk (mert felnyitottuk a szemüket)akikről nem is gondoltam.
A volt ügyvezető levelét megkönnyeztem.
Különösen az alapszabályra vonatkozó részét!
Dr.Mészáros László miatt buktuk el a közhasznúságunkat,  és az akkori slepp ebben segédkezett.
Most meg sikernek könyveli el, hogy Bross Péter és az új felállás rendbe tette amit ők elcsesztek?
A kirúgásának módját mint láthatjátok jogi úton kívánja orvosolni, tehát Kifüstölő méhésztárs valóban hiteles.
Ahogy én most látom az eseményeket továbbra is az a véleményem, hogy ez kész öngyilkosság, mivel az egész EB egyhangúlag elmarasztalta a volt ügyvezetőt.
Ezek a sorok különösen tetszenek írásából:
"A hivatalvezetői munkakörömből emelt fővel, tiszta lelkiismerettel távozom."
"Úgy gondolom, hogy az elvégzett munkának köszönhetően, az OMME jelenleg megfelelő vagyoni háttérrel rendelkezik, pénzügyileg stabilabb és az általam vezetett Hivatal átláthatóbb és minőségibb tevékenységet végez az Egyesület mindennapi működése során, mint a korábbi időszakban."
OMME ügyvezetőként bruttó 540.000 Ft-ot vitt haza, OMME Kft. ügyvezetőként pedig 260.000 Ft-ot.
Ez összesen 800.000 Ft/hó + voltak egyéb juttatásai.
Irodaszer, kaja, parkolás.
Szerintem a saját vagyoni helyzete volt ettől stabil, mert mint tudjuk közben a Kft. veszteséges volt, valamint az alapítása pedig törvénysértő!
Na nem baj!
Jó munkáért elismerés jár, emiatt Jászberényben hamarosan lovaggá fogják ütni.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3291 Dátum: 2017. Július 28. 12:48 »
Hát, mit is mondjak, a nézőpontunk kicsit más.
 Te, felnézel ott van az elnök. Ha oldalra nézel látsz még 30 olyat mint te vagy. Lenézni nem kényelmes, így az az ommeban fennlévőknek csak ritkán szokása.
 Ha én felnézek ott van az a 30 mint te vagy, és csak sejthető, hogy felettetek meg ott van valahol a szférákban az elnök. Viszon én ha oldalra nézek itt meg 12500 béka van, és csak néhányan brekegünk, mivel a túlontúl többség már arra se méltat bennteket. Lefelé én nem tudok nézni, mert ott már csak a mocsár van.
 Örülök neki, hogy három embert meggyőztél ott melletted, de mivel ide lentre eddig semmi nem szivárgott le, /talán mert nincs is semmi ami eredményként elkönyvelhető/ így hát a békák túlontúl nagyobbik része fel se néz rátok, ha meg fel néz is, némi utálattal teszi ezt.
 De, nem vagyok igazságos ha azt mondom, ez kizárólag rátok vagy a mostani omme ra vonatkozik. Az omme respektje oly mértékben érte el a minimumot, hogy mostanság már  csak úgy egy pakkban az egész ommét utálják
Ami tervben van, az előre vetíti a népszerűségetek növekedését, mert ha jól hallom valami féle vizsgát terveztek, amire én kurvára kiváncsi leszek. Ez az indítványoztok, magában is szegénységi bizonyítvány, úgy látszik többre nem futja.
Van azonban jó hírem is. Akármit is csináltok, többen úgy sem fognak megutálni benneteket, mivel lassan tetőzik az omme-ba a támogatás miatt belépők száma, főleg ha bejön az útakon való közlekedési eszközök súlymérése, és így agyonvágja az omme-s utánfutó bizniszt. Másért pedig mint tudjuk, az omme-ba nem lép be senki. Így hát valahol rögzül a békák, és fenn lévők létszáma. Úgy, hogy neked minden megnyert ember nyereség. Úgy 2025-re lesznek is 66-an, plusz a vezetőség, de hát sok sikert kívánok hozzá.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 28. 16:16 írta Vivaldi »

« Válasz #3292 Dátum: 2017. Július 28. 16:48 »
HUH ez olyan ismerős. Minden kijelentő móduszban. Mindent tudsz. Ismered mind a 12.000 méhészt.

Kérdezem:

...
 Ha én felnézek ott van az a 30 mint te vagy, és csak sejthető, hogy felettetek meg ott van valahol a szférákban az elnök. Viszon én ha oldalra nézek itt meg 12500 béka van, és csak néhányan brekegünk, mivel a túlontúl többség már arra se méltat bennteket. Lefelé én nem tudok nézni, mert ott már csak a mocsár van.
 Örülök neki, hogy három embert meggyőztél ott melletted, de mivel ide lentre eddig semmi nem szivárgott le, /talán mert nincs is semmi ami eredményként elkönyvelhető/ így hát a békák túlontúl nagyobbik része fel se néz rátok, ha meg fel néz is, némi utálattal teszi ezt.
...

Milyen statisztikai módszerrel dolgozol? Beszéltél az OV tagjaival? Ők ugye 117-en vannak, így nem lehetnek az a 30 fő, ahol az elnökök vannak.

Szóval nyugi, ki kellene brekegni a tüdődből a sarat, és amikor már nem köpködsz, akkor beszélgetni a méhésztársakkal. Erre alkalmas egy-egy rendezvény szünete. És amikor van ötleted, akkor azt az OMME munkacsoportban elmondod. Legyen az bármelyik, mindíg fogadnak ötleteket, függetlenül attól, ha esetleg elfelejtettél volna jelentkezni.

Szóval brekegés, megtisztulás lelkileg, majd munka, kő keményen. Voltál tegnap a marketing munkacsoport ülésén? Vagy szerinted marketingben nincs tennivaló?

Zárszó: itt is leírhatod bármely bajodat: van topic a nemzeti programmal kapcsolatban. Másra is találsz. Felvirágoztathatod a kft-t. Ha voltál küldöttgyűlésen, akkor tudod, Izabella szívesen fogadja az Ötleteket.

Egyet kell tudnod, ha magadban, törpe kisebbségben brekegsz, azt nem hallja senki. Csak a klasszikust tudom idézni: Dolgozni, Dolgozni, Dolgozni. Másik klasszikussal zárom, az OMME mi vagyunk. Nem annyi a dolgod, hogy befizeted a tagdíjat, és várod, hogy mi történik, és morogsz, ha nem találták ki a gondolatodat. Az egy másik egyesület: Ezoterikus látnokok szabad egyesülése...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3293 Dátum: 2017. Július 28. 20:31 »
Arany barátom, te bele estél a palackozott italok boltja szindrómába.
Elmondom neked mi az. A palackozott italok boltjába jó esetben is csak öten férnek be. Viszont ők öten, mivel nem láttak a falon kívül, azt hitték ők a falu, és szépen elintézték a falu minden ügyét, a sportkörtől a polgármester választásig. Ki is jelölték a tulajdonost polgármesternek. Csak hogy, a falu nem tudott róla, mert másik kocsmába járt, és alig kapott szavazatot.
 Szóval így vagytok ti is. Oly mértékben vagytok már elszakadva a tagságtól, hogy az a maximum 200 körüli embernek akit te emlegetsz, gőze sincs a tagság hangulatáról. Azért a 13500 tag meg a 200, én ahogy ismerem a matekot, bár el ismerem minden relatív, de nagy különbségnek tűnik.
 Ti ott, jól el vagytok magatokkal odafent. Jó hangulatban eszitek a pogácsát, meg a repi kólát, aminek a mennyiségét mint tudjuk, már mérsékeltétek.
 És igen. Valóban ez nagy eredmény. Főleg, ha ez az egyetlen eredményetek. Én ugyan is nem tekintem eredménynek, hogy egymással olyan jól el vagytok. Mint a mókus, ő is csak tapos csak tapos, a ketrece meg forog, de nem jut sehová.
Mert én azt nevezném eredménynek, ha a tagság is érezne már belőle már valamit. Legalább a pogácsából hagyjatok már nekik, bár 13500 pogácsa 20 forintjával meg se kottyanna, abból a 60-70 millióból /ezt csak én számoltam , és minimum számítás, azt mondják egyesek ez sokkal több/ amit a tagság fel küld nektek.
Mert egyébként, ha eljátszunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha nem lenne az a 200 ember. Illetve nem lenne vezetőség, hát bizony erre könnyű válaszolni. Semmi. Senkinek nem hiányozna. Legfeljebb megmaradna egy csomó pénz a helyi egyesületeknek, akik a munka 99%-át elvégzik, és tevékenységük nélkül az omme elmehetne ahová való a sóhivatalba.
Mert mi is az a jóindulattal 200 ember? Ez bizony innen lentről a béka segge alól úgy tűnik, mintha csak kolonc lenne a méhészek és az egyesületek nyakán. Felesleges teher. Önmagában, és önmagának létező, saját köreiben mozgó, fontosságát egyre rosszabbul kommunikáló, egymással perben álló, kifejezetten sokba kerülő, önagyon ülésező, a tagság számára haszontalan, meghatározhatatlan valami. Mert a tagság nagy része azt se tudja, hogy kikből áll az egész. Az a 200 valaki meg nem tesz semmit ez ellen.
Itt még egy kérdés felmerül. Miért tűrik ezt a nagy egyesületek vezetői, akik beleegyezése nélkül ez nem lenne?
 Nem értem. De, hát lelkük rajta.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 28. 20:51 írta Vivaldi »

*

Nb18

• 797
« Válasz #3294 Dátum: 2017. Július 28. 23:04 »
Vivaldi!

Valamilyen szinten igazad van, sokan csak azért járnak küldöttgyűlésre, mert az a parancs.
Fogalma sincs arról, hogy mi történik körülötte, csak emelgeti a kezét amikor a mellette ülő is emelgeti. Aztán amikor hazamegy, azt sem tudja, hogy mi a neve a helynek ahol volt, nem hogy az egyesületi tagokat tájékoztassa a történtekről.
Valószínű, hogy ezért alakult ki számodra ez a rossz szájíz, hogy nincs tájékoztatva a tagság.
Hidd el ez nincs mindenhol így, ezért kérlek, hogy ne általánosíts, inkább az Egyesületed küldötteit, tisztségviselőit kérd számon az információ áramlás hiányáról!

Nb18

« Válasz #3295 Dátum: 2017. Július 29. 08:16 »
Arany barátom, te bele estél a palackozott italok boltja szindrómába.
Elmondom neked mi az. A palackozott italok boltjába jó esetben is csak öten férnek be. ...

Senkinek nem hiányozna. Legfeljebb megmaradna egy csomó pénz a helyi egyesületeknek, akik a munka 99%-át elvégzik, és tevékenységük nélkül az omme elmehetne ahová való a sóhivatalba.
...
Kedves Vivaldi!

Igen, magadból indulsz ki. Te lehetsz a palackozott italok boltjában, meg az is lehet, hogy a kimértben vagy. Az OMME küldöttek küldöttgyűlésre járnak, max 420-an beszélnek meg ügyeket, heves viták is elhangzanak, majd döntenek. Melyik négy haveroddal jársz a palackozott italok boltjába?

De hogy milyen gyors vagy matekból, irigyelem fejszámoló képességed. Meg azt is, amit a 116 másik egyesület munkájáról tudni vélsz. Egyik oldalon arról panaszkodsz, hogy rossz az információ áramlás, majd meg tudni véled információáramlás nélkül is, hogy mit csinál az OMME. Hagyd már, hogy az féldecis pohár kiszáradjon!

Pontosan melyik szervezet, és mit csinált, ami szerinted kiteszi a magyar méhészeti közélet 99 %-át?

Mézes reggeli, iskolákban a mézfogyasztás népszerűsítése. OMME kezdte, OMME szervezi, helyi egyesületekkel közösen. Itt nem áll, hogy a helyiek csinálnak 99 %-ot, OMME 1 %-ot.

Erdős Norbertnek anyagok készítésre, Európa Parlamenti nap megszervezése. OMME 100 %.

Méhész Újság kiadása OMME (és kft-je) 99 %. A cikkek között vannak helyi elnökök cikkei, de az sem a helyi szervezet érdeme, hanem a konkrét elnöké, mint magánszemélyé.

A három mézesüveg elkészítése: 1 kg, 50 dkg, 25 dkg. Szerintem itt is OMME 100 százalék. Vagy a Ti egyesületetek pontosan mit csinált itt a 99 százalékáért?

Méhészeti Nemzeti Programhoz kapcsolódó kérelmek beadásának segítése. A helyszínen a OMME által a nemzeti programból fizetett szaktanácsadó segít az elnöknek. A központ feldolgozza az elkészült anyagokat, és segít, amikor kell hibajavítás. Az OMME munkájának érdeme, hogy alig van egy-egy hiánypótlás, az Államkincstár a kérelmekkel elégedett. A méhésznek nem kell külön az MVH-val megküzdenie, mert segít neki az OMME. Szerintem ezen a ponton az OMME jóval többet tesz az általad vázolt 1 %-nál. Szóval megint csak sárt brekegtél.

Javasolom, hogy egy időre felejtkezz meg a palackozott italokról, meg a rövidről és a csapoltról is. Szerintem egyszerűsítsük a feladatot.

Te, személy szerint mit tettél az egyesületed által elvégzett Össz magyar méhészeti közélet 99 %-át kitevő munkába? Aztán ha ezzel megvagyunk, akkor majd meglátjuk a következő kérdést.

Addig meg palackozott italok nuku ám!!!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3296 Dátum: 2017. Július 29. 08:23 »
Hát arany egyetlen barátom, akkor most vissza kérdezek. A mézes reggelit, a méhész újságot az üveget meg a többit ki találta ki?
 Az új vezetőség? Legalább ne röhögtesd már ki magad. Ti semmit nem találtatok ki. Ti csak elvagytok magatokba. És ahhelyett, hogy megpróbálnátok előre lépni, vissza felé mutogattok.
Amúgy meg ki csinálja a mézes reggeliket? Én még soha nem láttalak téged itt az ovodába. Csak a helyi a Palóc Méhész Egyesületet láttam amint szervezi.
 Még mindig fenntartom. Senkinek egyetlen másodpercig sem hiányoznátok, ha nem lenne az omme. Simán, pár hét alatt át tudnák venni az egyesületek, az összes kínlódás nélkül ami ott fent megy, az összes feladatot.
 És ők legalább meg próbálnák védeni a méhészek érdekeit. Mert mint tudjuk ez az omme-nak esze ágában sincs. A helyi egyesületek meg úgy vannak vele, hogy ők nem védik a méhészeik érdekeit, mert azért van az omme.
 Ezt amit ma az omme csinál sehol a világon nem lehetne megcsinálni. A méhészek pénzéből a méhészeknek semmit. Páran jól élnek belőóle ott fenn , munka nélkül.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 29. 08:49 írta Vivaldi »

« Válasz #3297 Dátum: 2017. Július 29. 09:02 »
Csak szépen lassan, egyesével, ennyi csúsztatás egy levélben ritkán fér el.

Mézáros József leveléből
Idézet

Az egyik legnagyobb sikernek tartom, hogy a 2012-es évektől feladatként jelentkező OMME Alapszabály, az idei esztendőben hosszú idő után elfogadásra és bejegyzésre kerülhetett, amely Alapszabálynak köszönhetően az Egyesület napjainkban a működése során megfelel a jogszabályi előírásoknak és közhasznú tevékenységet folytathat.
...

Mészáros József ismerte az IB 2013 október 11-én tartott ülését, annak jegyzőkönyve írásban állt rendelkezésére. Az neki a Szentírás, azt kell végrehajtsa. Ebben dr. Ese Ferenc kifejti, hogy az OMMÉ-nak 2014 június 30-ig kell módosítania az Alapszabályát.

Ezután érthetetlen, hogy elfelejti megemlíteni azt, hogy Ő volt az a Hivatalvezető 2014 június 30-án (Már egy éve!!!), akinek a munkássága alatt elvesztette az OMME a közhasznúságát. Ha az Új alapszabályt Bírósághoz való összekészítése az Ő erénye lenne, akkor a régi elcseszése is az Övé. Ha így értelmezzük, akkor marha nagy érdem, hogy sok millió költséggel, a tagság sokszori felesleges vegzálásával kijavította a saját hibáját.

Ő volt az a Hivatalvezető, aki az Alapszabály módosításához összehívott küldöttgyűléshez (2014 november) olyan kicsi termet bérelt Gödöllőn, amelybe nem fértek el a küldöttek. Fizikailag voltak, akik kinn rekedtek, akik meg bejutottak, azok meg jócskán meghaladták a tűzoltóság által engedélyezett maximális létszámot. Még jó, hogy nem történt tragédia. Ez a tény minden küldöttnek kiosztott EB jelentésben szerepelt, minden küldött elolvashatta.

Magában az Alapszabály Előkészítő Bizottság munkájában nem vett részt.

A közgyűlést az elnök hívta össze.

A Csuja és az OMME közötti perek elsimításában Mészáros József nem vett részt. Ez az egyik feltétele volt, hogy gyorsan be lehessen jegyezni az alapszabályt.

SŐT, Ő volt az a Hivatalvezető, aki annyira nem követte az Alapszabály sorsát, hogy fél évre elfeküdhetett a hiánypótlás egy fiókban. Igaz, hogy nem az OMME fiókban, hanem a Hivatalvezetővel szoros kapcsolatban álló Ügyvédében. De nem kérdezte meg, hogy mit kell tenni? Minden egyesület vezetője folyamatosan képben van, hol tart a saját egyesületének Alapszabályának bejegyzése, ismeri a 30 napos általános szabályt, meg a leterheltséget, de havonta, kéthavonta érdeklődik. Részletekről Ő tudna nyilatkozni.

Szóval valaki segítsen, mely lépéseket tette a Mészáros József az alapszabály érdekében?

« Válasz #3298 Dátum: 2017. Július 29. 09:20 »
Hát arany egyetlen barátom, akkor most vissza kérdezek. A mézes reggelit, a méhész újságot az üveget meg a többit ki találta ki?
 Az új vezetőség? Legalább ne röhögtesd már ki magad. Ti semmit nem találtatok ki. Ti csak elvagytok magatokba. És ahhelyett, hogy megpróbálnátok előre lépni, vissza felé mutogattok.
Amúgy meg ki csinálja a mézes reggeliket? Én még soha nem láttalak téged itt az ovodába. Csak a helyi a Palóc Méhész Egyesületet láttam amint szervezi.
 Még mindig fenntartom. Senkinek egyetlen másodpercig sem hiányoznátok, ha nem lenne az omme. Simán, pár hét alatt át tudnák venni az egyesületek, az összes kínlódás nélkül ami ott fent megy, az összes feladatot.
 És ők legalább meg próbálnák védeni a méhészek érdekeit. Mert mint tudjuk ez az omme-nak esze ágában sincs. A helyi egyesületek meg úgy vannak vele, hogy ők nem védik a méhészeik érdekeit, mert azért van az omme.
 Ezt amit ma az omme csinál sehol a világon nem lehetne megcsinálni. A méhészek pénzéből a méhészeknek semmit. Páran jól élnek belőle ott fenn , munka nélkül.

Várjá má, akkor neked nem az OMMÉ-val van bajod, mert akkor ezek szerint e régi vezetés dolgozott, ott az OMME vitte a dolgok 99 %-át, az új meg nem, ott a helyi szervezetek?

A mézes reggeliről látom nem vagy tájékozott. Azt még a Szlovének találták ki. Ők keresték meg a minisztert. Ő helyeselte. Az OMME akkori vezetésének nagy érdeme, hogy nem kezdett el harcolni a Miniszterrel? Ennyivel több a régi vezetés dolga a mézes reggelivel. De nem ez a lényeg, ezt vinni, szervezni kell. Kell helyszín, média hírverés, kell méz, stb. Azaz folyamatosan kell vele dolgozni. Én azt mondtam, hogy az OMME érdeme. Nem azt mondtam,  hogy a 2017 évi OMME vezetés érdeme.

A helyszínekről meg elovashattad volna az OMME újságot. Nekem kapásból beugrik Budapest, Kiskúnhalas.

Azt, hogy legyen OMME újság, azt meg a Bross találta ki. Még a Ő idejében kezdődtek el a tárgyalások. A cél az lett volna, hogy a Méhészetet veszi át az OMME. Ez nem jött össze, azután lett az Új konstrukció. A kft. alapításához közgyűlési határozat kellett volna, de az akkori vezetésnek elegendő volt egy OV is. Ezt a törvénytelenséget meg is állapította később a bíróság.

Az Üveget is a régi Bross éra alatt találták ki, mégpedig Nagyernyei Attila hathatós részvételével.

Tehát összefoglalhatom mondanivalódat annyiban, hogy a Mészáros László vezetése alatt jó volt az OMME, a mostani alatt rossz? Nem lehet, hogy a jászberényi szép napok emléke ködösít? Ugye Mészáros Laci adta át?

Idézet
Páran jól élnek belőle ott fenn, munka nélkül.
A "pár" gondolom a kft két alkalmazottját jelenti. A többiek esetében biztos vagyok, hogy keményen dolgoznak. A kft-nél nem vagyok biztos, de ha Te tudod...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3299 Dátum: 2017. Július 29. 10:22 »
Az előzző Omme veztéssel sem voltam megelégedve teljesen, de azok meg köztetek a különbség annyi, hogy nekik legalább voltak ötleteik. mindent ők találtak ki amit ti most szépen vissza akartok fejleszteni. Az omménak, nem az a feladata, hogy eltartson egy pár embert, meg hogy pogácsát egyetek a szünetben, hanem , hogy az egyszerű méhész érdekeit védje. Nektek még ötletetek sincs kivéve, hogy hogyan lehet nehezebbé tenni a méhészkedést a kezdőknek. És itt mindjárt felfedezhető egy hátsó szándék. Tegyük nehezebbé a kezdést, hogy a nagyoknak ne legyen konkurencia.
Úgy ahogy vagytok az egy nevetség, röhej, de inkább sírni szeretne kínjában az ember, ha rátok néz.
 Az az erőlködés, hogy még is valami halovány kis fingot, ki bírjatok présselni magatokból, mint eredményt, abba is belevörösödött már minden kontrollos. És így sincs semmi.
 És lassan az omme mint vízfej, már nem a fejlődés, hanem a károkozó szerepébe lépett. mert nem, hogy fejlesztene, hanem ami volt, azt is visza fejleszti. Ez azért nem így volt az előzző ciklusban. Mert ha nem akar vagy nem tud segíteni, akkor ne is ártson. De ti lassan átlbillentek a semlegesből a károsba. Az omme az előzző ciklus" nem vagyunk elégedettek vele teljesen"-ből, a magyar méhészeti ágazat beteg gyermeke lett, sőt talán maga a betegség.
És ha, egy rendes jól dolgozó, az egész méhészeti ágazatot összefogó, a méhészek érdekeit védő omme-ra szükség van, vagy inkább lenne, erre ami most az omme, semmi szükség nincs, mert mint ahogy írtam az előzzőekben, nem hogy használna, hanem árt a magyar méhészeti ágazatnak, és a méhészeknek.