Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286857 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3195 Dátum: 2017. Április 14. 22:17 »
Szép kilátások  ;)

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3196 Dátum: 2017. Április 14. 22:51 »
Hát ha sikerül nektek visszahívni, én megeszem a most száradó vörösfűz füstölő anyagot.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 14. 22:55 írta Vivaldi »

« Válasz #3197 Dátum: 2017. Április 15. 07:45 »
Itt a Fekete-Fehér méhészklubon működik a demokrácia, szabad véleménynyilvánítás.
Vivaldinak sem kell attól tartania, hogy kitiltjuk, és Tóth Zoltán is előadhatja mit érez kivetni valónak.
Szabad a pálya, senki nem fogja kitörölni az írásokat, hacsak nem személyeskedők.
Egy felvetését viszont nem értem, szeretném ha megválaszolná.
Ezt:
"6.   Az akácméz minőségi paraméterei megváltoztatásában kizárólag a mézcsomagolók, és a mézexportőrök igényét vette figyelembe."
Én általában, ha eladásra kínálok egy terméket a vevő igényét veszem figyelemben.
Amikor a Vállalkozási Ismereteket oktatták, folyamatosan visszatértünk ehhez a témához, hogy a vevő igénye az szent.
Valami megváltozott?
Mi fogjuk megmondani a frankót, hogy a kereskedőknek (vevőnek) mi legyen az igénye?
Rövidebben.
Ha egy kereskedő meghatározza, hogy nekem milyen minőségi paramétereknek kell megfelelnem, akkor én ezek után is azt fogom szem előtt tartani, különben nem veszi meg a mézem.
Ezek után, ha kifizette az ellenértékét,(természetesen előzetesen bevizsgálta) akkor ebben mi a gond?
Attól, hogy néhányan gyűlölik Brosst (Kistakácsot) az is benne van, hogy marhaságokat vetnek fel.
A gyűlölet, a bosszú nem jó tanácsadó!
Konkrét adatokat, számokat, vizsgálati jegyzőkönyveket kell letenni az asztalra, mert ez így egy nagy puki!
A jelenlegi csapnivalóan rossz OMME alapszabály mit ír az elnök jogköréről?
"2.
Az elnök
a) Képviseli az egyesületet, bíróságok és hatóságok előtt, harmadik személyekkel szemben, képviseleti jogát önállóan gyakorolja.,......"
Tehát az OMME elnökének senkitől nem kell felhatalmazást kérnie, hogy az egyesületet egymaga képviselje!
Kicsit lapozgassátok az alapszabályt, aztán meglátjuk mi kerekedik ki belőle.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3198 Dátum: 2017. Április 15. 08:33 »
De, azért még is lehet benne valami, ha Tóth Zoltán aki nem is tudom ki, mert soha nem láttam, és én a béka segge alól, ugyan arra a következtetésre jutunk. És ne felejtsük el mások is, mert ezt hallom, bárkivel beszélek.
 Lassan az omme rosszabb mint a középkori társadalmak, ahol a grénium,/ a grénium, a vezetőség és a slepp/ és a pórnép /az egyszerű tagság/ már köszönő viszonyban sincs egymással, sem érdekei szerint sem személyesen.
 Viszont megtehetik. És ebben van a zsenialitás. Csinált magának egy jó állást Bross egész életére, ameddig neki tetszik addig ott van. És a tagság nem tehet semmit, legfeljebb szívja a fogát meg morog.
És ezért születnek olyan elkeseredett próbálkozások, mint a Tóth Zoltáné. Mert azért a bukás csírája ott van, ha már nagyon eltérnek az igazságtól, és valóban a mézkereskedő /k/ érdekeit képviselik a méhészek pénzén.

*

Bicska

• 601
« Válasz #3199 Dátum: 2017. Április 15. 08:43 »
Kedves Fórumozók!

Ez a Hír-les rovat. Nagyon szépen kérlek benneteket, hogy ide HÍREKET írjatok.

Köszönettel: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #3200 Dátum: 2017. Április 18. 19:22 »

« Válasz #3202 Dátum: 2017. Április 20. 17:12 »

*

Bicska

• 601
« Válasz #3203 Dátum: 2017. Április 20. 19:27 »
Ez baromság, és gyalázat...
Ha ilyen fejlesztésekkel próbálkoznak, akkor hátra fognak dőlni a méreggyártók, mert minek is méhek, lám a technológia őket is helyettesíti... Azt a pénzt, erőforrást, amikkel ezt fejlesztik, megálmodják, a méhek, rovarok védelmére, a méhbetegségek kutatására kellene fordítani. Meddig lehet még világmegváltó ötletekkel kiszipolyozni a Földet (Földanyát)??? Éppen elég baj, hogy a háziméhek nélkülünk nem élnének túl. És ha adagolva a különböző készítményeket, vegyszereket életben maradnak a méhcsaládjaink, ne gondoljuk, hogy minden rendben van, mert semmi sincs rendben. Gondoljatok csak bele, hogy egy emberöltő alatt mennyi új méhbetegséggel, méhellenséggel kell megbirkózni. És nincs vége.. Csak reménykedünk, hogy a magyar telek miatt nem életképes nálunk a kis kaptárbogár. Az ázsiai lódarázs viszont már a németeknél is felütötte a fejét. Mit fogunk tenni? Attila írta pár napja, talán egy hete, hogy félő, hogy a méhészkedésünk azzá silányul, hogy valahogy életben tartsuk a méheinket. Én személyszerint szívesen adnék egy jó nagy teli tenyeres, parasztlengős pofont annak, aki ezt a drón-méhet megálmodta! Ezeknek energiaforrás kell, karbantartás kell, programozás kell! Mi lesz, ha meghibásodnak?? A mi méheinknek mi is kell? Élettér, és legelő. Ők több millió éve tudják a dolgukat, most meg helyettesítené őket valami idealista technokrata vadbarom! Hihetetlen!

Bocsánat a dühöngésért, de ez a hír nagyon felidegesített!

Bicska

« Válasz #3204 Dátum: 2017. Április 20. 20:31 »
Nyugi, Bicska! A Föld a kellő időben megrázza magát, és lerázza magáról a mocskot. Ahogyan tette ezt eddig is.

*

izso60

• 573
« Válasz #3205 Dátum: 2017. Április 20. 20:55 »
Üdv.Uraim!
Bicska!
Hogy semmi nincs rendben,ezt osztom,ebben igazad van,de lépj túl ezeken a dolgokon.
Én a koromnál fogva a jövőt már csak a gyerekeimbe, unokáimba látom,e ez Én vagyok bizonnyal vagytok jóval fiatalabbak,akinek még van saját jövője.
Viszont azt látni kell hogy az ember legádázabb ellensége maga az ember.
Ha ez ellen tudsz tenni valamit,szerintem királlyá fogunk ütni,(ez természetesen vicc volt).
Láthatod hogy az ember mindent megtesz hogy uralja a környezetét,akár a saját kárán is.

« Válasz #3206 Dátum: 2017. Április 21. 17:52 »
SZAKÉRTŐ: HA AZ AKÁCVIRÁG ELFAGY AKKOR KEVÉS MÉZTERMÉS VÁRHATÓ
Ha az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt elfagy az akácvirág, ami a magyar méhészet fő nektár forrása, akkor rossz méztermés várható az idén.
 A károkat még nem mérték fel – mondta Takács Ferenc, méhész pénteken az M1 aktuális csatornán.
http://magyaridok.hu/gazdasag/szakerto-ha-az-akacvirag-elfagy-akkor-keves-meztermes-varhato-1607080/
Nem csak a gyümölcsnek mondhatunk búcsút – mi lesz a mézzel?
http://privatbankar.hu/agrar/nem-csak-a-gyumolcsnek-mondhatunk-bucsut-mi-lesz-a-mezzel-306541

« Válasz #3207 Dátum: 2017. Április 24. 17:55 »
Érdemes betárazni ebből a mézfajtából: durva hiánycikk lesz
Most virágzik a repce, amelynek a teljes termése ki fog esni a méhészeti ágazatból. Ez 3-5 ezer tonna mézveszteséget jelent.
- emelte ki Bross Péter.
Ettől nem lesz drágább a méz, mert itthon háromszor-négyszer annyi mézet termelnek, mint amennyit a lakosság elfogyaszt, de az egyre népszerűbb repceméz kiesik a kínálatból - fejtette ki.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/erdemes_betarazni_ebbol_a_mezfajtabol_durva_hianycikk_lesz.1054901.html

*

Bicska

• 601

« Válasz #3209 Dátum: 2017. Április 26. 18:56 »
A repcét ünnepelték a Sárvár környéki méhészek
http://vaol.hu/sarvar/a-repcet-unnepeltek-a-sarvar-kornyeki-meheszek-1831946