Hír-les

• 5612 válasz
  • 2323135 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3225 Dátum: 2017. Május 08. 21:36 »
Az OMME az első perctől kezdve aktívan részt vett a méhészek oldalán a küzdelemben.
Ha csak egy eseményt emelek ki, azt amikor a Tolna Megyei Bíróság épülete előtt csendes demonstrációt tartottunk, mert nagyon lassan haladt az ügy.
Ott volt Bross Péter, Budai Gyula és vagy 100 méhész, öt megyéből.
Ennek köszönhetően felpörögtek az események, nem a bíróságon múlott a hosszadalmas huzavona.
A 11 évig tartó jogi csűrcsavar azért volt, mert az elperelhető vagyont szétírogatták, alig lehetett kibogozni.
Annyira azért nem voltak ügyesek, mint egy néhány rátermett méhész, és megfejtették azt, ami már elveszni látszott.
A MÉHÉSZET-ben Dögei Imre írt róla cikket, én pedig Gödöllőn az OMME Kongresszusán számoltam be a történtekről.
Higgyétek el, nagyon kemény, kitartó küzdelem hozta meg a sikert.
Le a kalappal azok előtt akik végigcsinálták.
Adjon ez erőt mindenkinek, akit esetleg méhmérgezési kár ér.
Én személyesen több bírósági tárgyaláson is részt vettem, valamint egy árverésen is ahonnan el akartak zavarni, de nem jött össze.
A kárfelmérést személyesen én irányítottam, és a kárszakértőt is én kerestem az ügyhöz.
Ez számomra is nagy siker, de ehhez az elszánt méhészek kellettek igazán.
Örülök, ha tudtam nekik egy kicsit segíteni, főként azzal, hogy biztattam őket arra, amiben már én sem nagyon hittem.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3226 Dátum: 2017. Május 08. 23:46 »
Kíváncsi!

Te akkora .... vagy, hogy a Világkiállításra kéne téged vinni. Azoknak a hatóságoknak, akiknek ......... tényleg nem sikerült kimutatni semmit, mert nem is akartak. Viszont a Greenpeace-nak, akinek az elérhetőségét neked megadtam és jártak is nálad, azoknak látod sikerült. 

Írásod személyeskedő részét töröltem. Bicska

« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 10. 07:36 írta Bicska »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3227 Dátum: 2017. Május 09. 08:59 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:37 írta kivancsi111 »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3228 Dátum: 2017. Május 09. 09:16 »
Csuja egy Apimondián volt még csak és 100%-ban a saját pénzen. (Egy jobb fajta használt autó árába került az út.) Aki ennek az ellenkezőjét állítja az vagy hazudik vagy neki hazudtak. Ha nem hiszed, kérdezd meg Stork Sándort, aki az utat szervezte és a csoportot vezette. Szandaszőlősön él és meg tudom neked adni a telefonszámát, ha kéred. De tudom, hogy nem kéred, mert téged nem az igazság érdekel, hanem a saját gyerekes rosszindulatod.

A paksi mérgezés ügyében ezek szerint az OMME a demonstráció megszervezését vállalta. Ez is nagyon szép dolog, de jó szervezéssel másra is képes lenne. Látom, a demonstráció szervezése, mint műfaj jól megy az OMME-nak, de ez mellett még nagyon sokféleképpen segítheti a méhészek közös érdekének érvényesítését egy olyan erős társadalmi szervezet, mint az OMME.

Az a baj - és ez már nem neked szól Kiváncsi, mert te ezeket nem nagyon akarod megérteni sem, pedig képes lennél, de szélsőségesen erős önzésed nem engedi - hogy a baj elmúltával a bajból nem sok következtetést von le az OMME vezetése, és nem alakít ki stratégiát, intézményt arra, hogy a hasonló bajok esetén gyorsabb és hatékonyabb jegyen a szervezet reagálása.

Mondok példát. Itt a nádcukor kontra répacukor probléma. Mi a Probléma számunkra, méhészek számára? A kristálycukor címkézéséből nem ismerhető fel az, hogy cukornádból vagy cukorrépából készült a kristálycukor. Az OMME a kft-n keresztüli értékesítéssel akarta megoldani, hogy a méhészek valóban répacukrot kapjanak. Be is döglött, mert sokkal drágább volt, mintha a legközelebbi kisker boltból való bizonytalan összetételű kristálycukor beszerzése.

Ezt a problémát már réges-régen nagyon egyszerűen meg lehetett volna oldani, de az önző rövid távú haszonszerzési szándék miatt az OMME elnöksége meg se hallotta Csuja Lászlónak több küldöttgyűlésen elmondott javaslatát. A címkézési szabályokat kell megváltoztatni egy miniszteri rendelettel. Tehát elő kell írni, hogy a répa vagy nád eredetet a kristálycukor csomagolásán egyértelmű és a vásárló számára is jól érthető jelöléssel fel kell tüntetni. Amennyiben pedig nád és répacukor keverékről van szó, akkor a %-os arányt kötelező feltüntetni. Nem hiszem, hogy a miniszter a kérésünket elutasítaná, hiszen ez a jelölés közvetett módon ugyan, de az EU - ezen belül a magyar - cukorrépa termesztését is védené. Persze ha ezen az úton megy az OMME, akkor nincsenek önző egyéni bizniszek, amiből egyes méhészek jót kaszálnak, de a közös érdekképviselet legalább jól haladna.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 09. 11:21 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3229 Dátum: 2017. Május 09. 12:19 »
Legyetek kedvesek a Gőzölgőben folytatni!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3230 Dátum: 2017. Május 10. 20:23 »
És itt az újságcikk a méhészek küzdelméről.
Olvassátok le, tanulságos.
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/tizenegy-ev-utan-kifizettek-a-kart-szenvedett-meheszeket-725234/
A kép a Németkéri Polgármesteri Hivatalban készült.
Az asztalnál Ferenczi Judit mutatja a térképen, mekkora területen érte kár a méhészeket.
Jórészt az ő felderítő munkájának köszönhettük, hogy lebuktak az elkövetők.
Ugyanis meghamisították a permetezési naplót!
Emiatt azonnal kaptak egy 300.000 Ft-os csekket a Növény és Talajvédelmi Hatóságtól.
A többszereplős történetnek Ferenczi Judit kulcsfigurája.

Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3231 Dátum: 2017. Május 10. 20:33 »
Ez nagyon gyönyörű lenen , ha nem lenne nevetséges. 11 évet akárki meg se éri. A 300000ft valószínű csak a reggeli kávé ára ezeknek az ürgéknek.
 Miért is nincs egy állandó, jogvédelme a méhészeknek? Ja, hogy az omme-nak van, de a méhészeknek nincs.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 10. 20:39 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3232 Dátum: 2017. Május 11. 09:31 »
Kérdésed jogos. Az OMME védelmére van ügyvédi költségkerete az OMME-nak, emlékezetem szerint 4 millió Ft, de a méhészek védelmére nincs ügyvéd és pénz sincs elkülönítve. De ez így van az OMME megalakulása óta. Miért vagy ezen meglepődve? A 436 küldöttet ez soha nem zavarta. Az OMME választott tisztségviselői se igyekeztek ezen változtatni. Lehet, hogy te meg én mást szeretnénk, de .... Folytasssam? Folytasd te.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3233 Dátum: 2017. Május 11. 12:35 »
Nézd csuja.
 Én nem folytatom. Már régen megmondtam. Az omme egy sóhivatal. Soha semmit nem fog tenni a méhészek érdekében. A tagságának 90%-a kényszer tag.
 De, semmit sem tehetünk, ha nekik ez így megfelel. Minek verni a nyálad 13000 tag helyett. Szerintem megérdemlik amit kapnak. Aki hülye haljon meg, mondták a katonaságnál, és ez ide is vonatkozik. Ha hülye a tagság akkor nincs mit kezdeni velük.
 No, most jöhettek azzal, hogy én hülyének nézem a tagságot, és valóban igazatok van. Azért hülye, mert ezt tűri. Mert ezt csak a hülye tűri. Másnak nem lehet őket nézni.
 Megyek sört inni.

« Válasz #3234 Dátum: 2017. Május 11. 18:18 »
Nem elég, hogy a hideg tél és az atka-betegség rég nem látott mértékben tizedelte meg a méhállományokat, elharapództak a méhcsalád-lopások is, miközben alig van esély a tettesek felderítésére – panaszkodott több dél-balatoni méhész is a hirbalaton.hu-nak.
http://www.hirbalaton.hu/lopjak-a-mehcsaladokat/

*

zümi

• 1382
« Válasz #3235 Dátum: 2017. Május 12. 08:26 »
A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen
2017. 05. 02., kedd, 8:23
A méhészet a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1 százalékát adja, de a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is megkérdőjelezhetetlen - mondta Nagy István az agrártárca parlamenti államtitkára a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál Mézédes Napján, Budapesten. Tovább erősítenék a vásárlói bizalmat is.
Tárcánk a méhészeti ágazatot megkülönböztetett figyelemmel kíséri, célkitűzésünk, hogy intézkedéseinkkel fokozatosan növeljük a méhészeti ágazat versenyképességét - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Klímabarát Fenntarthatósági Fesztivál Mézédes Napján, Budapesten.

Nagy István hangsúlyozta, az ágazat több ezer család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást. Az államtitkár aláhúzta, a méhészkedés jelentősége – a milliárdokban mérhető közvetlen, s a közvetett gazdasági hasznon túl – a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is megkérdőjelezhetetlen.

Nagy István arról is szólt, hogy a magyar méhészet a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1 százalékát, az állattenyésztésnek mintegy 3 százalékát adja, ez pedig forintosítva 22-25 milliárd forintot jelent.

Az államtitkár fontos feladatnak nevezte a vásárlói bizalom további növelését. Példaként a folyamatos mézvizsgálatokat, valamint a termelői méz azonosítására létrehozott méz-zárszalag és a termelői mézesüveg használatát említette.

Sokéves átlagban a méhészetek száma 15 és 20 ezer között alakul, a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. Az Európai Unió 27 tagállama között hazánk rendelkezik a 6. legtöbb méhcsaláddal. A méhészek számát tekintve középmezőnybe tartozunk, de a méhsűrűséget figyelembe véve a 2. helyen állunk. A méztermelés az elmúlt 10 évben 15 és 30 ezer tonna között változott.

Forrás: FM Sajtóiroda
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3236 Dátum: 2017. Május 23. 11:35 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3237 Dátum: 2017. Május 23. 19:06 »
QUQURIQ !!!

"Sokéves átlagban a méhészetek száma 15 és 20 ezer között alakul, a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót."

Csak ez a 15-20 ezer méhcsalád tavaszra 50 % romokban hevert!
...és senkit nem érdekel, hogy a méhek szervezetében milyen vegyszer mennyiség gyűlt már össze?
Mindenki a mászkálásról beszél.
Ha továbbra is így marad, elcsökevényesedik a méhecskéink szárnya, és szerencsétlen kénytelen lesz az akácért fára mászni... :'(

Kiskakas

*

atya

• 1043
« Válasz #3238 Dátum: 2017. Május 24. 06:27 »
Hol van az OMME méhese? Vándoroltak-e repcére? Mi a tapasztalat, van-e mászkálás? Ha van, ki vizsgálta,(labor) és mi a diagnózis? Mi a helyzet velük most akácon?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3239 Dátum: 2017. Május 24. 09:47 »
Az OMME méhcsaládjait méhegészségügyi vizsgálatot követően átszállították a Növényvédelmi Kutatóintézetbe kíséret céljából. Nyáron kíséreteznek vele és ősszel le fogják ölni őket, mert ott nem szokás átteleltetni méhcsaládokat.