Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286457 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #3075 Dátum: 2017. Február 26. 17:39 »
QUQURIQ !!!

Csak úgy csendben megjegyzem, hogy pár kereskedő őrjöng, Takács Feri levele miatt.
Nézzétek csak, azóta elindult a vegyes ára felfelé...

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3076 Dátum: 2017. Február 26. 18:33 »
Az, hogy leveleket írogatunk, az nem megnyugtató megoldás semmire. Csak időleges. Jövőre minden ugyan úgy, vagy még így se.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3077 Dátum: 2017. Február 26. 19:51 »
QUQURIQ !!!

Én nagyon bízom abban, hogy szép lassan, de elindul a méz ára felfelé!
Máskor is volt már katasztrófalisan alacsony a méz ára.

Kiskakas
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 26. 20:07 írta kiskakas »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3078 Dátum: 2017. Február 26. 20:57 »
Hát én is bízom. Meg én vagyok az öreg szem, de még mindig törekszem.
 Te is ilyen öreg szem vagy, és neked nincs tele a tököd azzal, hogy a méz ára olyan hektikusságot mutat, már lassan 30 éve, amit a világon egyetlen más ágazat sem bír ki?
Az barátom, hogy te miben bízol az kurva kevés. Egyéb iránt, megmondanád, hogy a bizodalmad min alapul?
 Azon, hogy csak? Vagy tudsz valamit amitől az idióta unió politikája megváltozik, vagy a kínai trutymót megeszik a menekültek?
 Még egy módszer van. A Magyarországi 20000 méhész , minden vasárnap elmegy a templomba és imádkozik, hogy vigyék el a mézét. És a hiszek egy után elmondjuk, azt az imát is, hogy hiszek egy mézátvevőben.
 De ha már itt tartunk, nem pontosan idézve, de nem mintha Jézus is azt mondta volna, hogy csak a hülye ember építi homokra a házát?
 Gondolom azért mondta, mert át akart verni mindenkit. Mert amúgy meg, jobb homokra építeni.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3079 Dátum: 2017. Február 26. 21:35 »
 "Te is ilyen öreg szem vagy, és neked nincs tele a tököd azzal, hogy a méz ára olyan hektikusságot mutat, már lassan 30 éve, amit a világon egyetlen más ágazat sem bír ki?"

Ez azért nem tragédia, inkább beszéljünk arról hogy miért birja ki? Csak érdekesebb nem?
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3080 Dátum: 2017. Február 26. 22:07 »
Hát, ez bizony érdekes kérdés.
 Talán genetika, vagy a kádári szocializációnál van a kérdés gyökere.
 A Magyar ugyan is bárki bármit mond rá, nagyon béke tűrő, és nem túl igényes. Másrészt a méhészek legalább 60%-át teszik ki, a kádár alatt kussoltatott népség. Így ezek szó nélkül eltűrnek mindent.
 Remélem, te tudsz más okokat is.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3081 Dátum: 2017. Február 26. 22:22 »
Roby 75-kám. Ha megengeded a kérdést átviszem a facebookora. Az sokkal pörgősebb , és sokkal több a hozzászóló.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3082 Dátum: 2017. Február 26. 22:34 »
Felölem viheted :D, én amúgy sem szeretek pörögni, pörögjön lenin.
De szerintem ez az ágazat nem csak azért birja ki az áringadozást mert a méhészek kussolnak, azé a kiabálástól több kell a fentmaradáshoz :D.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3083 Dátum: 2017. Február 26. 22:40 »
QUQURIQ !!!

Egyet nem értek!
Mi, veletek, akik már huszon-harninc éven túl méhészkedünk, már nem találjuk meg az eddigi számításainkat.
 A kezdők, akik bele rángatták magukat a "nagy reménybe" mit szólnak?
...mert ugye Ők még erősen befektetnek, nem is keveset! Mi már csak működtetjük!

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3084 Dátum: 2017. Február 26. 22:40 »
Lassan kezdem feladni.
 Naponta ír Csuja. Minden másnap Texas Ranger, Kiskakas,
Nagyernyei hetente kétszer. Meg te. Atya meg néha.
 Gyanítom, hogy a fórum elcsendesedésének oka lehet, hogy ha kitiltottak embereket. /én nem tudom csak következtetek./
A zöld is így lett érdektelen.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3085 Dátum: 2017. Február 26. 23:59 »
Jól van, de méhészkedés sosem jelentett minden méhésznek egy egyforma állandó nyereséget(jólétet).
Régen is elsösorban attól függött, ki mennyire tanulta meg, simán megvolt az hogy míg az egyik vegetált addig a másik megtollasodott, ugyanolyan feltételek mellett. Minden faluban volt egy jó szaktudással rendelkezö nagymenö, aki tényleg értette, a többi csak kullogott utánna. Én egy ilyennél tanulgattam nyolcadikos koromrtól amíg le nem szereltem a kiba......ott határörségtöl. Ja a többi azóta is kullog.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3086 Dátum: 2017. Február 27. 08:46 »
QUQURIQ !!!

...ha kullog, had kullogjon, ha ez így jó neki!
De! az Ő kullogásuk ne veszélyeztesse a haladni szerető méhészeket, migráns atkáival.
Nem kiabálok előre, de tegnap Gödöllőn a méh EÜ. továbbképzés szünetében beszélgettem az illetékes előadóval.
Elmondta, ha a Eü. felelős ráírja az őszi vizsgálati lapra, és le is jelenti telefonon, hogy atkától nagyon fertőződött valaki állománya, 8 napja marad a méhésznek, hogy tegyen valamit az ügy érdekében! Ha valakinél többször elő fordul a nyúlós ( vajon miért?) Ő is kimarad a támogatásból! Más változások is lesznek.

Kisakaks

« Válasz #3087 Dátum: 2017. Február 27. 09:14 »
Minden halász, vadász tudja, hogy sikert csak akkor érhet el ha a döntő pillanatban csöndben van!

Majd az áprilisi küldöttgyűlésen történtek fogják nagyban befolyásolni a közösségünk még egyesületi élet után (nem pénze!) érdeklődő részét, hogy érdemes-e tovább csinálni így, hogy a szavak és a tettek között különbség van!

Két lehetőség lesz!

Az egyik, hogy 180 fokos fordulat és irány a méhes és az egyesületi tevékenység a tagdíj megfizetésével ki is merül.

A másik a várakozó álláspont csak két lépést hátralépve, reménykedve, hogy a mostani gyűlölködés minél hamarabb kihal az egyesületből! (Ezt még a fiatalabb, türelmesebb tagtársak megérhetik!  ;))

Szóval kösse fel a gatyáját a küldöttgyűlésig aki akar változtatni, mert a türelmes, birkákból hamar harapósak lesznek jobb esetben.

Aztán ha szétszéled a nyáj, mit fog csinálni a juhászunk a kutyáival, mert a számadó birkák hiányában nem fog csontot dobni!  :D

Már csak egy hónapja van érzésem szerint a biliborogatóknak, aztán egy szomorú legyintés lesz a jutalmuk!  :(
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3088 Dátum: 2017. Február 27. 16:17 »
„A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című (VP2-6.1.1-16 kódszámú) felhívás támogatási kérelem benyújtási időszakának első napja.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. március 16. napjától lehetséges.
http://www.agrotrend.hu/hireink/fiatal-gazda-palyazat-mar-van-is-egy-modositas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3089 Dátum: 2017. Február 27. 18:41 »
Lassan kezdem feladni.
 Naponta ír Csuja. Minden másnap Texas Ranger, Kiskakas,
Nagyernyei hetente kétszer. Meg te. Atya meg néha.
 Gyanítom, hogy a fórum elcsendesedésének oka lehet, hogy ha kitiltottak embereket. /én nem tudom csak következtetek./
A zöld is így lett érdektelen.
Még Tomipapa sincs kitiltva, hisz Főnix néven feltámadt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.