Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286604 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #3060 Dátum: 2017. Február 23. 16:34 »
Web hely nem érhető el.

« Válasz #3061 Dátum: 2017. Február 23. 17:36 »
Rájár a rúd a méhészekre. HírTv a Soroló február 18-i adása.
http://hirtv.hu/sorolo/rajar-a-rud-a-meheszekre-1387283

« Válasz #3062 Dátum: 2017. Február 23. 21:19 »
900!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3063 Dátum: 2017. Február 23. 21:35 »
Pont ma kérdezte tőlem egy kezdő méhész döbbent arccal: " Lehet, hogy a méhészet már lefelé szálló ágban van?"

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3064 Dátum: 2017. Február 23. 21:58 »
Már majdnem ott vagyunk, a mélypont szerintem ott lesz ha ki kell tárcsázni a repcét, elfagynak az akácok, meg egy hüvös július hogy a napraforgó még véletlen se adjon semmit.
A pakliban végül is benne van minden, lehet hogy "aratás" lesz :D ki tudja?
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3065 Dátum: 2017. Február 23. 22:05 »
Az illető, nem pont erre gondolt. Ezek persze előfordulhatnak. De vannak olyan dolgok is amik túlmutatnak egy éven, sőt még távolabbi kilátásokon is.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3066 Dátum: 2017. Február 23. 22:18 »
Mire gondolsz?

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3067 Dátum: 2017. Február 23. 23:27 »
A Kérdés az, hogy hanyatlás lesz vagy összeomlás. A hanyatlás az sok év, is lehet, esetleg egy két évtized.
 Ezt okozhatja, mondjuk éghajlat változás, vagy csak egyszerűen az érdeklődés lanyhulása a méhészkedés iránt. Az alacsony méz ár, magasabb fizetések már ezt is okozhatják.
Az összeomlás az gyorsabb, de még a méhészeti ágazatban is lehet két  három, de lehet maximum 5 év. Betegségek, az atka, kis kaptárbogár, vagy a méz felvásárlás teljes bedugulása.
 Persze mindez vízió. De, mintha minden arra mutatna, az elmúlt két évben felértünk a csúcsra, most kezdünk lefelé menni. És mint látható, olybá tűnik az egész folyamat nem a méz megtermelt mennyiségétől függ. Mivel mikor a csúcson voltunk, azokban az években egyáltalán nem volt csúcstermés.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #3068 Dátum: 2017. Február 24. 06:44 »
Igen így szokott lenni, felmegy az ár ha nincs vagy csak kevés van.
A baj ott van mikor ennek hatásására a hülyegyerek leül osztani szorozni :D.
Meg ábrándozik: Ha ennyit pergetek meg annyit ilyen árral :D majd felkiált: Azta kurva..... De fasza....azta húú.....
Na itt az összeomlás ;D.....
A betegségeket illetöen én optimistább vagyok, igaz nekem csak kis méhészetem van 60 család termel, tavaly láttam egy 250 családosnál mikor "elszabadul a pokol", bocsánat az is 6 konténerbe...nem ura nem gazdája.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3069 Dátum: 2017. Február 24. 09:00 »
Robykám hasonló cipőben járunk. Én 70 családdal gyakorlatozok. Ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy igazából akác után közelíti meg. És mivel én nem szaladgálok anyákért, mert nem szeretem az anyanevelőknél vett anyákat, inkább a rajbölcsős anyák mellett tettem le a voksom, így aztán mindig fogy, fogyogat, úgy betelelésre kerül 60 körül, de inkább az alatt. Most is így voltam, meglehetősen népes családok, /ugye főleg mert az anyahiányosak a gyengébb családokat erősítik/, amit aztán támogatott, és rendes gyógyszer kereskedőnél beszerzett gyógyszerrel szépen 16 családot lemérgeztem. Hiába az 50 éves gyakorlat, bevált atka kezelési módok, pontos adagolás, a gyártmányhoz gyárilag készített adagolóval. Én az ősszel a kezelés után ezeket le is fényképeztem, tehát bizonyítani tudom, hogy nem téli veszteség.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3070 Dátum: 2017. Február 24. 11:04 »
Miért nem magad állítod össze az atkairtó szert. Én ezt teszem, mióta van atka. Soha nem vettem gyári készítményt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3071 Dátum: 2017. Február 24. 12:51 »
És nallad nincs pusztulas?

« Válasz #3072 Dátum: 2017. Február 24. 16:01 »
Öt százalékosra csökkentené a zöldség-gyümölcs, a péksütemények, és a méz forgalmi adóját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ezeknek-a-termekeknek-is-csokkenhet-az-afaja/6wy46tg

« Válasz #3073 Dátum: 2017. Február 24. 16:52 »
Ha csökken a méz áfája, az az ágazat egészét tekintve jó hír, mert a csökkenő kereskedelmi ár vélhetően ösztönzi majd a hazai fogyasztást. Ha többet tudunk itthon értékesíteni az több szempontból is szerencsés. A méhészeket mégis meg fogja osztani a hír, mert valójában rövidtávon a hordóban értékesítő méhészeknek és a kiszerelőknek kedvez majd.

A piacozó méhészek valószínűleg nem fognak ugrálni az örömtől, mert a kereskedelmi láncokban várható árcsökkenés a piacozók rövidtávú értékesítési pozícióit nem fogja segíteni. Azonban ők lényegesen kisebb arányban értékesítenek, az ágazat egészét tekintve ez a kisebb rossz. Középtávon viszont a hazai fogyasztás várható növekedése már mindenkinek segítség lesz.

« Válasz #3074 Dátum: 2017. Február 26. 17:06 »