Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287420 megtekintés
*

linen

• 123
Re:Hír-les
« Válasz #3045 Dátum: 2017. Február 20. 09:34 »
Sajnos a magyar embert általában csak önös érdek vezérli, és nagy ívben tesz rá, hogy mi lesz a többiekkel még akkor is ha esetleg belőlük él.
Tisztelet a kivételnek természetesen, de itt nagyítót is kell alkalmazni ha találni szeretnénk önzetlen embert.
A nagykereskedő sem kivétel ez alól, a profit az első.
Ha olcsóbban megkapja a mézet külföldön, akkor egyértelműen onnan szerzi be.
Maximum azért szeretné itthon megvenni a külföldi árért a mézet, mert olcsóbb a szállítás rövidebb útvonalon és ráadásul biztosan jó minőségi mézet kap a magyar méhésztől.
Szerintem teljesen mindegy, hogy mit mond a nagykereskedő, számára a profit az első és a magyar méhész megélhetése az utolsó.
No meg azt sem kell elfelejteni, hogy a külföldi országokban is vannak nagykereskedők akikkel meg kell vívni a csatát a piacért az itthoni kereskedőknek.
Biztosan nem a nagykereskedők önérzetes magatartása fogja megmenteni a magyar méhészeteket.
Tömören ennyi a vélemény hirtelenjében.

*

Kitin

• 934
« Válasz #3046 Dátum: 2017. Február 20. 10:51 »
Atya!

Azért nem semmi, hogy közel másfél év kellett nektek arra, hogy egyáltalán elkezdjetek gondolkodni azon amiről páran beszéltünk miközben köpködtetek....

*

atya

• 1043
« Válasz #3047 Dátum: 2017. Február 20. 11:55 »
Kedves Kitin!

Nem tudom hová tegyem ezt a "királyi" többest. (Mármint ezt a nektek-et, és a köpködtetek-et.)
Lehet célszerű lenne számodra, ha a velem folytatott beszélgetésedben, megjegyzésedben megemlítenél pár tényt is.
Ha a Brüsszeli "demonstrációra" gondolsz, akkor csak így négyszemközt szeretném számodra elmondani, hogy én igenis a Magyar Méz érdekében voltam kint. Számomra az is mindegy  lett volna hogy melyik buszon ülök. A magyar Méz iránt az én érzéseim,  gondolataim, és cselekedeteim, mindig tiszták egyenesek és őszinték voltak. De megnyugtatásodra közlöm hogy vagyunk még így ezzel "pár ezren".
A Brüsszeli esettel kapcsolatban készült felvétel is, igaz nem egy nívós média cég készítette, inkább csak egyfajta házi videónak minősíthetem. Keresd meg nézd végig, és talán rájössz majd "valamire".

Üdv: Elekes László

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

méz

• *
  • 13
« Válasz #3048 Dátum: 2017. Február 20. 13:37 »
Nincs ebben semmi különös olcsón akar venni drágán eladni. Erről szól a kereskedelem. De nem kell mindjárt megijedni ha ő kivonulna az országból akkor a helyébe lépne más cég. És akkor az aldiban nem aranyn..... lesz az üvegen hanem xy.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3049 Dátum: 2017. Február 20. 14:59 »
Hát az minket nem ránt ki a gödörből amit itthon eladnak.
Ha csak azon múlik ami, itthon elfogy , ahhoz 100 méhészet sem kell, mert kb annyi meg tudja termelni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3050 Dátum: 2017. Február 20. 15:20 »
Az OMME elnöksége hozzájárult egyáltalán ahhoz, hogy egy sarlatán képviselje az OMME-t?
Én már tiltakoztam, de megteszem most is.
10 éve megy ennek az embernek az ámokfutása, az egész ágazatot lejáratja.
A tudományos kutatásokhoz lövése sincs, a gyakorlatnak pedig ellent mond a megállapítása.
Én ezerszer többre tartok egy orosz kutatót, mint az OMME minitoring guruját.
Valaki csak leállítja egyszer, addig pedig marad a tiltakozás.
Nagyernyei Attila

Az elnökségi ülésen bejelentette Tóth Péter, hogy két helyen is fog előadást tartani a tavalyi vizsgálatairól. A HATOK nagyon támogatták, többiek hallgatólagosan tudomásul vették, hogy Tóth Péter újra megtalálta a csőben a lyukat.

Azt nem mondta senki, hogy ezt az OMME nevében megteheti. Ez az vizsgálati eredmény 10-15 évvel ezelőtt még nagy durranás lett volna, de mára elavult.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3051 Dátum: 2017. Február 20. 16:58 »
No Csuja légy már szives, és írjál egy névsort, azokról akit utálsz.

A névsort majd felteszem ide fő helyre, és amikor majd valakiről írsz, csak megnézem melyik kategória, és nem kell azon gondolkodnom, hogy amit írsz, miért írod.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3052 Dátum: 2017. Február 20. 17:39 »
Névsor? Te is tudod. Mindenkinek van egy névsora. Neked is!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3053 Dátum: 2017. Február 21. 15:13 »
 Én aztán nem utálok senkit.
Az, hogy a tevékenységéhez hogyan viszonyulok az más kérdés, de én személyesen nem utálok senkit.
Azt is elfogadom azonban, hogy nem szerethet mindenki. Így én el se várom, hogy mindenki szeressen.

« Válasz #3054 Dátum: 2017. Február 21. 20:00 »
A Facebook Méhészklubról emeltem ide ezt a hozzászólást:
"Beszéltem ma két kollégával.Az egyiknek 200családból 80 maradt,a másiknak 198-ból 35.Eddig csak pletykákat hallottam a pusztulásokról,de ez elég konkrét.Az egyikük ráadásul méh eü.-s ."
Nagyernyei Attila

« Válasz #3055 Dátum: 2017. Február 21. 20:56 »
Tisztelt Méhésztársak!
A XIII. Szekszárdi Tavaszváró Szakmai Méhésznapon gyűjtött mézadományok célba értek!
Bross Péter és Dr.Hegedűs Dénes személyesen adták át múlt szombaton Böjte Csabának, a Dévai Szent Ferenc árvaház alapítójának!
Minden méhésztársam nevében köszönöm szépen a nagyszerű felajánlásokat!
Ilyen nehéz időszakban, amikor nem úgy mennek a dolgaink ahogy szeretnénk, megható az adakozásotok.
A mézadományok gyűjtése folyamatos, egy évben több alkalommal is kiszállítjuk a gyermekeknek a mézet.
Csaba Testvér is köszönetét fejezte ki a magyar méhészeknek!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3056 Dátum: 2017. Február 22. 16:56 »
Remélem mézük nincs!
A kanadai termékek várhatóan – a vámmentesség miatt – dömpingáron fogják elárasztani az Európai Unió piacát, ezzel újabb konkurenciát kaptak a nyakukba, többek között hazánk termelői is
http://www.magro.hu/agrarhirek/agrarkommunikacio/ki-gondolna-kanada-sokakra-nagy-veszelyt-jelent-marciustol/
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 22. 19:09 írta vezerpar »

*

zümi

• 1382
« Válasz #3058 Dátum: 2017. Február 23. 08:51 »
"Pénzvilág
Méhészek: idén is kérhető támogatás a gépjárművekre
magyarmezogazdasag.hu
Magyar Államkincstár 2017.02.20., hétfő, 15:53
A méhészeti járművekre igénybe vehető mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 4/2014. (I. 27.) VM rendelet alapján az idei évben is igényelhet vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást az a méhész, akinek üzemeltetésében méhészeti eszközhordozó jármű, illetve vándor méhesház van - hívta fel a figyelmet a Magyar Államkincstár. A támogatást az üzemben tartáshoz kapcsolódóan megfizetett, és igazolt költségekre, továbbá a 2016. évben megvásárolt OBU fedélzeti rendszer költségei után lehet igényelni.
A támogatás igénybevételére az a méhész jogosult, akinek a tárgyévben elvégzett monitoring vizsgálata alapján legalább nyolcvan méhcsalád volt a tulajdonában, és a vizsgálat adatait a kérelmező kötelezettsége szerint bejelentette a Tenyészet Információs Rendszerbe. A támogatás összege a kérelmező üzemeltetésében lévő méhészeti eszközhordozó járműre, illetve vándor méhesházra a 2016. évben igazoltan megfizetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási, illetve gépjárműadó költsége, továbbá az OBU fedélzeti rendszer nettó ára, de legfeljebb negyvenezer forint lehet. A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével határozza meg a Magyar Államkincstár.
A támogatás igénybevételéhez a kérelmet 2017. február 15. és 2017. április 15. közötti időszakban kell benyújtani az 5/2017. (II. 14.) számú Kincstár Közlemény melléklete szerinti N0651 számú nyomtatványon a Magyar Államkincstárhoz (1476 Budapest Pf. 407. címre), az előírt mellékletek csatolásával."
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #3059 Dátum: 2017. Február 23. 15:22 »
Egy kis kiegészítés illetve OMME segítség a zümi által írottakhoz.
"http://www.omme.hu/?p=8290"

Üdv. jani bátya