Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286974 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2430 Dátum: 2016. Május 24. 11:39 »
A kettő között nem lehet párhuzamot vonni, mivel a méz esetében ami beömlik az országba az hamisítvány és annak az előállítási költsége alakítja a méz árát, a tej esetében pedig csak olcsóbb, de minőségben nem kifogásolható termékről van szó.A laikus átlagember azt látja az egészből, hogy Szlovákiából, vagy Lengyelországból érkező, nem kevés szállítási költséget tartalmazó tejet még így is olcsóbban tudják adni, mint a hazait. Persze, hogy azt fogja megvenni. Plusz mégy egy szűk termékkör ÁFA kedvezményt is kapott, de már az sem elég, most már mindenre terjesszék ki.
Egyébként, ha a seggünkön ülünk és nem megyünk mi is a Parlament elé, nem fog változni semmi.

U.i: Azt nyilatkozták, ha a tárgyalások eredménytelenek lesznek, teheneket fognak elengedni Pesten. Szerintem mi hatásosabbak lennénk a méhekkel. ;D

« Válasz #2431 Dátum: 2016. Május 24. 12:45 »
Az import tej minősége is gyalázatos, ezt a szakminisztériumban is elismeri  Zsigó Róbert:
„a magyar piacot elárasztó, gyenge minőségű, külföldről származó UHT-tejekkel becsapják a fogyasztókat, ezeket ugyanis a ténylegesnél jobb minőségűnek tüntetik fel. Gyakran valótlan zsírtartalom szerepel a dobozon, ami nemcsak minőségi, hanem egészségügyi szempontból…
több, mint 21 ezer liter - cseh származású UHT-tejet hívtak vissza
A kommersz, alacsony minőségű, ultrapasztőrözött tejekben a szükséges és garantált fehérjetartalom alig fele volt meg, a zsírtartalom 30- 35 százalék eltérést is mutatott, s a megengedett maximális 100 ezres holtcsíraszám helyett előfordult 700 ezres holtcsíraszám is! „
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács illetve a szarvasmarha tenyésztők ebben az évben már 4. alkalommal tiltakoztak.
-   már. 8. - 800 tejtermelő Balatonfüreden
-   ápr. 4. – tehenekkel a Lánchídon
-   ápr. 28. Budaörs Tesco parkolóban tehenek
-   máj. 23. parlament
Régebben is tiltakoztak:
https://www.youtube.com/watch?v=E7NE0m9K7pk  demonstráció útvonalán import tejjel szórták meg az útvonalat
https://www.youtube.com/watch?v=CWiNJkZgWkU trágyába kevert import tejet öntöttek a Tesco elé
A demonstrációt szervező Hegedűs Imrét ismerve hetente fognak demonstrálni a hazai termelők védelme érdekében.

« Válasz #2432 Dátum: 2016. Május 24. 13:12 »
Hát itt a bibi. Ha a tej nem megfelelő minőségü, visszahívják. Ha a méz nem megfelelő minőségü, és nemhogy nem megfelelő, hanem nem is lehetne méznek nevezni, nem történik semmi, áramlik az Únioba ugyanúgy. Amúgy illúziónk ne legyen a hazai UHT tejjel kapcsolatban. Azért, mert az az érdeke a hazai ágazarnak, hogy fikázza a behozott tejet, a hazai UHT tejre is rá lehetne írni, hogy tejet nyomokban tartalmaz. Ugyanazzal a technológiával, a tejtermékek feldolgozása után visszamaradt végrerméket feldolgozva isszuk tej gyanánt a hazait is

« Válasz #2433 Dátum: 2016. Május 24. 18:41 »
Én nem vagyok sajnos (vagy a híreket hallva/olvasva) szerencsére sem méhész, sem szarvasmarha tenyésztő. Így szakmailag érdemben nem tudok hozzászólni. 
Én egy mezőgazdasági termékek belső piacon törtnő értékesítésének promóciója kapcsán kerültem a fórumra is. A tejágazattal és a méhészettel kapcsolatosan próbálom összeszedni a gondolatokat egy meglévő programsorozatomhoz felnőtteknek és gyerekeknek. Ezért figyelgetek itt, olvasok figyelemmel.

« Válasz #2434 Dátum: 2016. Május 24. 19:26 »
Jó munkát hozzá, ha tudun segítünk :-)

« Válasz #2435 Dátum: 2016. Május 24. 19:47 »
Köszönöm. Vázlatokra, tervekre véleményeket, javaslatokat örömmel fogadok. Napokban kezdem el az első részét a gyermek programoknak, indítom el a közösségi marketinget.

« Válasz #2436 Dátum: 2016. Május 25. 07:45 »
Mzike!
Keresd meg a témával az OMME elnökét!
Szerintem volna miről beszélgetnetek.
Köszönöm a hozzánk állásod, és bármilyen infóra lenne szükséged a témában, bátran írj ide.
Nyitott kapukat döngetsz, szerintem jókor jöttél közénk.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2437 Dátum: 2016. Május 25. 09:10 »
Kedves Attila!

Találkoztunk már a Bross Péterrel. Nagyon nyitott volt, sok dolgot hasonlóan gondolunk. Meglátásom szerint fontosnak tartja a mézmarketinget.
Én azonban addig sem szeretnék tétlenül várakozni, amíg veletek méhészekkel nem tudja pontosan egyeztetni, hogy ti miben értetek egyet és miben nem.
Mindenkinek az a jó, ha valamilyen formában útjára indítom a program általam megvalósítható részét.
Olvassátok el, és küldjétek el nekem az ötleteket, javaslatokat!

Üdvözlettel és köszönettel,
Szabó Maya

*

zümi

• 1382
« Válasz #2438 Dátum: 2016. Május 25. 19:20 »
Sziasztok! Kapcsoljatok most az RTL klubra(Farm)méhészkedni fognak benne :) :D ;D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2439 Dátum: 2016. Május 25. 19:44 »
Sajnos nem láttam... :)

*

zümi

• 1382
« Válasz #2440 Dátum: 2016. Május 25. 20:53 »
Jó volt kicsit összeszurkálták a méhek a gyereket :D Érdemes megnézni RTL MOST nézd újra neten :)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2441 Dátum: 2016. Május 29. 12:20 »
Naaa ezt már szeretem! Hanyagoljátok a méhészklubot :) Remélhetőleg azért, mert pörgetitek a friss HUNGARIKUMOT :D
Én már végeztem, sajnos nem sok lett :'(
Viszont nagyon finom és jó sűrű méz került a hordókba ;)

*

zümi

• 1382
« Válasz #2442 Dátum: 2016. Május 30. 09:43 »
Böjte atya oda­csa­pott mig­ráns­ügy­ben! Na ezt kap­ják ki!
Aki nem érti, miről be­szél, ol­vassa el két­szer is, amit mond, hátha akkor si­ke­rül..

„Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől.

Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság, Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza.

A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat.

Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat. Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetjük meg a meccset!

Az most a kérdés, káoszba süllyedt harmadik világ lesz-e Európából, vagy a tolerancia, a becsületes munka, a párbeszéd útján mi leszünk képesek segítő kezet nyújtani, hogy mindenütt megteremtődjön egy rendezett, békés világ. Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, s arra összpontosítsuk erőinket, ami a feladatunk.

Jókedvvel, örömmel, gyermekekkel töltsük meg a Kárpát-medencét, mert az ország mindig azé lesz, aki élettel, gyermekkel tölti meg. Ha nem lesz gyermek, a légüres teret a máshonnan jövő emberek töltik be. A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb a Kárpát-medencében. Ha ezt nem tudja népünk megoldani, legördül számunkra a függöny.”

*

Geddekas

• 5859
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.