Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286099 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2415 Dátum: 2016. Április 28. 20:12 »
Nézettségünk, Nagyernyei Attila

"Tegnap előtt kaptam a minisztériumból egy jelzést, hogy most már vegyem vissza magam, és a szakmai témákra koncentráljunk."

Ott nincs válasz lehetőség....
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2416 Dátum: 2016. Április 28. 21:06 »
Nemrég beszéltem egy államtitkárral, speciel ő nem „jelzett” semmit. A minisztériumban ugyan több száz tisztviselő dolgozik, de ők csak a minisztérium álláspontját képviselhetik hivatalos formában. Ha netalántán valamelyik tisztviselő a magánvéleményét „jelezgeti” valamilyen nem hivatalos csatornán, azt illik udvariasan meghallgatni és a helyén kezelni. Ugyanis, ha nem a misztérium megbízásából jár el, hanem a magánvéleményét csatornázza, akkor nem biztos, hogy meg fogják érte „dicsérni”… Biztos is vagyok benne, hogy csak valami félreértésről van szó. :)

« Válasz #2417 Dátum: 2016. Április 29. 13:47 »
Tisztelt Méhésztársak!

A gyantatechnológiás mézek leleplezése érdekében az EU polgáraként, 2016. április 13.-án petíciót nyújtottam be az Európa Parlament Peticiós Bizottságának.
A petíció szövegét csatolt fájlban olvashatjátok.
Az OMME Küldöttgyűlésen is ismertettem a beadványom célját és lehetőségeit, szükségességével pedig azt hiszem mindannyian tisztában vagyunk.
A petíció benyújtásával párhuzamosan szükség van egy komoly közösségi kampányra is.
Az ennek előzményeit és szükségességét bemutató írásomat, megküldtem a Méhészet és a Méhészujság szerkesztőinek is a mai napon.
Az( Original honey 2.0 ) cikk tartalmát a Mézmarketing rovatban megismerhetitek, de a sikeres kampány  miatt fontos, hogy minden méhésztárshoz eljusson az üzenet.
Segítséget kérek a kampány véghezviteléhez, ami mindannyiunk alapvető érdeke.

Kérem azokat akik úgy érzik, tevőlegesen is szeretnének résztvállalni a munkából jelentkezzenek az : originalhoney2.0@gmail.com e-mail címen

Baráti üdvözlettel:  Tóth Zoltán

« Válasz #2418 Dátum: 2016. Április 29. 18:20 »
A hirdetésekben, az eladó kiépített keretekből,  csak a jéghegy csúcsa látszik. Sajnos azt tapasztalom, hogy úgy adják veszik a méhészek ezeket a lépeket, mintha az teljesen rendjén való volna.  A vevő oldalon főleg a leszekméhészek vannak, mert sok idő egy teljes lépkészlet kiéppíttetése, főleg rakodókaptárak esetén. De a típusváltók is szereplők, eladóként és vevőként is. Nagy pénzről van szó, majd hirdetnek máshol.  Biztos hogy nem fogják a lépkészletüket beolvasztani.

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #2419 Dátum: 2016. Április 30. 10:09 »
http://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2016/04/30/ma-van-a-mehek-napja-vedjuk-oket-es-fogyasszunk-sok-mezet/

"Egy videó, amely megmutatja, hogyan születnek a méhek. Bámulatos!"

Tényleg az!!!  :) (csak egy kis "szakmai kritika" ) De, atkátlanított méhek születése nekem, jobban tetszene.  :(

*

zümi

• 1382
« Válasz #2420 Dátum: 2016. Május 01. 20:52 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2422 Dátum: 2016. Május 05. 22:12 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas jó példát mutatva a baromfi udvarának, és elküldte az e-mailt a TTIP ellen!
Csupán megjegyzés minden vegyszer méreg, még a gyógyszer is!...

A Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #2423 Dátum: 2016. Május 18. 09:16 »
Hát ezt nem hiszem el! Most nézem az M1 híradót, szerintetek mi a téma? A migráns válság! Azt mondják benne a hozzáértők, hogy PARADIGMAVÁLTÁSRA van szükség :o :D
Úgy látom, nagyon felkapott kifejezés lett :)
Talán a tisztújító küldöttgyűlésre a médiai is hivatalos volt?? ;)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2424 Dátum: 2016. Május 18. 09:59 »
Nem akarlak elkeseríteni...............de roppant mód nem érdekli a világot, hogy a magyar méhészek mennyiért tudják eladni a mézüket, ha van neki, ha nincs.
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2425 Dátum: 2016. Május 18. 10:48 »
Nyomhattam volna , hogy tetszik, de ez nem igazán fejezné ki, hogy ez bizony teljesen igaz.
 Az idióta uniót a saját polgárai egyáltalán nem érdeklik. És az itthoni politikai erőket is csak választás előtt.
 Megkockáztatom: A mostani elnökünkkel meg még akkor sem fogja, a mostani kormánypártot.
 De, én nyitott vagyok, nagyon várom már, hogy megcáfoljanak a történések.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2426 Dátum: 2016. Május 18. 11:39 »
Idézet
Mindig az első lépés a nehéz, egy ember vagy egy szervezet kell, aki ezt megteszi. Ez lehet az állam, vagy az Omme. De az Omme elnököknek más az érdeke. Ők sokkal inkább a mézkereskedők érdekeit képviselik mint a méhészét.

Vivaldi!
Minden hozzászólásodban a bizonytalanságot és a bizalmatlanságot látom! Legyen az mézpiac vagy OMME "politika" ::)
Csak egy kérdésem lenne hozzád. Több ciklust végig vitt már Bross, akkor nem volt benned ilyen jellegű bizalmatlanság felé?
Egyébként érdeklődhetnél F. Józsinál, hogy áll a "szénánk"  ő első kézből tudna neked infót adni....

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2427 Dátum: 2016. Május 18. 12:03 »
Fekete Józsival nem találkozok.
Nem vagyok bizonytalan. Biztos vagyok abban, hogy semmi jó nem vár ránk méhészekre.
Brosst azelőtt is nyeglének tartottam a 2 ciklus alatt is. Soha nem voltam nagy rajongója. De, hát az egyáltalán nem számított, és most sem számít, hogy én kit minek tartok.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2428 Dátum: 2016. Május 23. 14:04 »
Őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutató Székkutason.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nébih őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutatót tart május 24-én. A bemutatónak a Nébih székkutasi növényfajta-kísérleti állomása ad helyet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága (Nébih-NKI) őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutatót tart május 24-én, kedden. A szakmai esemény helyszíne a Nébih-NKI székkutasi növényfajta-kísérleti állomása.

A NAK kiemelt feladatának tekinti tagjai versenyképességének növelését, amihez fontos, hogy a gazdálkodók hozzájussanak a megfelelő információkhoz. Ezért döntött a kamara úgy, hogy a Nébih-hel együttműködve idén is folytatja nagy sikerű fajtabemutató-sorozatát.

A székkutasi kísérleti állomáson 9.30-tól fogadják az előzetesen, az alább jelzett internetes felületen már regisztrált érdeklődőket, a részvétel ingyenes. Lukács József, a Nébih elnökhelyettese valamint a kamara köszöntőjét követően Török Dénes állomásvezető mutatja be a Székkutasi Növényfajta-kísérleti Állomás tevékenységét. Az őszi káposztarepce fajtahasználatról és fajtakísérleteiről Szekrényes Gábor, a Nébih témavezetője, az őszi búza fajtahasználatról és fajtakísérleteiről Poós Bernát témavezető ad tájékoztatást. Az ezt követő mintegy másfél órás, bemutató parcellákon történő fajtabemutató keretében konzultációra is lehetőség nyílik, végül a rendezvény 13 órától közös ebéddel zárul az állomáson.

A pontos helyszín: 6821 Székkutas, I. kerület 75. – a Székkutasról Nagymágocsra tartó 4405-ös út mellett található a telep, GPS: 46.5195834185 – 20.5238181353).

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kamara által létrehozott online felületen – ide kattintva – lehet.

A 2014. évben hat fajtabemutatót szerveztünk (repce, búza, kajszi, burgonya, szója, napraforgó), ezeken összességében mintegy ötszáz gazdálkodó vett részt. Tavaly kilenc helyszínen rendeztük meg a fajtabemutató-sorozatot (a korábbi évben bemutatott növényfajok kiegészültek az almával illetve a szilvával és a kukoricával).

« Válasz #2429 Dátum: 2016. Május 24. 09:23 »
A hírnek ne a politikai összefüggéseit keressétek!
Nagyon hasonló a helyzet a mézpiacon.
Lapozzatok lejjebb, és nézzétek a táblákra írt szlogeneket.
Az importdömping tesz be a tejágazatnak is.
http://alfahir.hu/a_kormany_asszisztalasa_mellett_nyirjak_ki_a_magyar_tejtermeloket
Nagyernyei Attila