Annyi kérdés záporozik felém, hogy csak győzzek válaszolni.
Elsőként viszont én kérdeznék Petroniustól, hogy erről mi miért nem tudunk?
"Nem kell aggódnod, nem futott ki az előkészítők, értékelők csapata a határidőből, az egyeztetést még a mai napon meg is kezdték. Mi több, most kaptam a hírt, hogy kora délután ért véget e rendkívül fontos szakma-politikai munka első találkozója, ahol a volt gazdid által oly vehemensen támadott Czerván államtitkár úr átadta a bizottság tagjainak a megbízóleveleket:.."
Szabadna az előkészítő értékelő csapatról többet is megtudnunk,akik átvették a megbízólevelüket,kik a tagjai?
Kik választották meg (vagy ki) őket?
A küldöttek, az elnökök, a méhészek miért nem tudnak erről?
Miért nincs fent az OMME honlapján?
Egyszerűen mi volt ez az újabb titkolódzás?
Attila!
Újabb lehetőséget adtál, hogy bizonyítsam, milyen végtelen és határtalan a türelmem...
Talán ha visszagörgetnél az előző hozzászólásomhoz és megnyitnád, majd végig is olvasnád a Hivatalos Értesítőről feltett linket (2/2016 FM miniszteri utasítás; 229. old.), akkor egycsapásra megvilágosodna: azért nem tudsz te minderről, mert nem is érdekelt a dolog, ezidáig nem volt szükséged az információra. Ha szükséged lett volna, s nem csak "szakmapolitizálni" akarnál "Nagyernyei-módra", akkor beszerezted volna az információkat. Nekem szükségem volt az információkra, érdekelt a dolog, ezért beszereztem az információkat. Ezek nem olyan típusú információk, amelyeket Gabika tudott egykor szállítani, nem az asszonykám fülébe pusmogta el azokat az informátorom, hanem nekifogtam, utánajártam, miképp juthatnék hozzájuk. Szerencsére nem kellettek az információk beszerzéséhez titkosszolgálati módszerek sem, egyszerűen csak érdeklődés, nyitottság, némi empátia és csipetnyi kitartás. Nem tegnap kezdtem el beszerezni az információkat, s mivel érdekelt a dolog, a kezdeti felhívásokat követően -nem az ajtót berúgva- elkezdtem érdeklődni, s lám, nem zárt ajtókat találtam, hanem olyan személyeket, akik méltányolták az érdeklődésemet, így minden különösebb vergődés nélkül megtudhattam az engem érdeklő témában az engem érdeklő információkat.
Nos, kanyarodjunk vissza ismét az ominózus linkekhez. Ezeket a linkeket nem a Moszad vagy a CIA futárpostája hozta, az interneten keresztül jutottam hozzájuk. Te is megkaptad őket, csak nagyon el voltál foglalva a mozgalmi munkáddal. Azt mondod, nem kaptad meg? Ezen esetben valószínűleg nem is érdekeltek, mert ott voltak az interneten, csak meg kellett volna találni és nyitni őket. Nincs itt semmilyen titok, semmilyen suskus, semmilyen titkolózás. Tiszteletteljes kérésre tisztességes válaszok vannak, némi szorgalommal és keresési kérdezési képességgel párosulva. Abból tudom, hogy nem nyitottad meg a linkeket, hogy feltetted nekem a kérdést:
"Szabadna az előkészítő értékelő csapatról többet is megtudnunk,akik átvették a megbízólevelüket,kik a tagjai?
Kik választották meg (vagy ki) őket?
A küldöttek, az elnökök, a méhészek miért nem tudnak erről?
Miért nincs fent az OMME honlapján?
Egyszerűen mi volt ez az újabb titkolódzás?"
Mondhatnám: -Nyisd meg, s megtudod... Á, nem érdemes ezen rugóznom, inkább elárulom: A Földművelésügyi Miniszter volt a felkérő, s az sem titok, mely intézmények vesznek részt a munkában. Ott van leírva mindez, fehéren feketével.
Természetesen nem fogom nevesíteni a Bizottságban végzett munkára felkért személyeket. Egyrészt erről valóban nincs hivatalos információm, másrészt nem küldötti, elnöki és közméhészi szinten választották meg őket, hanem a miniszter kérte fel a munkára az ágazati intézményeket, amelyek képviselőit az intézmények delegálták. Az OMME csak egy szervezet a felkértek közül. Ha foglalkoztat, kik lehetnek a munkában részt vevő intézmények képviselői, legjobb, ha egyenesen ahhoz fordulsz a kérdéseddel, aki felkérte, illetve a Bizottságba delegálta őket, nekik bizonyára pontos információik vannak, s ha azok publikusak, miért tagadnák meg azokat tőled...
Amondó vagyok, hogy fordítva pattantál megint Rocinantéra. Nem az lenne a mi dolgunk, hogy tudjuk, kiknek tehetünk javaslatokat, hanem az, hogy először is legyenek épkézláb javaslataink. Publikusak, vállalhatók, a téma szempontjából relevánsak. Ha nincs mit javasolni, minek tudni, kinek javasolhatnánk...?
Ja, és az sem ártana, ha tudnánk, miről beszélünk, minek a jobbításához, gazdagításához szeretnénk javaslatainkkal hozzájárulni...
Én már elolvastam a vonatkozó jogszabályokat, igaz, nagyon könnyen jutottam hozzájuk. A "Ződre" Aurelius -megnyitható módon- elég régen feltette őket... Aztán még egyszer az alaprendelet 55. cikkét, a mozgástérről, azoknak, akik még nem tudták, milyen témákhoz csatlakozhatnának a javaslataikkal... Most már te is elolvashatnád, Ó Attila, OMME Karikás Ustora, Nagy Királyunk. Az én nézőpontomból az a véleményem, hogy igazi érdekképviseleti munkát csak akkor végezhetünk, ha legalább az érdekeinkkel és a mozgásterünkkel tisztában vagyunk. A közös érdekeinkkel...