Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286108 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #2295 Dátum: 2016. Január 25. 19:31 »
Az EU pénzek felhasználásának összeférhetetlenségi szabályai 2007 óta tiltják az olyan összefonódást, amit a kedvenc három szaktanácsadónk (Fekete József, Lászlóffy Zsolt és Tóth Péter) megvalósít. A társadalmi szervezetek működésére vonatkozó összeférhetetlenségi szabályai teljesen hasonlóan tiltja az ilyen összefonódást a régi és az új szabályozásban egyaránt. Ezt úgy nevezik, hogy korrupcióra alkalmas helyzet. Ezt emlegette Pongrácz Attila, aki felszólalása miatt teljességgel megalapozatlanul etikai megrovásban részesült.

Ezeket az összefonódásokat az OMME soha nem igyekezett megszüntetni. Ideje lenne jogkövető magatartást tanúsítani. Az igen tisztelt bizottság helyesen tenné, ha komolyan értékelné ezt a helyzetet.

Ki fogja megírni ez ügyben a levelet a bizottságnak? Ha tiszta helyzetet szeretnénk teremteni, akkor pontosan itt az ideje a lépésnek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2296 Dátum: 2016. Január 25. 20:00 »
Annyi kérdés záporozik felém, hogy csak győzzek válaszolni.
Elsőként viszont én kérdeznék Petroniustól, hogy erről mi miért nem tudunk?
"Nem kell aggódnod, nem futott ki az előkészítők, értékelők csapata a határidőből, az egyeztetést még a mai napon meg is kezdték. Mi több, most kaptam a hírt, hogy kora délután ért véget e rendkívül fontos szakma-politikai munka első találkozója, ahol a volt gazdid által oly vehemensen támadott Czerván államtitkár úr átadta a bizottság tagjainak a megbízóleveleket:.."
Szabadna az előkészítő értékelő csapatról többet is megtudnunk,akik átvették a megbízólevelüket,kik a tagjai?
Kik választották meg (vagy ki) őket?
A küldöttek, az elnökök, a méhészek miért nem tudnak erről?
Miért nincs fent az OMME honlapján?
Egyszerűen mi volt ez az újabb titkolódzás?
Keretbak ezt kérdezi tőlem:
"De akkor nem lehet szaki! Ez mióta változott meg mert ha jól tudom te mindegyiket csináltad egyszere.."
Ez sajnos még nem változott meg, jól tudod.
Ha konkrétan rám gondolsz, én mindig is emlegettem, hogy nekem két zakóm van, még előadásaim alkalmával is.
Én vagyok az összeférhetetlenség legjobb példája.
Lehet engem követni.
Én döntöttem, és azóta semmi gondom.
Egyébként ezt már többször leírtam, hogy már a jelentkezésemkor megkérdeztem Dr.Vicze Ernő bácsit, nem gond e, hogy én vagyok a Tolna megyei elnök?
Válasza az volt, hogy egyelőre nem, most még akár előny is lehet, majd a jövő eldönti.
Ernő bácsi nagyon bölcs volt.
10 év alatt eldőlt, a szaktanácsadók eltorzítják az OMME-ban zajló érdekvédelmi munkát!
Egyszerűen anyagi függőségük miatt, nem a saját akaratuk (a józan eszük) szerint döntenek!
Ezt egyedül én mertem eddig megtenni, amire méltán vagyok büszke!
A többi volt kollégámat ezért nem rovom meg, mindenki pénzből él, megértem őket, az alapszabályunk a bűnös.
Nagyon szerettem a szaktanácsadói munkám, viszont mivel akkor is KI MERTEM MONDANI A VÉLEMÉNYEM, Cserényi doktor megpróbált kicsinálni.
Ezt az örömöt nem adtam meg neki, önként távoztam.
A helyzet azóta csak rosszabb, velem példázódnak, ha nem úgy ugrálnak a szakaik ahogy a doki dirigál, az volt az utolsó napjuk.
Nekem ebből lett igazán elegem, és inkább újra a kő kemény érdekvédelmet választottam, mert a méhészek egy része így akarta.
Ha ez a kemény, karakteres vonal, és ez a szókimondó, sokszor konfliktusokkal tarkított stílus nem működik, választanak helyettem mást.
Amikor visszaválasztották, nem zsákba macskára voksoltak.
Tudták, hogy nálam az egyenes beszéd, a szabályok maradéktalan betartása, a méhészek vagyonának óvása az egyik fő cél.
Amennyiben válaszom nem elégíti ki igényeteket, felőlem folytathatjuk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2297 Dátum: 2016. Január 25. 21:41 »
Annyi kérdés záporozik felém, hogy csak győzzek válaszolni.
Elsőként viszont én kérdeznék Petroniustól, hogy erről mi miért nem tudunk?
"Nem kell aggódnod, nem futott ki az előkészítők, értékelők csapata a határidőből, az egyeztetést még a mai napon meg is kezdték. Mi több, most kaptam a hírt, hogy kora délután ért véget e rendkívül fontos szakma-politikai munka első találkozója, ahol a volt gazdid által oly vehemensen támadott Czerván államtitkár úr átadta a bizottság tagjainak a megbízóleveleket:.."
Szabadna az előkészítő értékelő csapatról többet is megtudnunk,akik átvették a megbízólevelüket,kik a tagjai?
Egyszerűen mi volt ez az újabb titkolódzás?

Attila!

Újabb lehetőséget adtál, hogy bizonyítsam, milyen végtelen és határtalan a türelmem...

Talán ha visszagörgetnél az előző hozzászólásomhoz és megnyitnád, majd végig is olvasnád a Hivatalos Értesítőről feltett linket (2/2016 FM miniszteri utasítás; 229. old.), akkor egycsapásra megvilágosodna: azért nem tudsz te minderről, mert nem is érdekelt a dolog, ezidáig nem volt  szükséged az információra. Ha szükséged lett volna, s nem csak "szakmapolitizálni" akarnál "Nagyernyei-módra", akkor beszerezted volna az információkat. Nekem szükségem volt az információkra, érdekelt a dolog, ezért beszereztem az információkat. Ezek nem olyan típusú információk, amelyeket Gabika tudott egykor szállítani, nem az asszonykám fülébe pusmogta el azokat az informátorom, hanem nekifogtam, utánajártam, miképp juthatnék hozzájuk. Szerencsére nem kellettek az információk beszerzéséhez titkosszolgálati módszerek sem, egyszerűen csak érdeklődés, nyitottság, némi empátia és csipetnyi kitartás. Nem tegnap kezdtem el beszerezni az információkat, s mivel érdekelt a dolog, a kezdeti felhívásokat követően -nem az ajtót berúgva- elkezdtem érdeklődni, s lám, nem zárt ajtókat találtam, hanem olyan személyeket, akik méltányolták az érdeklődésemet, így minden különösebb vergődés nélkül megtudhattam az engem érdeklő témában az engem érdeklő információkat.

Nos, kanyarodjunk vissza ismét az ominózus linkekhez. Ezeket a linkeket nem a Moszad vagy a CIA futárpostája hozta, az interneten keresztül jutottam hozzájuk. Te is megkaptad őket, csak nagyon el voltál foglalva a mozgalmi munkáddal. Azt mondod, nem kaptad meg? Ezen esetben valószínűleg nem is érdekeltek, mert ott voltak az interneten, csak meg kellett volna találni és nyitni őket. Nincs itt semmilyen titok, semmilyen suskus, semmilyen titkolózás. Tiszteletteljes kérésre tisztességes válaszok vannak, némi szorgalommal és keresési kérdezési képességgel párosulva. Abból tudom, hogy nem nyitottad meg a linkeket, hogy feltetted nekem a kérdést:
"Szabadna az előkészítő értékelő csapatról többet is megtudnunk,akik átvették a megbízólevelüket,kik a tagjai?
Egyszerűen mi volt ez az újabb titkolódzás?"

Mondhatnám: -Nyisd meg, s megtudod... Á, nem érdemes ezen rugóznom, inkább elárulom: A Földművelésügyi Miniszter volt a felkérő, s az sem titok, mely intézmények vesznek részt a munkában. Ott van leírva mindez, fehéren feketével.

Természetesen nem fogom nevesíteni a Bizottságban végzett munkára felkért személyeket. Egyrészt erről valóban nincs hivatalos információm, másrészt nem küldötti, elnöki és közméhészi szinten választották meg őket, hanem a miniszter kérte fel a munkára az ágazati intézményeket, amelyek képviselőit az intézmények delegálták. Az OMME csak egy szervezet a felkértek közül. Ha foglalkoztat, kik lehetnek a munkában részt vevő intézmények képviselői, legjobb, ha egyenesen ahhoz fordulsz a kérdéseddel, aki felkérte, illetve a Bizottságba delegálta őket, nekik bizonyára pontos információik vannak, s ha azok publikusak, miért tagadnák meg azokat tőled...

Amondó vagyok, hogy fordítva pattantál megint Rocinantéra. Nem az lenne a mi dolgunk, hogy tudjuk, kiknek tehetünk javaslatokat, hanem az, hogy először is legyenek épkézláb javaslataink. Publikusak, vállalhatók, a téma szempontjából relevánsak. Ha nincs mit javasolni, minek tudni, kinek javasolhatnánk...?

Ja, és az sem ártana, ha tudnánk, miről beszélünk, minek a jobbításához, gazdagításához szeretnénk javaslatainkkal hozzájárulni...

Én már elolvastam a vonatkozó jogszabályokat, igaz, nagyon könnyen jutottam hozzájuk. A "Ződre" Aurelius -megnyitható módon- elég régen feltette őket... Aztán még egyszer az alaprendelet 55. cikkét, a mozgástérről, azoknak, akik még nem tudták, milyen témákhoz csatlakozhatnának a javaslataikkal... Most már te is elolvashatnád, Ó Attila, OMME Karikás Ustora, Nagy Királyunk. Az én nézőpontomból az a véleményem, hogy igazi érdekképviseleti munkát csak akkor végezhetünk, ha legalább az érdekeinkkel és a mozgásterünkkel tisztában vagyunk. A közös érdekeinkkel...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2298 Dátum: 2016. Január 25. 22:33 »
Petroniustól:
Idézet
Nekem már az is megnyugtató, hogy eljuttathattam a javaslataimat, témával kapcsolatos gondolataimat az előkészítő munkát végzőkhöz.
Na, ne!
Hogy nem szakad le a mennyezet fölötted!
Hova süllyedhet a méhészeti ágazat?
Ha ilyen hályogkovácsokra is hallgatnak?
Méhei nincsenek, de javaslata az már ezerrel. Nem vak ez az ember, csak bátor. Mint a cigány lova.
Petroniustól:
Idézet
Kérdezhetnéd persze, hogy mi közöm lehet nekem a MMNP-hoz.
Nem kérdezi tőled senki, mert Semmi közöd hozzá. De az arcod akkora, hogy nem férne el a Lenin Mauzóleumban sem.
Told csak vissza a talicskádat a fóliasátradba.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Ági

• *
  • 10
« Válasz #2299 Dátum: 2016. Január 26. 00:24 »
Hagyjad, nem lát már szegény tisztán! Teljesen elborítja az agyát ez a talicskázás.

« Válasz #2300 Dátum: 2016. Január 26. 06:12 »
Arisztaiosz!
Eddig is tudtam, de most bebizonyosodott, egyetlen célod van, szétverni a Méhészklubot.
Mivel kérdéseimre nem válaszolsz, így nehéz a további eszmecsere.
Azért lásd be vannak érzékeny pontjaitok!
A TÉGLÁ-val nagyon betaláltam, hiszen úgy kerülöd a kifejezést, hogy az cseppet sem feltűnő.
Ezt írod:
"Ezek nem olyan típusú információk, amelyeket Gabika tudott egykor szállítani,..."
Látod-látod, neked is vannak gyenge pontjaid, ezek az elszólások bizonyítékként szolgálnak számomra!
1.
Nagyon cikinek érzed a TÉGLA minősítést, mert ha ez civil szervezeten belül létezik, ott diktatúra van!
2.
Egyértelmű, hogy Gabit nem a munkájáért távolították el, hanem féltek, hogy olyan dolgokat is láthat, ami terhelő a jelenlegi vezetés számára.
(Táska, jegyzőkönyvek futószalagon való hamisítása....stb)
Egyébként ma nagyon figyeld a Hír-Les rovatunkat!
A másodfokú ítéletet, bármilyen eredménnyel is záródik, délben már olvashatod!
Addig meg nyugi, nehogy lerágd a körmöd!
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #2301 Dátum: 2016. Január 26. 07:14 »
Miért van az Tomipapa, hogy a zöldön már lenyugodtál és ott arról írsz amihez értesz?
Itt meg csinálod az óvodát?
Lassan kezd már "zöld" filling érzésem lenni amikor olvasom a fórumot.
Személy szerint unom már szájkaratédat.
Nincs kedved esetleg váltani, kicsit visszamenni a zöldre acsarkodni és itt csak az értelmes szakmai posztjaidat teszed közzé?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2302 Dátum: 2016. Január 26. 09:07 »
Hagy írjon ;D, még megsérteni sem lehet, pedig már egyszer írtam, lehet hogy szív.
Pont olyan mint az egyik közeli nőrokonom ;D, le sem lehet lőni.
Pedig egyszer  már mondtam neki idegből, mama ha maga elpatkol elintézem hogy arcal lefelé temessék, ha elkezd kaparni lefele haladjon!
Reakció: könnyesre nevette magát, megy tovább a szarkavarás meg a sok sok bla bla.
Üdv:robi

« Válasz #2303 Dátum: 2016. Január 26. 19:49 »
   petróleum lámpa.
Segiccsé mán tisztán látnunk, Ó, Nagy Királyunk, Attila, Ó, OMME Karikás Ustora...!

>:(    SZÁNALMAS vagy. :( :( :(

« Válasz #2304 Dátum: 2016. Január 26. 19:55 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #2305 Dátum: 2016. Január 27. 06:52 »
Törölve lett a hozzászólásom! Itt elvileg mindenki nyilatkozhat tecciktudni: feketén fehéren.

Ha a Kontroll Csoport annyit nem tudott elérni, hogy egy "teljesen lejátszottnak" titulált pört megnyerjen akkor, hogy akarnak választást nyerni :)
Az azért érdekelne, hogy a klubvezető miként szeretne erről a győzelemről regélni...

« Válasz #2306 Dátum: 2016. Január 27. 07:27 »
Kedves Lilahagyma!
A Méhészklubon továbbra is szabad a véleménynyilvánítás, de nem az uszítás!
Amennyiben észrevetted, én nem nyilatkoztam a tegnapi tárgyalásról, sokak szerint bekussoltam.
Nem erről van szó!
Tegnap a tárgyaló teremben ülve rádöbbentem, hogy széllel szemben nem érdemes pisálni.
Ha most elkezdeném ezt kifejteni, akkor a választások finisében csak árthatnék annak a tisztességes csapatnak, akik a jelenlegi vezetés leváltásán szorgoskodik.
Ez a "pofád befogod" stílus hozzám nem méltó, viszont most a szótlanságot választom.
Nem az ítélet szomorít el, azt elfogadnom.
Az a néhány méhész tudja csupán mire célzok, akik a tárgyaló teremben tartózkodtak.
Erről egyelőre, a választásokig nem kívánok nyilatkozni.
Ez ma Magyarország!
A méhészek és a küldöttek józanságában bízom, és nagy erőt kívánok azoknak akik a "széllel szemben" is mernek pisálni.
Gondoljanak arra, hogy a szélirány is változhat.
Most koncentráljunk inkább a kaposvári eseményre, ahol vége lesz a titkolódzásnak, szombaton minden kiderül.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #2307 Dátum: 2016. Január 27. 07:40 »
Idézet
Törölve lett a hozzászólásom! Itt elvileg mindenki nyilatkozhat tecciktudni: feketén fehéren.

Ha a Kontroll Csoport annyit nem tudott elérni, hogy egy "teljesen lejátszottnak" titulált pört megnyerjen akkor, hogy akarnak választást nyerni :)
Az azért érdekelne, hogy a klubvezető miként szeretne erről a győzelemről regélni...

Itt nem arról van szó, hogy nem mondhatod el a véleményed, ellenkezőleg. De véleményed úgy mond el, hogy akár vállalod érte a felelősséget. Erre a posztolónak is  kell figyelnie, és persze a moderátornak is. Tudod a stílus volt a gond. Szerintem adj magadnak időt, pihenj, elmélkedj egy pár hétig, míg feltudod dolgozni a neked okozott traumát.
Nem gondolhatod hogy nem szeretném, hogy követője légy annak ami neked tetszik.
Hidd el én örülnék a legjobban ha megtalálnád a számodra megfelelő helyet, és követnéd a neked tetsző stílus szerzőjét bármi áron.
Ha kellőképpen meggyászoltad a szeretett személyt, és sok más megsértett ember helyzetébe belegondolsz, sőt átérzed úgy mintha veled tették volna, akkor nem írnál megint butaságokat.

Egyéb iránt írásod most egy picit zavartnak tűnik számomra, mert nem igazán látom, értem, hogy milyen befolyása  lehetne a Kontroll Csoportnak, akár, egy bírósági üggyel kapcsolatban is. Remélem ezzel nem azt fogod érteni, hogy elhatárolódnak az ügytől, mert nem. Szerintem ezeket az ügyeket a jelenlegi vezetés generálja, és generálta.
Személy szerint én úgy látom, hogy ezek az ügyek csak előre viszik, az egyesület tisztaságát, és jó hatással lesz az OMME sorsát, illetően. Ez minden OMME tag érdeke !!
Szerintem.
Nem?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

ata67

• 525
« Válasz #2308 Dátum: 2016. Január 27. 07:51 »
Ebből a bibliai igerészből sok gondolatot aktuálisnak érzek:
http://mek.oszk.hu/00100/00161/html/o/pred/chap003.html

Ideje van a szólásnak...
Mindennek rendelt ideje van...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2309 Dátum: 2016. Január 28. 08:55 »
......És vala olyan es, aminek az idője soha nem jőve el...../ Prédikátor Simon könyve/
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 28. 08:59 írta Vivaldi »