Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287713 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2070 Dátum: 2015. November 15. 14:19 »
A tegnapi küldött gyűlés annyira bicskanyitogató volt, hogy nem is találok rá szavakat.
Nem kellett Cserényinek sokáig nézegetni a Takács urat, hát én egyikkel sem szimpatizálok. Amikor elment Takács, mehetett volna Cserényi is.
Azért a kabarénak a Csuja is bohóca volt.
A szavazás:  :o
Egyben szerintem mindannyian egyet értünk: Nincs szükség az ilyen KGY-ekre!

« Válasz #2071 Dátum: 2015. November 15. 14:26 »
Igazad van ebben, ilyen nem kellene több, csak tudod az a legaljasabb ember, aki felhívja a küldöttgyűlés figyelmét, hogy mik a törvénytelenségek nem az, akik meg csinálják meg a veszteséget generálják

« Válasz #2072 Dátum: 2015. November 15. 17:22 »
Sziasztok!
Látom sok embernél kiverte az utolsó biztosítékot is a tegnapi OMME Küldöttgyűlés.
Nem csodálkozom.
Amikor az "elnökség" tagjai egymás kezéből szinte kitépik a mikrofont, ott már probléma van.
Annyira kulturálatlanok, és annyira lesújtó volt a viselkedésük, hogy nem tudom mit keresnek még itt közöttünk.
Először az elnök tiszteletdíjára tesznek javaslatot, azt megszavazza Egyed Árpád is!
Utána Egyed Árpád fizetésére tesznek javaslatot, azt megszavazza az OMME elnöke is.
Itt zárul be a kör, amikor egymásnak szavazgatják meg a lóvénkat.
Ők folyamatosan a törvényesség betartásáról beszélnek, közben tesznek rá.
Nézzük az én kizárásomra tett Cserényi újabb kísérletét.
Az új civil törvény szerint, ha az érintett kéri a titkos szavazást, ott nincs mérlegelési lehetősége a Küldöttgyűlésnek, az KÖTELEZŐ!
És mi történt?
Kiküldtek a teremből és nyíltan szavaztak.
Utána ment a pusmogás, hogy ki akarta az Attilát kinyomni és ki nem.
Az ember ezeket a dolgokat elraktározza, és alkalom adtán én is félreteszem az érzelmeimet.
Amilyen az adjon Isten....
Szerintem sok küldött még mindig nem érti mi folyik itt.
Ezért ismét idéznék a független TITKOSÍTOTT könyvvizsgálói jelentésből.
Íme:
A jelentésből idézett részt töröltem.

Nézzük tovább:

Amennyiben igénylitek idézgetek belőle még.
Tehát a független könnyvizsgáló megállapítja, hogy Egyed Árpád ügyvezető a Számviteli törvényt megsértette, és a küldöttekkel ezt az embert tegnap további tevékenységének folytatására hatalmazták fel!
Hát hol élünk?
Ennek még lesz folytatása.
Mint hallottátok Fáskerti László arra a kérdésre, hogy az OMME elnöke fizetést, vagy tiszteletdíjat kap egyértelműen azt válaszolta, tiszteletdíjat.
Kérlek benneteket, nézzétek meg a mellékletben az OMME Beszámolót a 2014.évi munkáról, amit 2015. márciusában készítettek el!
A mellékletben aláhúztam!
Majd még írogatok ezekről a fiúkról, csak azért, hogy akik eddig kételkedtek az OMME Kontroll Csoport munkájában, nekik is legyen fogalmuk kik ülnek (még) velük szemben!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 15. 20:46 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2073 Dátum: 2015. November 15. 19:38 »
De hogy verte ki a biztosítékot!Ugyan már, Én azt javaslom. ....után minden jó, meg különben is manipuláljuk a küldöttekte ez a manipuláció  szó  is jó hangzott, meg igaz is meg nem is!!! Bár  ezek biztos nincsenek jegyzőkönyvbe ezek az apró szavak  amiknek nincs súlyuk! !!! Még lehet hogy mi rosszul hallottuk de mindegy mert úgy is lesz rá  válasz! !! :) :)

« Válasz #2074 Dátum: 2015. November 15. 21:11 »
A független könyvvizsgálói jelentésből többet nem idézgetek, mert....
Lényeg az, hogy csak és kizárólag az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vezetése számára készült.
Én is OV tag vagyok, de az új alapszabályunkban az van, hogy
"Az Országos vezetőség az Egyesületnek nem vezető testületi szerve,"
És a küldöttársaim?
Emiatt "jobb belátásra bírtak."
Tisztelt Méhészek!
Szégyellem magam, de én is beálltam abba a táborba, amely titkokat fog eltitkolni előletek.
Nem fenyegettek meg, de...
Én most is úgy érzem, és jogi tanácsadóim is azt állítják, hogy civil szervezetek belső iratai nem titkosíthatók, azokat minden tag részére hozzáférhetővé kell tenni.
Igen ám , de nem az interneten!
Én szerettem volna ha látjátok mit hoztak össze az OMME vezetők, de ennek vége!
Ajtó becsuk, Egyed Árpád jövő júniusig biztosan marad.
Amennyiben jövő tavasszal egy új csapatnak adtok bizalmat, ajtó kinyit.
A csatolt mellékletben láthatjátok döntésem okát.
Sajnálom.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2075 Dátum: 2015. November 15. 22:46 »
Az OMME küldöttgyűlése vezewti az OMME-t, tehát rájuk tartozik ez a könyvvizsgálói jelentés.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2076 Dátum: 2015. November 16. 07:52 »
Attila!
Én is azon az állásponton vagyok: A netre nem teheted fel!!!
A KGY-en - hátulról ugyan - de kiabáltam Neked, hogy olvasd fel! Valószinüleg nem hallottad, mert meg sem fordultál.

Egyértelműen a küldöttgyűlésre tartozott volna, kihangsúlyozva, hogy a KCS egyes tagjai már a kezdetektől feltették ezzel összefüggő kérdéseiket OV-on, KGY-seken, de sosem kapott választ! Mellébeszélés azonban volt bőven!
Emlékezzetek!

« Válasz #2077 Dátum: 2015. November 16. 08:43 »
János!
Lehetetlen lett volna felolvasnom!
8 az-az nyolc oldalon sorolják a törvénysértéseket, szabálytalanságokat!
Igen, be kellett látnom, hogy ezt a szennyest nem az interneten kell kiteregetni.
Azért tettem rá kísérletet a küldöttértekezleten, de immunis volt rá a csapat, úgy látszik egyet értenek vele, hogy eltitkoljanak előlünk olyan tényeket amik rájuk nézve úgymond nem hízelgő.
Gyakorlatilag nem számít, ha törvénysértéseket követnek el, nem számít, ha ezt írásba foglalva leírják.
A küldöttek nagy részét továbbra is a teljes vakságban próbálják tartani, mert egyelőre még így tudják maguknak a szavazatokat bezsebelni.
Azért sokat változott a hangulat, és én ezért nagyon bizakodó vagyok.
Azóta kaptam még egy vaskos anyagot Fáskerti Lacitól, de azt sem hozom nyilvánosságra!
Kicsit változott részemről az EB megítélése is!
Ők feltárják a hiányosságokat, leírják azok nagy részét, a küldöttek meg jutalmat szavazgatnak, és a törvénysértő ügyvezető mandátumát meghosszabbítják!
Be kell látni az nem az EB hibája, hanem a "szavazógépként" működő, manipulálható küldöttekké.
Az OMME elnöke úgy irányítja a szavazást, hogy az "elnökség" javaslata legyen a nyerő.
Azért megjegyezni kívánom, hogy elnökség nagyon foghíjas volt, mert hiányzott Kollár Imre, Nagy Gyula, Lászlóffy Zsolt, és Dr.Fendrik Péter aki már írásban is lemondott.
Egyed Árpád ügyvezető maradását, csak a harmadik nekifutásra tudta megszavaztatni az OMME elnöke.
Ez már szinte égő volt, hogy addig szavaztatott amíg a nekik megfelelő döntést nem tudta kihozni a híveikből.
Akkor mi józanul gondolkodó küldöttek, akik nem értünk egyet a törvénysértésekkel, véleményünk nem számít?
Megérdemlik a küldöttek, hogy engedik a szemüket bekötni, és nem érdekli saját tagdíjuk sorsa, gyakorlatilag az OMME jövője.
Részemről nem olvad a jég, nem veszek vissza a lendületből, viszont kicsit kevesebb információt fogok közölni, mert nem kívánok bíróságra járkálni, és ott magyarázkodni, hogy én csak azt jeleztem volna a méhészeknek ami szerintem rájuk tartozik.
Na azért nem bírom ki.
Újabb találós kérdésem volna.
Szerintetek miért kellett most újra megszavaztatni a küldöttekkel, hogy legyen az OMME közhasznú?
Megjámborodott az OMME elnöke, talán hallgatott az OMME Kontroll Csoportra?
A megoldást tudom, nyugodjatok meg, nem maguktól döntöttek erről!
Azért van aki az ő fejükre is rákoppinthat!
A megoldás egyszerűbb mint gondolnátok.
Na de nem kotyogok, mert akkor tényleg balhé lesz.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2078 Dátum: 2015. November 16. 20:14 »
Attila! Azért ahogy hallom, mert én nem voltam ott, elég nagyra kezd dagadni a táborotok, már nem kajabálják a 10 százalékos  nyavalyájukat. A kizárásodra tett próbálkozás csúnya nagy bukfenc a dokinak. állandóan lepattan az öreg rólad, nem unja már? Kilóg a lóláb, kiakar csinálni, biztosan tart valamiért tőled. Azt mondják amikor Takács beszélt úgy remegett mint a kocsonya az idegességtől. Még valami baja esik szegénynek. Ki volt az a Gemences aki beszólt, mondta az egyik küldöttünk csak nem tudta m baja volt olyan összefüggéstelen marhaságokat mondott. Senki nem tudta mit akar szerintem ő sem. Valami nagy bun..ó lehetett azt mondták rohadtul utál meg az egyik legnagyobb seggnyaló.

« Válasz #2079 Dátum: 2015. November 16. 20:44 »

Kedves Kifüstölő!
A Fekete-Fehér Méhészklub színvonala olyan lesz, amilyenné alakítjuk.
Kérlek, tartózkodj az obszcén kijelentésektől.
Tudom kiről van szó, és nagyon fájdalmas számomra ez a történet.
Aki felszólalt ellenem, sajnálatos tévedés áldozata.
Kell még egy csomó idő mire ő és baráti köre is rájönnek kiket támogatnak, én már lenyugodtam, így nem is reagáltam az ott elhangzottakra.
Semmi értelmét nem láttam a viszontválaszomnak.
Pár éve még nekiugrottam volna, de tanácsadóim javaslatára már visszavettem a keménységből.
Van aki még ezt is sokallja, sőt sokkolja mikor kimondom, hogy törvénysértés, hazugság, és hasonlók.
Az OMME méhesének megítélését sem hitték el nekem, azt állították, én nem mondok igazat!
Aztán személyesen meggyőződtem róla, és itt leírtam.
Nekik még ezt nehéz megemészteniük, és nem fogadták el ezt a stílust, azért szakadtunk ketté.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület taglétszáma december 31-re el fogja érni azt, hogy csak egyetlen küldöttünkkel lesz kevesebb.
Sokat nyomulok azért, hogy új tagtársakat toborozzak, de a gemencesek folyton gyaláznak, támadnak mint látható.
Állandóan hátrafelé fordultak, és azt lesték mi, hogy szavazunk.
Ők azt nézik Cserényi mit bólint. (Mi is.)
Az élet minket, az egyre duzzadó OMME Kontroll Csoport igazát bizonyítja, sokan belátják, hogy értük az OMME vagyonának  megmentéséért küzdünk, a szabályok maradéktalan betartásáért.
Rólam lepereg a gyalázkodó stílusuk, megedződtem, más vagyok.
Kedves Kifüstölő!
Emiatt kérlek helyettem ne pocskondiázd Te sem azokat akik más véleményen vannak.
Én meg tudom magam védeni ha szükséges.
Köszönöm megértésed.
Nagyernyei Attila

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #2080 Dátum: 2015. November 17. 09:52 »
Napvilágra került az eltitkolt könyvvizsgálói jelentés.
A hallottak alapján felmerül bennem az a kérdés, bogy aki ennek a jelentésnek a birtokában van és azt nem jelenti az illetékes helyen, helyeken az nem  válik-e cinkossá a törvény előtt? Az infórmáciok alapján csak egy "tökös" felszólaló volt aki azonnali hatállyal menesztené Egyed Árpádot az ügyvezetői "székből. Ennek ismeretében kíváncsian várom a fejleményeket.

« Válasz #2081 Dátum: 2015. November 17. 11:19 »
Hang!
Ennek a bizonyos elmarasztaló könyvvizsgálólói jelentésnek minden küldött kezében ott kellene lennie. Még mindig nem lenne késő!
Egyébként meg minden küldött, aki eddig a törvénytelenségeket  a szavazataival - a kontroll csoport többszöri felhívása ellenére - megerősítette, már eleve "cinkos" A törvény előtt!

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #2082 Dátum: 2015. November 17. 18:37 »
Ha nem is az eredetinek, de mindenképp egy hiteles összefoglalónak minden bizonnyal ott kellene lenni minden küldöttnél. Sajnos ennek a vizsgalati jelentésnek van dátuma is. A jelentes elkészültével mikor kiderült az hogy komoly problemák vannak a Kft háza táján, miért nem tett semmit a vezetés?  Vagy nem az OMME a Kft tulajdonosa?? A küldöttek akik nem értenek az efajta dolgokhoz nem vonhatók felelősségre, mondvan ők biztak a vezetés "tudásában". Szerintem a kuldottek is csak most eszmelnek rá, hogy mijen zsiványság folyik a tudtuk nélkül a hatuk mögött.

« Válasz #2083 Dátum: 2015. November 17. 18:41 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #2084 Dátum: 2015. November 17. 19:15 »
Hang!
Úgy veszem észre elkaptad azt a fonalat, amit minden józan és független gondolkodású küldöttnek el kellett volna kapnia. A vezetésnek ez jó, hiszen szinte ellenőrizhetetlenül /az EB nem ellenőrzi a kft-t, a könyvvizsgálati anyagokat pedig elhallgatják a tagság előtt/ vehetnek ki nem kevés pénzt belőle. Mint ahogy a küldöttgyűlésen fel is vetettem a mérleg módosítás előtt. A kft pénzügyi beszámolója szerint, 1 millió 429 ezer forint tagi osztalékot fizetett ki a kft a 2014-es évben a kft tagjainak. Értesüléseim szerint két tag van a kft-ben , az ügyvezető Egyed Árpád, és a tulajdonosi megbízott dr.Mészáros. Szóval ezek szerint nem csinálnak lelkiismereti problémát abból, ha a pénzhez kell nyúlni annak ellenére, hogy nem kevés jövedelmet fizetünk nekik. Csakhogy az én véleményem szerint ezt az osztalékot nem lehetett volna a tulajdonos engedélye nélkül kifizetni. A papírok bizonyítják , megtették. A magyarázat, miszerint ez az összeg az OMME kasszáját gazdagította egy kissé fals, mert egy fillér sem szerepelt ilyen címszóval az OMME 2014-es pénzügyi beszámolójában.
De azon sem gondolkodtak el a küldöttek, hogy vajon mire költött el a kft 2014-ben 110 millió forintot, amikor az újság költsége cirka  bruttó 65 millió volt. A tárgyi beruházás is csak 6,5 millió. Ehhez a költséghez az egyesület a tagdíjakból 30 millióval, az üvegforgalmazásból befolyt összeg 7 millió körüli. Bevételei alapján az újságnak legalább 12 milliós haszonnal kellett volna zárnia az én számításaim szerint.
Az én véleményem az, hogy nem hogy fizetést, meg munkaviszonyt, hanem azonnali felfüggesztés mellett kártérítési eljárást kellett volna kezdeményezni a kft ügyvezetője ellen.

Üdv. jani bátya