Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285962 megtekintés
*

Hozso

• *
  • 38
Re:Hír-les
« Válasz #1500 Dátum: 2015. Április 02. 20:15 »
Engedtessék meg a magvas gondolatokhoz hozzá szólni.
Az már 2014. november 16-án, Gödöllőn teljesen egyértelmű volt, hogy a november 30-ra, ott a helyszínen összehívott küldöttgyűlés nem lesz legitim, mert már megint azok a fránya eljárási szabályok, pláne amit az OMME saját magának állított fel és valami oknál fogva elkerülte nagyjaink figyelmét. Az csak felesleges szócséplésnek tűnt, tűnik, hogy a figyelemfelhívást nem akarták meghallani.
Én nem emlékszem rá, de lehet, hogy a vájt fülűek igen, hogy november 30-án egy szó is esett volna a november 16-án elfogadott, és a visszamenőleges hatályú, közhasznú alapszabály módosítása tárgyában hozott döntésekről.
Akkor és ott, november 30-án szintén elhangzott, hogy a küldöttgyűlés összehívása szabálytalan, de dr. Soós szavai megédesítették az akkor még IB gondolatait, amire a küldöttek java része úgy szállt rá, mint....
És ez még mindig az eljárási rendről szól. A tartalmi elemek tekintetében úgy gázolták át a felvetett javaslatokon, mint az egykori választók a Duna jegén. Apropó befagyott Duna. Azt akkor csak arra használták, hogy átmenjenek a Dunán, a koronázás a hiteles történelmi dokumentumok alapján a várban történt. Ehhez még csak annyit, hogy a globális felmelegedésnek köszönhetően nem sok esély van a Duna befagyására, de valójában nincs is rá szükség. Számoljuk csak meg a létező hidakat, ott a metro és még hajóközlekedés is van. Így már nem reménytelen a várakozás. Szóval kitartás a kétkedőknek.
Áder úr a Sándor palotában bizonyára adna egy helyet, vagy ott a Mátyás templom, kinek kinek hite szerint.
Csuja László által beadott kereset az eljárási szabályok megsértéséről szól, ez teljesen az ő döntése volt. A Törvényszékre benyújtott Alapszabály tárgyában tudomásom szerint még nem született döntés, de elviekben már nincs is rá szükség. Azt nem gondolnám, hogy a Törvényszék az egészet visszavágja, mert legalább az OMME nevét és címét, vagy tevékenységi körét képesek voltak hiba nélkül megfogalmazni és papírra vetni. De most ismételten megadatik a lehetőség az érdemi munka elvégzésére az alapszabály előkészítő bizottságnak. Azt megint csak nem tudom, hogy a bizottság mandátuma meddig tart. Lehet, hogy újat kellene választani? És mi van az Etikai- és Fegyelmi Bizottság új tagjaival?
Természetesen arra leszek, vagyok leginkább kíváncsi, hogy az eljárási rendelkezések megsértését az IB milyen módon fogja kommunikálni. Lehet, hogy ők lesznek a mártírok?
Március 28-án több küldöttel is beszéltem a szünetben, elismerték, hogy laikusok, és elhiszik amit az IB-EB mond, mert ők biztosan tudják alapon. Nem az a baj, hogy a laikusok nem ismerik a jogszabályokat, mert nyilván nem a Magyar Közlöny a napi olvasmányuk és van más dolguk is. A baj az, hogy akinek illene és kellene tudni sem tudja, mert a befagyott Duna nélkül fejére tett korona ragyogása tisztára elvakítja és egyéb bokros teendői mellett ő sem ér rá olvasni.   

Dr. Horváth Zsolt

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1501 Dátum: 2015. Április 02. 20:50 »
Igen. Teljesen új alapszabálykészítő bizottság kell, hiszen a jelenlegiben van két, sőt több olyan tag aki ellen elfogultsági kifogást lehet emelni az Etikai Bizottságnál, sőt jogi fórumon is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1502 Dátum: 2015. Április 02. 21:06 »
Ha nulláról indul minden, akkor is nagyon résen kell lenni a küldötteknek.
Mit keres az alapszabály előkészítő bizottságban, Dr.Mészáros László, Egyed Árpád, vagy éppen Fekete József?
Biztosan emlékeztek rá, én magam ezt többször kifogásoltam.
Nem a személyükkel van gondom, hanem a pozíciójukkal.
Mindhárman vezetők, ebből kettő nem is egy tisztséget, hanem 3 illetve 4-et is betölt.
Véleményem szerint már itt óriási problémával nézünk szembe, mert ők hárman az OMME-ből élnek, és azt a gyanút ébresztik, hogy úgy alakítják a munkát, ahogy nekik tetszik, tehát maguk számára kedvezően.
Egyed Árpád többször kijelentette, hogy nem szereti ha a zsebében turkálnak.
Igaza van? Akkor ha a saját pénzét tartja ott igen, ha a mienket akkor nem.
A Kft. az OMME tulajdona! De kié az OMME? Egyed Árpádé?
Szerintem innen kell indulnunk, mert Fekete József is kijelentette a 2013-as Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapon, hogy az OMME úgy működik mint egy vállalat! Akkor ki az igazgató?
Nagy itt a zűrzavar a fejekben!
Bogár Tamás gondolatainak egy része is megszívlelendő, de nem értek vele egyet.
A bíró elmondta, hogy a Küldöttgyűlés érdemi részével azért nem foglakozik, mert már az összehívás is szabálytalan volt!
Aki emlékszik azokra a viharos időkre, tudja, hogy végig jeleztük, nem működik az alapszabály előkészítő bizottság, nem nézték át a pontok negyedét sem, és a küldöttgyűlés előtti nap estéjén tették csak fel a tervezet a honlapra.
Szerintem az OMME vezérkarnak magába kéne szállnia, és levonnia a következményeket.
Azok a méhésztársak a hibásak akik kiállnak a szabályok betartása mellett, vagy azok akik elkövetik a szabálytalanságokat?
Bogár Tamás!
Formai hibának véled azt is, hogy Fáskerti László EB elnök bejlentette március 28-án hogy, az EB a Kft-t nem vizsgálta?
Az új alapszabályban egyértelműen benne volt.
Most azt fogja mondani, hogy Csuja miatt a régi él újra, abban meg nincs.
Szerintem jelölő bizottság felállításával kéne kezdeni, és egy új lappal indítani.
Olyan emberek kellenek, akik ismerik az önkormányzatiság elvét, nem a vegyszereket reklámozzák, szavahihetőek, nem arrogánsak, alázatosak, egyszerűen a méhészek segítői, kiszolgálói.
Ez a nagy titkolódzás, ajtóbecsukás mindig azt a gyanút kelti, hogy sumákolnak, mutyiznak.
Nyissák ki az ajtót, tegyék nyílttá az üléseket, és akit meghívnak ne feledkezzenek meg róla, mert a rossz hírüket
fogja kelteni!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 02. 21:11 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1503 Dátum: 2015. Április 02. 21:19 »
Formai hibának véled azt is, hogy Fáskerti László EB elnök bejlentette, az EB a Kft-t nem vizsgálta?
Az új alapszabályban egyértelműen enne volt.
QUQURIQ !!!

Még most is a fülembe cseng Fáskertinek az a kijelentése, amit többször is megismételt, hogy az EB nem ellenőrizte az Kft pénzügyi okmányait!

Saját álláspontomat mondom el, amit látszólag sem az OMME vezetése, sem a kontroll csoport nem fogad el. Előbbi ismeri az érveimet, a másiknak most elmondom:

A Polgári Törvénykönyv a kft ellenőrző szervének létrejöttéhez két feltételt szab:
1. a tulajdonosi taggyűlés jelölje ki. (felkérés vagy kijelölés, nem OMME választott tisztségviselő!) Ez a taggyűlés nem azonos az OMME küldöttgyűlésével. Ezen a taggyűlésen az OMMÉ-t dr. Mészáros László képviseli.
2. A felkért tagok elfogadják a felkérést. Ilyen sem volt.

Az OMME két kft alapításába is belefogott. A Kft-k belső ügyeinek vizsgálatára a tulajdonos képviseletében eljáró dr.Mészáros László jogosult.

Egy szó, mint száz, az OMME EB nem a kft ellenőrző szerve! Még akkor sem, ha a küldöttgyűlésen a felszólaló ügyvéd ellenkező véleményének adott hangot.

Az alapszabályban szereplő vállalkozási tevékenység egyértelműen definiált: a mérlegben és az eredménykimutatásban külön oszlopon szerepel. Ott két oszlop van, az egyesület alaptevékenysége szerinti, illetve a vállalkozási tevékenység szerinti. Ebben az oszlopban költségek és bevételek szerepelnek. Az OMMÉ-nak normális esetben nincs kiadása a tulajdonolt kft-ben. Csak bevétele, az az osztalék.
Ebben az oszlopban vannak más dolgok, mint pl. zárjegy, méhegészségügyi kiskönyv, térkép, jelvény, nyakkendő, asztalok bérbeadása a Gödöllői rendezvényen, stb. ... MME EB vizsgál. De nem az önálló kft-t!!! Azt az OMME elnöke ellenőrzi, mint a tulajdonosi jogokat gyakorló.

Üdv KRJ
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1504 Dátum: 2015. Április 02. 21:31 »
KörmendyRácz!
Akkor az elmeszelt alapszabály 14. oldalán szereplő 8-as pontot miért szavaztatta meg ez a derék OMME vezetés?
8. A Bizottság feladata és jogköre:
- Az Egyesület működésére, a gazdasági vállalkozás egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzés,

Ha emlékezetem nem csal Te is benne voltál az alapszabály előkészítő bizottságban.
Akkor kérlek válaszolj, mert fontos a tagság tájékoztatása.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1505 Dátum: 2015. Április 02. 22:03 »

Az alapszabályban szereplő vállalkozási tevékenység egyértelműen definiált: a mérlegben és az eredménykimutatásban külön oszlopon szerepel. Ott két oszlop van, az egyesület alaptevékenysége szerinti, illetve a vállalkozási tevékenység szerinti. Ebben az oszlopban költségek és bevételek szerepelnek. Az OMMÉ-nak normális esetben nincs kiadása a tulajdonolt kft-ben. Csak bevétele, az az osztalék.

Üdv KRJ
Bocsánat János, de ez egy kicsit bővebb magyarázatra szorul, mert nem értem miért a vállalkozási tevékenység rendkívüli bevétele közé lett sorolva az apport, hiszen ezt az egyesület biztosította a kft-nek ebből az következik, hogy az apport  létezett az alapítás előtt, eredményként meg szerintem nem kicsit nonszensz besorolni a vállalkozási tevékenységhez. Szerintem az lett volna a normális, mint ahogy már korábban írtam és az eredménykimutatás helyet is biztosít hozzá ha a bevételeit és kiadásait is közzé teszik, már csak azért is mert  a  kft pénzügyeinek állásával befolyásolni tudja az egyesület mérlegét. S mivel alapítási költségeit teljes egészében bevételeinek nagy százalékát meg a tagdíjak teszik ki, mindenképp megilletné a fizető tagokat a korrekt tájékoztatás.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 02. 22:06 írta jani bátya »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1506 Dátum: 2015. Április 02. 22:11 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Mindenki! (OMME vezetése, Kft ügyvezetése, OMME kontrol csoport, OMME tagság:
 / agymosottak – megvilágosultak/ és kívül állók!

Kell nekünk ez a nyomorult Kft?
Addig, amíg nem volt, úgy- ahogy megvoltunk egymással…
Amióta megvan, mennyi törvénysértés történt, (ami csak ezután fog kiderülni)!
Minden áron Kft?
Akár az OMME -t is feláldozná a vezetés és a hívei is, hogy a Kft. megmentsék?
Minden áron a Kft-n el akarjuk cseszni az OMME vagyonát?
Mindenki egyetért azzal, hogy hatalmas pénzeket fizessünk ki a Kft műköédéséért, csak azért, hogy megmutassuk, (vezetés), hogy mindenáron működni kell a Kft –nek?
Civil nonprofit alapú szervezet eleve nem egyeztethető össze, egy profit orientált gazdasági vállalkozással!
Miért kényszerítjük az OMME –t olyan helyzetbe, ahol a léte, a jövője és a polgárai (OMME tagjai), sérülést szenvedhetnek!!!...
Miért nem jó Nekünk úgy, ahogy régen volt, amikor még mindenki tisztelte egymást, amikor még segítettük egymást, amikor még gondjainkat is el mertük mondani egymásnak?
Miért lett ekkora szakadék közöttünk?
Hol vannak azok az együtt eltöltött Brüsszeli órák, napok, azok a célok amiket együtt hajtottunk végre ?
Hatalom vagy a pénz?
Ők ketten a mi ellenségeink?
Miért hagytuk, hogy közénk álljanak?
Mi is jár a hatalommal?
A kegyetlen sok munka! …aki, akik mind ezt elvégzik, nincsen idejük hatalomra!
Csak a tagság emelheti őket hatalmassá!
Ugye milyen egyforma a két szó?
De, még is teljesen különböző az értelme…
A hatalommal, az antidemokratizmussal, a megalázással már találkoztunk!
Az OMME elnöke és a vezetés a saját tagdíjainkat fordította ellenünk a saját maga meg nem szavaztatott fizetésével és az ellenünk képviseltetett sztár ügyvéd járandóságával!
Miért nem így szedte tételesen az OMME vezérkara a tagdíjainkat, hogy ennyi megy az elnöki fizura, ennyi megy az ellenetek jogászkodó sztár ügyvédnek, meg a fürdőkben eltöltött IB-ke.stb…
Így aztán megnézném a kedves tagságot, akik oly hűen szavazgatnak a jelen pénz fecsérlő vezetésre, hogy mennyi tagdíjat szednének be a megélhetésükre…
Én a baromfiudvar kakaskája, csak annyit kérek mindenkitől, hogy lássátok meg, az aggódást, a küzdést értetek, a tagságért, amit egy páran, értetek próbálnak megvívni, hogy törvényes úton tudjon tovább működni az OMME!!!

Megértéseteket, és segítségeteket előre köszöni a nagytarajú Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 02. 22:16 írta kiskakas »

« Válasz #1507 Dátum: 2015. Április 02. 22:48 »
Gazdasági tevékenység az OMME életében a könyvkiadás (Ottó bátyám), térkép, zárjegy, kiskönyv, stb.

A gazdasági vállalkozás szóösszetétel törlését kértem, mert az Új elem volt a régi alapszabályhoz képest. Pont ez az a szó, amivel bele akarja az Ügyvéd a kft ellenőrzését érteni, ezért nem írtam alá az elfogadó nyilatkozatot.
De ugye Te is úgy gondolod, hogy most még a régi alapszabály szerint dolgozunk, abban meg nincs a vállalkozások belső ellenőrzése...
János
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1508 Dátum: 2015. Április 03. 00:35 »
Gratulálok Kiskakas!

Most fején találtad a szöget!
Ez az alap probléma!
Ezeket a gondolatokat elfogadva lehetne elindulni egy szebb jövő felé.

Csányi Antal

« Válasz #1509 Dátum: 2015. Április 03. 01:55 »
Anti!

Ez már stílus ebből többen is tanulhatnának!
Okos a kakaska,és sokat javult a szövegkörnyezete.

CSÁ: KARCSI

« Válasz #1510 Dátum: 2015. Április 03. 02:12 »
Kedves Barátaim!

Kaptam hideget meleget de úgy látom mindenkinek lejött amit írni szerettem volna.Na ez a lényeg.Az hogy eltér a véleményünk nem tesz ellenséggé mert a világ mikor így működött (vagy működik a mai napon is) ott háborús helyzet van  vagy volt. Vagy lesz. Ez szerintem ha minden jól megy nem érdeke senkinek mivel látni vélem "mind két oldalon" jobbító szándékot és igazából úgy gondolom nincs két oldal csak egy az pedig a méhészek oldala.Remélem előre toljuk a szekeret én meg még dobok egy hátast.

Jó éjt Karcsi

*

atya

• 1043
« Válasz #1511 Dátum: 2015. Április 03. 05:28 »
Gratulálok !

Mélyen és teljes szívemből gratulálok Csuja Lacinak! Külön megveregetem a vállad ha összehoz még valaha a sors(vigyázz a műtétel a te állapotodban akár végzetes is lehet)ha a zárójeles forgatókönyv jön be akkor pedig dobok a perselybe hogy hátha nem az ördög vitt el.Ha meg ő akkor az úgyis elég büntetés szegénynek.

Bizakodó Karcsi
..................
Ezt a megnyilvánulást úgy tetted, hogy ráadásul, egy közösség elnöke is vagy!! Biztos vannak, akik ott is büszkék az írásaidra.
Felénk ez nem példamutató, és persze nem támogatható az effajta megnyilvánulás.
Viszont erre mondják azt,; Stílus, maga az ember!!
Hát igen! Mielőtt azt hinnéd mekkora poént csináltál, gondolkozz el, vagy kérj segítséget.

Ui:
A véleményemben megfogalmazottakat, nem csak, erre az írásra értem! Tehát, nem csak rád vonatkozik, de köztük vagy.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1512 Dátum: 2015. Április 03. 08:46 »
Kedves Karcsi!
Tisztelt OMME vezérkar párti olvasók!

Menjünk vissza időben 2013 őszi OV előtti IB ülés hang eseményeihez. Nagyon kérem azt akinek megvan a hanganyag tegye fel újra ide a fekete fehér fórumra. Ekkor mondta el dr. Ese Ferenc jogász, hogy mi a teendője az OMME-nak az alapszabály ügyében. Viszont a vezérkar rájött, hogy ezek végrehajtása az OMME-nak ugyan hasznos és jó, de az ő  hatalmukra nézve kockázatos. A kisördög ekkor telepedett be az OMME vezérkara agyába és agyrágó bogárként dolgozik máig. Másnap már az OMME OV-n elfogadtattak egy határozatot, hogy ne legyen közhasznú szervezet az OMME. Ezen az OV-n lett elfogadva a kft alapítás is. Ezt az OV-t támadta meg bíróságon Elekes Laci. Ekkor még valamennyien reménykedtünk, hogy a per mellett, de békésen lehet megegyezni. Például Neonikotinoid ügyben előremutató közös fellépés lehetséges a Greenpeace-vel együtt.

Sajnos az OMME vezérkara folytatta ámokfutását a 2014-és tavaszi OV-n és Küldöttgyűlésen és azóta is ott van az agyrágó bogár képében a kisördög náluk. Emiatt indítottam el a peres eljárást és még most is reménykedem a tárgyalásokban. Ezért helytelen a fenyegetőzésed Karcsi. Hidd el, hogy sokkal veszélyesebb fenyegetéseket kaptam már és akkor se féltem. Engem őszinte, hiteles és teljességgel nyitott tárgyalások tudnak meggyőzni. Ilyen alattomos fenyegetéseket, kezdeményezéseket nem veszem komolyan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #1513 Dátum: 2015. Április 03. 08:59 »
Kedves Barátaim!

Kaptam hideget meleget de úgy látom mindenkinek lejött amit írni szerettem volna.Na ez a lényeg.Az hogy eltér a véleményünk nem tesz ellenséggé mert a világ mikor így működött (vagy működik a mai napon is) ott háborús helyzet van  vagy volt. Vagy lesz. Ez szerintem ha minden jól megy nem érdeke senkinek mivel látni vélem "mind két oldalon" jobbító szándékot és igazából úgy gondolom nincs két oldal csak egy az pedig a méhészek oldala.Remélem előre toljuk a szekeret én meg még dobok egy hátast.

Jó éjt Karcsi

Úgy látom benned rendesen munkálódik a kettősség.
Az egyik szösszeneteddel megállapítod , hogy háború van, és háborús helyzet van, vagy lesz. Én úgy gondolom, hogy ez csak az ellenségeknél működik. Itt szólásszabadság , és véleménynyilvánítás van, a törvényesség betartása mellett.
A másikban szösszenetedben, feltárod, hogy mennyire van  éleslátásod, a jobbító szándék tekintetében.
Hidd el én is élesen látom azt a "jobbító" szándékot, melyet így definiálok, az egyik illetve a másik fél oldaláról;
- Jobb lenne a vezetésnek ha MI nem lennénk.
- Nekünk méhészeknek jobb lenne ha nem ez a vezetés lenne.
Tényleg mind a két oldal jót akar. Csak az a kérdés, hogy melyik oldal kinek!!
Ezt dönti el a bíróság!!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1514 Dátum: 2015. Április 03. 09:46 »
Gratulálok !

Mélyen és teljes szívemből gratulálok Csuja Lacinak! Külön megveregetem a vállad ha összehoz még valaha a sors(vigyázz a műtétel a te állapotodban akár végzetes is lehet)ha a zárójeles forgatókönyv jön be akkor pedig dobok a perselybe hogy hátha nem az ördög vitt el.Ha meg ő akkor az úgyis elég büntetés szegénynek.

Bizakodó Karcsi
..................
Ezt a megnyilvánulást úgy tetted, hogy ráadásul, egy közösség elnöke is vagy!! Biztos vannak, akik ott is büszkék az írásaidra.
Felénk ez nem példamutató, és persze nem támogatható az effajta megnyilvánulás.
Viszont erre mondják azt,; Stílus, maga az ember!!
Hát igen! Mielőtt azt hinnéd mekkora poént csináltál, gondolkozz el, vagy kérj segítséget.

Ui:
A véleményemben megfogalmazottakat, nem csak, erre az írásra értem! Tehát, nem csak rád vonatkozik, de köztük vagy.

A poént nem csak csinálni kell, hanem érteni is! Mondhatnám azt is, hogy akinek nem inge nem veszi magára.!
Számomra szánalmas, és egyben rémisztő, a megnyilvánulása!!.......

Ahogy nézegetem, szelektív a memóriája, Atyám! Pedig nem régen írta a Gőzölgőben az idézett gondolatot. Lehet, hogy önnek is meg kellene tanulnia érteni a poént? Vagy csak a saját és elvbarátai frenetikus poénjait érti?
Számomra nem rémisztő, mindössze elgondolkodtató a megnyilvánulása: bájos, amint az "egyenlő mércével" méregeti Varga Karcsit...
..........
Én nem a lájk-okra hajtok!!Szerintem az írásaim a szomorú valóságot tükrözik!!
-írta szintúgy a poénkodás ürügyén elkövetett mocskolódását magyarázó válaszában.

Látja, ezzel a mondatával ismét a szívemből szólt, magam sem tudtam volna megfogalmazni jobban a gondolataimat, amelyek Karcsi szelíd -amolyan "buksisimogató"- humorral megírt, de a "véres valóságot" tükröző hozzászólása és az ön arra adott fensőbbséges "szózata"  kapcsán támadtak bennem. Én viszont azt a próbálkozását vélem szánalmasnak, mellyel igyekszik védeni a védhetetlent: Csujalaca barátját. No, de mint tudjuk: "Similis simili gaudet..."