Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285975 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1470 Dátum: 2015. Április 01. 21:13 »
A pálos atyákat is mindenféle ürüggyel támadták. A hatalom arroganciája sokszor megnyilvánult már a történelemben. Az agresszív hatalom sosem hallgatja meg a többieket. Most megy a neten a Dunán, hányszor tették lehetetlenné azok életét, akik mást gondoltak, mást mondtak, vagy tettek, mint a HATALOM.  1981. 11.04 -én a Pálosok megjelenhettek nyíltan, már nem kellett bujkálniuk.

Az OMME életében is eljő az idő, amikor minden küldött nyugodtan a szíve szerint szavazhat. Nem kell azt figyelnie, hogy nézi-e a KUSS alelnök.

Apropó: Csak Fáskerti szerepét firtatta a Bíró?  Mázlista a Fáskerti, hogy egyenlőre csak a Bíró érdeklődik utána.

A jövőt kukkoló Sz.Vereb.

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1471 Dátum: 2015. Április 01. 21:27 »
Mi volt a hiba? Csak annyi, hogy az OMME Alapszabály szerint a meghívót 15 nappal korábban kell kiküldeni. Mivel a gödöllői küldöttgyűlés november 16-án került megtartásra, így a november 30-án Budapesten megrendezett, emberi számítás szerint nem felelt meg a 15 napos kritériumnak.
Az persze ismét csak nem volt meglepő, hogy nagyjaink az erre vonatkozó észrevételt, minden más kényes elemmel együtt leseperték az asztalról. Most aztán csipegethetik a lehullott morzsákat.
A mai, de még nem jogerős döntés egyenes következménye lehet és kell, hogy legyen a megerőszakolt, március 28-án elkövetett módosítás  tiszavirág élete. Azaz valójában nem történt semmi!
Ennek alapján javasolnám a Tisztelt Alapszabály Előkészítő Bizottságnak, hogy éljenek a lehetőséggel és tényleges szakmai munkát végezve, olyan Alapszabály tervezetet alkossanak, ami minden tekintetben megfelel a magasabb szintű jogszabályi követelményeknek, és az sem lenne baj, ha nem riadnának vissza egy-egy jelenleg kényesnek tűnő szabályozási elem korrekt megfogalmazásától. A majd kérünk állásfoglalást című ködösítés eddig sem és ezután sem fog eredményre vezetni, legfeljebb időhúzásra lehet jó, egyben alátámasztva  a korábbi aggodalmat a 4.000.000 Ft-os tervezett ügyvédi díj mértékére vonatkozóan. Már tudjuk, hogy egy módosítás = 500.000 Ft. Ha a március 28-ai Küldöttgyűlést nézem, úgy nem is olyan rossz órabér! Ismételni tudom csak a korábbi felvetésemet, nem zavarna a dolog, ha nem nekünk kellene fizetni a révészt, mert mit is ír(mond) a hogy is hívják?! Mind ezt persze az OMME pénzén!
Azt is jó lenne már sokaknak tisztán látni, hogy valójában ki, illetve mi az OMME.
Tisztelet azoknak, akik valamikor önzetlenül, lelkesen a szakmát képviselve létre hozták, és úgy tűnik néhány hozzászólásból, hogy még ma is azt a képet őrizték meg maguknak. Egyik oldalról az a kép egy kicsit megsárgult, de ezzel együtt színesebb is lett, mert a világ is oly mértékben változott, hogy azt nem lehetett, lehet figyelmen kívül hagyni. Ez önmagában nem is lenne baj, ha ténylegesen a méhésztársadalom javát szolgálná, mert hogy szolgálhatná 100%-os mértékben.
De miért nincs ez így? Nehéz lenne hitelesen, teljes körűen megfogalmazni, ahhoz minden részletet pontosan ismerni kellene, de ilyen ismeretekkel azt gondolom, hogy csak egy nagyon szűk kör rendelkezik, aztán ezt vagy elmondják vagy nem, de az egyik az biztos. És az sem mindegy, hogy hogyan teszik mind ezt.
Az látható volt, hogy Gödöllőhöz képest a március 28-i Küldöttgyűlés már majdnem  a demokrácia kivirágzása volt - jön a tavasz - de valójában amíg egy ember mondja meg, hogy mi a szabály, addig az nem demokrácia, legfeljebb demokratikus centralizmus. Meghallgatom és majd eldöntöm, mert vannak önkéntes segítőim nem is kis számban.
Még valamikor iskolás koromban az április 1-t a "bolondok napjaként" tartottuk számon és viccelődtünk a tisztesség határain belül.
Ami ma történt az nem vicc, nem hiszem, hogy nevettek volna az érintett felek. Az azonban bizonyos, hogy igazolást nyertek a korábbi felvetések a törvénysértéseket illetően amibe vélhetően az elefántcsont torony is bele remegett. Ez csak a kezdet.

Dr. Horváth Zsolt

*

atya

• 1043
« Válasz #1472 Dátum: 2015. Április 01. 21:44 »
......................................
Apropó: Csak Fáskerti szerepét firtatta a Bíró?  Mázlista a Fáskerti, hogy egyenlőre csak a Bíró érdeklődik utána.

A jövőt kukkoló Sz.Vereb.

Fáskertit az OMME ügyvédje keverte bele a dolgokba.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1473 Dátum: 2015. Április 01. 22:53 »
Kedves Varga Karcsi!

Azt hiszem, te sem tudod levetkőzni amit rád rót a "sors".
Úgy gondolom, hogy téged nem érdekelnek a tények. Pedig idővel jobban járnál. Csuja Lacit meg ne féltsd, tud magára vigyázni.
Ha félre értettem az írásod, akkor elnézésed kérem, megkövetlek majd!

Kedves Bogár Tamás!

A hozzászólásaid számát tekintve, már "képben" lehetnél a történteket illetően. Többször és többen leírták, hogy honnan fúj az a csúnya szél.
Törvénytelenségek és alapszabály áthágások sorozatát követte el a vezetőség az utóbbi közel 2 évben. Ez kezdődött még a Fekete József ált. elnökhelyettes úr uralkodása vége felé, tudod az a bizonyos Lászlóffy levéllel, ami ugyan törvénytelen nem de etikátlan mindenképpen volt.
Azóta minden szabályszegést szóvá tettünk, mindent lesöpörtek az urak. Na ebből lett elegünk!
Bízom benne, hogy megértettél.

Köszönettel: Bercsényi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1474 Dátum: 2015. Április 01. 23:39 »
Szabó Karcsi elnök társamnak és a többi magyar méhésznek üzenem:

A Törvényszék a hibákat korrigálja ítéletével, de a szándékokat nem tudja.

A szándékokat az OMME tagjainak, küldötteinek, elnökeinek kell korrigálnia. Ehhez első lépésként az előítéleteket félre kell tenni, a gőzt az agyból le kell ereszteni. Meg kell nyugodni. Fel kell emelnünk a fejünket, józan paraszti ésszel és jó szándékkal kell a továbbiakban a közös érdekeinkért cselekedni. Mindenki másképpen, de mindenki tehet valamit.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1475 Dátum: 2015. Április 02. 00:00 »
Ébresztő!

Ha eddig azt hitte volna valaki, hogy a jogász végzettségű elnök az egykoron magas politikai körökben mozgott sztárgázsis ügyvéddel mindent elintéz, annak a mai nap az ébresztő kürtjével kellett felébrednie a csipkerózsika álmából. Ezt elsősorban az IB tagoknak és az EB tagoknak kell átgondolnia!

Egy egyszeri-sima méhész, aki a helyszínen is mondogatta, hogy ez így nem szabályos, nem jogszerű tollat ragadott. Sztárgázsi nélkül, a közért bátran kiállt. Neki csak gratulálok a bátorságához, hogy fenyegetések közepette, - amik ezen fórumon is illették - anyagi felelősséget is vállalt véleménye érvényesítésére. Az OMME elnöke és a sztárgázsis ügyvéd tévedtek. Vajon a sztárgázsis ügyvéd visszafizeti azt a díjat, amit az OMME a november 30-val kapcsolatban kifizetett Neki? Az Ő felelőssége egyértelmű. Jóval a küldöttgyűlés előtt minden körülményt megismert, és vállalta a közreműködői szerepet november 30-án. Az Elnök, az EB és az IB hibáztak, amikor nem hallgattak az egyszer méhészekre, akik azt mondták: ez így szabálytalan. Az EB több hónapot megkésve (akkor miért kussoltak) fel is hívta a figyelmet: A tanulságot le kell vonni! A Bíróság megtette a magáét.

Az elnök hibájáért miért az OMME fizet? Ha Csuja hibázott volna Ő maga fizette volna. Ha az elnök hibázik akkor meg szintén a Csuja és a többi méhész fizeti? Mert itt nem az OMME vétett. Nem a küldöttek. Nem més, mint az ELNÖK! Az IB és az EB csak annyiban, hogy nem voltak elég határozottak, hogy maguk lépjenek, pedig látták a bajt. Látják a többi bajt is!

Egyetlen módon lehet a dolgokat rendezni. Le kell ülni az OMME Kontroll Csoporttal. Szabályosan és konszenzusra törekvően kell dolgozni. Nem erőből, cél szentesíti az eszközt alapon mindent elkövetve.

Ez a per csak egy volt a sok perből, amire dr. Soós biztatta a méhészeket. Az alapszabály tartalma is per tárgya lesz. A jelenlegi tervezet olyannyira antidemokratikus, olyannyira ellentétes a jogszabályokkal, hogy az már ordító. Csak mi méhészek megbíztunk a jogvégzett nyugdíjas vámtisztben. De tévedtünk. Sem az, hogy nyugdíjas, sem az hogy jogvégzett nem elég ahhoz, hogy beszéljen velünk, méhészekkel! Milyen tájékoztatást kapnak a méhész vezetők, a méhész küldöttek? Elegendőt, vagy csak udvariassági leveleket? Te mit kaptál? Mit olvastál az OMME honlapon?

Gratulálok a Kontroll Csoportnak, gratulálok Csuja Lacinak! Békében és szabályosan a méhészekért előre!

Ébresztő!!!

a vekkerállító Sz.Vereb

« Válasz #1476 Dátum: 2015. Április 02. 06:32 »
Kedves Szürke Veréb!

Ami azt illeti szerintem is örömteli az hogy tényszerűen nem volt meg a megfelelő idő ami a küldöttgyűlés összehívásához így sikerült fogást találni az eljárás menetén. Eddig ez oké, de majd akkor javaslom Csuja Lacit megkoronázniha1:befagy a Duna  2:Ha beltartalmi okok miatt utasítja el a bíróság az alapszabályt és nem a megfelelő időkeret meg nem léte miatt! De nem baj ha ez ilyen sikerélményt nyújt akkor  azt én tiszteletben tartom mivel itt még nem történt hasonló(atya pere) ezért úgy gondolom ha ennyire fontos nektek remélem nem súlyozzátok túl a dolgot.
Nem biztos hogy a legkönnyebb út a bírósági de van aki ezt állítja és ezt is vallja ,ebbe nekem nincs beleszólásom csak véleményem de azt nem ismételgetem mivel nem pozitív evvel kapcsolatban függetlenűl a mostani döntés eredményétől.

Jó reggelt mindenkinek Karcsi!

Kedves Bercsényi!

Lehet hogy félreértettél mivel nem Csuja Lacit féltem hanem szegény Ördögöt mivel ha véletlenül nála landol akkor lehet hogy ő is a bíróságra fog járni.Illetve egy idő után át akarja venni a hatalmat!!!

Aggódó Karcsi!

*

atya

• 1043
« Válasz #1477 Dátum: 2015. Április 02. 06:50 »
Kedves Karcsi!
Mielőtt belemennél olyan dolgokba, amihez a te bevallásod szerint is olyan messze állsz mint Makó, Jeruzsálemtől, azon gondolkozz el, hogy ha felépítenek egy házat alap nélkül, és az utána összedől, számít-e az, hogy milyen ablakok, vagy milyen tető volt rajta.
Szerinted az ablakgyártó, vagy a tetőfedő volt a hibás mert összedőlt a ház??
Remélem nem haragszol meg, és csak bízom benne, hogy te is úgy gondolod,; hogy vezető embernek minimum ismeret kell az élet területén, hogy eltudja vezetni a csapatát. Ilyen vagy te is ??
Ha nincs ehhez hasonló ismeret a tarsolyban akkor célszerű segítséget kérni. Van mikor a segítség is csalfa.
Most hirtelen egy KFT dal sorai jutottak eszembe, ; siker, pénz, csillogás,
 HALLGASD - hallgassátok.
 https://www.youtube.com/watch?v=iUp25WH373k

Ui:
A fröcskölődést egy picit visszább kéne venni, mert nem mi követtük el a szabálytalanságokat.
De meg értem a csalódottságodat.
https://www.youtube.com/watch?v=yOSGbIYEZ48
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 02. 06:55 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1478 Dátum: 2015. Április 02. 06:51 »
... Ha beltartalmi okok miatt utasítja el a bíróság az alapszabályt és nem a megfelelő időkeret meg nem léte miatt!

Karcsi!

Valóban piti dolognak tűnik, hogy egy nappal előbb vagy később küldték ki a meghívót, DE:

1) a jogszabályokat (többnyire) azért alkotják, hogy azok a társadalom működését szabályozzák. Nem ilyen opcionális dolog, hogy ez tetszik, betartom, ez hülyeség, ezt nem...

2) ami sokkal nagyobb baj (és nem "csak formai" hiba), hogy magát az alapszabály-tervezetet sem sikerült időben kiküldeni - ami pedig alapja lett volna az érdemi munkának. Sajnálom, ha Téged még mindig nem zavar, hogy kellő felkészültség hiányában kényszerítettek igencsak felelős, az egyesület mindennapi életét (sőt: a jövőjét is) meghatározó döntés meghozatalára.  :(

« Válasz #1479 Dátum: 2015. Április 02. 06:59 »
Kedves Karcsi!

Láthatóan nagyon szenvedsz, de ezzel mit kezdeni nem tudok.

Arra vigyázz, nehogy te légy a felelősök Org. Bélája a végén.  ;D :-[

Sokkal jobban szeretem, ha a lányod ír helyetted.  :-[

Tarts egy pici szünetet, gondold át az egészet leheld ki magadból az ártalmas gőzöket, tisztulj meg, töltődj fel értelmes gondolatokkal és Húsvétot követően szívesen várunk itt.

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1480 Dátum: 2015. Április 02. 08:16 »
Amint korábban mondtam, hemzseg a súlyos tartalmi hibáktól is az alapszabály és a per elindítása előtt egy héttel ott feküdt az asztalomon több kereset is. Az én felelősségem volt, hogy melyiket indítom el. Az választottam amelyik a leggyorsabban eredményt hoz. A választásom jóságát, józanságát az eredmény visszaigazolta. Jelzem, ebben sokat segített az a rutin, amit 1988 óta különböző felelősségű döntéshozatali szintű munkakörökben eltöltöttem.

Arról is meg kell emlékeznek, hogy ez az eredmény nem születhetett volna meg annak a csapatnak az aktív segítsége nélkül amit Fáskerti úr irigyel tőlünk és tyúkudvarnak becézett, ami neki fogy, nekünk pedig nő és erősödik.

Köszönöm az összefogást, türelmet, együtt gondolkodást, együttműködést. és köszönöm az elismerő szavakat. Ezek mind a közös sikeres jó szándékú munkánknak szólt. Ebben -bár ő nem hiszi,- de Karcsinak is szerepe volt.

Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Merítsünk erőt ebből a mondásból barátaim! Folytassuk bátran a megkezdett munkát!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kas62

• 146
« Válasz #1481 Dátum: 2015. Április 02. 09:15 »
"Lehet hogy félreértettél mivel nem Csuja Lacit féltem hanem szegény Ördögöt mivel ha véletlenül nála landol akkor lehet hogy ő is a bíróságra fog járni.Illetve egy idő után át akarja venni a hatalmat!!!"

Akkor az ördög, valószínű nem Tökömfalváról származik. :D ;D

*

irido

• 488
« Válasz #1482 Dátum: 2015. Április 02. 09:52 »
Még a novemberi küldöttgyűlés idején írtam, hogy engem meggyőztek a jogi érvek, hogy nem lesz érvényes az a küldöttgyűlés. Jó lett volna, ha azok is végiggondolták volna, akiknek döntési jogkörük volt az ügyben. Bogár Tamás, Varga Karcsi: olvassátok el, mit írt Jakabadmin. Alapvetően nem az egy nappal van baj. Azzal, hogy aznap került fel a honlapra az alapszabály tervezet. Egy küldött így miként tudja azt, hogy akik őt küldték, mit tartanak ebből helyesnek? Nekem mondjuk alapvető aggályaim vannak a képviseleti demokráciával, de egy ilyen sokszintű döntéshozatalnál, amikor arról van szó, hogy milyen szabályok szerint működjön az egyesület, akkor annyit tiszteletben kell tartani, hogy mindenki meg tudja ismerni az alapszabály tervezetét. Adott esetben annak megtárgyalásához is idő kell (pl. más egyesületekkel megismertetni a tervezettel szembeni érvrendszert). Ez a demokrácia alapja. Hozsonak teljesen igaza van, amikor azt mondja, hogy ennek hiányában  ez maximum demokratikus centralizmus. Persze, lehet azt mondani, hogy formai hiba volt. Ennél azért sokkal mélyebben rejlik az igazság. Pedig nem vagyok vádolható sem Geddekas, sem Litterae fanatizmussal. Szóval azt gondolom, hogy az a minimum, hogy ennyi idő idő után illene már egy szabályos alapszabály elfogadó küldöttgyűlést összehívni. Mert ez így sajnos egy nagy szerencsétlenkedésnek tűnik .

« Válasz #1483 Dátum: 2015. Április 02. 11:04 »
... Szóval azt gondolom, hogy az a minimum, hogy ennyi idő idő után illene már egy szabályos alapszabály elfogadó küldöttgyűlést összehívni.

Ha így haladunk, erre hamarosan sor is fog kerülni, csak majd a bíróság hívja össze, törvényességi felügyelet keretében...

5 hónap eltelt, és még mindig itt tartunk??
http://fustolo.wordpress.com/2014/10/08/a-let-a-tet/

« Válasz #1484 Dátum: 2015. Április 02. 12:18 »
Egyetértek Varga Károllyal.
Én is emiatt kezdtem ezt a témát boncolgatni. De úgy látom, nem értitek, miről beszélek, beszélünk. Egy ilyen formai hibába belekapaszkodni, nagyon súlyos taktikai hiba volt a részetekről. Ez csak ellenszenvet szül a küldöttek nagy részében. Ha tartalmi hibákat nem fog említeni a bíróság az indoklásában (pl. hogy nem kaptatok szót, vagy hogy érvénytelen volt valamelyik szavazás, stb.) akkor ez nem olyan kedvező fejlemény szerintem a számotokra. Sőt. Reménykedjetek, hogy valami lényeges dolog is legyen benne, mert az ilyesmi, hogy a második közgyűlés az minek számít és egyéb ilyen jogi hülyeségek totálisan nem érdeklik az embereket. A hülyeségek szót azért használtam, mert a küldöttek nagy része számára ezek nem fontosak, teljesen mindegy nekik, hogy egy héttel később lehet-e folytatásnak nevezni egy másik közgyűlést, vagy újra ki kell 15 nappal korábban meghívót küldeni és ilyenek.
Miért nem arról szól ez az egész, hogy mondjuk valamelyik javaslatotokat nem tette fel szavazásra az elnök? Ami igaz lenne és egyet is értenék vele. De ha lényegtelen jogi kekeckedés fog menni, azzal nem fogtok szimpátiát kiváltani, ezt már előre is megmondom.