Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286933 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1245 Dátum: 2015. Január 07. 19:59 »
Vivaldi!

Nem mondod,hogy kitiltottak?
Mi rosszat tettél?
Nem a hivatalos állásfoglalást képviseled?
Hát szégyeld magad!
Ilyen tenni a ződőn nem szabad!
Nem mondták neked?

Csányi Antal

« Válasz #1246 Dátum: 2015. Január 07. 20:18 »
 Újévi jókívánság ..........az OMME honlapjáról!

Orbán Viktor miniszterelnök úr az OMME elnökének megküldött ünnepi köszöntőjében az új esztendőre szóló jókívánságait továbbította a hazai méhészek számára.

Dr. Fazekas Sándor miniszter úrnak, a földművelési szaktárca vezetőjének, minden magyar méhész részére megküldött újévi köszöntését tisztelettel továbbítjuk:

„Kérem fogadják ünnepi jókívánságaimat annak jegyében, hogy az Önök tevékenységére ezentúl is számítok az ország jobb jövőjéért folytatott munkában. Magyarország Kormánya az új esztendőben is kiáll a méhészek érdekeiért. Boldog új évet kívánok minden méhész honfitársamnak!”

OMME Ügyvezetés
És folytassuk ezzel így kerek egész, az Új évi jókívánság!

"Magyarországon nem fordult elő méhpusztulás a neonikotinoid tartalmú csávázószerek használatakor, ezt alátámasztják az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vizsgálatai – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium."
http://index.hu/belfold/2013/03/19/magyarorszagon_nem_pusztultak_mehek_csavazoszerek_miatt/

Tegyük azért hozzá ezt a nyilatkozatot a www. greenfo.hu -ról!

"Megkérdeztük Mészáros Lászlót, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnökét, hogy végeztek-e ilyen irányú vizsgálatokat. Az elnök a Greenfo-nak elmondta, hogy a csávázószerek vizsgálata speciális módszerekkel történhetne meg: figyelni kellene a szubletális hatást (azaz a halálos dózisnál kisebb mennyiségben alkalmazott vegyszer hatását) és a szántóföldeken maradt méhhullákat. Mészáros László kijelentette, hogy ilyen vizsgálatokat az egyesület nem végzett."

Akkor ez a nyilatkozat, mi alapján született????????????
www.index.hu

"Az említett kísérleteket az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) végzi évek óta.
Az úgynevezett környezetterhelési monitoring vizsgálatok és az OMME honlapjára kitett összefoglalók alapján „egyértelműen látszik, hogy üzemi szinten nem jelentkeztek azok a tünetek, amelyekről a nemzetközi szakirodalom megemlékezik”. A következtetések szerint ennek elsődleges oka lehet az is, hogy a hazai termelők betartják a növényvédelmi szerre vonatkozó előírásokat, illetve hogy az egyes országokban a különböző szerekre más-más szabályozás vonatkozik.

Az OMME eredményei szerint nem egyértelmű, hogy a neonikotinoid honnan kerül a méhekhez. "

A végére hagytam a lényeget!
Ők az igazi érdekképviselőink!
http://elelmiszerlanc.kormany.hu/download/c/40/60000/Besz%C3%A1mol%C3%B3_N%C3%B6v%C3%A9nyv%C3%A9delmi%20Bizotts%C3%A1g%202013%2002_18.pdf

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 07. 20:29 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1247 Dátum: 2015. Január 07. 20:29 »
A két jómadár ott volt!

Csányi Antal

*

Nb18

• 797
« Válasz #1248 Dátum: 2015. Január 07. 20:33 »
Sziasztok!

Szóval a kedves Elnök Úr nyíltan kijelentette, hogy fogalmuk sincsen, hogy miképp kellene nekiállni a neok káros hatásainak kivizsgálására és ez miatt semmilyen vizsgálatot nem is végeztek..... Vagy mégsem ezt mondta? Akkor végülis mikor hazudott? Mert most már teljesen világos, (reméljük azoknak is, akik eddig még nem jöttek rá) hogy az elnökünk egy kiváló mozigépész, aki profin vetít! Nem tudják miképp kellene a neokat vizsgálni, de abban biztosak, hogy nem úgy ahogy az "ellenzék" szakértői, vagy a zöldek javasolják!
Bravó!
Hajrá érdekképviselet!

Nb18

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1249 Dátum: 2015. Január 07. 20:36 »
A kedves zsíros úr cenzor, /aki tegnap telefonált mert szerette volna hallani a hangomat,/ bármit írtam minden kimoderált. De szakmai dolgokat. Ami semleges téma, nem szólt senki ellen. Azt hiszem még azt is, hogy a kaptárokat én csavarozom nem szögezem.
 Erre elmondtam róla a véleményem miszerint az IQ-ja a kaktuszomét se éri el, és hogy szórakozzon a nénikéjével. A kizárás indoka: Minimális , modor, kultúra és tisztelet. 
Mondja nekem ő, aki mindháromnak legalább olyan hiányát szenvedi mint a sivatag a víznek.  Egy értelmes gondolatot még nem bírt leírni a fórumán, de cenzornak jó. Javasolnám olyan külön fórumok oldalak létre hozását ahová az ilyen embereket be lehet tenni, és a kényszeres cenzori késztetését le bírja vezetni. Mert ha esetleg innen kibukik, más veszélyesebb dolgokra is képes. Mondjuk pár pszichológus biztos el bírna rajta dolgozni néhány évig.
Na , de ezen már túl vagyok. És az igazság az is, hogy számítógépet cseréltem tavaly. Ez okból kiváncsi voltam, hogy be lehetne e regisztrálni másik néven az új számítógépről. Sikerült. És mivel már ott voltam, valaki a kaptárgyártás témakörében kérdezett, én meg válaszoltam neki. Erre föl Bezzeg László, Tükör felhívott, és a beszélgetésünk végén felajánlotta , hogy vissza vesz Vivaldi néven.
Nagyon megköszöntem neki, / nem akarom bántani őket, és nem az ellenség beszél belőlem/, de amikor a vitatkozókat mindet szépen kitették, ezzel olyan érdektelenné tették az egészet, hogy legutóbb is már csak azon vitatkoztak, hogy milyen lukú a madárháló. Ezért megköszöntem neki, de nem akarok vissza menni.
Viszont, ha egy tanácsot elfogadtok tőlem, mármint az itteni cenzorok.
 Ennek a fórumnak nagy előnye volt eddig, hogy mindenki leírhatott mindent. Egyet kéne szem előtt tartani, hogy véleményt nem moderáltok ki. A személyeskedést, és egymás szidását én is utálom,  és ennek határt kell szabni. De, minden fórumot a viták teszik érdekessé. Különben csak olyanok maradnak akik mindenben egyet értenek, és minden elszürkül érdektelenné válik, és unalomba fullad. Ne kövessétek el azt a hibát, hogy csak egy fajta véleményt tűrtök el, mert akkor nyugodtan áthozhatjátok zsíros cenzort, majd ő elintézi a fórumot.

« Válasz #1250 Dátum: 2015. Január 07. 20:44 »
Veszti1982!

Most jött el az idő a válaszra a privátban feltett kérdésedre!
A többiek számára!
Szilveszter kérdezi:igaz-e "rágalom",hogy a Csányi méhészet
1o család után fizeti az OMME tagdíjat!
A válasz:igaz 2013-ra.
2014-ben nem igaz.Ebben az évben rájöttem,rájöttünk miért fizessek,fizessünk
többet.
Van így is elég a kasszában a garázdálkodáshoz!
Nem kell a mi hozzájárulásunk.
Így is ugyanazok a jogok illetnek meg bennünket.
A Cserényi doki meg kenje a hajàra a támogatásokat!
Meg is lepődött rajta. Ezek tényleg nem fizetnek!
Basz...k meg,fél millivál kevesebb évente!

Csányi Antal

« Válasz #1251 Dátum: 2015. Január 07. 20:49 »
Vivaldi!

Két métert nőttél a szememben!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 07. 20:52 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1252 Dátum: 2015. Január 07. 20:50 »
Tényleg! Mi van akkor ha valaki csak az 5000 Ft-ot fizeti be?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1253 Dátum: 2015. Január 07. 20:53 »
Vivaldi!
Itt biztosan nem leszel kimoderálva.
Már éppen azon gondolkodtam, hogy rajtam kívül csak egy moderátor van, Atya.
Mit szólnál hozzá Vivaldi ha felkérnélek a Méhészklub moderátorának?
A klub létszáma már indokolja, írásaid pedig méltóvá tesznek rá.
Várom megtisztelő válaszod.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
klubvezető

« Válasz #1254 Dátum: 2015. Január 07. 20:54 »
Sziasztok ! És én még becsűletessen meg fizetem az adót .  Nahát !!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1255 Dátum: 2015. Január 07. 20:57 »
QUQURIQ!!!

Vannak olyan nagy eszközök,(után fotóktól felfelé) aminek nem csak az OMME tagság a feltétele, hanem regisztrált 51 méhcsalád!
Van, aki ezt ellenőrzi???

Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #1256 Dátum: 2015. Január 07. 21:05 »
Vivaldi!!

Idézet
Ennek a fórumnak nagy előnye volt eddig, hogy mindenki leírhatott mindent. Egyet kéne szem előtt tartani, hogy véleményt nem moderáltok ki. A személyeskedést, és egymás szidását én is utálom,  és ennek határt kell szabni. De, minden fórumot a viták teszik érdekessé. Különben csak olyanok maradnak akik mindenben egyet értenek, és minden elszürkül érdektelenné válik, és unalomba fullad. Ne kövessétek el azt a hibát, hogy csak egy fajta véleményt tűrtök el, mert akkor nyugodtan áthozhatjátok zsíros cenzort, majd ő elintézi a fórumot.
Sajnálom, hogy így jártál, de szerintem nem először, és nem utoljára.
Egyébként az írásod ezen szakaszával teljes mértékben egyet értek, és a moderálást csak is akkor alkalmazom mikor az általam meghatározott legkisebb szintet eléri a személyeskedés.
Hangsúlyozni szeretném,  nem biztos, hogy az általam megfogalmazott küszöb, másnak már nem a plafon.
Ha ilyen történne, én mindenkit szeretnék kérni, (mint ahogy már volt ilyenre példa) hogy "jelentse a moderátornak", és talán közösen hamarabb sínre tehetjük a dolgokat.
Zoli!
Írásaid olvasásakor, számomra kiderül, hogy igen, igen következetesen, és egyenesen kommunikálsz.
Szeretném meg kérdezni tőled, hogy itt köztünk elvállalnál-e, egy esetleges moderátori felkérést.

Oppá:
Egy kicsit lassabb vagyok, mert Attila ugyan ezt kérdezi tőled. Úgy látszik egyet gondoltunk.
Akkor hát rajtad múlik.
"Atya"

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 11. 17:49 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1257 Dátum: 2015. Január 07. 21:13 »
Kiskakas!

Tisztelt Méhészek!
Emlékeztek, néhány napja írtam, hogy többször szóltam Dr. Mészáros László OMME elnöknek, hogy van egy javaslatom tagdíjakkal kapcsolatban. Megígérte, hogy azonnal az IB elé viszi.
Azóta IB sincs, de ő van.
Neki nem érdeke, hogy a tagdíjak rendben legyenek, a lóvéja meg van, arra ügyel egyedül.
Nem számít, hogy 50-100-150 milla a tagdíj. Senki nem ellenőrzi, évek óta pofázom.
A megoldást is elmeséltem neki, nyomott is mindjárt egy tetszik gombot, aztán ennyi.
Mennie kéne lassan vissza nyugdíjba, mert ez a vezetési stílus nulla!
Az OMME vagyona nekünk alapítóknak szívügyünk. Akik kikapartuk(ták) a gesztenyét, szenvedünk attól, hogy lefikázzák azt amit közösen felépítettünk.
Én mindig olyan munkahelyen dolgoztam ahol a teljesítmény után fizettek.
Most az OMME Kft, ügyvezetője akkor is kap fizetést, ha áll az üvegforgalmazás.
Erre szavazott a jó nép, akkor én miért aggódom?
Vagy nem is szavaztunk az ügyvezető személyéről?
Akkor, hogy került oda, és ki szavazta meg az 500.000 Ft-os fizuját?
Van itt gond annyi mint a tenger. És minket támad a sok informálatlan, akik semmit nem tudnak arról, hogy mi is történik az OMME-ban valójában. A kijózanodás, másnaposság mindig rosszabb, mint a kóma.
Most kómában a tagság, mert a mámor addig tart, míg van "lé".

Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1258 Dátum: 2015. Január 07. 21:51 »
Most nem kis gondot okoztatok nekem.
Ne haragudjatok rám, de gondolkodnom kell rajta. Ugyanis azt nem tudom, hogy én aki már nem is tudom mennyi idő óta harcolok a moderátorokkal  a zöld fórumon, hogyan viszonyulnék ahhoz, amit eddig annyira megvetendőnek tartottam. Ez nálam elvi kérdésként merül fel.
 Semmi kifogásom személy szerint ellenetek, sem ezen fórum ellen. Nagyon megtisztelő a felkérés. De most képzeljetek, képzeljen el mindenki aki ismer, és olvasgatja írásaimat. Mit gondol az ezek után rólam? A szabadszájú aki moderátor lesz.
Attól is félnék, hogy ez már valóban befolyásolná a vélemény alkotásomat, ezt meg nem akarom.
Egyszerűen, és szűkszavúan ez a gondom.
Másrészt, még egyszer, a felkéréssel valóban nagyon megtiszteltek, és csalódást sem szeretnék okozni, és azt sem szeretném , ha ez kimagyarázkodásnak tűnne.
Tehát, kis gondolkodási időt kérek.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1259 Dátum: 2015. Január 09. 11:59 »
 Egy ideje már rájöttem, hogy jobb, /főleg ha valami nagyobb horderejű dologhoz fog az ember,/ pár napig gondolkodni.
 Ezt azért éreztem fontosnak, mert ez a felkérés nagyon megtisztelő. Bizonyára mások számára is az lenne.
 És azt is tudom vannak akik szívesen elfogadják ezt a felkérést, de az én helyzetem speciális. Én ugyanis már vagy tíz éve harcolok a /cenzorok/, moderátorok ellen a Méhészfórumon. És ezek a személyek mindent megtettek, hogy megutáljam ezt a foglalkozást. Ez sikerült is nekik.
Igaz ugyan, hogy a facebookon, néhány, így a méhészklub, a méhészet, a kaptár, és a nagy boconádival méhészkedők oldalon is van olyan jogom, hogy tagokat felvegyek. De ott a dolog nagyon egyszerű. Aki saját képén jelenik meg azt felveszem, aki meg valami szellem, belfegor stb. azt meg nem.
Én tehát nem lennék jó moderátor. Ugyanis azt tartom, a vélemény  szabad. Az meg, hogy aki tőlem okosabb azt kidobni rám nézve ciki, és vissza üt/ugyanúgy mint amikor zsíros engem kizárt/, aki meg butább, azt meg minek.
Ergo, ha senkit sem moderálnék ki, akkor meg minek lennék moderátor.
 Ezért aztán azt gondolom, hogy ha nem vonom magamra ezzel senki haragját, maradnék inkább "nagypofájú" szabad író. Ezt már megszoktam, és bár tudom sokak haragját és a "nagyok" bosszúját is magamra vontam ezzel. Én kimondom amit gondolok, de az én lelki ismeretem tiszta, és ettől nyugodtan hajtom a fejem nyugovóra minden este. Ez ilyen egyszerű.
  De a moderátorság már bonyolultabb foglalkozás. Nehezebb eldönteni, hogy hol van a határ. Nem is nekem való. Remélem indokaim megértésre találnak nálatok.
Ezért mindenkitől még egyszer elnézést kérek aki bizalmát belém helyezte, és remélem legalább ti, /ellentétben a méhészfórummal/ "megtűrtök" továbbra is.