Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285969 megtekintés
*

zümi

• 1382
Re:Hír-les
« Válasz #2145 Dátum: 2015. December 01. 21:09 »
Bercsényi!
Látod ezért kérdeztem, hogy ki a következő "áldozat"!
Van egy olyan érzésem, nem Gabika az utolsó.....
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2146 Dátum: 2015. December 01. 22:19 »
Gabika volt az egyik legjobb OMME alkalmazott, aki a méhészekért élt. Köszönet érte!!!!!
Ha ez így megy tovább, akkor nagy az esélye annak, hogy : AKI "AGYMOSOTT" AZ REPÜL!
Persze az agymosás nézőpont kérdése. A végén még tényleg csak a ...... maradnak talpon??
Tényleg  nyalni, meg ..... szopni kell, hogy megfeleljen valaki?
Akkor a gatya letolás is felhívás volt a keringőre?
Tudom, hogy nagyon butákat tudok kérdezni, bocsánatot kérek, de ezek véletlenül jutottak eszembe.
Ezek után KUSSOLOK, hátha jó fiú leszek.

« Válasz #2147 Dátum: 2015. December 02. 07:29 »
Advent idején, három héttel karácsony előtt, nem bocsátunk el egy gyermekét egyedül nevelő anyát. Azt hiszem, ezt szükségtelen magyarázni…

« Válasz #2148 Dátum: 2015. December 02. 09:12 »
Közlemény!

Én alulírott Szabó György a Gödöllői Méhészegyesület bíróságra bejegyzett elnöke, kérem Csuja Lászlót a Gödöllői Méhészegyesület megválasztott elnökét, hogy a következő ügyekben járjon el!

1. Kérem megvizsgálni, hogy van-e jogi lehetőség a Gödöllői Méhészegyesület Nemzeti Programos pályázatainak közvetlenül az MVH-ba való beküldésére az OMME Hivatalának kikerülésével?

2. Tájékozódjon arról, hogy megtagadhatja-e az OMME Hivatala az MVH pályázatokhoz szükséges az egyesület OMME tagságát igazoló dokumentum kiállítását?

3. Kérdezzen rá, hogy a pályázatok benyújtásához szükséges segítséget ilyen feltételek mellett is igénybe vehetjük-e a Pest megyei szaktanácsadó úrtól?
(Itt fogunk választ kapni arra, hogy a szakik MVH alkalmazottak, vagy OMME katonák (az ígért minisztériumi állásfoglalás nélkül)?)

Mielőtt bárkik az OMME szétverésével vádolnának, engem csak a segítő szándék hajt. Most hogy eggyel kevesebb ügyintézője van az OMME Hivatalának nem várható el, hogy ugyan azt a nagy mennyiségű feladatot ellássák!

Felhívnám az összes többi méhészegyesület vezetőjét, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez!

Az így felszabaduló időt javaslom az érdekvédelmi tevékenységre fordítani és itt most nem a sajátjuk, hanem a szegény méhészek érdekeire gondoltam elsősorban.

Szabó György
Gödöllő
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 02. 09:34 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2149 Dátum: 2015. December 02. 09:53 »
1. Van. (Most is vannak, akik így küldik, közvetlenül az MVH-ba, csak előtte be kell szerezni a tagsági igazolást az OMME-tól.)
2. Szerintem nem tagadhatja meg.
3. Inkább ez a pont a kérdéses, hogy hogyan szerezheti be egy tag az igazolást, ha nem akar az OMME-val "kommunikálni". Az ilyen tartalmú kérvényét nyilvánvalóan el kell juttatnia valahogy, különben az OMME nem tud róla, hogy szüksége van rá. Itt szerintem csak az a kérdés, hogy a szaktanácsadó útján is be lehet-e szerezni, vagy csak levélben lehet elküldeni a kérvényt.

*

atya

• 1043
« Válasz #2150 Dátum: 2015. December 02. 10:19 »
A "rejtéjes" OMME tagság igazolásokat, miért nem adja ki az OMME, azoknak akik egyébként  tárgy év március 31-ig befizetik azt.
Mindenki saját maga adhatná be pályázatát, és akkor amikor akarja, (vagy amikor kell) a tulajdonában lévő igazolással együtt.
Szerintem a tagsági díj megfizetésével mindenkinek személyre szólóan ki kellene állítani az igazolást!  (Ha már megfizette azt.)
Vagy te Tamás, nem így látod?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2151 Dátum: 2015. December 02. 11:59 »
Úgy érted, hogy automatikusan mind a 12 ezer (vagy nem tudom, most mennyi) tagnak postázni? Éppen lehetne, csak a nagy része ennek biztosan fölösleges lenne. A többség biztosan ezután is az OMME-hoz küldené az igénylést. Inkább valami olyasmin kellene gondolkodni, hogy egyszerűen, könnyen jelezhesse, aki kéri az igazolást. Mondjuk az OMME elektronikus tagdíjnyilvántartó rendszerében lehetne ilyen funkció. Aztán még azon is el kellene gondolkodni, hogy a keretek kihasználtságát hogyan lehetne nyomon követni azokkal együtt, akik nem az OMME-n keresztül küldik be. Az MVH nem végez ilyen előzetes kalkulációt, tehát ha sokan oda küldik, akkor jelentős túligénylések is kialakulhatnak. Persze ez is megoldható lenne valahogy, csak akkor kellene egy közös felület, ahol a közvetlenül benyújtott támogatások is jelezhetők.

*

atya

• 1043
« Válasz #2152 Dátum: 2015. December 02. 12:41 »
Igen úgy értem, hogy automatikusan megkapja az igazolást, hisz a befizetéssel eleget tett a kívánalmaknak, és OMME taggá vált! Jó lenne ha nem mi döntenénk el azt, hogy mi felesleges mások számára!

Az is elképzelhető lenne számomra, hogy amikor teljesíti a fizetést, nyilatkozik arról hogy igényt tart-e az adott évben a tagság igazolására, és ha igen akkor melyik támogatási formát szeretné kihasználni.
Ezáltal két - három legyet lehetne ütni egy csapásra. ;)
Egy biztos, pontosan a kellő időben megkapnák a teljes tagnévsort, és nem utolsó sorban, a lóvé is időben megérkezne az OMME számlájára.

Egyébként úgy gondolom, hogy függetlenül attól, hogy szeretne-e valaki pályázaton részt venni, avagy nem, az igazolást mindenképpen ki kellene adni, hisz tagja az egyesületnek! Az nem lehet alternatíva, hogy lehet nem is kell majd neki, és így felesleges!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #2153 Dátum: 2015. December 02. 13:20 »
A megoldás nagyon egyszerű.

Egyéni tagság igazolásához elegendő a tagsági igazolvány és a tagdíj befizetési bizonylat. Az igazolvány hátán egyébként írja is, hogy csak az az évre befizetett tagdíjjal együtt érvényes.

Így aki akar támogatást lemásolja őket, mellékeli és kész.

Az aztán meg különösen érdekes, hogy valamit csak azért veszünk meg, mert van rá támogatás és nem azért mert használni szeretnénk.
Ezért nem tudom elfogadni azt, hogy ha elfogyott a támogatás akkor már nem is kell az az eszköz abban a méhészetben.

Ha szükség van rá akkor meg kell venni. Ha meg nincs akkor meg minek....
Kit támogat ezzel az állam, ha sok majd a raktárban porosodó eszköz kerül a méhészekhez, mert volt rá támogatás?

A közösségi (egyesületi támogatások) esetében az OMME tagságot az egyesület által átutalt tagdíj (közleménybe hány fő és méhcsalád) banki kivonata lenne.
Ez úgy is csak az önálló egyesületeket érint, mert a többi már a nevében is OMME...    nekik nem kell ilyen igazolás, legalább is remélem.  :o

Az így felszabaduló időt energiát lehetne az érdekvédelemre fordítani.
Ez a javaslat azért készült, mert most hogy kevesebb dolgozó intézi az ügyeket az Ő sorsukat próbálnánk könnyíteni.
Vagy nem?  ;)
Szabó György

« Válasz #2154 Dátum: 2015. December 02. 13:45 »
Jó lenne ha nem mi döntenénk el azt, hogy mi felesleges mások számára!

Ezt nem is mondta senki. Akinek kell, az kérje és megkapja. Arra utaltam, hogy több ezer igazolás kiküldése fölösleges azoknak, akik azt nem kérik. Évente több millió forint plusz kiadásról beszélünk.

« Válasz #2155 Dátum: 2015. December 02. 13:49 »

Az aztán meg különösen érdekes, hogy valamit csak azért veszünk meg, mert van rá támogatás és nem azért mert használni szeretnénk.
Ezért nem tudom elfogadni azt, hogy ha elfogyott a támogatás akkor már nem is kell az az eszköz abban a méhészetben.

Másik variáció is van: ha az adott évben betelt a keret, akkor elhalasztom a következő évre a vásárlást, hogy támogatásra meg tudjam venni.

« Válasz #2156 Dátum: 2015. December 02. 14:02 »
Költségtakarékos módon ezt úgy tudnám elképzelni, hogy ha egy netes felületről mindenki saját magának le tudná tölteni az igazolást és otthon kinyomtatni. Mint a kötelező biztosításoknál, emailben küldi el a biztosító az igazolást. Csak akkor még mindig ott vagyunk, hogy a túligénylés problémája nincs megoldva, a beadás pillanatában nem tudnánk, hogy mennyi támogatásra számíthatunk, adott esetben többe kerülhetne a termék, mintha nem vennénk rá igénybe támogatást.

« Válasz #2157 Dátum: 2015. December 02. 16:29 »
Ennek ugyanaz lenne a feltétele mint most, hogy valaki feltöltse a felületre az összes adatot amiből aki akarja a sajátját leszedheti.

Egy ilyen embert rúgtak tegnap ki az egyesületből aki hasonló feladatokat látott el. Gondolom a feladatai maradtak, csak most minden dolgozni bejáró nagyobb örömére közöttük szétosztják, a  majd csak megoldják jeligével, nem?

Aki meg otthon hegyezi a cerkáját, azt meg ez az egész nem érdekli.

A legolcsóbb és leghatékonyabb a csináld magad saját érdekedből, amit lentebb leírtam. (Befizet, lemásol, mellékel!)

Attól félni, hogy kézen közön a befizetett tagdíjjal történik valami és ezért nem "érvényes" a befizető méhész tagsága, nem kell mert az már büntető kategória, ha valaki magáncélra turkál a közvagyonba az "OMME mézes bödönébe"!

Vagy nem??? :o
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 02. 17:51 írta Texas Ranger »
Szabó György

« Válasz #2158 Dátum: 2015. December 02. 21:08 »
Gondolkodtam azon, hogy Gabikát egyáltalán kirúgták e?
Nem, nem rúgták ki!
Őt eltávolították, és ez nem ugyanaz.
Akit kirúgnak, az rosszul végzi a dolgát, vagy súlyos hibát vét!
Itt másról van szó.
Gabika sokat tudott sokat látott, és most a kampány kezdetekor, a pénzügyi zárás idején nem szerencsés olyan alkalmazottat "tartani", aki kapcsolatokat ápol a "másik" oldallal is.
Egyszerűbb ez a történet mint gondolnátok.
Gabi még januárban is megkapja a teljes fizuját, sőt a bérletét is.
Akkor miért kellett egy 24 óra alatt távoznia?
Szerintetek?
Remélem most már ennyi megaláztatás, ennyi kézzel fogható szörnyűség után ébredeznek a küldöttek, és rádöbbennek milyen szívtelen, pökhendi, önimádó emberek vezetik civil szervezetünket.
Az OMME jelenleg úgy prosperál mint egy politikai párt.
Csak a jelenlegi vezetés hívei vonulhatnak az úr színe elé.
Gyakorlatilag ezzel a szemléletükkel ripityára verik az egyesületet, és ezt úgy adják elő, hogy a mi bűnünk.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #2159 Dátum: 2015. December 02. 21:16 »
Attila!
Említetted, hogy olyan ügyről van tudomásod, amit még az IB tagjai sem tudnak! Titok még?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.