Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287422 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2115 Dátum: 2015. November 24. 20:12 »
Köszönöm Csuja Lászlónak SZALÓCZI kATALIN  költőinek tűnő, ám annál inkább cinikus kérdéseire a gyors és egyértelmű válaszát.
Na ITT kezdődne az érdekvédelem felsőfokon!

« Válasz #2116 Dátum: 2015. November 24. 20:21 »
Igaza lehet Belphegornak, én ugyan személyesen nem láttam, de a fiam szerint Bp.-en egy minőségi élelmiszereket forgalmazó üzletben egyöntetűen opálos, akácmézet árulnak üvegezve, és vitt üvegbe tölthetően, mérés utáni fizetéssel olyan 3500 Ft/Kg áron.
Hogy mik vannak manapság?
Egyébként az "érdekvédelem", most az OMME-ra gondolok, a sok remekül dolgozó kitüntetett mellett, vajon lépett-e már a Takács által említett "hungarikum" akácmézünk gyalázása ügyében?
Vagy Takács Ferenc csak blöffölt volna??? A KGY-en elmondottak alapján alig hiszem!

« Válasz #2117 Dátum: 2015. November 25. 16:28 »
Tisztelt Méhésztársak!

Ismét tájékoztatnom kell titeket a Gödöllői OMME Méhessel kapcsolatban. Sajnos az OMME újságja írásban is közli az OMME legdrágább elnökének azon kijelentését, hogy a gödöllői méhegészségügyi felelős nem tájékoztatta Őt személyesen az OMME méhesének állapotáról. Felhívnám a cikk író figyelmét, hogy a nagy emberektől, a legdrágábbtól meg főleg csak hitelesen és szó szerint illik idézni. Az ominózus mondat úgy hangzott, hogy " emberileg elvárható lett volna......".
Mint már korábban is jeleztem nem feladata a méhegészségügyi felelősnek az OMME elnökét közvetlenül tájékoztatni!
Erre vannak a kapcsolattartók. Viszont a kapcsolattartókat akiknek ez lenne a feladatuk nem tájékoztatják.....Folyamatosan megkerülik őket, felettük döntenek, részben róluk.. erről többet jelenleg nem kívánok mondani, de mint kívül álló rendkívül aggályosnak tartom az ilyen viselkedést bárkivel szemben.
A cikkben megjelent egy időpont, hogy az első jelzés a méhek állapotáról október 15-én érkezett meg legdrágább elnök urunk kezébe. Kérném szépen az OMME irodában dolgozókat, hogy az OMME könyvelt e-mail rendszeréből keressék elő a kedves és Legdrágább elnök urunknak azokat az e-maileket melyben már július végétől kezdve folyamatosan kérte az intézet az atkairtás tekintetében az utasításokat a szer és módszer tekintetébe. (Legalább 5-6 db-nak kell lenni! Válasz egyikre sem érkezett a mai napig sem! Én láttam, hogy el lettek küldve!!!)
Ezek után a legdrágább elnök urunkat nekem még külön kellett volna értesíteni??? Szerintetek???
Most ha valaki felvonná a szemöldökét, hogy miért a kutató intézet nem tudta volna a kezelést végrehajtani az MVH által támogatott atkairtókkal?

Hát kérem csak a szerződés szerint van átadva (a felelősség természetesen mindenért) a méhes, de a kézi irányítás  Budapestről történik. Ilyen körülmények között dolgozni..??

Aztán gondolom véget ért a szabadság, vagy a saját méhesben a munka, szeptember elején lett szer, módszer, ukáz, ki merre szalad... Azért, hogy a kiválasztott és elrendelt módszer (amit legközelebb le kell cserényi) miatt októberre az állománnyal mi történt, na ki a felelős???

A méhegészségügyi felelős, a beosztott méhész aki csak utasításra cselekedhet, a kapcsolattartó akivel nem tartanak kapcsolatot???

Egy kis adalék még a tisztán látáshoz:
                                                                     61 km2                    41 km2
Telelő állomány Gödöllő:   2012    1007 db       17 db                      25 db
                                       2015    2186 db       35 db                      53 db

61 km2 Gödöllő közig területe, ebből 41 km2 a méhek által értékelhető (nem autópálya, vasútállomás, lakótelep egyéb építmény)

Az intézet elhelyezkedése folytán ezen méhcsaládok szinte mindegyikét 5 km-es sugarú körön belül elérik!
Ide jön még a kör másik fele Isaszeg 1024 db családdal!

Ja ehhez még jönnek a vándorok, ide Gödöllőre és Isaszegre is! Van még kérdése valakinek???

Mivel nem hiszem, hogy az újságban lévő cikket doktor úr nem mutatta meg a legdrágább elnök urunknak és nem az Ő beleegyezésével jelenet meg, az alábbi válaszlépést teszem az ügy végleges lezárása ügyében.

(Természetesen a Rádi Tibor által vezetett etikai bizottságot ismét nem tervezem terhelni!)

A mai naptól (2015. november 25.) lemondok arról a megtiszteltetésről, hogy az OMME gödöllői méhesének méhegészségügyi felelőse legyek.
Megköszönöm az eddigi lehetőséget, hogy ingyen dolgozhattam a közért ( a szembeköpéses bérezést leszámítva!)!
Kérem az OMME legdrágább elnökét, hogy a továbbiakban gondoskodjon ezen poszt betöltéséről!

Én csak egy valamit nagyon sajnálok (de azt amíg élek),
hogy ilyen emberek kezére adtam az OMME zászlaját!!! :'(

Isten óvja az OMME Méheit!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2118 Dátum: 2015. November 25. 17:32 »
Én nyomtam egy "tetszik"-et, pedig nagyon nem tetszik.Nem a Texas által felsorolt tények, hanem a következmények és a felelősség szétszórására elmaszatolására gondolok. A küldöttgyűlésen mindenki hallhatta a magyarázatot, még jó, hogy azt nem mondták a méhcsaládok harakirit követtek el. Mint írtam, az elhangzott szöveget a kezdő méhészeknek be lehet adni és még jól is hangzik de egy méhész számára elfogadhatatlan
Tisztelt legdrágább elnök urunk vajon mekkora összeget ajánlott fel a tiszteletdíjából a helyreállításra, -a jog szerint anyagi felelősség terheli és ehhez elég rendesen meg is van fizetve-.

Üdv. jani bátya

*

atya

• 1043
« Válasz #2119 Dátum: 2015. November 25. 17:57 »
Idézet
Tisztelt legdrágább elnök urunk vajon mekkora összeget ajánlott fel a tiszteletdíjából a helyreállításra, -a jog szerint anyagi felelősség terheli és ehhez elég rendesen meg is van fizetve-.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2120 Dátum: 2015. November 25. 20:19 »
QUQURI !!!

Kiskakas is a porondon!

Kedves méltóságteljes Fő OMME elnök urunk!
Ez az ember aki önnek oly szívhez szólóan írt, csak kétségebe esetten tette! Mert mint tudni, az OMME vezérkara egész nyáron nem, található a "hivatalban"! A megtörtént eseményekről csak utólag tudnak! Az, hogy az OMME méhészete hova jutott, Mészárosunk és Cserényink pénztárcáján múlik!
Nincs gond, ha nem értenek hozzá! De ezt előre tisztázni kéne!
Lúrer vagyok, ne hallgassatok rám! Az atkák nem tudják, hogy az OMME kuss doktorától félni kéne! Ezt csak a küldöttek tudják!
..és Ők, a nagy OMME vezetők, most megpróbálnák ráhúzni a vizes lepedőt egy talpig szorgalmas, becsületes méhész, méhegésségügyisre?
Fránya banda!
...és még kitüntetés...
Mit szólnak ehhez az elhullott méhek???

A megbotránkoztatott Kiskakas!!!  :-X

« Válasz #2121 Dátum: 2015. November 26. 07:09 »
Tisztelt Gazdálkodó!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzőszervezete a NAK Agrárszolgáltató Nonprofit Kft.

Gyakorlatorientált, Méhész OKJ-s képzést indít Baján.

A képzés ideje:

2015. november 20.- 2016. május (320 óra)

helye:

Bereczki Máté Szakközépiskola, Baja, Szent Antal u. 96.

A képzés díja:

200.000,- Ft (vizsgadíjjal együtt)

Gyakorlatorientált 320 órás képzésünk 128 óra elméletből és 192 óra gyakorlatból áll. Az órák hetente két alkalommal, péntek délutánonként és szombatonként kerülnek megrendezésre. A gyakorlati oktatás szakemberek méhészetében történik. Az őszi, illetve tavaszi oktatási időszakot májusi vizsga zárja.

Minden kezdő és gyakorló méhészt, érdeklődőt várunk képzésünkre!

A MÉHÉSZ végzettség földvásárlásra is feljogosít és megfelelő végzettséget ad a fiatal gazda pályázathoz.

Amennyiben a képzéssel kapcsolatban kérdése merülne fel az alábbi elérhetőségeken szíveskedjen érdeklődni.

NAK Agrárszolgáltató Nonprofit Kft. elérhetőségei:
Telefonszám: +36 76/481-335, +36 70/390-2668
E-mail cím: info@bacsagrarhaz.hu
Oktatók elérhetőségei:

Gégény Benjamin:
Telefonszám: +36 30/635-1260
E-mail cím: gegeny.benjamin@omme.hu
Csernák István:
Telefonszám: +36 70/339-8696
E-mail cím: csernakii@freemail.hu

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000372/2014

« Válasz #2122 Dátum: 2015. November 26. 07:41 »
Tisztelt Méhészek, nem tisztelt OMME vezetők!
Már tegnap este olvastam  Texas Ranger, gödöllői Méhész Mester szívbemarkoló írását!
Még mindig a hatása alatt vagyok, annyira felzaklatott.
Őszinte, emberi, lesújtó és baromi fájdalmas írás.
Szabó Gyurira senki nem tudja rásütni azt a bélyeget, hogy törtető, pozícióhajhász érdekember!
Ő egy ízig-vérig Ős-OMME-s, egyesületünk belső "magmájának" része.
Remélem ez a magma a felszínre tör és elemi erővel kiveti magából a salakot.
Az OMME vezetői részéről a arcátlanság, arrogancia a pökhendiség nem ismer határokat.
És még az OMME Kft. zűrös dolgaiba bele sem mentünk.
Újra indul az elnöki puncstúra!
Az OMME elnöke ismét összehívta a megyei elnököket, hogy megmagyarázza a bizonyítványát.
Lehet fogadalmat tesz, hogy soha többé nem fog hazudni, és feltárja a titkokat, mindenki számára hozzáférhetővé teszi a bűnös iratokat?
A naivitás nekem is hibám, ebből már kigyógyítottak az OMME uralkodói.
Szabó Gyuri egy OV-n hegesztő szemüvegben, a vezetésnek háttal ülve vett részt, mielőtt lemondott a Gödöllői Méhész Egyesület elnöki posztjáról.
Megkérdeztem tőle mi ez a maskara Gyuri?
Azt válaszolta zavarja az erős önfényezés, és így adja tudtukra, hogy ne vakítsák már ennyire a méhészeket.
Az OMME elnöke be is szólt Gyurinak, hogy forduljon meg, ne a hátát mutassa.
Nagyon értékes embereket sértenek meg az OMME tiszteletlen vezetői, és mi ezt még tűrjük?
Gyulán  közös EB, IB, és most már ETB ülés is lesz.
Költik a méhészek tagdíját, viszont van remény.
Hamarosan vége, így biztosan nem mehet tovább!
Közeleg az ŐS-robbanás!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2123 Dátum: 2015. November 26. 11:54 »
Szabó Gyuri nem mondott le, mert nem akarta cserben hagyni a barátait, csapatát. Amikor az OMME vezetése az alapvető méhészeti érdekek érvényesítését se vállalta, pl. a növényvédőszer ügyekben, akkor döntött úgy, hogy ha az OMME-ban a választott tisztségviselőink (IB, EB, ETB) nem hajlandók változni, akkor a következő ciklusban Ő nem vállalja az egyesület vezetését. Hajlíthatatlan volt feltételeiben. Próbáltuk nagyon sokan őt arra kérni, hogy vigye tovább vállán az egyesületet, de nem vállalta. Abban igaza lett, hogy a mostani tisztségviselők abszolút rugalmatlanok és a józan ész szerinti logika nem elég az ő meggyőzésükre.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2124 Dátum: 2015. November 26. 21:17 »
Na még egyszer idézek Szabó Gyuri írásából:
"Én csak egy valamit nagyon sajnálok (de azt amíg élek),
hogy ilyen emberek kezére adtam az OMME zászlaját!!! " írta befejezésként Gyuri.
A Pál utcai fiúk regény jut eszembe, még a Méhészklub indulásakor hasonlítottam hozzá a Viola utcát.
Látom, hogy a Facebook-on is téma az írása, rengetegen olvasták!
Nagyon remélem, hogy sok méhészt kijózanít, hogy kik osztják fentről az észt.
Minden amit a jelenlegi vezetésről írogattunk, szárazon, sallang mentesen, feketén-fehéren benne van.
Szabó Gyuri írása valójában egy vészjelzés, amit helyén kell kezelni.
Én határozottabb, radikális megoldások híve vagyok, és azért szorgalmaztam az OMME elé egy tüntetést.
Mivel csapatban kell gondolkodnom nekem is, beláttam nem biztos, hogy jó megoldás lett volna, viszont éppen a mai nap történései ismét gondolkodóba ejtettek.
Letaglózó, lehangoló híreket kaptam, és ezt nem is méhészektől.
Amint megtudok pontosabb részleteket hol tart a vizsgálat, azonnal közlöm veletek.
Remélem azok akik kitartottak mellettük végig ezt teszik!
Mégy egy érdekesség.
Szabó György lemondott az OMME méhesének egészségügyi ellenőrzésről.
Csak nem Csuja László lesz a méheü. felelős?
Ő ugyanis Gödöllőn hivatalosan is ellátja ezt a posztot.
Ez egyre érdekesebb.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2125 Dátum: 2015. November 27. 07:25 »
Privátban kérdezik többen tőlem, hogy miért titkolódzok, ha fontos hírekről van tudomásom?
Leírtam, hogy pontos részleteket szeretnék megtudni, viszont az ominózus kifejezés, amiért etikai vizsgálat zajlik ellenem, lassan elfárad.
Ha így "szorgoskodnak" lehet új fogalmakat kell a méhészeti közéletbe bevezetni.
Folyamatosan azt szerettem volna elérni, hogy titkos szavazások legyenek, mert akkor nem látható a részrehajlás, mindenki szabadon, a vezetés befolyása nélkül húzhatja be az ikszet.
Lehet elérkezünk oda, hogy érdemes lesz név szerinti, és nyílt szavazást kérni?
Bizony, bizony.
Mert ha kiderülnek az újabb turpisságok, kényelmetlen lesz ám a jelenlegi vezetés mellett a kacsókat égbe emelni.
Akik eddig is tisztában voltunk a viselt  dolgaikkal, egyre büszkébben vállalhatjuk azt amiért támadtak bennünket, hogy tartsák be a hatályos törvényeket, szabályokat.
Mióta is kérjük ezt?
Most sincs másról szó, viszont erre én sem gondoltam, hogy ilyen bátrak.
Véleményem szerint a most körvonalazódó balhéról az IB "elnökség" egy része sem tud!
Alakul ez szépen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2126 Dátum: 2015. November 27. 13:24 »

« Válasz #2127 Dátum: 2015. November 27. 17:09 »
kerekes.batya
Indexen focikk ma...
Nem tudom, de bennem van egy rossz érzés sajnos a "NAGY POLITIKA" a Magyar méhészeket és a célunkat maga alá fogja gyűrni! Akarhatunk mi akármit de a jelenlegi politikai hozzá állás nem minket fog támogatni. Messzi van még a választás, mikor kellünk nekik.

« Válasz #2128 Dátum: 2015. November 29. 18:39 »
Érdekes hírrel szolgálhatok.
Még Pénteken történ Kecskeméten.
Takács Ferenc összehívta a környékbeli méhész vezetőket, hogy tartson nekik egy valós tájékoztatót a "Kínai veszedelemről" és a mézhamisításról, valamint, hogy ki milyen szerepet vállalt ebben az ügyben.
Bezzeg Laci nem éppen a környékről érkezett, de ott volt.
Varga Karcsi és még sokan mások.
Állítólag Takács Ferenc is végigjárja az országot, és tájékoztatja a méhész vezetőket arról, ami az OMME feladata lenne.
Érdekes, faramuci helyzet, hogy egy kereskedő jobban védi az érdekeinket mit azok, ahova a tagdíjak milliói áramlanak.
Sok kérdés nyitott maradt, közülük a legérdekesebb amit a NÉBIH sem ért.
Ha az OMME kezében már hónapok óta voltak olyan vizsgálati eredmények (jegyzőkönyvek) amik bizonyító erejűek a hamis mézek harcában, miért nem hozták nyilvánosságra, sőt ami ettől rosszabb, miért titkolták?
Nekem van egy tippem, de az nem száz %-os, emiatt csak találgatok, de azt szabad.
Valamelyik csókosnak is megbukott a kutyulékja, és neki falaztak?
Ezt nem állítom, csak kérdésként merül fel bennem, mert ésszerű magyarázat a jegyzőkönyvek eltitkolására nincs.
Hacsak nem az, hogy mindent automatikusan eltitkolnak előlünk, mert a fontos dolgokat nem kötik a méhészek orrára.
Erre épületes példa a könyvvizsgálói jelentés, amiben súlyos törvénysértések vannak!!!!!!!!!
Megneveznek benne felelősöket (bűnösöket) is, de azt egyszerű méhész orrára nem kötik.
Változás csak akkor lehet, ha egy teljesen új szemlélet vet gyökeret.
Sokan szorgalmazták, hogy Bross Pétert szeretnék viszontlátni.
Az OMME jelenlegi elnökét, és vele együtt több elnökségi tagot nem szívesen látnának a következő csapatban, viszont, az OMME-ben zajló pereket elutasítják, és nem kérnek a Kontroll Csoport tagjaiból sem.
Ezekhez nem fűzök kommentárt, csupán az ott elhangzottakat idéztem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #2129 Dátum: 2015. November 29. 18:56 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas, csak a maga nevében beszél.

"Takács Ferenc összehívta a környékbeli méhész vezetőket, hogy tartson nekik egy valós tájékoztatót a "Kínai veszedelemről" és a mézhamisításról, valamint, hogy ki milyen szerepet vállalt ebben az ügyben.
Bezzeg Laci nem éppen a környékről érkezett, de ott volt.
Varga Karcsi és még sokan mások".
"Az OMME-ben zajló pereket elutasítják, és nem kérnek a Kontroll Csoport tagjaiból sem".
El lehet a Kontroll csoportot utasítani!
Csak nélküle minden maradt volna úgy törvénytelenül, ahogy az OMME vezetése jelenleg elképzelte!
..és újból a következő ciklusra is megválasztanák őket, elrejtve az igazságokat!
Kábítva a hazugságokkal!
Akik így gondolják, félre állhat a Kontroll Csoport!
Mi nem OMME-s pénzen pereskedünk a hazugságok leplezésében bízva, hanem mi méhészek adtuk össze rá a pénzt, mindenki helyett! Nem kis összegekről beszélünk...
Kiket védtünk?
Benneteket kedves méhészek!
Én saját magam legelső pillanatban kijelentettem, hogy semmiféle funkcióra nem ácsingózok, sőt nem kívánok részt venni bárki is legyen az új csapatban.
Amit tettem nem ön érdek, csak az igazságérzet és az OMME jövője járt az eszemben.
Amit leírtam idáig, és tettem, bárhol vállalom érte a felelősséget.
Becsület sértés?
A hazudozóknak nincsen becsülete!
Így aztán a kontroll csoportra lehet haragudni, de csak annak van joga, akinek szent meggyőződése és tényeken alapuló bizonyítékai vannak, hogy a Kontroll Csoport csak vádolt!
Tudom, másoknak kapartuk ki a gesztenyét, de én ezt vállaltam! ...(és nem tekintettem gesztenye kaparásnak)
Egy célom volt, egy demokratikusan működő új vezetés felállítása, akiknek újból lesz becsülete, és szakmailag a legmagasabb fokon állnak!!!
Ha mindez megtörténik, Kiskakas elrepül az üveghegyeken túlra, oda, ahol méhek is és a méhészek is békében élhetnek, egymást megbecsülve, és barátságban, vegyszer mentesen!

Az ábrándozó Kiskakas!