Tisztelt Méhésztársak!
Ismét tájékoztatnom kell titeket a Gödöllői OMME Méhessel kapcsolatban. Sajnos az OMME újságja írásban is közli az OMME legdrágább elnökének azon kijelentését, hogy a gödöllői méhegészségügyi felelős nem tájékoztatta Őt személyesen az OMME méhesének állapotáról. Felhívnám a cikk író figyelmét, hogy a nagy emberektől, a legdrágábbtól meg főleg csak hitelesen és szó szerint illik idézni. Az ominózus mondat úgy hangzott, hogy " emberileg elvárható lett volna......".
Mint már korábban is jeleztem nem feladata a méhegészségügyi felelősnek az OMME elnökét közvetlenül tájékoztatni!
Erre vannak a kapcsolattartók. Viszont a kapcsolattartókat akiknek ez lenne a feladatuk nem tájékoztatják.....Folyamatosan megkerülik őket, felettük döntenek, részben róluk.. erről többet jelenleg nem kívánok mondani, de mint kívül álló rendkívül aggályosnak tartom az ilyen viselkedést bárkivel szemben.
A cikkben megjelent egy időpont, hogy az első jelzés a méhek állapotáról október 15-én érkezett meg legdrágább elnök urunk kezébe. Kérném szépen az OMME irodában dolgozókat, hogy az OMME könyvelt e-mail rendszeréből keressék elő a kedves és Legdrágább elnök urunknak azokat az e-maileket melyben már július végétől kezdve folyamatosan kérte az intézet az atkairtás tekintetében az utasításokat a szer és módszer tekintetébe. (Legalább 5-6 db-nak kell lenni! Válasz egyikre sem érkezett a mai napig sem! Én láttam, hogy el lettek küldve!!!)
Ezek után a legdrágább elnök urunkat nekem még külön kellett volna értesíteni??? Szerintetek???
Most ha valaki felvonná a szemöldökét, hogy miért a kutató intézet nem tudta volna a kezelést végrehajtani az MVH által támogatott atkairtókkal?
Hát kérem csak a szerződés szerint van átadva (a felelősség természetesen mindenért) a méhes, de a kézi irányítás Budapestről történik. Ilyen körülmények között dolgozni..??Aztán gondolom véget ért a szabadság, vagy a saját méhesben a munka, szeptember elején lett szer, módszer, ukáz, ki merre szalad... Azért, hogy a kiválasztott és elrendelt módszer (amit legközelebb le kell cserényi) miatt októberre az állománnyal mi történt, na ki a felelős???
A méhegészségügyi felelős, a beosztott méhész aki csak utasításra cselekedhet, a kapcsolattartó akivel nem tartanak kapcsolatot???
Egy kis adalék még a tisztán látáshoz:
61 km2 41 km2
Telelő állomány Gödöllő: 2012 1007 db 17 db 25 db
2015 2186 db 35 db 53 db
61 km2 Gödöllő közig területe, ebből 41 km2 a méhek által értékelhető (nem autópálya, vasútállomás, lakótelep egyéb építmény)
Az intézet elhelyezkedése folytán ezen méhcsaládok szinte mindegyikét 5 km-es sugarú körön belül elérik!
Ide jön még a kör másik fele Isaszeg 1024 db családdal!
Ja ehhez még jönnek a vándorok, ide Gödöllőre és Isaszegre is! Van még kérdése valakinek???
Mivel nem hiszem, hogy az újságban lévő cikket doktor úr nem mutatta meg a legdrágább elnök urunknak és nem az Ő beleegyezésével jelenet meg, az alábbi válaszlépést teszem az ügy végleges lezárása ügyében.
(Természetesen a Rádi Tibor által vezetett etikai bizottságot ismét nem tervezem terhelni!)
A mai naptól (2015. november 25.) lemondok arról a megtiszteltetésről, hogy az OMME gödöllői méhesének méhegészségügyi felelőse legyek.
Megköszönöm az eddigi lehetőséget, hogy ingyen dolgozhattam a közért ( a szembeköpéses bérezést leszámítva!)!
Kérem az OMME legdrágább elnökét, hogy a továbbiakban gondoskodjon ezen poszt betöltéséről!
Én csak egy valamit nagyon sajnálok (de azt amíg élek),
hogy ilyen emberek kezére adtam az OMME zászlaját!!! 
Isten óvja az OMME Méheit!