Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982562 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Szakma-politika
« Válasz #3210 Dátum: 2017. Március 27. 21:34 »
QUQURIQ !!!

Kiváncsi111!
Csak azt kérdezném, hogy amikor az a Hír TV adás ment le, miért nem voltál felháborodva?
Vagy amikor az a Meliferás botrány volt?
Ezek a botrányok is visszavágták a piacot.
Nekem minden nemtelen kereskedői ügyeskedés nem tetszik.
A mostani sem, és a régi sem!
Csak a régit hamar elfelejti mindenki, mert túl vagyunk rajta.
Pedig azok is pénzt húztak ki a méhészek zsebéből.
huber barátunk meg gerinces, mert még nem szaladt bele a kereskedői rafinériákba...

Kiskakas

« Válasz #3211 Dátum: 2017. Március 27. 21:46 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:24 írta kivancsi111 »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3212 Dátum: 2017. Március 27. 22:10 »
QUQURIQ !!!

"Lejárt lemez".
Én szeretem hallgatni a lejárt lemezeket... ;D
Az újak meg felizgatnak...
Szerinted, Te meg én meg az OMME, meg tudja oldani a Kínai trutyi gyártásának leállítását?
Szerinted azok a külföldi kereskedők akik kiszerelik a mi mézeinket, nem fognak továbbra is venni ebből a kínai trutyiból?
Szerinted, ha a belföldön kiszerelők nem tennének bele többet trutyit, elfogyna Magyrországon 25 000 tonna méz?
Persze én is azon vagyok, és azt szeretném, ha az EU piacáról kiszorulna a trutyi.
Vitatkozhat bár ki, minden méhészek ez volna a célja!

Kiskakas

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3213 Dátum: 2017. Április 05. 15:33 »
 Te kiskakas, ha nem figyelek, úgy elaltatod a népet a sematikus dumáddal, hogy még sokan el is hiszik neked van igazad.
 Elősször is. Ha belföldön lenne a kiszerelés, azt lehetne ellenőrizni.
Másodszor, még a halálra itélt is megpróbál szabadulni, amikor viszik a bitó alá. A mézkereskedők által megtorpedózott gazdasági társaság óta, és ennek már több mint 20 éve, senki nem próbálta meg saját kézbe venni a mézkiszerelést és a mézkereskedést, és ennek első sorban az az oka, hogy nálunk az egész méhészeti ágazatot a mézkereskedők uralják, értük van minden, és övék a haszon is ami a mézből lejön. A méhésznek még önvédelmi reflexe sincs.
Harmadszor pedig az Omme és olyanok mint te is, lefeküdtetek a mézkereskedőknek és mélyen nyaljátok a s....üket.
 Mindenkit hülyének néztek és úgy csináltok mintha Bross lenne az Omme elnöke, holott mindenki tudja igazából nem ő.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3214 Dátum: 2017. Április 05. 21:04 »
QUQURIQ !!!

Idézek:
"Harmadszor pedig az Omme és olyanok mint te is, lefeküdtetek a mézkereskedőknek és mélyen nyaljátok a s....üket".
A fagyit se nagyon szeretem...
DE!
Nekem "8" volna a mézkereskedők tényedése,  KÖZEL 30 ÉVES PIACOZÁSOMAT NEM ZAVARJÁK...
De, tartozok egy méhész társadalomhoz, akik kedvéért, és akikért ki kell állnunk a termelői igazságért.
..és igen is, meg kell tisztítani a kereskedelmet mindenféle szutyoktól! Csak azért reálisnak kell lennünk, mert nem csak egy kereskedő bukott meg, és fizetett büntit.

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3215 Dátum: 2017. Április 05. 21:11 »
Vivaldi!

Szerinted hány ezer kg mézet értékesítenek magyar mézüzemek kiüvegezve és hány ezer kg-ot hordósan?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3216 Dátum: 2017. Április 05. 21:19 »
Vivaldi!
Úgy látom Nógrádban nem csak az akác pattant meg.
Te ezt komolyan gondolod?
".... nálunk az egész méhészeti ágazatot a mézkereskedők uralják, értük van minden, és övék a haszon is ami a mézből lejön."
Ekkora megállapítást a Fekete-Fehér Méhészklub történetében még senki nem tett.
A kereskedőké a haszon ami a mézből lejön?
Lehet medvével találkoztál, vagy honnan ez a korszakalkotó kijelentésed?
Annyi kérdésem lenne, hogy Te miért nem kereskedsz a mézzel?
Szabad a pálya, nem tiltott tevékenység.
Én úgy emlékszem tavaly április 2-án nem kereskedőt választottunk az OMME elnökének.
Még mielőtt arra gondolnál, hogy naiv vagyok és nem értem a célzást, tévedsz.
Szeretnélek arra figyelmeztetni, hogy az előző elnök ideje alatt zuhan a legtöbbet a méz ára!
Erre mit lépsz?
Ő is egy kereskedő hálójában volt?
Beszélj értelmes emberekkel, hogy világosítsanak fel, vagy menj olyan helyre ahol a szakemberek elemzik a mézpiacot.
Egymagadba roskadva kiabálsz a nagyvilágba, de ez nagyon halványra sikerült.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3217 Dátum: 2017. Április 06. 08:55 »
Ha a magyar méhésztársadalmat nézzük, és benne az omme-t. megállapítható, hogy mindnyájatoknak el kéne már onnan húznotok.
 Rendesebb helyeken, ha vezetőség váltás van új szelek szoktak fújni, de itt nagyon is megállapítható, hogy a kontroll csoport is csak hatalomra akart kerülni, hogy a pénzt felett rendelkezhessen. Azt már fel se merem feltételezni, hogy azért, hogy egyik másik mézkereskedő érdekeit képviselje.
 Az előzményekhez meg annyit. van aki még emlékszik a terméktanácsra, ahol a tízezer méhész meg 50 mézkereskedő azonos súllyal szerepelt.
 Talán ehhez nem is fűznék többet, mert csak a hülyék nem látják át a dolgokat, meg akik nem akarják.

Ja és ha annyira dobog a szívetek a méhészekért, akkor miért nem csináltok valamit az érdekükben?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3218 Dátum: 2017. Április 06. 13:39 »
Vivaldi!

Az OMME vezetéséről te nemmersz feltételezni semmit. Én sem. Helyette tényeket állapítok meg. Tény, hogy 1984 óta, tehát a megalakulása óta az események után kullog, mert az OMME mindenkori vezetése soha nem mert és nem is akart kezdeményező lenni.

Pedig a valódi érdekképviseleti munka lényege, hogy formálja a méhészek történelmét, kezdeményez változásokat, a méhészek érdekében akarata van. Az OMME megalakulása óta szolgai lélekkel elviseli, hogy a méhészek történelmét nem Ő alakítja, nem kezdeményez, az akaratnyilvánítás csak akkor történik, ha a tagság szétrúgja a választott testületek tagjainak a hátsó fertályát.

Példa erre:
Évek óta óriási gond van a túlszaporodott, sőt mesterségesen túlszaporított gyurgyalag állomány miatt a Tápió völgyében. Szinte vérre menő a konfliktus a méhészek és a madárvédők között.

Ebben a helyzetben milyen utasítást kapott a szaktanácsadó az OMME központban? "Lécci, próbáld meg lecsendesíteni a méhészeket."
Ettől az utasítástól leesett az állam. Ez OMME részéről nem elfogadható érdekképviseleti utasítás.
Mit kellett volna utasításba adni?
Lécci, térképezd fel a problémát. Mennyi és milyen típusú méhpusztulást okoznak a gyurgyalagok. Hogyan lehetne szabályokat felállítani az együttélésre? El lehet-e érni, hogy a gyurgyalagok helyi túlszaporodását fékezni lehessen? Mi a táplálék gyűjtő körzete a gyurgyalagnak? Milyen kártérítést lehet a méhészek számára elérni? Milyen mértékű a kártétel? Soroljam?

Szóval ez a gond az OMME-val nagyban, ami a gyurgyalag ügyben történt kicsiben. Bénázások többségében. Az esetek kisebb részében viszont ennél nagyobb is a baj, mert érdek összefonódások is vannak, összeférhetetlenségi szabályok be nem tartása is történik stb.
Állandóan az a pletyka járja, hogy Takács cégeivel van összefonódva az OMME vezetése. Annyira naív vagy Vivaldi, hogy azt hiszed, hogy a többi cég nem akar összefonódni az OMME vezetésével.
Ébresztő barátocskám! Minden mézkereskedő cégnek ugyanaz az érdeke, mint Takács cégeinek. És ahogy látom, az OMME vezetése egyiknek se kaparja ki a szemét. Még akkor se, amikor megérdemelné.
Pellengérre lettek-e állítva azok a mézkereskedők, akik bizonyítottan behozták Magyarországra a Kínai gagyit? Ugye nem? Hirdetett ellenük bojkottot az OMME? Ugye NEM? Miért? Találgass!

Ott vannak a gyógyszerforgalmazó cégek. Az elnökségi ülésen, amikor a Destructor ügyet tárgyalták, nem mertek egyetlen egyenes mondatot mondani az ügyben. Állandóan arról beszéltek, hogy "jujuj, ha rosszat mondunk a cégre, akkor beperelheti az OMME-t rossz hírnév keltése indokával."
"Egy nagy ló...szt. "
Ezer bizonyíték van arra, hogy a készítmény károsította a méheket. Másrészt nem merné beperelni a gyógyszer gyártó és fogalmazó cég az OMME-t, mert az pontosan tudja, hogy akkor olyan presztizs veszteséget szenvedne el, hogy be is zárhatná a boltját örökre.
Az OMME elnöksége azt nem meri megtenni, hogy a méhegészségügyi szereknél a nyilvánvalóan rossz használati utasításokat szóvá tegye, kipellengérezze a Méhészújságban.
Mivel az OMME elnöksége gyáva és puha, lehet, hogy buta is, ezért olyan sz...r gyógyszereket és hatástalan gyógyhatású készítményeket hoz bármely cég forgalomba, amilyet akar. Sok esetben még a sarlatánság gyanúja is felvethető.

De téged Vivaldi ez nem zavar. Téged csak a zsíros bödön érdekel. Mit ér a zsíros bödön, ha üres? Vagy azoknak a feje üres, akik a zsíros bödönt körbeülik?

Sajnos az OMME esetében NEM igaz a mondás, hogy akinek az "Isten hatalmat ád, annak észt is ad hozzá." Itt fordítva van. Isten adta módon értelmes emberek összeülnek elnökség, etikai bizottság, ellenőrző bizottság, országos vezetőség, küldöttgyűlés vagy különböző bizottság jogcímen. Merthogy egyik testület egyik tagjára se lehetne azt mondani, hogy értelmi fogyatékos lenne. És amikor összeülnek akkora hülyeségekkel képesek egymást traktálni, hogy az eredmény olyan gyalázatosan gyenge, amilyet láthatsz is. Erre számíthatsz a most vasárnapi Küldöttgyűlésen is.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 06. 13:43 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3219 Dátum: 2017. Április 06. 18:55 »
Miféle "zsíros bödön"? Leszarom én a zsíros bödönt, nekem úgy se jut belőle egy kávéskanálnyi zsír se, de még a bödön közelébe se engednek.
 Csuja. komolyan mondom, néha elszórakozom rajta, hogy milyen következtetésekre jutsz. A logika neked se az erősséged.
Másrészt tisztellek. Tisztellek, mert ellenzék kormánypárt, és a semlegesek, /már mint az omme-ra értve/ sem nagyon rokonszenveznek veled,/ finoman szólva./ És ha valakit ennyien nem pártolnak / megint csak finoman szólva/semmilyen oldalról, az azért nem semmi. Gondoljuk csak át a történelmet. Még Hitlert is szerették valakik, Sztálint is szerették valakik, és Gyurcsánynak is van 66 buggyant öregasszony rajongója.
Olyat, mint te nem igen találni a történelemben, bár Néró környezetét nem ismerem olyan nagyon......

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3220 Dátum: 2017. Április 06. 19:18 »
Te írogatsz itt feltételezésekről, pl arról, vajon mennyi zsír jut vezetők kenyerére egyes mézkereskedő spájzából. Megválaszoltam. Ahogy látom, nem tiltakoztál. Ezek szerint ezzel egyetértesz vele. Ez jó hír.

Csujával meg fölösleges foglalkoznod, mert úgy látom, csak hülyeségeket írsz. Ne strapáld magad, mert utolérheted Tomipapa sorsát.

Szerintem jobb ha a méhészeti problémákkal foglalkozol személyeskedés helyett.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3221 Dátum: 2017. Április 06. 20:23 »
Jókat szórakozok azon, hogy amit én innen akadémikusan, csak a történésekből levont következtetéseim miatt leírok, mennyiszer célba talál.
Ez valahogy olyan, mint a Kalaháriban a bárányfelhőből következtetnénk az északi sark glecsereinek olvadásáról.
 Az is szórakoztat, hogy azt hiszed, és hiszitek, hogy kitudja milyen bennfentes téglám van odabent az Omme központban. Pedig istenemre mondom, emogött semmi más nincs, mint némi élettapasztalat, emberismeret, és egy nyúlfarknyi pszichológiai tanulmány, amit semmiképpen nem értékelnék túlságosan nagyra.
 Mindenesetre ilyenkor én jól szórakozok azon, ami nektek a véres valóság.

« Válasz #3222 Dátum: 2017. Április 06. 22:01 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 21:24 írta kivancsi111 »

« Válasz #3223 Dátum: 2017. Április 06. 22:29 »
Vivaldinak ez a hozzászólása annyira felháborító, hogy várnom kellett, hogy lenyugodjak.
Ezt írja Nógrádból a béka segge alól, kisbetűvel az OMME-t!!!
"Ha a magyar méhésztársadalmat nézzük, és benne az omme-t. megállapítható, hogy mindnyájatoknak el kéne már onnan húznotok.
 Rendesebb helyeken, ha vezetőség váltás van új szelek szoktak fújni, de itt nagyon is megállapítható, hogy a kontroll csoport is csak hatalomra akart kerülni, hogy a pénzt felett rendelkezhessen. Azt már fel se merem feltételezni, hogy azért, hogy egyik másik mézkereskedő érdekeit képviselje.
 Az előzményekhez meg annyit. van aki még emlékszik a terméktanácsra, ahol a tízezer méhész meg 50 mézkereskedő azonos súllyal szerepelt.
 Talán ehhez nem is fűznék többet, mert csak a hülyék nem látják át a dolgokat, meg akik nem akarják.

Ja és ha annyira dobog a szívetek a méhészekért, akkor miért nem csináltok valamit az érdekükben?"

Egy pár gondolatot magamról.
Semelyik kereskedő érdekét nem szolgálom, mivel termésem nagy részét üvegben adom el.
"Hatalomra" soha nem akartam kerülni, ezt többször kifejtettem írásaimban, és a jelenlegi elnökség régi tagjainak egy része is jobban járt így.
Ha indultam volna, és a küldöttek bizalmat szavaznak, a hazugokkal biztosan összevesztem volna (akiket Te imádsz Vivaldi) a nenonikotinoidokat sztároló fősámánt pedig biztosan összehoztam volna Dr.Darvas Béla professzorral, meg a Greenpeace vegyi anyag szakértőjével, hogy egy kicsit felvilágosuljon merre tart a világ.
Én pont most nem érzem, hogy el kéne húznom mert benne csücsülök a szervezeti-működési munkacsoportban.
Te meg csak téped a szádat, de még egy lépést sem tettél, soha nem dolgoztál önzetlenül!
Annyi marhaságot amit itt összehordasz, csoda, hogy elolvassuk.
Kicsit szedd össze magad Vivaldi, és ne az észt oszd, hanem gyere közénk és dolgozz a méhészekért.
Csujának volt egy találó kijelentése.
Te is gy fotelforradalmár vagy, abból is rosszabbik változat.
Kérdezem én Tőled?
Hány javaslatod volt az elnökségnek, hogy napirendre tűzzenek valamit ötleteidből?
Ja, hogy egy se?
Azt írod, hogy csak a hülyék nem látják a dolgokat.
Akkor megnyugodtam.
Én látom.
Te semmit nem csináltál még soha az OMME-ért, a méhészekért, csak hablatyolsz.
A Kontroll Csoport nem a pénz felett akart rendelkezni, hanem meg akarta akadályozni a vagyon elherdálását.
Mit tudsz Te a Kft. zűrös ügyeiről?
Te azt sem tudod miket hordasz össze.
Szedd össze magad, mert szétestél.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3224 Dátum: 2017. Április 06. 23:04 »
No. Kezdjük.
Az egész omme vezetés, egy tömb, egy fajta emberekből áll. Hiába van Mészáros meg Bross, meg ezeknek a hívei, mindenki ugyanolyan az egyik 19, a másik 1 híjja a 20-nak. Senki nem akar semmit változtatni.

25 éve vagyok tag. 25 éve a magyar méhésztársadalom majdnem 2 milliárd forintot fizetett be. Tulajdon képpen ezért a pénzért az omme semmi mást nem csinál, mint koordinálja a más pénzét, az uniós támogatást. Ebből a pénzből jött el az a helyzet ami most van. Hogy ez jó vagy nem, úgy is mindenki eldönti magába, még olyanok is akik nem írnak csak olvasnak minket. Ezt nem lehet befolyásolni hangzatos szóllamokkal, senki nem hülye mindenki el tudja gondolni.

Az omme hangadói, úgy is mondhatnám nagy öregjei, begyepesedettek, vének már mint a világegyetem és kalapáccsal se lehetne a fejükbe verni, hogy valami mást is lehet csinálni. Az is igaz, vannak az omméban alkalmas emberek is, de azok oda se mennek a vezetőség környékére sem. Hogy miért, Tőlük kell megkérdezni, valami oka biztos van.

Hidd el nekem, ha csak egy csipetnyi reményt látnék arra, hogy valami, vagy valakik megváltoznak felmennék, de minek toljak olyan szekeret ami rossz irányba megy, és előre látható, hogy semmi eredménye sem lesz, semillyen erőlködésnek. Ez teljesen felesleges.

Ja és még valami, én is vén vagyok, csak én nem megyek oda.